O Slavii

Slavia získala další tři hráče!

Slavia si pojistila další tři hráče, tentokrát do útoku a branky. Do konce sezony s možností opce přichází maďarský útočník Zoltán Hercegfalvi a Brazilec Márcia Botelha Rogéria alias Gaúcho z Olomouce. Do branky jsme získali Michala Vorla z Jihlavy, klubu se upsal na dva a půl roku. Se Slavií rozvázal smlouvu Adauto a Tomáš Pešír. Odchod Petra Zábojníka do Jablonce není aktuální. Klub nadále usiluje o příchod Ante Aračiče.

Klub definitivně opouští Brazilec Adauto a útočník Tomáš Pešír. „U obou byla rozvázána smlouva formou dohody, nyní už je to na nich, kam zamíří,“ prozradil manažer Lubomír Puček. Ani jednomu tedy nebudeme doplácet zbytek smlouvy. S odchodem obou hráčů souhlasil samotný trenér Karel Jarolím. Naopak do klubu přichází dva útočníci. „Proto jsme rádi, že se nám podařilo zvýšit konkurenci v útoku,“ doplnil.

Do Slavia nepřijde maďarský zadák Zsolta Löwa ani gólman Martin Charvát. Oba jsme v posledních dnech zkoušeli. Klub má však nadále zájem o chorvatského levého obránce Ante Aračiče. „Je to z dalších hráčů, kterého ještě budeme zkoušet. Zatím není definitivně rozhodnuto,“ prozradil Puček. Je však jasné, že v případě přestupu nebude dopsán na soupisku pro Pohár UEFA. Čas je tedy do 15. února.

V médiích se dokonce spekulovalo o odchodu Petra Zábojníka do Jablonce místo Radka Dosoudila. „Zatím nikdo neodchází, je předčasné o čemkoliv mluvit. Nejdříve se musí vyjádřit trenér. On se ke všemu vyjadřujeme po dohodě s realizačním týmem a já sám o ničem nerozhoduji,“ uvedl Lubomír Puček. Další přestupy by se týkaly převážně české ligy. Ze zahraničí k nám však nadále mohou hráči přicházet.
 
Zoltán Hercegfalvi – 30. 12. 1979
Šestadvacetiletý maďarský útočník pochází z klubu Lombard FC Papa. Měří 180 cm a váží 7á kg. V současné době mu skončila v klubu smlouva, kde loňskou sezonu vstřelil čtyři branky, ale v předchozím působišti v celku Videoton zaznamenal dokonce devět branek. Tip na něho dostal trenér Karel Jarolím. V zápase Tipsport Cupu proti Bohemians 1905 vstřelil za Slavii dokonce vyrovnávací branku, představil se i proti Brnu.
 
Gaúcho – 7. 9. 1979
Šestadvacetiletý brazilský útočník na podzim působil v Sigmě Olomouc, kde odehrál 6 zápasů a vstřelil dvě branky. V klubu s ním však nadále nepočítali, protože měl časté zdravotní problémy! „Vzhledem k opakovanému svalovému zranění jsme nemohli dostatečně prověřit jeho výkonnost. Nebyla ani možnost, že bychom prodloužili půlroční hostování až do konce sezony, přestup jsme nerealizovali vzhledem jeho zdravotnímu stavu,“ prohlásil před Vánoci sportovní ředitel klubu Jiří Kubíček pro server efotbal.cz. Věřme, že je plně zdráv a podobné patálie se mu už nevrátí. Fotbalista začínal s fotbalem v brazilském klubu Barbarense. V Evropě pak na Malorce, v Levski Sofia a Samaře.

Michal Vorel - 27. 6. 1975
Třicetiletý zkušený gólman prošel řadou klubů. První ligu začal v Dukle Praha, pak se vydal do Ostravy, Opavy a do Blšan. Působil také na Slovensku v týmu Púchova. Bohužel si ale nezískal trvale místo brankářské jedničky. Prosadil se až v Jihlavě. Je zřejmé, že příchod je vynucen vynuceným zastavením činnosti pro Kozáčika v Poháru UEFA. Dá se předpokládat, že v létě skončí ve Slavii Aleksander Šeliga. Vorel je komplexně vybavený brankář bez viditelných slabin, v brance jistota. Měří 196 cm a váží 96 kg.

