Stadion Eden

Nový stadion, toť věčné téma

Včera v podvečer proběhlo setkání fanoušků Bohemians s představiteli klubu a tématem byl osud klubu v Ďolíčku a â??městskýâ?? stadion. Zazněly tam výroky, s kterými se Slavia nemůže ztotožnit. Jenže jak to všechno je? Zjistíme pravdu?

Během dnešního dne jsem aktivně sledoval debatu na diskusním fóru Bohemians a zároveň poprosil, aby někteří řekli, co se tam probíralo v souvislosti se stadion. Dva níže zmíněné komentáře vyjadřují pouze postřeh zúčastněných a není zaručené, že je na tom něco pravdy. Přesto si to přeberte, jak uznáte za vhodné. Text byl zachován v původní podobě.

Komentář č. 1:
Zdravím Slavii! Především byl na včerejším setkání představitel společnosti která vlastní Dolíček a ten říkal, že ONI chtějí vybudovat MĚSTSKÝ STADION v EDENU (ne Slavia, jednají se společností ENIC o budoucnosti SLAVIE...) do kterého vloží prostředky získané z prodeje DOLÍČKU a to vše v naprosté SHODĚ a ve spolupráci s RADNICÍ... Samostatný stadion pouze pro Slavii tak jak byl dle projektu představen prý určitě nebude!!! ? ENIC prý dostal nabídku na prodej SLAVIE, nestačil jsem si vše hned rovnat v hlavě, bylo to moc informací, ale ten člověk mluvil dost chytře a věrohodně, každopádně si můžeš pustit záznam pořízený pro DLOUBÁKY SPECIAL...

Komentář č. 2:

Doplním Kolinu, také tam ze strany BR (Bohemians Real, pozn. aut. článku) padlo to, že projekt Městského stadionu za 1miliardu a pro kapacitu 21000diváků není reálný , po vstupu městké části P10 do celého projektu má dojít k přezkoumání projektu a jeho redukci na reálnější podobu snad pro 12-15tisíc diváků (jestli jsem dobře slyšel) a za daleko částku. Myslím že je načase, aby chtěli Slávisti znát skutečnou pravdu a detailní informace o financování, protože pak dojdou k tomu, že má jít o Městký stadion, kde bude působit Bohemka a Slavie a já osobně jsem zásadně proti našemu přesunu z Ďolíčku do Edenu.

Poté jsem se rozhodl, že tyto komentáře zašlu na Slavii. Ani jsem nežádal tiskové vyjádření, to však nakonec ke mně doputovalo od tiskového mluvčího Jana Cíchy. Takže nyní si můžete přečíst stanovisko Slavie k výše uvedeným komentářům.

Vyjádření Slavia skrze Jana Cíchy v bodech:
- Slavia projekt připravila a rozběhla
- Prostřednictvím investora, jednoúčelové společnosti E Side Property Limited, je zajištěno financování
- O snižování kapacity se neuvažuje.
- ENIC s nikým nejedná
- Podepsané memorandum znamená, že jednání teprve začnou
- Bohemians real nejsou partnerem ani Slavie, ani investora
- Zda a jakým podílem město do projektu vstoupí, je otevřená záležitost
- Stejně tak, zda bude v Edenu hrát i Bohemka
- Doposud nese veškeré garance a záruky pouze E Side Property Limited


Každý si výše uvedené zřejmě přebere po svém. Osobně nevím. Ze strany Bohemky mi bylo řečeno plno věcí, které zpochybňují vyjádření Slavie. Jenže si říkám, zda tomu tak opravdu je, jak je mi uváděno, zda náhodou nemají špatné informace. Takže k situaci stadionu se zatím nebudu vyjadřovat a budu nadále sledovat situaci.

Vypadá to, že fanoušci Bohemky nechtějí hrát v Edenu. V prvé řadě chtějí zachránit Ďolíček, dokonce na fóru probíhá debata, zda by se neudělala sbírka. Uvažuje se i o dalších akcích, aby se zabránilo variantě, o které mluvil Milan Richter (ten už o projektu mluvit nebude, protože z Prahy 10 odchází na magistrát hlavního města a bude se zabývat kulturou). Z některých vyjádření je však patrné, že část jejich fanoušků by klidně přistoupila na variantu, že by neplatili nájem a byli rovnocenným partnerem společně se Slavií. Většina je však pro záchranu Ďolíčku a dosáhnutí toho, aby stadion byl opravdu slávistický. Tak uvidíme.

Opět máte možnost se vyjádřit. Situaci budeme nadále sledovat. V příštím týdnu by mělo být k dispozici audio ze setkání fanoušků s představiteli Bohemians, takže bude zajímavé si vše poslechnout.

