Evropská liga

Slavia podlehla Monaku 0:2

Slávisté nezvládli důležité pohárové utkání proti Monaku a po zásluze prohráli 0:2. Přes kvalitního soupeře se naši hráči nedokázali prosadit a obě branky padly po rychlých protiútocích.

Dnešní zápas na Strahově nám mohl připomenout smutné utkání s Anderlechtem. I dnešní soupeř zahrál přesně jak potřeboval a opět nás trošku posadil na zem. Přitom z počátku to tak vůbec nevypadalo.
 
Slavia nastoupila ve standardní sestavě a hned se na soupeře vrhla. Velké šance promarnili Piták s Vlčkem. Místo jásotu tak nastalo ticho. Konkrétně v 11. minutě zakončil sám před gólmanem Maoulida a bylo po tlaku. V hledišti se radovala opravdu jen hrstka hostujících fanoušků. Slávisté dál útočili, ale soupeř hrál v klidu a do vyložených šancí je nepouštěl. Vše končilo u náznaků a nepřesností. Naopak na druhé straně si museli dávat pozor na rychlé a skvěle technicky vybavené útočníky Monaka. Ve 30. minutě až Kozáčik musel zastavit průnik Belaye, když se mu vrh pod nohy a ulovil míč.
 
Do druhého poločasu bohužel musela Slavia nastoupit bez zraněného Latky, který víc než polovinu prvního poločasu odehrál s ovázanou hlavou. Obraz hry se lehce změnil v náš neprospěch, Monako lépe kombinovalo a drželo míč na svých kopačkách, snadno nás přehrávalo. Naší hře chybělo více agresivity a přesnosti. Několikrát nás podržel Kozáčik, dnes určitě nejlepší hráč červenobílých. Ani on však nedokázal zastavit sólový nájezd výborného Maoulida, kterého navíc marně stíhali dva naši obránci. Hosté zaslouženě vedli o dvě branky a o vítězi bylo rozhodnuto. Slávisté si do konce utkání vyloženou šanci nevypracovali, naopak můžeme být rádi, že u dvou inkasovaných branek zůstalo. Velký dík patří našemu gólmanovi. Třeba právě jeho dnešní zákroky posunou Slavii do dalších bojů v Poháru UEFA. Teď je na řadě Hamburk.

Slavia – Monako 0:2 (0:1)
Sestava Slavie:
Kozáčik – Krajčík, Latka (46. Zábojník), Suchý, Hubáček – Piták, Jarolím, Hrdlička, Švento – Fořt (72. Pešír), Vlček (78. Švec)

Komentáře (10)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. hodnocení a la RudáHvjezda

    rudahvjezda     před 18 lety 30.11.2005 23:24 |  
    0 0

    Kozáčik 8 - Krajčík 6, Latka 6 (Zábojník 3), Suchý 6, Hubáček 4 - Piták 7, Jarolím 6, Hrdlička 4, Švento 5 - Vlček 7, Fořt 3 (Pešír 4)

    • Re: hodnocení a la RudáHvjezda

      ttajpek (host)     před 18 lety 01.12.2005 00:01 |  
      0 0

      až na toho pitáka(5)

      • Re: hodnocení a la RudáHvjezda

        gary     před 18 lety 01.12.2005 14:40 |  
        0 0

        Tak co mi řekneš ted na to že měl Gedeon hrát místo Hubáčka ty trotle :-)

    • No tak Suchý za 6 určitě ne! (nejlíp 5),

      (host)     před 18 lety 02.12.2005 12:07 |  
      0 0

      a Fořt za 1 půlku tak za 4, když dáváš 4 i Pešírovi

  2. To:kotel na jihu

    vikingzlipy (přítel SN)     před 18 lety 01.12.2005 06:54 |  
    0 0

    Výkon Slavie? Neuspokojivý...možná tak do 5 minut, to bylo dobrý, ale jinak...hráči Monaka byli vždy o krok napřed, chybovali, nedokázali vystřelit na bránu. Ale zase se potrvrdilo...Nedáš. Dostaneš!