Komentáře (38)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia získala další tři hráče!

    Luke (host)     před 18 lety 31.01.2006 16:23 |  
    0 0

    Aspon v dnešní den trochu optimismu... Jj, kdo se směje nakonec, se směje nejlépe :-)) Jupíííí :-D

  2. Re: Slavia získala další tři hráče!

    (host)     před 18 lety 31.01.2006 16:29 |  
    0 0

    Dobrý:-) Hlavně Gaúcho mě potěšil, snad mu zdraví dude sloužit lépe než v Olomouci. LordEdmund

    • Re: Slavia získala další tři hráče!

      Luke (host)     před 18 lety 31.01.2006 16:35 |  
      0 0

      No tak ten mě dost potěšil, toho jsem čekal asi nejméně:-)

  3. Re: Slavia získala další tři hráče!

    Urbie     před 18 lety 31.01.2006 16:31 |  
    0 0

    tak ještě toho levýho obránce a dalo by se i říct, že jsme posílili

  4. Re: Slavia získala další tři hráče!

    (host)     před 18 lety 31.01.2006 16:37 |  
    0 0

    Jen tak dál, snad jste koupili dobře...

    • Re: Slavia získala další tři hráče!

      vikingzlipy (přítel SN)     před 18 lety 31.01.2006 16:40 |  
      0 0

      soráč nebyl jsem přihlášenej...

  5. Re: Slavia získala další tři hráče!

    Sidonio     před 18 lety 31.01.2006 16:38 |  
    0 0

    Super, hlavně z Gaucha mám radost. Ještě by to chtělo do dneška dotáhnout toho Aračiče.

    • Re: Slavia získala další tři hráče!

      (host)     před 18 lety 31.01.2006 16:50 |  
      0 0

      Souhlas. Johnny

  6. Brankáři

    Luke (host)     před 18 lety 31.01.2006 16:42 |  
    0 0

    Kozáčik - jasná jednička... Pak máme ještě Slavíka, Šeligu... A kolik máme mladých brankářů? Samoel atd... A oni ještě koupí Vorla... Nevím nevím, ale zdá se mi, že spíše měl na domácí zápas s Palermem dostat šanci buď Slavík, nebo´Šeliga - a v odvetě by mohl Kozáčik už chytat... Máme víc brankářů než potřebujem... A tam kde nutně potřebujem posílit (obrana), jsme až tak závratně neposílili:-/ Potřebujem levého obránce a místo toho si přivedem čtvrtého brankáře... Btw proč se předpokládá, že Šeliga v létě skončí? Končí smlouva?

    • Re: Brankáři

      (host)     před 18 lety 31.01.2006 16:51 |  
      0 0

      Potřebujem zkušenýho golmana do Palerma a i tak... Šeliga ještě neni fit. Johnny

      • Re: Brankáři

        Luke (host)     před 18 lety 31.01.2006 17:08 |  
        0 0

        V Palermu už může chytat Kozáčik, ne? Má stop na jeden zápas... A ten první zápas snad mohl odchytat Slavík... Na co jinak máme hafec brankářů, když jakmile je jeden distancovanej a druhej zraněnej, tak kupujeme dalšího - a jen na ejden zápas, de facto...?

        • Re: Brankáři

          (host)     před 18 lety 31.01.2006 21:02 |  
          0 0

          Neni to jen na jeden zapas, prichod jeste jednoho golmana se planuje uz dyl. Seliga zacne poradne trenovat az za tri dny a zjevne nesplnil ocekavani. Taky nechapu, proc Slavie prodluzovala smlouvu se Slavikem, kdyz mu jasne davaji najevo, ze neni pro acko dost dobry. Je to dobry golman a mel by to jit dokazat nekam jinam.

