Hráči Slavie

M. Slavíkovi se v Blšanech daří

Výbornou bilanci má zatím gólman Martin Slavík, který hostuje v Blšanech. Ve třech jarních zápasech obdržel jen jeden gól, vychytal dvě nuly a ještě se ocitnul v sestavě kola.

Na hostování do posledního týmu české ligy odcházel Martin Slavík těsně před koncem přestupního termínu, kdy byl jedním ze čtyř gólmanů áčka. "Když přišla na poslední chvíli nabídka od trenéra Michala Bílka, neváhal jsem, bylo to pro mě tak trochu vysvobození," vzpomíná na únorový přesun gólman. Nezalekl se ani konkurence šestatřicetiletého veterána Tomáše Obermajera a reprezentanta jednadvacítky Antonína Bučka, který v Blšanech hostuje z Ostravy. "Samozřejmě jsem nemohl čekat, že přijdu a hned budu jednička, ale do brány jsem se dostal, takže musím být spokojený, pravidelně chytám, daří se nám a hodně mi to pomáhá." 

Blšany jsou prvním týmem, ve kterém si Slavík vyzkoušel chytat první ligu, ve Slavii šanci nikdy nedostal. Hostoval sice ve druholigových klubech Pardubic, Mostu a Mladé Boleslavi, ale natrvalo se v nich do základní sestavy neprosadil, ve Slavii pak často nastupoval za třetiligové béčko. Na jaře si připsal v první lize tři starty, vzhledem k odkládaným zápasům chytal ve všech utkáních Blšan. V prvním zápase prohrály Blšany 0:1 zásluhou gólu Horsta Siegla, ale v neděli uhájily bezgólovou remízu s prvním Libercem a včera vyhrály 1:0 nad Mladou Boleslaví, která se netají pohárovými ambicemi. "Není to jen mojí zásluhou, že jsme získali čtyři body, a já dvě nuly. Měl jsem párkrát taky štěstí, ale musím říct, že celý tým neuvěřitelně bojuje, kluci se vrhají do střel a moc mi pomáhají. Všichni bojujeme o záchranu, nikdy jsem ještě nezažil, že by se všichni takhle snažili," přibližuje atmosféru v Blšanech Slavík. Právě díky čtyřem bodům se jeho tým odlepil ode dna tabulky a to má ještě dva dohrávané zápasy k dobru. Slavík se navíc za svůj výkon proti Liberci dostal do sestavy kola. "Určitě mě to potěšilo, mám z toho radost. Zatím jsem ještě za to nic klukům do kabiny neplatil, ale určitě mě to čeká," směje se.

O tom, že by se Blšany nemohly zachránit, moc nepochybuje. "Máme kvalitní a dobře poskládaný tým, takže věřím tomu, že se zachráníme. Zápasy s Libercem a Mladou Boleslaví nám ukázaly, že se nemusíme bát hrát s nikým."

Komentáře (8)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: M. Slavíkovi se v Blšanech daří

    (host)     před 18 lety 23.03.2006 11:55 |  
    0 0

    Jo, pěkný článek. Jenom opět moc nechápu přestupovou politiku u brankářů.

    • Re: M. Slavíkovi se v Blšanech daří

      (host)     před 18 lety 23.03.2006 11:55 |  
      0 0

      Pardon. Hepi.

      • Re: M. Slavíkovi se v Blšanech daří

        vikingzlipy (přítel SN)     před 18 lety 24.03.2006 12:45 |  
        0 0

        Já trochu taky ne, ale zase momentálně Vorel chytá celkem slušně a myslím, že i Kozáčik, kdyby teď nastoupil zpět, by chytal dobře jako před příchodem Vorla. Myslím, že jsou dobrý konekurenti. V otázce třetího brankáře, tak málokdy se stane, že dostane šanci třetí brankář, ale zase v případě Slavíka, je dobře že chytá a neleští lavičku.

