O Slavii

Dal Adauto Slavii k arbitráži?

V posledních dnech se v některých médiích objevily informace, že útočník Adauto dal Slavii k arbitráži pro neplacení finančních závazků. O vyjádření k celé situaci jsem dnes požádala manažera Slavie Lubomíra Pučka i Adauta.
 

„Informace o tom, že by Adauto dal Slavii k arbitráži, mám jen zprostředkovaně z tisku, jinak nám žádné předvolání od arbitrážní komis nepřišlo. Věřím tomu, že pokud má Slavie nějaké pohledávky směrem k Adautovi, že to bude v nejkratší možné době vyřešené, doufám, že se vše do konce ledna vyjasní,“ uvedl Lubomír Puček.
 
Slavie podle rozhodnutí arbitrážní komise musí zaplatit určité obnosy Tomáši Doškovi a Lukáši Doškovi. „Tyto pohledávky jsou staršího data, věřím, že každý dostane, to co má, a nepůjde to do extrémů, že by Slavia měla zastavené přestupy,“ zadoufal Puček.
 
Slavii přišel Adautův přestup na 15 milionů, zhruba stejnou částku mu Slavia za tři roky jeho působení v tomto klubu zaplatila na platu. Po Slavii teď chce brazilský útočník doplatit zhruba 800 tisíc korun, které mu údajně přes rok dluží. Přitom drtivá většina závazků vůči Adautovi je splacena. Adauto toho za poslední rok příliš neodehrál, loni v dubnu se zranil, další zápas za áčko odehrál až v listopadu.  
 
Adauto se dnes nechtěl k celé záležitosti vyjadřovat. V bulvárním deníku Blesk uvedl: „Minulý týden jsem poslal výpověď své smlouvy. Dodnes mi Slavia nedala peníze, které jsem měl mít na účtu víc než rok. Snažil jsem se domluvit a ředitel Leška mi do očí slíbil vyrovnat vše do listopadu. Nic se nestalo, když se ptám proč, nedostanu odpověď. Proto jsem věc předal právníkům a ti mi poradili smlouvu vypovědět. Rád bych ve Slavii zůstal a ta výpověď není signálem, že za ni nechci hrát. Naopak! Ale nevidím jinou cestu, jak si ve věcech udělat pořádek.“

Komentáře (5)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Dal Adauto Slavii k arbitráži?

    vlada     před 18 lety 28.01.2006 20:04 |  
    0 0

    No... doufám,že to s Adautem dopadne tak,že aspoň zůstane do konce smlouvy. Co mě ale zaráží, je jiná věc. Co čtu diskuse,tak každý nadává na Lešku a na Pučka. Nechápu,jak je možné,že polovině týmu končí v tomto roce smlouva. Co tady dělal JINOCH?! Lituju docela p.Pučka. Teď je hodně těžké přesvědčit hráče k podpisu horších smluv,tak je jasné,když hráč odmítne prodloužit,že klub chce za něj utržit aspoň nějaký peníz a hráče prodá. Proto si vážím všech hráčů,kteří prodloužili.

    • Re: Dal Adauto Slavii k arbitráži?

      (host)     před 18 lety 28.01.2006 20:15 |  
      0 0

      souhlasim s tebou...je zajimavy ze teprv az prisel pucek, zacalo se vic ( a uspesne ) s prodluzovanim smluv..plex

      • Re: Dal Adauto Slavii k arbitráži?

        (host)     před 18 lety 28.01.2006 20:56 |  
        0 0

        Aniž bych se chtěl zastávat Jinocha, tak po těch obrovských problémech s dluhy vůči současným hráčům se ty nové smlouvy neuzavíraly asi snadno. Doškové evidentně dál za Slavii hrát nechtěli (teď jsou poměrně aktuální dluhy vůči nim), stejně tak Muller, který chtěl tuším delší kontrakt než mu Slavia nabízela. Bejbl chtěl do Rakouska a Sedláčka zase nechtěl Karel Jarolím. Že by Puček byl super úspěšný, to se říct nedá. Piták zatím neprodloužil, stejně tak Holeňák. Prodloužit odmítli i Gedeon a Pešír. Určitě pozitivní je podpis Krajčíka a Kozáčika.

    • Re: Dal Adauto Slavii k arbitráži?

      (host)     před 18 lety 29.01.2006 08:38 |  
      0 0

      Mě ale zaráží že za tento stav nenese nikdo zodpovědnost. Promrhané miliony a vše je v pořádku.Holt majitel je asi spokojen

    • Re: Dal Adauto Slavii k arbitráži?

      (host)     před 18 lety 29.01.2006 08:57 |  
      0 0

      Věřím Adautovi. Ve Slavii je to stále dokola. Chvíli se zdá, že jsme z nejhoršího venku a najednou šok. A arbitráž. A druhá. A hned další. Stal se z nás velmi neseriozní klub. Není dnes hráče, který Slavii opustil, aby měl vyrovnané pohledávky vůči Slavii. A to je ostuda !!! Adauto má prý skoro všechno vyrovnané.Co to je za vyjádření? On má přece nárok na to, aby měl vyrovnané všechno. A vůbec není rozhodující zda hraje, marodí, ale to, co má ve smlouvě a zástupce Slavie to podepsal. Tak teď by se chlapci neměli přiblble vymlouvat a měli by to dát do pořádku a nedělat ostudu. To si Slavia nezaslouží!!!