    • Re: Brankáři

      japhy     před 18 lety 31.01.2006 16:53 |  
      0 0

      No, řekl bych, že Šeliga počítal s tím, že bude jedničkou...

      • Re: Brankáři

        Luke (host)     před 18 lety 31.01.2006 17:06 |  
        0 0

        myslíš? no... to by byl dost naivní:-) vedle Kozáčika... :-))

    • Re: Brankáři

      lucky-pilda     před 18 lety 31.01.2006 17:12 |  
      0 0

      taky nechapu tu jiz nekolik let trvajici manii vedeni na kupovani brankaru. je sice super, ze tento post nejenze zdvojime, dokonce zectverime, ale jsou urcite posty, kde nemame vubec nikoho ... to samy bylo, kdyz sme docela nedavno meli obrovsky pretlak v zaloze a nikoho do obrany a do utoku a koho koupili? zaloznika a brankare ...

      • Re: Brankáři

        Luke (host)     před 18 lety 31.01.2006 17:19 |  
        0 0

        Mánie je slabé slovo... Tohle je posedlost... A to je ještě "štěstí", že Černému skončí ve Spurs hostování v době, kdy mu skončí zároveň smlouva ve Slavii... Mít tu Černého, Kozáčika, Šeligu, Vorla a Slavíka... Nevím nevím, kdo by měl chytat... Hold se snažíme vylepšit ty posty, kde problém nemáme... A tam kde nás tlačí bota jakoby to pomyslné kuří oko pouze trochu poleptáme... Ale ono s eobjeví znovu... silnější než dřív...

        • Tak tak, asi vedení študovalo logiku :o))

          (host)     před 18 lety 01.02.2006 10:58 |  
          0 0

          Brankářů plno a kvůli jednomu zápasu dalšího brankáře. To fakt nemuseli prodlužovat Slavíkovi nebo spíš kupovat Šeligu. V létě nejspíš odejde Vorel nebo Šeliga. A bohužel Černému končí smlouva - možná by se po zkušené v Anglii dal ještě dobře prodat - třeba přímo Tottenh.(minimálně do Rakous :o)). A ještě jsem zvědav, jak vyřeší prioritní úkol - levého obránce!! Aračič je zraněnej, moc toho o něm nikdo neví, to bue hádanka a budu zvědavej na rozluštění. A taky jestli ještě zkusí někoho z mladých Slováků (jestli budou hrát uraženého u Bakoše co ten Dubek a Jendříšek - to je totiž perspektiva na rozdíl od nynějších nákupů (mimo Dosoudila)

    • Re: Brankáři

      Alfabet     před 18 lety 31.01.2006 21:16 |  
      0 0

      Jsem z této "brankářské politiky" také trochu rozpačitý, ale pokusím se z vlastního pohledu vystihnout úvahy našeho vedení: Kozáčik - jasná jednička, za níž nemáme při výpadku rovnocennou náhradu. Šeliga je mi osobně sympatický, ale má docela smůlu - když dostal příležitost v Liberci, zápas mu nevyšel, v Hamburku pomohl a nyní měl skvělou šanci chytit se proti Palermu. Do toho mu v nejnevhodnější dobu skočilo svalové zranění a myslím, že prakticky vypadl z přípravy. Čili proti Palermu se s ním počítat nedá. Je to jeho osobní smůla, která bude mít možná důsledky v jeho odchodu (čehož budu litovat, ale je to realita). Slavíka si vážím, ale... je už v letech, kdy by měl předvádět stabilní vyrovnané výkony. To se mu dosud v jeho sportovní kariéře nepodařilo - nikde na hostování v nižších soutěžích se nestal jedničkou. Neumím posoudit jeho možný zenit, ale za dané konstelace asi nebude mít ve Slávii perspektivu. A "mlaďasové" jsou asi příliš mladí a nezkušení s tím, že ovšem perspektivu mají. Vorel tedy přichází jako vyhodnocená jistá dvojka s perspektivou právě té dvojky, t.zn., že se od něj očekává jistota při záskoku za Kozáčika, a v případě odchodu Kozáčika jeho součinnost s novou jedničkou (pravděpodobně vybranou z "mlaďasů"), kterou by svými zkušenostmi podpořil a zastoupil. Toť můj názor, nemusí být úplně objektivní, ale snažím se pochopit kroky kolem brankářů.