Komentáře (63)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Nový stadion, toť věčné téma

    (host)     před 18 lety 28.10.2006 00:10 |  
    0 0

    Nevim,nevim nějak se mi to všechno přestává líbit.Mám Bohemku rád,můj otec je bohemák,moje přítelkyně fandí Bohemce a její otec taky,původně mi představa společného stadionu nevadila,zastával jsem názor-ať to hlavně už stojí!!!Ale v posledních dnech se tu šíří polopravdy a fámy a myslím si,že nejsem jediný koho to znepokojuje.Vím,že Bohemáci chtějí dál hrát v Ďolíčku,ale přisvojování si stadionu se kterým nemají nic společného a všichni víme,co jsme si kvůli tomu léta přožívali(posměšky,zklamání,fiktivní sliby),my přijde více než drzé!!!Doufám,že se to nějak rozumně vyřeší....

    • Re: Nový stadion, toť věčné téma

      (host)     před 18 lety 29.10.2006 19:19 |  
      0 0

      vedete tady mezi sebou úplně zbytečnou diskuzi, nikdo z vás to tady neovlivní. Protože byste si měli přiznat jednu věc. Město slíbilo přispět cca 300 milionů Kč, tedy jednu třetinu z předpokládané ceny stadionu. A podmínkou k tomu je, aby tam hrála i Bohemka. No a co? jinde to tak mají taky a nevadí to.hlavně byste měli být všichni rádi za to, že se věci konečně pohly a vypadá to, že stadion se postaví. U;rčitě není problém, aby stadion byl jen pro slavii, kdo přinese těch 300 mio, tak si klidně může vybrat i název stadionu. Myslím si, že podstatné je to, aby stadion stál. Já osobně fandím Slavii i Bohemce, a nemám s tím problém. Bohemka je klub sympatický a to, jak se jejich fanoušci zasloužili o vzkříšení klubu je obdivuhodné. Podívejte se, kolik jich chodí na druhou ligu, a přitom se na ten fotbal nedá dívat. Ti co tady píšou nenávistné komentáře by se měli zamyslet sami nad sebou, Bohemka je se Slávií tradičně spřátelený klub. Představte si to derby na stadionu EDEN! slaviaforever

      • Re: Nový stadion, toť věčné téma

        (host)     před 18 lety 29.10.2006 20:30 |  
        0 0

        jestli město hodlá zaplatit 30% z ceny stadionu, pak to snad ale znamená, že - pozemky vlastní Slavia a 70% prostředků do toho taky bude muset vložit Slavia - město nemá větší právo rozhodovat o stadionu než Slavia. Těch 300M je tak na to, aby tam mohla hrát bohemka-zadarmo.

  2. Re: Nový stadion, toť věčné téma

    JSat (přítel SN)     před 18 lety 28.10.2006 00:16 |  
    0 0

    tak uz z toho zacinam byt jelen. vsude se rika neco jineho. Ale pojdme si shrnout fakta ktera vime: 1. Stadion se evidentne chysta na stavbu, 2. Hochtief by nesla do financne nezajisteneho projektu, 3. Praha 10 jeste do Eside nevstoupila...

    Z toho mi vyplyva ze Bohemaci ci vlastnici dolicku si muzou prat co chteji, ale zatim nikde zadne rozhodnuti jejich smerem nepadlo. Myslim ze bychom meli verit nasemu vedeni. SKS Forever!!!

  3. Re: Nový stadion, toť věčné téma

    PetCC     před 18 lety 28.10.2006 00:40 |  
    0 0

    To spíš vypadá jako podvod na fandy Bohemky, aby souhlasili s prodejem pozemků pod jejich stadiónem věříc, že získané prostředky by šli do stavby stadiónu v Edenu. Takže bych to viděl jako pokus o podvod na Bohemce.

    • Re: Nový stadion, toť věčné téma

      Rottax (přítel SN)     před 18 lety 28.10.2006 08:50 |  
      0 0

      Tak to vidím i já! Někdo, kdo má zájem o pozemky Ďolíčku prostě a jasně zřejmě vodí Bohemáky za nos. A to, že Richter už nebude starosta Prahy 10 je myslím výborná zpráva! Viděl jsem ho jen jednou, ale dobrý dojem na mne neudělal! Pokud jednání dopadnou tak, že Bohemka hrát na SLÁVISTICKÉM stadiónu bude, tak doufám, že nebude rovnocenný partner a že bude platit nájem! Tentokrát věřím našemu vedení, že to pro Slavii dopadne dobře!
      I když Leška prohlásil,že je v projektu počítáno s působením dvou klubů, tak jsem zvědav, co to zatížení v našich klimatických podmínkách udělá s trávníkem!?

