O Slavii

Slavia vyhrála vánoční turnaj

Slavia si připsala další úspěch, po třetí v řadě vyhrála již 11. ročník vánočního turnaje fotbalových internacionálů v hale Eden. Mimo jiné si připsala plno individuálních ocenění, získali jsme cenu pro nejlepšího brankáře, nejlepšího střelce a Petr Čermák, trenér fotbalistek, vstřelil tisící gól turnaje!

Tradiční vánoční turnaj se konal po jedenácté. Slavia je doposud jasně nejlepší, letos vyhrála po šesté. Systém turnaje je jednoduchý, osm týmů je rozděleno do dvou čtyřčlenných skupin, první dva celky postupují do semifinále, ostatní hrají o umístění. Hrací doba je 2x10 minut, jen ve finále se čas delší – 2x12 minut. V poli hraje pět hráčů plus brankář. Nastoupit mohli hráči nad 40 let, výjimkou byli dva mladší nad 35 let.
 
Slavia se představila v silné sestavě, v jejím kádru se objevil třeba Juraj Šimurka, Miroslav Beránek, Miroslav Janů, Peter Herda, Pavel Řehák či František Veselý mladší. I v ostatních kádrech byla osobnost vedle osobnosti, mohli jsme tedy vidět Jana Stejskala, Ivo Lubase, Horsta Siegla, Jana Suchopárka, Petra Radu a další. Soupisky si můžete prohlédnout na konci článku.
 
Slavia nastupovala většinou v těchto pětkách: Beránek, Janů – Veselý, Jindráček – Řehák; Čermák, Jeslínek – Hrdlička, Medynský – Příložný; do obou pětek naskakoval Herda. V bráně Šimurka.
 
Nejlepším střelcem turnaje se stal Pavel Řehák s osmi zásahy. „Bylo to dobře organizovaný, zápasy šly rychle za sebou podle plánu. Je to hezký turnaj, i s těmi mantinely je to pro diváka zajímavý. Každoročně se to tu zlepšuje díky pořadateli. A že se mi střelecky daří? To díky spoluhráčům, jsou tu výborní fotbalisté, je radost s nimi hrát. V i dalších týmech byly osobnosti,“ svěřil se. A jak vidí svou budoucnost, když v Japonsku skončil? „Zatím jsem to neřešil, byly Vánoce a před týdnem jsem se vrátil. Od ledna se budu zlepšovat v trenérském řemesle, budu jezdit po stážích, pilovat jazyky a když přijde nabídka, tak se nebráním působení v českém fotbale,“ doplnil. Nejlepším brankářem turnajem se stal další slávista Juraj Šimurka.
 
Semifinále
Inter Letiště Praha – Slavia Praha 1:5 (0:2)
Branky: Zákostelský – 2x Herda, 2x Řehák, Jindráček
Zápas začal opatrně z obou stran, ale postupně si převahu vytvářela Slavia. Když poprvé do hry naskočil při třetím střídání Peter Herda, hned se střelecky prosadil a dal velice důležitý první gól. Od té chvíle jsme začali mít převahu, hodně pomohl druhý gól v posledních sekundách prvního poločasu. Druhá půle byla v naší režii. Další branku přidal Herda a v závěru rozšířil své konto dvěma zásahy Řehák. V kádru soupeře se představil bývalý manažer A týmu Josef Jinoch.
 
Finále
Barum – Slavia Praha 3:5 (2:3)
Branky: Bílek, Siegl, Chovanec – 2x Herda, 2x Jindráček, Příložný
Velice taktické utkání, Slavia hrála trpělivě a snažila se využít chyb soupeře. Jenže i Barum, vědom si síle soupeře, zbytečně neriskoval. Přesto jsme se dostali do dvoubrankového vedení díky střelci důležitých branek Peteru Herdovi. Možná nás to příliš uspokojilo a během chvilky bylo vyrovnáno! Naštěstí závěr poločasu nám opět vyšel, v posledních sekundách jsme zvýšili díky Jindráčkovi. Druhá půle byla ještě více o bránění, jenže když se po naší chybě podařilo Chovancovi vyrovnat, nebylo to příliš dobrý. Pavel Řehák neustále dirigoval, snažil se být na hřišti co nejvíce, často pomáhal obraně i útoku. A při jeho působení na hřišti jsme dali vítěznou čtvrtou branku, následná sestava přidala pátou a závěr jsme si dokázali pohlídat. Slávisté tak potřetí získali prvenství. „Ve finále jsem rozhodně nechtěl prohrát, když jsme se sem dostali, proto jsem dělal všechno, abychom vyhráli,“ vysvětlil své počínání Řehák.
 