  7. Re: Slavia získala další tři hráče!

    (host)     před 18 lety 31.01.2006 16:49 |  
    0 0

    Spokojenost...
    Dobrý posily...
    A díky Richimu za rychlé zpravodajství, fakt dobrá práce a to myslim i dlouhodobě. Johnny

    • Re: Slavia získala další tři hráče!

      Richi (admin)     před 18 lety 31.01.2006 17:08 |  
      0 0

      A ja jsem nasranej, protoze se nic nenaucim ... tyhle dva dny, to byl des bes .... porad sledovani zprav a do hlavy jsem nic nenatloukl .. nechce nekdo misto me delat statnice? Vypada to ze si to zopakuji v zari.

      • Re: Slavia získala další tři hráče!

        (host)     před 18 lety 31.01.2006 17:16 |  
        0 0

        No snad je dáš, budu držet palce...
        Ale fakt nezávidim, je to dost hektický období no.
        Johnny

  8. Re: Slavia získala další tři hráče!

    (host)     před 18 lety 31.01.2006 16:53 |  
    0 0

    No nevim nevim hlavne ten brankar mi prijde jako vyhozeny penize a utocnik by taky stacil jen jeden radsi meli sehnat nejakyho toho levyho beka! Richi co ty na to chysta se jeste neco? Jinak dik za info!

    • Re: Slavia získala další tři hráče!

      Richi (admin)     před 18 lety 31.01.2006 17:09 |  
      0 0

      Jak pisu v aktualizovanem clanku, Aracic uz dnes neprijde a nepredpokladam, ze jeste dnes nekoho dalsiho privedeme. Na pripadne dalsi posily je casu dost.

      • Re: Slavia získala další tři hráče!

        (host)     před 18 lety 31.01.2006 17:12 |  
        0 0

        No vidim, ale kdyz sem sem psal ja tak to jeste aktualizovany nebylo;o)

  9. Re: Slavia získala další tři hráče!

    Serf     před 18 lety 31.01.2006 16:54 |  
    0 0

    Krome Vorla spokojenost, do zakulisi klubu pripadne kabiny nevidim, asi na tom neco bylo. Seligy by byla skoda, ale asi vychazi draz nez golman z ligy, navic z (mistni prominou) provincni Jihlavy. V pripade podepsani Aracice by asi slo obecne o spokojenost s posilenim, jen ten utok nevim, nevim...

  10. Re: Slavia získala další tři hráče!

    (host)     před 18 lety 31.01.2006 17:00 |  
    0 0

    h

  11. Re: Slavia získala další tři hráče!

    (host)     před 18 lety 31.01.2006 17:01 |  
    0 0

    No podle iDnesu muzem na soupisku pro pohar UEFA dopsat uz jen jednoho hrace a ze pry se rozhodne mezi Gauchem a Zoltanem takze ten levy bek asi nebude:-/

    • Re: Slavia získala další tři hráče!

      (host)     před 18 lety 31.01.2006 17:09 |  
      0 0

      ale jo, ale stejne pisou ze se musi dolecit tak to na uefu nebude..plex

  12. Re: Slavia získala další tři hráče!

    (host)     před 18 lety 31.01.2006 17:13 |  
    0 0

    Jak pročítám příspěvky, tak panuje spokojenost, ale povětšinou s výjimkou golmana Vorla. Ani já tento nákup nechápu. Máme Kozáčika, v létě koupeného Šeligu, pořád nedoceněného Slavíka. Pokud vím Kozáčik má stopku jen na jeden zápas a ten mohl odchytat a zároveň dostat šanci někdo z výše zmiňovaných (potvrdit, že výplaty berou právem).
    Jeli to koupě do budoucna, tak za béčko chytají dva reprezentanti v mládežnických kategoriích Toma a Samoel.
    Nevidím tedy relevantní důvod, proč přišel Vorel....
    Moskyta

    • Re: Slavia získala další tři hráče!