      • Podvod ano, ale ne na nas.

        mart     před 18 lety 28.10.2006 10:15 |  
        0 0

        ...a bez jakehokoliv prekvapeni se (sladce vyspinkan:D) pripojuji ke kridlu, ktere nepochybuje. Ano Vlado a Pete, vidim to na podvod..., ale tentokrat na Klokana. Nekdo tady pise, ze ma Bohemku rad. Ja se vyjadrim ve smyslu "no, nevadi mi". Je zcela nepochybne (a prokazane), ze Bohemka byla prvni kdo podplacel ve fotbale ve velkem, ze pane Svoboboda. Dale se pak nemohu zbavit dojmu, ze je Bohemka (presto, ze je tak nadherne potopili s tim Trincem) spis jakousi odnozi Sparty (podobne jako Viktorka). Ptate se proc? Neznam zadne fandy Slavie, kteri by presli na prelomu 60/70 let k Bohemce, podobne jako jako o 20 let pozdeji, zadny z mych znamych nezacal "najednou" fandit Viktorce. Za to "kovani" spartane byli (a jsou) videt v obouch taborech, jak zeleni, tak Zizkov. Takze, zas tak moc mi jich lito nebude.zdravi mart

  4. Re: Nový stadion, toť věčné téma

    PetCC     před 18 lety 28.10.2006 00:48 |  
    0 0

    Pokud jde o stavbu stadiónu Slavie - smlouva se stavební firmou byla podepsaná, jsou v ní záruky ENICu, plán stadiónu i termíny pro výstavbu, takže pokud ani jedna ze stran nechce na akci výrazně finančně prodělat,musí být stadión podtaven v termínu a podle plánů. Tak to vidím z čistě obchodního hlediska.

    • Re: Nový stadion, toť věčné téma

      (host)     před 18 lety 28.10.2006 07:53 |  
      0 0

      Stadion urcite postaven bude, otazka je je, pro koho... Vsechno je jen o penezich.

      • Re: Nový stadion, toť věčné téma

        Pedro08     před 18 lety 29.10.2006 15:43 |  
        0 0

        Vy ste tu smlouvu viděli. Osobně si myslim, že kauza stadion přinese ještě celou řadu zklamání a peněz do kapsy pana Ležky, který si ze všech opět dělá dobrej den.

        • Pedro, pedro :((

          mart     před 18 lety 29.10.2006 23:29 |  
          0 0

          ... tak sem se tady pred par hodinama ohrazoval proti narceni z paranoi (az me musel AKI umravnovat:D), a Ty prijdes s takovejma blbostma. No, NEVIDELI...priznavam, ale Ty bys zacal stavet projekt za miliardu bez zarucenejch penez?? No jestli jo, tak dobra,.... nakonec taky znam par altruistu (rikam jim blbci..pro sebe). Vazne si ale dovolim pochybovat o charitativni cinnosti Hochtief (nota bene ve prospech Slavie :D). Mohl bys mi udelat takovou malou radost priteli ??( moje treti dneska :D) Slib nam ( nebo me), ze se panu Leskovi za tech osumnact mesicu OMLUVIS! To neudelas, co?? Tak me prekvap, mart.

  5. Re: Nový stadion, toť věčné téma

    japhy     před 18 lety 28.10.2006 01:04 |  
    0 0

    Ach jo. Proč, proboha, nemůže alespoň něco proběhnout v klidu? Pravdu se v nejbližší době stejně nedozvíme, takže se budeme muset obrnit obrovskou trpělivostí. Nedá se počítat, že by ze strany Slavie ukápla nějaká konkrétní informace, viz. všechna možná vyjádření( Doležal, Leška, Cícha...), a je to logické, jednání mají teprve začít a nechtějí odkrývat karty. O to víc mě překvapují výroky dalších stran.

  6. Procitnuti ze sna?

    (host)     před 18 lety 28.10.2006 08:04 |  
    0 0

    Vyjadreni tiskoveho mluvciho Cichy, ktery je navic ve funkci teprve par dni, jsou naprosto bezcenna. Podobne mlhave prohlaseni vydal za E-Side Kliment. Jsou za to placeni... Chci slyset jasne vyjadreni jejich sefu, panu Dolezala a Lesky . Ti ve svych rozhovorech dosud take pouze mlzili.
    Takhle to vypada ze pouze oddaluji okamzik pravdy a tvrde pocitnuti slavistu ze sna o vlastnim stadionu...

    • Vyjadreni tiskoveho mluvciho Cichy, jsou naprosto bezcenna.

      mart     před 18 lety 28.10.2006 10:34 |  
      0 0

      Ehm....nejsou.mart

      • Re: Vyjadreni tiskoveho mluvciho Cichy, jsou naprosto bezcenna.