Druhé semifinále
Barum – Tatran Prešov 4:1 (1:0)
Branky: Bielik, Chovanec, Siegl, Hruška – Štelák
 
O 3. místo
Tatran Prešov – Inter Letiště Praha 3:4 (3:3, 3:3), penalty 10:11
Branky: Dudič, Juraško, Andrejko – Notín, Hromádko, Zákostelský, rozhodující penalta Homola
 
O 5. místo: Sparta Praha – Dukla Praha 4:5
O 7. místo: Bohemians Praha – 1. FC Brno 4:6
 
Skupina A:
Barum – Bohemians 6:3, Sparta – Inter Letiště 2:2, Inter Letiště – Barum 4:5, Bohemians – Sparta 5:5, Inter Letiště – Bohemians 5:3, Barum – Sparta 4:4
1. Barum – 2 – 1 – 0 – 15:11 – 7 bodů
2. Inter Letiště – 1 – 1 – 1 – 11:10 – 4 body
3. Sparta Praha – 0 – 3 – 0 – 11:11 – 3 body
4. Bohemians Praha – 0 – 1 – 2 – 11:16 – 1 bod
 
Skupina B:
Slavia – Tatran Prešov 3:0, Dukla – 1. FC Brno 6:5, Tatran Prešov – Dukla 5:1, 1. FC Brno – Slavia 1:9, Tatran Prešov – 1. FC Brno 7:3, Slavia – Dukla 6:4
1. Slavia Praha – 3 – 0 – 0 – 18:5 – 9 bodů
2. Tatran Prešov – 2 – 0 – 1 – 12:7 – 6 bodů
3. Dukla Praha – 1 – 0 – 2 – 11:16 – 3 body
4. 1. FC Brno – 0 – 0 – 3 – 9:22 – 0 bodů
 
Střelci Slavie:
8 branek – Pavel Řehák
6 branek – Jindráček
5 branek – Peter Herda
4 branky – Miroslav Příložný
3 branky – František Veselý ml.
1 branka – Petr Čermák, Václav Hrdlička
 
Nejlepší střelci turnaje:
8 branek – Pavel Řehák (Slavia)
6 branek – Jindráček (Slavia), Horst Siegl (Barum)
5 branek – Peter Herda (Slavia), Miroslav Denk (Sparta)
4 branky – Miroslav Příložný (Slavia), Luboš Zákostelský (Inter Letiště), Zdeněk Čáp, Tibor Mičinec (oba Bohemians), Pavel Černík (Brno), Michal Bílek (Barum)
 
Pavel Řehák je v historické tabulce střelců bezkonkurenčně na prvním místě, když dal celkem 47 branek. Na druhé příčce je další slávista Miroslav Příložný se 41 zásahy. Letos padla i jubilejní tisící branka, tu vstřelil opět slávista a trenér fotbalistek, Petr Čermák.
 
Soupisky:
Barum: Stejskal – Borovský, Bielik (3), Bílek (4), V. Hruška (2), Lubas (1), Schovánek (1), Šídl, Vrabec, Chovanec (2), Siegl (6), Kouba (3)
Bohemians: Z. Hruška – Čáp (4), R. Veselý, Jakubec (1), Koukal (2), Levý (2), Mičinec (4), Prokeš, Sadílek, Tymich (2), Valent
Sparta: Sova – Čabala, Denk (5), Frýdek, Jarolím (3), Kabyl (1), Kočí (3), Tesař, Mlejnek, Slaný (2), Vonášek
Inter Letiště: Allert – Brožka, Homola, Holota, Kokoška, Matějček, Notín, Jovanoski, Jinoch, Hromádko, Veniger, Zákostelský, Rozhon
Slavia: Šimurka – Beránek, Čermák (1), Hrdlička (1), Janů, Jeslínek, Jindráček (6), Herda (5), Medynský, Příložný (4), Řehák (8), F. Veselý ml. (3)
1. FC Brno: Hron – Čuhel (3), Grmela (2), Hrubša, Kobylka (1), Černík (4) Maléř (2), Mazura, Michal, Rabušic (3), Svoboda
Tatran Prešov: Aštary – Baran (1), Dudič (1), Daňko (2), Filarský, Luberda (2), Štelák (2), Prusák (2), Andrejko (2), Juraško (3), Talášek, Varga
Dukla Praha: Králíček – Bittengel (3), Korejčík (1), Berger (3), Mašek, Pelc, Rada (1), Suchopárek (1), Štambacher, Urban (3), Vyskočil (3), Novák (1)
V závorce je počet branek u daného hráče.

Foto pořízeno mobilem

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia vyhrála vánoční turnaj

    (host)     před 18 lety 27.12.2005 11:40 |  
    0 0

    Na tomto výsledku, který se daří opakovaně dosahovat, je nejlépe vidět, kde by byla Slavia, kdyby v ostatních soutěžích a na mezinárodní scéně nefungovala Košťálovsko-Peltovská korupční klika...
    Konrád