      Luke (host)     před 18 lety 31.01.2006 17:22 |  
      0 0

      leda že by vedení bylo prozíravé a dopředu by vedělo, že v létě odejde Kozáčik na hostování do Spurs, Šeliga ukončí smlouvu kvůli dluhům a stejně tak Slavík... :-))

    • Re: Slavia získala další tři hráče!

      (host)     před 18 lety 31.01.2006 18:02 |  
      0 0

      Vorel prisel proto, ze Jihlava potrebovala trochu penez na stadion.....a ze prej nas na nem pak nechaj vyhrat....Pan LP to zase rozjel -> titul je doma !!!!

      • Re: Slavia získala další tři hráče!

        Luke (host)     před 18 lety 31.01.2006 19:23 |  
        0 0

        cože, kdo to vymyslel, to budem na ligu jezdit do Jihlavy? Ach jo :-)) To nebude ani těch 5 tis fandu :-))

        • Re: Slavia získala další tři hráče!

          (host)     před 18 lety 01.02.2006 03:49 |  
          0 0

          ty si blb, mysli to tak, ze nas nechaj zvitezit.. ester

  13. Re: Slavia získala další tři hráče!

    vlada     před 18 lety 31.01.2006 17:20 |  
    0 0

    Spokojenost. Angažování Vorla mě taky docela překvapuje,ale Jarolím určitě ví, proč k nám přichází.

    • Re: Slavia získala další tři hráče!

      mart     před 18 lety 31.01.2006 19:21 |  
      0 0

      souhlas, spokojenost. ...... tak pro dnesek si asi muzeme oddychnout.(ted este aby se ten Rogerio Gaucho uzdravil a byl neco platnej - to by pak byla parada)

  14. Vorel je vysoký

    (host)     před 18 lety 31.01.2006 19:21 |  
    0 0

    V databázi iDnesu píšou, že Michal Vorel měří skoro dva metry. To je asi hlavní důvod, proč ho Karel Jarolím chce. Evidentně se mu líbil Charvát, ale zřejmě rozhodlo, že je poměrně malý a těžko se prosazuje při rozích proti dlouhánům, jako mají Teplice. Mimochodem to je případ i Šeligy, kterého si vychutnali v Liberci. Nedivil bych se, kdyby odešel o své vůli. A vedení si zřejmě netrouflo zkoušet proti Palermu Slavíka.
    Přichody Gaucha ani Zoltána mě nijak zvlášť nepotěšily, ale rád se nechám příjemně překvapit.
    Zdá se mi, že pokud jde o transfery, fotbalová Slavia se učí od Růžičky. Ten taky pořád kupuje, prodává, pořád se něco děje, chvíli nenechá hokejisty v klidu, aby nezpohodlněli. A docela se mu to daří.
    Tantalos
    Tantalos

    • Re: Vorel je vysoký

      Luke (host)     před 18 lety 31.01.2006 19:26 |  
      0 0

      jen to ale vybočuje z koncepce... teda, pokud neberem za koncepci to, mít v kádru čtyři brankáře :-((
      Nezdá se mi, že by byl Vorel lepší než Slavík - možná trochu zkušenější a určo starší... A už asi vůbec není lepší než Šeliga a asi ani zkušenější... A podepsat ho na dva a pul roku? No nevím... Snad vedení ví co dělá...

  15. Re: Slavia získala další tři hráče!

    Djedek     před 18 lety 02.02.2006 18:21 |  
    0 0

    Třeba se tak nějak připravuje letní odchod Kozáčika..:-) A Šeliga nemá na post jedničky, tak koupili rovnou Vorla..:-) Doufám akorát, že to vyjde podobně jako s Latym.. Nějaká podobná sumička..:-)) I když bych nerad o Matůše přišel..:-)