        (host)     před 18 lety 28.10.2006 11:35 |  
        0 0

        nejsou.mart: Tiskovi mluvci nesou placeni? Je to jejich dobre placena prace mlzit.

        • Re: Vyjadreni tiskoveho mluvciho Cichy, jsou naprosto bezcenna.

          mart     před 18 lety 28.10.2006 11:54 |  
          0 0

          Vyjadreni tiskoveho mluvciho Cichy, jsou naprosto bezcenna. - NEJSOU. Tot muj nazor. Dokazu z tohoto prohlaseni, v presne te formulaci jak podano, dostat informaci, jakou potrebuji, nezamlzenou, jasnou.... a hlavne podlozenou znamymi fakty. Narozdil od plku pana Richtera (vedel, ze stejne pujde pryc), nebo podvodniku s pozemky. To ze mluvci nejsou placeni netvrdim, neb nerad plkam nesmysly:D zdravi mart

        • Re: Vyjadreni tiskoveho mluvciho Cichy, jsou naprosto bezcenna.

          mart     před 18 lety 28.10.2006 11:56 |  
          0 0

          ..nezlob se na mne, ale jeste jednou sem si precetl Richiho shrnuti v bodech. No komu tohle nestaci, tak tomu iz asi vazne neni pomoci.mart

  7. Re: Nový stadion, toť věčné téma

    (host)     před 18 lety 28.10.2006 08:55 |  
    0 0

    Takže Ležka zajistil stavbu stadionu bohu dík za to, ale najednou Praha 10 mu nabídne spoluůčast na finacování našeho stadionu a vše je jinak. Přistoupí na to aby stadion byl pro oba kluby navíc už tam nebudeme moci rozhodovat a bohemka s prahou10 si tam budou určovat podmínky. Byl jsem zastáncem aby bohemka hrála u nás v podnájmu ale přestává se mi to líbit. Klub Bohemians sezačíná chovat tak jakoby jim stadion patřil. Nejvíc mě štve že pár politiků bude rozhodovat jak to bude s naším stadionem!!!!!!!

  8. Re: Nový stadion, toť věčné téma

    (host)     před 18 lety 28.10.2006 09:35 |  
    0 0

    Stadion s Bohemkou by byla asi pro všechny slávisty špatná varianta. Jasně, že pořád lepší než mít statek s rudejma, ale když už se ho konečně máme dočkat, tak proč se o něj dělit???? NE! Vůbec nejhorší by byla možnost, že by snad klokani byli rovnoceným partnerem a neplatili by ani nájem!!! Z toho je mi smutno. Chápu, že každá kačka je dobrá, ale nejméně zlá možnost, je dle mého tato - nechat hrát Bohemku v Edenu, jakok hrajeme my teď na Strahově, za pořádný balík ročně, než si opraví stadion svůj vlastní. EDEN SLAVISTUM!

  9. Re: Nový stadion, toť věčné téma

    (host)     před 18 lety 28.10.2006 09:52 |  
    0 0

    to by asi nebyla slavia aby všechno šlo hladce,taky se mi to přestava libit,těch spekulací je nějak moc a vubec se mi nelibi,ja mam bohemku taky rad a přeju ji postup ale někteří fandové svyma vyjadřeníma mě fakt dostali no snad to dopadne ok

    • Re: Nový stadion, toť věčné téma

      (host)     před 18 lety 28.10.2006 10:07 |  
      0 0

      Vy máte všichni hodně krátkou paměť....hlavně to komunistické: bude to jenom naše...jojo, a z čeho se to asi tak zaplatí? Z těch čtyř tisíc lidí co tam dvakrát za měsíc přijdou fandit Slavii? A to kdo ví jestli. Další víkend to tam bude prázdný. Jestli to uvidí nějakej cizinec, tak si pomyslí, že jsme všichni padlí na hlavu, že se staví moderní stadion, na kterým se nehraje fotbal. Když do toho Praha 10 vrazí miliardu, tak ji asi nikdo nezabrání z toho udělat městskej stadion, když se vám to nelíbí, tak to to kupte vy. I když vám to ve vaší zmatený paranoje připadá jako největší tragédie Slavie, tak i na tom městským stadionu by Slavia hrála v Edenu, na nejhezčím stadionu u nás. Milionkrát lepší než Strahov a díra v Edenu. Proboha zkuste aspon chvili myslet, vždyt kdyby to Praha 10 nepodporovala, byl by to asi ten největší průšvih.

