Evropská liga

Jarolím a Guidolin: Chceme vyhrát!

Slavii zítra čeká předposlední utkání ve skupině Poháru UEFA. V případě výhry máme zaručený postup, i remíza nám může za určitých okolností stačit. Oba trenéři se na tiskové konferenci svěřili, že by rádi vyhráli, takže nás čeká zajímavé utkání.

„První zápas v Poháru UEFA v Norsku jsme prohráli, takže je pro nás toto střetnutí hodně důležité. Jsou před tři týmy, takže musíme bodovat, je to hodně důležité,“ řekl na úvod trenér Monaka Francesco Guidolin. Právě kvůli vývoji tabulky si nemohou dovolit prohrát. „Chceme vyhrát, tak jako vždy, ale víme, že Slavia má dobrý tým,“ doplnil.

Monackému týmu chybí několik hráčů pro zranění, přesto se s tím chtějí porvat a nemyslet na absence. „Sice máme plno zraněných, ale přijeli jsme s 18 hráči a ti budou hrát a udělají vše pro dobrý výsledek,“ řekl diplomaticky, aniž by si stěžoval.

Z českého fotbalu má trenér Guidolin respekt. „Velice dobrý znám český fotbal, Slavii sice méně, ale cítím velký respekt k českým hráčům, kteří tu jsou dobří. Slavia má mladý tým s dobrou organizací, jsou silní, bude to pro nás těžký,“ přidal.

Tiskové konference se zúčastnil i český reprezentant v dresu Monaka Jaroslav Plašil. „Doufám, že utkání zvládneme, je to pro nás důležité. Pro mě je to speciální tím, že jsem tu s Monakem poprvé, sám jsem zvědav, jak to bude vypadat,“ prozradil. I on by si přál výhru, ale předem se dá těžko předvídat. „Bude záležet podle vývoje zápasu, za určitých okolností by i remíza mohla být dobrá,“ připustil. V Monaku působí řadu let a i jeho pozice se změnila, dnes je důležitým hráčem týmu. „Větší zodpovědnost cítím, ale jsme tým a chceme něčeho dosáhnout společně,“ uzavřel.

„čeká nás těžký zápas, i když Monako nemá příliš dobré výsledky v poslední době. Prohrálo ve Stavangaru, kde však měli plno šancí a střelecky se neprosadili, ale herně byli lepší. Prohráli v Marseille, ale v prvním poločase se domácí těžce prosazovali, Monako zřejmě bude hrát s podobnou organizací hry i tady, na protiútoky. Ve druhém poločase Marseille lépe napadlo, hrálo aktivně a nepustilo Monako k rozehrávce, což může být recept. Soupeř je to kvalitní, i když někteří hráči jsou zranění., kádr však mají dostatečně široký,“ řekl na úvod trenér Slavie Karel Jarolím.

V letní přípravě jsme absolvovali zápasy s francouzskými týmy, což se nyní může hodit. „Rád bych z toho čerpal a že máme z čeho. Kluci se sami o tom přesvědčili a věřím, že se nám podaří zrealizovat tyto zkušenosti,“ uvedl Jarolím.

A jaké jsou taktické pokyny do zápasu? „Asi budeme hrát v rozestavení 4-4-2, i když Monako asi bude hrát na jednoho útočníka. Vzadu bychom rádi na nulu, ale chceme si hlavně vytvořit situace a střelecky se prosadit,“ prozradil kouč.

Monako před dvěmi lety bylo ve finále Ligy mistrů, dají se týmy srovnat? „V té době měli větší osobnosti, v tom je největší rozdíl. Po změně trenéra se způsob hry změnil, poslední zápasy hrají na jednoho útočníka, se zesíleným středem,“ uzavřel Karel Jarolím.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)