    Kotel na jihu se mi celkem líbil, bylo dobrý se zaposlouchat do např: Pojďme hoši, dáme gol.., apodobně, te nemělo chybu. Ale jen zase nepochopim, proč tam boucháte ty petardy a pálíte ty trasparenty a nějaký dýmy? V hlasateli: "Žádáme fanoušky Slavie, aby nepoužívali žádnou pyrotechniku...." co byla odpověď? Pár petard...Opravdu to nedokážu pochopit, fanoušek je přece od toho, aby svůj milovaný tým povzbudil a ne požkozoval. Nevím, jak to vidí lidé z jihu, ale já to vidim takto, nedokážu si pomoct. Docela mě to i mrzí, přece chcete tam nalákat nějaký lidi ještě, nebo ne? Tímhle, že se tam budou dělat takovýhle kraviny, si je asi nezískáte, nehledě nato, že tam opět musela naběhnout Policie....Já nechci nějak nádat kotli, to vůbec ne, naopak, jsou tam určitě lidé, kteří normálně fandí a nesouhlasí s tím, ale prostě, kazí to celkový dojem.

    Ještě jedna věc, na koho ještě míníte křičet "XXX, ty jsi hovado." Už je to Poborský, už je to Sivok, už je to Plašil, teď dokonce Paroubek. Tohleto celkový atmosféře na stadionu vůbec neprospěje, ještě k tomu na mezinárodní úrovni. Místo, abychom jim ukázali, kdo je tu pánem, tak se akorát takto ničíme.

    • Re: To:kotel na jihu

      Mysakus     před 18 lety 03.12.2005 17:46 |  
      0 0

      vikingu??? Mám pro tebe jednu opravu. Na jihu petardy nebouchali žádný slávisti, ale chuligáni z Gorniku a proto na ně taky přes vchod zezadu naběhla A.C.A.B. a taky to tam po jejich příjezdu slušně žilo. Se podívej na video toho ohýnku odemě :-))

      • Re: To:kotel na jihu

        vikingzlipy (přítel SN)     před 18 lety 05.12.2005 12:08 |  
        0 0

        Poláci? tak proč je odtamtud prostě nevyženete? když dělaj akorát bordel

  3. Re: Slavia podlehla Monaku 0:2

    (host)     před 18 lety 01.12.2005 07:59 |  
    0 0

    postupovej klic:
    1. vyhra Slavie, vyhra CSKA - 1.místo
    2. vyhra Slavie, remiza CSKA - 1.misto v pripade ze vyhrajem o 3 a vice branek, jinak 2.misto
    3. vyhra Slavie, prohra CSKA - 2.misto
    4. remiza Slavie, vyhra CSKA - konec
    5. remiza Slavie, remiza CSKA - 3.misto
    6. remiza Slavie, prohra CSKA - 3.misto
    7. prohra Slavie, vyhra CSKA - konec
    8. prohra Slavie, remiza CSKA - v pripade ze neprohrajem o dva goly a vic, tak jsme treti
    9. prohra Slavie, prohra CSKA - v pripade ze neprohrajem o ctyri a vic golu, tak jsme treti

  4. Ale pane Jarolíme

    (host)     před 18 lety 01.12.2005 08:38 |  
    0 0

    Velice si vážím práce, kterou jste udělal se Slavií. Porážka s Monakem mě nemrzí, je to mužstvo kvalitativně i finančně o třídu, možná o dvě třídy výš. Jenom ale nechápu, jak můžete nechat sedět Švece a Gedeona a tlačit na hřiště Hubáčka, případně Kováče proti Blšanům. Ze začátku jste stavěl dorostence a oni se vám odměnili za důvěru. Teď místo nadějí vnucujete do mužstva hráče skoro třicetileté, kteří jen bezmocně přihlížejí, jak si páni fotbalisti z nich dělají šoufky. Zbončák byl proti Blšanům také tragický, ale snad by si nenechal protihráče utéct, jak to provedli Hubáčkovi. Když nemáte nikoho na levého beka v áčku, tak jděte mezi mladé. O tolik by jim ti Francouzi neutekli. člověka napadne, jaký máte zájem na prosazování hráčů bez perspektivy.
    Tantalos

  5. Re: Slavia podlehla Monaku 0:2

    Markus     před 18 lety 01.12.2005 16:22 |  
    0 0

    Naši hráči předvedli sympatický výkon a proti situaci před rokem to byl skvělý výkon, je znát drastický pokrok v kvalitě. Jenom by mě zajímalo zda mám jeden pocit jen já sám, nezdá se vám že Slavie hraje bez zálohy? Postrádám tam borce kteří umí udržet balon ve středu hřiště, založit kloudnou akci, vystřelit z dálky když soupeř zahustí vápno ... měl jsem pocit že Monako velmi brzy našlo zbraň proti našim útokům po křídlech a pak nás už nenechali chvilku s míčem samotné. Monako je divnej tým, chvilkama jsem měl pocit že mu to moc nejde, ale druhou půlku hráli velmi kvalitní fotbal a mohli jsme dostat další góly.