        • Re: M. Slavíkovi se v Blšanech daří

          mart     před 18 lety 24.03.2006 19:23 |  
          0 0

          panove, nejste sami, kdo nerozumi brankarske magii, ja take ne. Srovnejme si proto par formulek, a... samozrejme nakonec par mych domenek. 1. Je trochu jine chytat ve Slavii, a treba v Blesanech.., ze ano. 2. .....aby byl brankar dobrej - musi chytat 3. Slavia sice potrebuje mit dobre brankare, ale hlavne potrebuje, aby ten co chyta pokudmozno nedostal zadne goly. 4. k prvemu a druhemeu bodu, golman co na nej jde jedna polostrela za zapas, a jinak se nudi, je uplne jinej nez golman slabeho muztva na ocasu tabulky co musi zasahovat 20krat za zapas. ... no pri vsi skromnosti nas slavistu - my potrebujeme asi toho prvniho(domenka). 5 Planicka byl asi dost dobrej, ale chytat sem ho jaksi nevidel Dolejsiho jsem vidal jako malej kluk, pak Starka, Zlamala, Simurku, a mnoho dalsich vcetne dnesniho trenera brankaru Pribila - vsechny sem je mel rad! i Cernyho i Blazka - ale nejlepsi co sem kdy videl byl pro me STEJSKAL!(domenka,nazor)zdravi mart - a hezky weekend (ja uz se nemuzu dockat)

          • Re: M. Slavíkovi se v Blšanech daří

            (host)     před 18 lety 25.03.2006 00:34 |  
            0 0

            Stejskal byl zvláštní ze všech brankářů co pamatuju ho obrana nejvíc respektovala a chytal i nechytatelné..jen potom dotával hodně trapné góly škoda že skončil kvůli zlomenině na Žižkově hráč jako on měl mít mega rozlučku..ale za nejlepší tři brankáře po revoluční slávie považuju 1.Černý 2.Vahala 3.Kozáčik Stejskal udělal mnoho přemnoho kiksů např . při krachu v Curychu mohl za 1první dva góly..Naopak nikdy nezklamal Vaclavík(když už náhodou dostal důvěru)

            • Re: M. Slavíkovi se v Blšanech daří

              (host)     před 18 lety 25.03.2006 08:35 |  
              0 0

              A co třeba derby 4:4? tam aspoň za 2 goly mohl on

              • Re: M. Slavíkovi se v Blšanech daří

                mart     před 18 lety 25.03.2006 10:31 |  
                0 0

                jj ... BLBY goly,........ jenze kazdej golman dostava blby goly. Voni vlastne vsechny goly co dostanes jako brankar sou tak nejak BLBY, ze jo?! O brankarich a o brankarovani by se dalo povidat hodiny a hodiny. Ja sem chtel akorat rict, ze je hrozne tezky udelat rozhodnuti, kdo kdy ma chytat, popripade, kterej brankar ma bejt v kadru, a kterej ma jit na hostovani. Ja bych chtel takovyho brankare, kterej by pustil treba 3 goly, kdyz dame 4 a zas nepustil zadnej, kdyz dame jen jeden.......... no a ten jeden "uzudlame" skoro vzdycky, ze jo ?! zdravi mart

            • Re: M. Slavíkovi se v Blšanech daří

              mart     před 18 lety 25.03.2006 10:25 |  
              0 0

              Jj, to's napsal dobre ".. obrana ho nejvic respektovala..." to je u Stejskala asi to nejdulezitejsi. Ja mam pocit (a asi si pletu, ale.... proste mam pocit),ze on by ani nebyl tak strasne dobrej za obranou nejakejch Blsan, nebo tak,.... prijde mi, ze mu docela vyhovovalo, ze na nej za celej zapas nic nejde - a navic si to tak umel zaridit. Co pamatuju, tak zas tak moc nekricel ( zadnej Schmeichel :-), ale co jim rek, to sedelo. Tak nejak sem mel pocit, ze dobrej brankar by mel kontrolovat cely vapno,.... u Stejskala sem mel pocit, ze vlastne kontroluje celou vlastni polovinu hriste, proto pro me zustane jednickou.zdravi mart.