      • Re: Nový stadion, toť věčné téma

        mart     před 18 lety 28.10.2006 10:31 |  
        0 0

        Nerad bych Te urazil, ale Tvuj nepodepsany prispevek svedci o male zkusenosti, neschopnosti cist, ci analysovat dostupne materialy. Dokonce zavani provokaci. Nejsem tady administratorem, ale pokud nekdo spojuje nadavky(komunismus) s branim jmena boziho nadarmo, paranoidnim(Vase slovo) placanim o jakych si cizincich, a miliardach uvolnenych obci (:DDD), myslim si, ze mam pravo dotycneho upozornit, ze mozek by mel mit i jinou fukci nez pamet.zdravi mart

        • Re: Nový stadion, toť věčné téma

          AKI     před 18 lety 28.10.2006 10:47 |  
          0 0

          Nech to být Marte,nějak se tady moc mluví,všichni všechno věděj atd. Já si osobně myslim,že je asi nejlepší si počkat a ono to nějak dopadne a pak tady můžem někoho kritizovat popř. chválit...... AKI

          • Re: Nový stadion, toť věčné téma

            mart     před 18 lety 28.10.2006 11:12 |  
            0 0

            Promin AKI, ale dovoluji si nesouhlasit. Za prve anonymuv prispevek mne, Tebe a vetsinu ostatnich oznacuje za paranoidni, komunisticke bezmozky,kteri neumeji pocitat. (???) Sam pritom cerpa sva moudra z velice pochybnych politicko-ekonomickych machinaci( a, ano nejspis podvodu).Proc bych se k tomu nemohl vyjadrit? Fakta jsou jasna. Smlouva podepsana. Uvery priklepnute. Stavi se. Co chces vic? To, ze si nejakej trouba (nebo jeste spise podvodnik) placa nejake nesmysly naznamena, ze prestanu verit svemu usudku. Vyjadruju pouze svuj nazor, a vyjadruju v nem nelibost nad obsahem i formatem predchozicho prispevku. Dekuji za pochopeni :D zdravi mart

            • Re: Nový stadion, toť věčné téma

              AKI     před 18 lety 29.10.2006 09:38 |  
              0 0

              To nebylo mířeno proti tobě,já to myslel spíš jako obecně....!!! Že jsem lidi píšou i "méně povedený" věci,no to se bohužel stává a my s tim stejně asi nic neuděláme...... Jinak že má někdo vylízanou hlavu jak psí misku.... alelujááááááááááá AKI

  10. Re: Nový stadion, toť věčné téma

    (host)     před 18 lety 28.10.2006 10:48 |  
    0 0

    Už mě pěkně štvou všechny spakulace. I kdyby teď praha10 zaplatila úplně všechno na stadionu, tak nemůže mít bohemka rovné podmínky. V celkové ceně stadionu nejsou jen náklady na stavbu, ale i pozemek, přípravná část a podobně. A i kdyby teď praha10 dala třeba 500 milionu, neznamená to, že koupila bohemce půlku. Protože jestli bude dávat nějaký peníze, tak rovným dílem pro oba kluby. Už pro tradici Slavie nejde, aby praha10 dotovala jen bohemku a na nás by se vyprdla s tím - vy máte peněz dost, vy to nějak zvládnete. Kdyby tedy dala teoreticky praha10 miliardu, tak je to jako 500 pro Slavii a 500 pro Bohemku. V tu chvíli pro mě musí sama bohemka dát něco kolem 200-300 mega za sebe, aby vyrovnala investici Slavie v podobě pozemků a přípravy celého projektu. A to se nestane... tedy bohemka nemůže být nikdy rovný partner. Taxi

    • Re: Nový stadion, toť věčné téma

      (host)     před 18 lety 28.10.2006 11:32 |  
      0 0

      Tady vubec nejde o to, jaky by mela Bohemka na stadionu podil, tady jde o to, ze stadion MUSI byt pouze Slavie a Bohemka na nem muze pripadne pouze hostovat. Jinak to nikdy nebude stadion Slavie ale "mestsky" stadion, at uz to nazvete jakkoliv. pasman

  11. Re: Nový stadion, toť věčné téma

    Chowi     před 18 lety 28.10.2006 13:10 |  
    0 0

    Technickej dotaz: Jak se může měnit projekt, když už je rozběhlej? To se sním může ještě ''hejbat''? To je blbost, ne?...
    K Eside a SKS, a co podle vás maj Cícha s Klimentem dělat?..Oni jen reprodukujou, to co jim bossové řeknou!...

    • Re: Nový stadion, toť věčné téma

      Luke (host)     před 18 lety 28.10.2006 13:28 |  
      0 0

      Tak on asi bude rozdíl měnit technický data a "vylepšit" formu placení - vždycky ti do toho ještě někdo může vstoupit, akorát by se asi neměli měnit technické paramatry. Nevím, ale řek bych, že proto je nesmysl to co se ozývalo z radnice Prahy 10, že tento "Městský stadion" by měl mít kapacitu cca 16 tis diváků.

