O Slavii

Tiskovka po utkání Slavia – Olomouc

Po šťastném vítězství Slavie ocenil trenér Karel Jarolím hlavně snahu svých svěřenců. „Hráli jsme až do konce zápasu, mužstvo ukázalo charakter, ne vždy se to podaří.“ Naopak ho mrzela spousta neproměněných šancí.

Účast trenéra Petra Uličného zaručuje, že žádná tiskovka není nudná. Nezklamal ani dnes a novináře několikrát rozesmál. „Za ta léta, co trénuji, říkám, že pro trenéra je na srdíčko hodně náročný inkasovaný gól v 92. minutě, zas ale na druhou stranu je to náročné, i když branku v závěru zápasu vstřelíte... Když vezmu utkání z celého pohledu, Slavia byla určitě lepší, my jsme nehráli tak, jak jsem si představoval, nebyli jsme tak agresivní, chybějí nám zranění hráči. Přesto jsme odtud chtěli odvézt dobrý výsledek, už to skoro vypadalo na remízu 1:1, kdy jsme ale měli jen jedinou šanci, kterou jsme proměnili. Trošku mě jen mrzí vyloučení Rýdela, které bylo asi hodně přísné. Bez vyloučení bychom to možná uhráli na remízu, ale soupeř do toho dal hodně vůle i kvality. Blahopřeji Slavii, myslím, že tuto sezónu patří k aspirantům na nejvyšší posty,“ zhodnotil Uličný zápas.
 
Karel Jarolím mohl být relativně spokojen s hrou svých svěřenců, ale spát mu asi nedá spousta neproměněných šancí. „Utkání jsme si zkomplikovali tím, že jsme během prvního poločasu kromě vstřelení branky neproměnili další šance, myslím, že jich bylo poměrně dost, abychom si vedení pojistili. Především v první půli jsme hráli aktivně, dokázali jsme se dostávat za obranu soupeře, z toho plynuly ty příležitosti. Olomouc hrozila hlavně ze slušně zahrávaných standardních situací, v závěru prvního poločasu likvidoval nebezpečnou akci Michal Vorel. V průběhu druhé půle jsme opět měli šance, které jsme nedokázali proměnit, v tutové se ocitnul Pavel Fořt. Navíc po chybě Radka Dosoudila, který chtěl řešit situaci konstruktivně, ale měl ji řešit jinak, jsme ztratili uprostřed hřiště balón, soupeř vyslal kolmou přihrávku do otevřené obrany a vstřelil vyrovnávací branku. Mužstvo však ukázalo charakter, hrálo až do konce, za to jsem rád, ne vždy se to podaří. Možná jsem radši, že jsme vyhráli tímto způsobem, než abychom vyhráli 3:0 nebo 4:0, mužstvo to posílí.“
 
Opět padla otázka na zahazování šancí Slavie, kdyby jich naši hráči proměnili více, nemuselo se rozhodovat až v nastaveném čase. „Vše je otázka nácviku, psychické pohody, snažíme se tomu věnovat na trénincích, góly jsou přeci jen kořením fotbalu. Ale i přesto, že šance neproměňujeme, tak jsme v lize nejproduktivnější,“ upozornil Jarolím na fakt, který se občas při zápasech nezdá tak samozřejmý.
 
Do veselého duchu tiskovky zapadl i dotaz, zda si trenéři vsadí na sestup Sparty, na který byl dnes vypsán kurz 1:35. Oba se však shodli: „Sparta nesestoupí, ale půjde na jaře ještě nahoru.“ Uličný přidal doušku: „Pamatuji, si, že jsem hrál proti Spartě v sedmdesátém prvním roce, kdy sestoupila. Hrál jsem tehdy za Plzeň, dal jsem jí gól, vlastně jsem ji poslal do druhé ligy já...“

Komentáře (6)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Tiskovka po utkání Slavia – Olomouc

    Lisaj     před 18 lety 27.02.2006 21:07 |  
    0 0

    Musim ocenit Petra Ulicnyho, za to jak s klidnou hlavou zhodnotil utkani, prestoze rozhodci byl na Olomouc hodne prisnej a presto, ze dostali rozhodujici gol az v nastaveni. Reakce nekterych treneru byva v techto situacich hodne ubrecena, pripadne sve emoce nedokazou krotit a reaguji vztekle a hrube... Klobouk dolu a vic treneru, ktery dokazou se cti prijmout takovouhle porazku... Diky! Lišaj

  2. Re: Tiskovka po utkání Slavia – Olomouc

    Skopi     před 18 lety 27.02.2006 21:39 |  
    0 0

    Taky obdivuju Uličného. A teď ještě víc, za to, že pomohl položit Spartu.

  3. Re: Tiskovka po utkání Slavia – Olomouc

    (host)     před 18 lety 27.02.2006 21:53 |  
    0 0

    Uličný...to je proste frajer!!

  4. Re: Tiskovka po utkání Slavia – Olomouc

    (host)     před 18 lety 27.02.2006 23:00 |  
    0 0

    Jo Uličný je férovej. Na podzim taky přiznal, že jim rozhodčí pomohl. Hlavně to vždycky hodnotí reálně a ne jako páni Řepkové a jiní.. Jenom víc takovejch lidí ve fotbale. Košťál, Mokrý ven!

  5. Re: Tiskovka po utkání Slavia – Olomouc

    (host)     před 18 lety 28.02.2006 10:02 |  
    0 0

    Když už jsme u téch sympaťáků, tak včera mě mile pŕekvapil ve "Fandíme" na Galaxii Petr Vlček,prokázal , že je na fotbalistu velice inteligentní, škoda, že jsme ho nechtěli angažovat, protože myslim, že i jako hráć, by na Slavii měl, coź nám doufám v sobotu nepotvrdí :-)

    • Re: Tiskovka po utkání Slavia – Olomouc

      PetCC     před 18 lety 28.02.2006 19:53 |  
      0 0

      Plzeňskýmu Vlčkovi nemůžu zapomenout závěr jeho poslední sezóny ve Slávii 99/00, kdy naprosto selhal. Vyvrcholilo to domácím zápasem s Teplicema, kdy se nechal vyloučit, s Teplicema jsme prohráli a i díky tomu přišli o titul.