Archiv

Luboš Kozel: Se sezónou jsem spokojen

Slávistická juniorka si o týden zkrátila ligu a její kouč Luboš Kozel ještě před odjezdem na světový šampionát zhodnotil uplynulou sezónu.

Kolo před koncem České fotbalové ligy už je jasné, že Slavia hůř než pátá neskončí, může být ještě o jednu příčku výš. „Se sezónou musím samozřejmě být hodně spokojený, umístění takhle vysoko v tabulce je výborné.“ Hrát tak, aby tým nebojoval o záchranu, to byl jeden z hlavních cílů uplynulého ročníku. „Měli jsme hodně mladé mužstvo, nedalo se přesně očekávat, co s ním třetí liga udělá. Rozhodně jsme se nechtěli zachraňovat v předposledním kole jako loni. Nakonec jsme se nejhůř pohybovali někde okolo desátého místa, když jsme na podzim prohráli čtyři zápasy v řadě.“ Juniorka splnila i další cíl, který má, tedy vychovávat hráče pro A tým. Během sezóny se z béčka do áčka přesunuli hned čtyři hráči: Petr Janda, Pavel Eliáš, Jiří Studík, Milan Černý. „To je podle mě hlavní cíl B mužstva, vychovávat hráče pro A mužstvo, takže tady musím být také spokojený. Mluví se často o tom, jestli má cenu pokoušet se o druhou ligu. Kdybychom na jaře neztratili zbytečně body, mohli jsme o ni hrát. Myslím si ale, že nemá cenu druhou ligu udržovat za cenu, že za nás budou chodit hrát hráči z áčka, třetí liga je pro přechod z dorostu do dospělého fotbalu nejlepší. Navíc si myslím, že týmy z konce druhé ligy a předních příček třetí jsou na tom hodně podobně,“ vysvětlil Kozel svůj postoj k této otázce.

Tým má nyní volno až do 11. července, kdy mu začíná letní příprava. Zatím je známa první změna ve složení mužstva, do Jablonce odchází Jiří Valenta. „Určitě přijdou hráči z dorostu, dále máme na hostování několik dalších hráčů, ale další pohyb v týmu zatím ještě není definitivní." V příští sezóně si béčko užije další pražské derby, s juniorkou Sparty, která sestoupila z druhé ligy. „Na tento zápas se hodně těším, jsem rád, že se zase potkáme, utkání mívají úplně jinou atmosféru,“ uzavřel Kozel.

Na závěr trochu statistiky. Béčko odehrálo v této sezóně 34 zápasů s bilancí 17-7-10 a aktivním skóre 59:39. Momentálně je třetím týmem s nejvíce nastřílenými góly, v defenzivní činnosti je až na 7. místě. Zajímavé je i celkové skóre z domácích a venkovních zápasů. Doma uhrálo devět výher a po čtyřech prohrách a čtyřech remízách, ale venku, a v tom mu patří první místo, osm výher, tři remízy a šest proher. Všechny údaje se samozřejmě ještě můžou měnit. Post nejlepšího kanonýra patří čtyřem hráčům, prvního Petra Jandu, který za podzim nastřílel pět gólů, nikdo na jaře nepřekonal.

Střelci týmu:
5 – Janda, Čený, Held, Dubský
4 – Eliáš
3 – Mejzlík, Pekhart, Kratochvíl, Borovský, Valenta, Jarolímek
2 – Černoch, Fořt, Hrdlička, Nachtman, Hercegfalvi
1 – Vondráček, Pešír, Adauto, Kalivoda, Studík, Šmíd, Nečas

Komentáře (4)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Luboš Kozel: Se sezónou jsem spokojen

    Vhoo (přítel SN)     před 18 lety 12.06.2006 16:00 |  
    0 0

    Co je pravdy na tom ze Elias odchazi??

    • Re: Luboš Kozel: Se sezónou jsem spokojen

      (host)     před 18 lety 12.06.2006 17:09 |  
      0 0

      Je to pravda. Prestupuje do Jablonce. Jane

      • Re: Luboš Kozel: Se sezónou jsem spokojen

        Vhoo (přítel SN)     před 18 lety 12.06.2006 17:25 |  
        0 0

        sakra a to uz jako natrvalo nebo jen hostovacka

      • Re: Luboš Kozel: Se sezónou jsem spokojen

        (host)     před 18 lety 12.06.2006 17:29 |  
        0 0

        byl pod smlouvou? no i kdyby, stejne za nej mohlo bejt minimum penez, skoda..plex