  12. Re: Nový stadion, toť věčné téma

    marcocruz (přítel SN)     před 18 lety 28.10.2006 13:31 |  
    0 0

    pokud vím tak Praha 10 měla dát jen 30procent z celého projektu tedy nějakých 300mio..a v té situaci by měla slavia jasnou majoritu...vždyť to by ani jinak nešlo..bay slavia dala 60% a Praha10 30% a měla majoritu...kdepak

    • Re: Nový stadion, toť věčné téma

      mart     před 18 lety 28.10.2006 13:45 |  
      0 0

      30 procent? No to mas asi spatne ze dvou duvodu. Pokud by navysili na 1,3mld pak 300mil je pouze neco vice nez 23 procent. ... no a za dalsi - kdyz vstupujes do projektu, kterej ma uzavreny financovani...nedostanes ferovku (bohuzel znam z vlastni zkusenosti :DD). Takze za 300 bych videl nejakejch hezkejch ....17,5 procenta. .... zapomnel sem dodad, ze sem jeste docela dobrak :DD.zdravi mart

  13. Re: Nový stadion, toť věčné téma

    (host)     před 18 lety 28.10.2006 13:46 |  
    0 0

    Myslim, ze podle MCP10 a BR to melo byt asi tak, ze chtej postavit jeden stadion bud v edenu nebo v dolicku pro 12 az 15 tisic.Kdyz s nima pred 3 rokama Slavia jednala, tak MCP10 do projektu nevstoupila, protoze se neshodli na podminkach. MCP10 na Slvace chtela Bohemku a chtela projekt uskromnit. Dyz se nedohodli tak MCP10 spolehala na to, ze Slavia ty prachy na Stadion neziska a ze MCP10 tam zainvestuje ten stadion podle svych predstav na vlastni naklady. Jenze najednou ku podivu vsech to Leska zvladnul a MCP10 se snazi zachrnait,co se da, aby mela ve stadionu podil a namontovala tam Bohemku. Ty smejdi z BR,kterejm de akorat o prachy a na Bohemku kaslou, to proste a jednoduse podavaj bohemakum tak, jak potrebuji, pre je chtej ziskat pro ideu meststkeho stdionu. Menit projekt, to je megablbost, dyz uz se rozbehla stavba,znamenmalo by to stavbu zastavit a dalsi rok pripravovat novou variantu. Ja bohemakum nezavidim. v roce 2008 je BR vyhodi z dolicku a oni nebudou mit kam jit a nakonec budou muset vzit za vdek pratelskou nabidkou Slavie, hrat a platit najem v Edenu. Ale pokud budou prohlasovat funkcionari Bohemky dal ty svy nesmysly, tak si sami zabouchavaj dvere a nabidka Slavie uz pak urcite nebude tak pratelska.

    • Re: Nový stadion, toť věčné téma

      postovni (přítel SN)     před 18 lety 30.10.2006 09:03 |  
      0 0

      wow. tak tenhle komentar mi pripada, jako bych ho napsal sam. jelikoz je od anonyma, tak si rikam, jestli nemam vokno a fakt jsem ho nenapsal.

  14. Re: Nový stadion, toť věčné téma

    Condor     před 18 lety 28.10.2006 14:48 |  
    0 0

    Nevěřím, že Praha 10 dá do stavby 1 miliardu a postaví městský stadion. Pozemky pod stadionem Bohemky to taky asi nezaplatí (pochybuji, že mají takovou hodnotu). Bohemians real asi taky nebudou chtít vrazit všechny prachy z prodeje do stadionu. Podle mne se teď licituje o tom za jakých podmínek by Bohemka na našem stadionu hrála. A ty řeči o městském stadionu jsou pro fans Bohemky aby to zkousli.

  15. Re: Nový stadion, toť věčné téma

    Condor     před 18 lety 28.10.2006 15:09 |  
    0 0

    Ještě by mě zajímalo zda jsou fanoušci Bohemky opravdu tak optimističtí, že všem těm řečem o městském stadionu věří. Zda si opravdu myslí, že jim najednou spadne z nebe. Myslel jsem, že se po těch pohádkách od p.Bubeníčka poučili. Ale asi ne.

  16. Re: Nový stadion, toť věčné téma

    carfi-sks (přítel SN)     před 18 lety 28.10.2006 18:55 |  
    0 0

    Myslim, ze tato diskuze ze strany Bohemians o stadionu, hodne srazi pratelske vztahy mezi Bohemkou a Slavií, což je škoda! A Bohemku za tyhle kecy uz taky do Edenu nechci! SKS 4ever!!!

