Fortuna liga

Na Strahově boj o druhé místo

Zítra nás čeká zápas jara, na Strahov přijedou druhé Teplice, na které ztrácíme šest bodů. Nic než výhra není možná, bohužel nám bude chybět Karel Piták!

Tentokrát jsem vyrazil již na sobotní trénink i kvůli hokeji, který se dnes hraje. Měl jsem možnost poprvé zažít trénování pod novým koučem Karlem Jarolímem. Objevilo se zde celkem dvacet hráčů: Kozáčik, Slavík, Došek, Kuka, Fořt, Švec, Latka, Koloušek, Bejbl, Rychlík, Munster, Hrdlička, Zbončák, Vlček, Sedláček, Táborský, Holeňák, Gedeon a dva hráči z A dorostu, Marek Suchý (ročník 1988) a Pavel Eliáš (ročník 1986).
 
Jak je patrné, chyběl Karel Piták. Ten podle našich informací má nadále svalové problémy a určitě nenastoupí proti Teplicím, ohrožen je jeho start i v dalších zápasech. Pro karty bude chybět i Lumír Sedláček, v důležitém utkání budeme dosti oslabeni.
 
Když hráči začali vyklusávat, tak jako poslední přiběhli Koloušek s Pavlem Kukou. Po protáhnutí se rozdělili na dva týmy a v rychlosti si rukama nahrávali míč. „S balónem neběhám, jen se rychle orientuju,“ udílel pokyny Jarolím. Po splnění této části vznikly tři týmy o šesti lidech, dvě šestky utvořily kruh na jedné a druhé straně a mezi nimi byl zbytek hráčů. Míč pak byl u jedné šestice a dva hráči ze zbývajících hráčů se museli zmocnit míče, hrálo se tedy klasické bago. Po chvilce míč směřoval k druhé šestce, kam vběhli další dva hráči. A takto se to různě točilo.
 
V další fázi se zaměřili na standardní situace, nejdříve trénovali rohy, zahrávali je Gedeon a Koloušek. A při klasických přímých kopech dokonce trénovali signály, které logicky neprozradím, a? je to překvapení pro všechny.
 
Sestava bude oslabena o dva důležité hráče, i proto je možné, že v základní sestavě nastoupí Václav Koloušek, vyzkoušel si to již v Ostravě.
Kozáčik – Holeňák, Latka, Bejbl, Zbončák – Vlček, Gedeon, Švec, Koloušek (Hrdlička) – Fořt, Kuka
 
Velkou nepříjemností jsou karetní ohrožení, Radek Bejbl a Martin Latka mají sedm žlutých karet, takže ještě jednu a budou stát dva zápasy, což při našem úzkém kádru je dost nepříjemné. Kromě toho hned tři aktuálně hrající hráči mají tři žluté – Miroslav Holeňák, Patrik Gedeon a Pavel Kuka.
 
V historii novodobé české ligy sehrála Slavia s Teplicemi doposud 17 utkání bilancí 8-3-6 a aktivním skóre 25:18. Utkání doma: 5-2-1, utkání venku: 3-1-5. Na podzim prohrála Slavia v Teplicích v 11. kole 1. Gambrinus ligy 0:1, jedinou branku vstřelil těsně před přestávkou domácí Jiří Mašek. V závěru byl vyloučen kapitán Teplic Karel Rada.
 
Slavii se proti Teplicím v lize daří, v posledních osmi duelech šestkrát zvítězila, jednou remizovala a jednou prohrála. Poslední vítězství slávistů nad teplickými je však dva roky staré, konkrétně z jara 2003, kdy  Slavia vyhrála 3:1 po gólech Adauta, Vachouška a Skácela.
 
„Teplice mají konsolidované mužstvo, celou sezónu předvádějí slušné výkony. Dnešní zápas může být rozhodující z hlediska našeho konečného umístění. Byl bych rád, kdyby na tenhle atraktivní duel dorazilo co nejvíc diváků. Věřím, že se mužstvo po vysoké porážce na Baníku náležitě vyburcuje,“ říká kouč Karel Jarolím. Napravit dojem z Ostravy chce i záložník Martin Zbončák. „Do utkání jdeme s tím, že musíme předvést kvalitní výkon a hlavně získat tři body.“
 
Nezapomeňte, že nás čeká zápas jara. Takže i když se utkání koná v nevhodný čas, zkuste se uvolnit z práce a dorazit na Strahov a podpořit naše hráče. Musíme vyhrát!

Komentáře (7)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Na Strahově boj o druhé místo

    vikingzlipy (přítel SN)     před 19 lety 01.05.2005 17:48 |  
    0 0

    Ano to musíme. Viking vám fandí a věří, že vyhrajete. A když ne, tak pořádně nakrknete, ale život slávisty je už holt takovej. Slavie do toho, šlapem, šplapem, a? vyhrajem!

  2. Re: Na Strahově boj o druhé místo

    (host)     před 19 lety 01.05.2005 17:50 |  
    0 0

    A ten novej brazilec s áčkem netrénuje?

    • Re: Na Strahově boj o druhé místo

      (host)     před 19 lety 01.05.2005 20:11 |  
      0 0

      Myslím,že to bylo tenkrát klasické odvedení pozornosti od problému,tehdy s prošvihnutou pokutou!

    • Re: Na Strahově boj o druhé místo

      Richi (admin)     před 19 lety 01.05.2005 20:32 |  
      0 0

      Nikde nebylo receno, ze zacne hrat s ackem ... normalne trenuje jako doposud s dorostem, pokud se nepletu, oni ho zaregistrovali, aby mohl za ne i hrat ... no pak se teprve uvidi a bude zalezet na nem, zda dostene prilezitost v acku

      Holt lidi jen pochopili spatne to co bylo receno.

      • Re: Na Strahově boj o druhé místo

        randy     před 19 lety 02.05.2005 09:11 |  
        0 0

        Samozřejmě,že to nemůžu brát,že hned začne zářit v Áčku,ale šlo mi o to,že se s tím Jinoch hned chlubil,jako by o šlo o nějakou bombu, a zatím byl spíš problém s nedoplatkem za V. K.! A podle mne to byl problém dost velký,a pro mne nevysvětlitelný!

  3. Re: Na Strahově boj o druhé místo

    lucky-pilda     před 19 lety 01.05.2005 22:00 |  
    0 0

    Ty karty, to je hodně špatný! Latku by se dalo jakžtakž oželet, ale postrádat Bejbla na dva zápasy, když naše obrana je bez něj naprosto beznadějná, nemluvě o ztrátě dalších hráčů. To bude nastupovat asi béčko ...

    • Re: Na Strahově boj o druhé místo

      kuczik     před 19 lety 02.05.2005 08:35 |  
      0 0

      Paneboze.. Opet se ozval znamy Bejbluv patriot Lucky-pilda... :)))))))