O Slavii

Slavii začala letní příprava

Slavii dnes začala letní příprava a hráči se vydávají na soustředění do Špindlerova Mlýna, jehož převážnou náplní bude jízda na horských kolech. „Ale třeba si půjčíme i běžky,“ zažertoval Karel Jarolím na situaci, kdy na horách místy i padá sníh. S týmem odjíždí i hráči Piták či Latka. Náhradou za případný odchod Pitáka by mohl být třeba i Tomáš Michálek!

Letní příprava začíná poměrně brzo, ale jak s úsměvem Jarolím nadhodil, nebyl to úplně jeho záměr. „Hráči si o takovýto způsob řekli sami. Jsem chtěl začít o týden později.“ Po týdenním fyzickém drilu budou mít hráči opět týden volno a 19. června začne hlavní část přípravy. A o pár dní později, přesněji 24. června, nás čeká první přípravný zápas se slovenským mistrem Ružomberokem.
 
Přestupní okno v české lize ještě nezačalo, ale o přestupech se už začíná mluvit, nic konkrétního však na obzoru není. „Na posily je brzo, nyní odjíždíme v podstatě ve stejném složení v jakém jsme končili sezonu, uvidíme v následujících dnech. Záleží, jestli někdo odejde, jako např. Karel Piták,“ uvedl Jarolím. Sám potvrdil, že by velmi rád udržel brazilského útočníka Gaúcha. „Je to pro nás priorita,“ zdůraznil. Tým opouští Miroslav Holeňák, který má zamířeno do rakouského Paschingu. Smlouva mu vyprší 30. června.
 
Slavia se na odchod Karla Pitáka připravuje delší dobu, proto případné náhrady sleduje. „Máme vytipované hráče, alternativa za něho je. Ale zda by ten daný hráč byl opravdu náhradou, ukáže až čas. Věřím, že hráč, s kterým jsme v kontaktu, bude pro tým platný,“ prozradil. S největší pravděpodobností to však nebude Milan Ivana. „On to asi nebude, finanční požadavky jsou příliš vysoké. Ale samozřejmě jeho příchodu bych se nebránil,“ řekl. Jak však naznačil, jedná se o hráče, který v české lize působil. A to by vycházelo na bývalého hráče Jablonce Tomáše Michálka, který se do Turecka již nechce vrátit. Než v zimě odešel do Malatyasporu, stačil během podzimu v lize nastřílet sedm branek a patřil mezi nejlepší. „Případně by to mohl být i on,“ připustil Jarolím.
 
A co říká samotný hráč na odchod? „Přestup se zatím zkomplikoval výměnou trenéra. Už jsem se pomalu přeorientoval, že budu hrát v Salzburgu, je tam i motivace v podobě Ligy mistrů. Zatím však není rozhodnuto, snad do konce příštího týdne by mohlo být jasněji. Může to však klidně dopadnou i tak, že ještě půl roku zůstanu ve Slavii. Ale rád už bych vyzkoušel zahraniční angažmá,“ uvedl slávistický kapitán Karel Piták.
 
Na tiskové konferenci, které se zúčastnilo pouhých sedm novinářů, se hodně probíral Piták, ale i z jiné stránky, než ohledně přestupu. „V zahraničí by měl větší šanci se dostat do reprezentace,“ myslí si Jarolím. Podle něho je škoda, že nedostal tolik šancí ukázat, co v něm je. „Myslím si, že šanci měl dostat, v lize patří pravidelně k tomu nejlepšímu,“ uzavřel.

Komentáře (7)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavii začala letní příprava

    Markus     před 18 lety 05.06.2006 13:12 |  
    0 0

    Pro info z fotbalové DB na iDNES.

    "Ve dvaceti už stihl angažmá v Pečkách, Bohemians, ve Spartě, v Českém Brodě a v Kolíně. Do Jablonce přestoupil z Kolína v létě 2001. Když byl na vrcholu a po podzimu 2006 vedl tabulku střelců se sedmi góly, přestoupil do tureckého Malatyasporu.

    Typický ofenzivní záložník zprava; rychlostní typ; slušně technicky vybavený s vynikající střelou."

    • Re: Slavii začala letní příprava

      Markus     před 18 lety 05.06.2006 13:14 |  
      0 0

      Mimochodem, "podzim 2006", to mě pobavilo. Snad je to věštba že k nám opravdu přijde a ty góly opravdu dá. Trošku mě překvapuje věk Michálka, není to pro nás už starý hráč?!

      • Re: Slavii začala letní příprava

        (host)     před 18 lety 05.06.2006 13:20 |  
        0 0

        je uz starsi..ale co sem ho videl, hral fakt dobre, je golovej, uz tri sezony za sebou dava kolem osmi golu a jak sem se dival, vubec to neni jen proti slabsim souperum..plex

      • Re: Slavii začala letní příprava

        (host)     před 18 lety 05.06.2006 13:24 |  
        0 0

        To je právě ono. Bude mu 29 a pro většinu lidí to je starý železo. V Evropě jsou i takhle staří hráči dobře obchodovatelný, jen u nás na to furt remcáme. A navíc speciálně u nás ve Slávii by to nemělo vadit, stačí se podívat na průměrný věk. Zatím to vypadá, že v základu budou max. 4 starší hráči.

    • Re: Slavii začala letní příprava

      (host)     před 18 lety 05.06.2006 14:02 |  
      0 0

      v Pečkách nikdy nehrál, jen tam bydlel... Možná tak fotbálek na Sokoláku)) Jiri

  2. Re: Slavii začala letní příprava

    mart     před 18 lety 06.06.2006 09:22 |  
    0 0

    njn....... asi tomu nerozumim(no, to az zas takove prekvapeni to neni:). Tak pan Jarolim si mysli, ze na posily je brzo. No to je vskutku dobre. Znamena to tedy, ze zase budeme kupovat 5 minut po dvanacte nejaky Victoriny a Granovske, pripadne nekohoz druhe ligy....???? No, taky se tomu da rict strategie. Na druhou stranu, alespon jsme konsistentni :(.mart

    • Re: Slavii začala letní příprava

      (host)     před 18 lety 06.06.2006 16:30 |  
      0 0

      Victorino by byl dobrej, toho bych s Granovskym nesrovnaval, sice sem ho nevidel, ale pak nehral ani v becku..plex