  17. Re: Nový stadion, toť věčné téma

    (host)     před 18 lety 29.10.2006 09:10 |  
    0 0

    No, tak mám z toho pocit, že Bohemians real chce bohemku dostat z dolíčku za každou cenu, ty pozemky tam maj cenu jako prase. Snížení kapacity je blbost, protože by se opět měnili plány a další zdržení a podle mě by klidně mohlo nastat navýšení kapacity, fandů je dost. A ani naše vedení neni tak blbý, aby přistoupili na podmínky, kdy mi jsme do toho do ted narvali desítky milionu a klokani hovno a byli tam rovnocený, to snad ani oni nemůžou myslet vážně.

  18. Re: Nový stadion, toť věčné téma

    Goody     před 18 lety 29.10.2006 09:49 |  
    0 0

    Proč proboha poslouchate tlachani nimanda z BR. Vzdit ty chudaci akorat potrebujou dostat Bohemians s Dolicku. A aby si uhranili kuzi od vypraskani, tak musi presvedcit bohemaky, ze nejdou do cizího, kde budou trpěni, ale že jdou do měskýho, kde bude trpěna slavie. Ach jo proc jsou nekteri tak hloupy. Kosteti taky neverite, ze se narodni stadion buduje na Letny, protoze to jinde nejde, ale vite, ze se jedna o stadion Sparty.

  19. Re: Nový stadion, toť věčné téma

    Vanilla     před 18 lety 29.10.2006 22:38 |  
    0 0

    Podle mě by bylo dobre nechat tomu chvilku cas, kdyz p. Richtr odchazi z P10 pryc, tak si myslim, ze toto tema utichne. Jinak souhlasim s tim, ze by SKS mela vydat nejake poradne prohlaseni a porad neopakovat to same... Kazdy den sleduji deni v Edenu a jsem za to strasne rad,ale opravdu nechci a nejsem asi sam, aby SKS nemela stadion,aby byla opet na navsteve!! Casto navstivim stranky Bohemky a kdyz si prectu vyjadreni reditele FCBR a FCB a starosty (ted uz byvaleho) tak je mi opravdu na bli.... Porad si rikam ze uz na ty stranky nepujdu abych si nekazil naladu,ale neda mi to, pokazde chci vedet co noveho se dozvim.. MY FANOUSCI SLAVIE CHCEM NEJAKE PORADNE PROHLASENI!!! Nechcem prijid o EDEN o domov!!

  20. Re: Nový stadion, toť věčné téma

    postovni (přítel SN)     před 18 lety 30.10.2006 09:49 |  
    0 0

    Tak jsem zas po vikendu zabrousil na web bohemky a bal se, co si tam zase prectu za hruzy ohledne "mestskyho stadionu" a byl jsem prijemne prekvapen. Po vsech tech kecech Richtera a panu z Bohemians Real se k tematu vyjadril reditel bohemky Steinbroch a musím rict, ze me jeho vyjadreni uklidnilo a doufam, ze konecne utne tuhle nervy drasajici debatu. podle me v podstate potvrdil nasi verzi a prohlaseni panu richtera, kristka a panu z BR poslal do rise pohadek. tady je prepis jeho vyjadreni: "Vážený pane, váš dotaz trochu přesahuje rozměr webu, ale snad jen pár poznámek. Vedení Bohemians 1905 prezentovalo jasně, že naší prioritou je působit v Ďolíčku. S návrhem Městského stadionu přišla Městská část v Praze 10 a to způsobem, který asi není úplně taktický. Přes složitost celého problému jsou dvě základní varianty. Buď vznikne stadion Slavie Praha a potom je jasné, že patří tomuto klubu a věřte, že já i drtivá většina Bohemáků vám to ze srdce přejeme. Pokud ale vznikne stadion pod patronací Městské části Praha 10, zřejmě s příspěvkem hlavního města a nějakým grantem od státu, potom budou jiné podmínky a o tom se mluví zatím jen v teoretické rovině. Mimochodem zhruba 200 milionů by bylo z prodeje pozemků dnešního Ďolíčku. Bohemka není žádným parazitem, bylo by úplně nesmyslné, aby mezi oběma vršovickými kluby vznikla nějaká nevraživost. Vašim pocitům dobře rozumím a chápu je. S vedoucími představiteli Slavie jsem samozřejmě mluvil, jejich pohled na věc tedy znám. Oni chtějí postavit stadion Slavie, to je jasné a po padesáti letech ani o nic jiného usilovat nemohou. Praha 10 chce zřejmě pomoci oběma klubům, hodlá vybudovat komerční plochy na Vršovické ulici, Bohemians zase chtějí mít stadion, který jim bude patřit a nebudou závislí na nájemním vztahu. Každý účastník chce tedy něco jiného, hráčů na pomyslné šachovnici je ale víc. Zatím se jen teoretizuje a vyjasňují se názory, konkrétní představy zcela absentují. Takže, vše v dobrém, přejme si přátelské sousedské vztahy."
    jiří.steinbroch

