Evropská liga

Tiskovka po utkání Slavia - Monako

Zklamaný byl po utkání trenér Slavie Jarolím. Soupeř byl nad naše síly a toho si je vědom i náš kouč. „Sportovně musím uznat, že byli lepší, hráli jsme zakřiknutě,“ svěřil se.

„Docela se nám vydařil vstup do utkání, byli jsme aktivní a vytvořili si slibné šance, ale bez efektu. A to asi sehrálo podstatnou roli v dalším průběhu zápasu. Poznamenala nás brzká inkasovaná branka, mohlo tam dojít k přerušení na půli hřiště, ale nedohráli jsme to důsledně, i když jsme se právě na toto připravovali. Nebyl jsem spokojen, že vzadu byli tři na jednoho útočníka či čtyři na dva, obránci málo doplňovali zálohu, soupeř tak sbíral míče. I proto se více situací odehrávalo na naší polovině než u soupeře. K dlouhým balonům jsme se nedostávali, navíc jsme museli udělat změny v sestavě, pak to začalo skřípat vzadu a rychlí útočnici Monaka nám dělali velké nepříjemnosti. Druhá branka byla v situaci, kdy jsme po odkopnutém míči byli dva na jednoho bez zajištění, pak bylo rozhodnuto, už jsme nenašli dostatek sil na zakončení, nedokázali se prosadit. Sportovně musím uznat, že Monako bylo lepší, my hráli zakřiknutě a to asi sehrálo svou roli, navíc jsme měli tendenci ustupovat a z hráčů jsem cítil respekt,“ řekl k zápasu trenér Slavie Karel Jarolím.

Slavia často pokazí první poločas, ve druhém předvádí lepší fotbal, tentokrát to moc neplatilo. Jaké byly pokyny po poločase? „říkali jsme si, že jsme v obraně zbytečně zůstávali ve velkém počtu, obránci měli vystupovat a pomáhat středové řadě. Kdyby byl Latka v pořádku, tak bychom to stáhli na tři obránce, abychom získávali odražené míče. Bohužel nám chyběla agresivita v šestnáctce,“ svěřil se.

Situace v tabulce je pořád nejistá, ale když Monako doma neprohraje, tak bychom mohli v Hamburku i prohrát! Takže postupové naděje stále žijí. „Teď to neřeším, máme bohužel dva hráče sešívány, Latku s Vlčkem a to mi dělá starosti, nevíme, jak to s nimi bude vypadat po zdravotní stránce do soboty na Ostravu,“ uvedl. Bohužel oba podle všeho utrpěli otřes mozku, takže start je vážně ohrožen.

„Slavia začala velice dobře, aktivně. Dokázala si vytvořit několik dobrých šancí, ale od 15. minuty jsme začali hrát lépe a měli zápas pod kontrolou, hráli jsme v rychlosti. Dobře jsme se připravili, abychom mohli hrát jako obvykle, tedy míče na naše dva útočníky, kteří jsou rychlí. Dokázali jsme si vytvořit další čtyři pět šancí, ale neproměnili. Jsme spokojeni,“ řekl k zápasu trenér Monaka Francesco Guidolin.

V posledním zápase bude hodně důležité, aby Monako doma porazilo Sofii. Když se tak stane, tak v posledním zápase můžeme prohrát, pokud by Sofia uhrála bod, můžeme v Hamburku prohrát o jednu branku. „Chceme vyhrát i poslední zápas, abychom měli šanci na první místo, které je důležité kvůli losu,“ dodal nám naději Guidolin, že Monako zápas nevypustí.

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Tiskovka po utkání Slavia - Monako

    Hypik     před 18 lety 30.11.2005 23:36 |  
    0 0

    kdyz sofie remizuje tak se nepocita vzajemny zapas ?

    • Re: Tiskovka po utkání Slavia - Monako

      Richi (admin)     před 18 lety 01.12.2005 00:05 |  
      0 0

      Ne, vzajemny zapas ne

  2. Re: Tiskovka po utkání Slavia - Monako

    (host)     před 18 lety 30.11.2005 23:42 |  
    0 0

    2 útočníky? cože? já teda vyděl celý zápas ze strany monaca hru na jednoho a zabetovaná obrana.