    • Re: Nový stadion, toť věčné téma

      (host)     před 18 lety 30.10.2006 11:01 |  
      0 0

      Ano , to presne vystihuje situaci ve ktere jsme, musim ale upozornit , ze ikdyz nekdo mluvi o stoprocentni ekonomicke zajisteni stavby, odbornici nejsou zcela presvedceni o navratnosti vlozene investice iproto se vedou uvahy o spolecnem stadionu a o financnim vstupu mestke casti, ekonomove jedne renomovane spolecnosti se jen potulene smali pri diskuzi nad komercnim vyuziti Slavistickeho stadionu a konferencniho centra, mne vsak tesi , ze objekt nebude na vode a ze se uvazuje i o dalsich variantach financovani stavby.

      • Re: Nový stadion, toť věčné téma

        (host)     před 18 lety 30.10.2006 13:52 |  
        0 0

        mne?

    • Re: Nový stadion, toť věčné téma

      (host)     před 18 lety 30.10.2006 11:02 |  
      0 0

      Ano , to presne vystihuje situaci ve ktere jsme, musim ale upozornit , ze ikdyz nekdo mluvi o stoprocentni ekonomicke zajisteni stavby, odbornici nejsou zcela presvedceni o navratnosti vlozene investice iproto se vedou uvahy o spolecnem stadionu a o financnim vstupu mestke casti, ekonomove jedne renomovane spolecnosti se jen potulene smali pri diskuzi nad komercnim vyuziti Slavistickeho stadionu a konferencniho centra, mne vsak tesi , ze objekt nebude na vode a ze se uvazuje i o dalsich variantach financovani stavby.

      • Vazeny odborniku....

        mart     před 18 lety 30.10.2006 13:40 |  
        0 0

        ... fakt, ze nejste stoprocentne presvedcen o navratnosti "vlozene investice" by mohl byt jiste zajimavy pro fanousky ESP Ltd. Napiste jim to na jejich webu. Tady se povetsinou setkavaji fanousci Slavie, a tem pripadna "nenavratnost" jiste nebude prijemna,.... ale zase je tak nejak moc nezasahne. Nemyslite si ze tou pojistkou pri "pripadne" nesnaze (presto, ze to je dobre zauditovane-pravdepodobne jinymi odborniky nez jste Vy, nesnaze jiste mohou nastat) je pro ENIC prave vytvoreni ESP Ltd ? Osobne mam k hospodareni ENIC (a rozhodne ne jen ve Slavii) sve vyhrady, ale ve vytvareni "dcerinek" a presouvani kapitalu jsou dost dobri .zdravi mart.

        • Re: Vazeny odborniku....

          (host)     před 18 lety 30.10.2006 14:26 |  
          0 0

          Opet jste nezklamal , jiz jednou jsme zde absolbovali dizkusi o financovani stavby a o den pozdeji se ukazalo, ze to s tim proklamovanym financovanim neni stopro, proto mne zajimala realita stadionu t a stavebni a ne fotecky 3 aut a 1 bagru a musim rict , ze sdilim nazor prispivatele na Slavii ofice, ze se tam nic moc nedeje. A jeste jednu poznamku, zmatene reakce Prahy 10 i Bohemians mne jen utvrzuji , ze se jeste dockame prekvapeni Karel

          • Re: Vazeny odborniku....

            mart     před 18 lety 31.10.2006 08:46 |  
            0 0

            Diky za odpoved. Sice ji nerozumim, ale jsem rad, ze diskutuji s Karlem a ne s anonymem. Asi mi bude trvat dost dlouho nez pochopim nevyresene financovani stadionu(dvojity audit, a to navic pravdepodobne auditoval i Hochtief), take si nejsem vedom, ze by pronikla jakakoliv informace o "zpochybneni financniho projektu". Na oficialnich strankach diskuse sice plyne rychleji, ale vzhledem k veku prispevatelu ma ponekud jiny charakter. Sice ji sleduj, ale neprispivam. Jiste nebude problem se za par mesicu, nebo dokonce tydnu k debate vratit. Mozna mam pravdu ja, mozna Vy. No, uvidime.zdravi mart(nikdy nezklamu:D)

  21. Re: Nový stadion, toť věčné téma

    GeorgK (přítel SN)     před 18 lety 31.10.2006 08:06 |  
    0 0

    Jen pro zajímavost, eside.cz přesměruje uživatela na stadioneden.cz. Což je neutrální název pro cokol i městský stadion :).

  22. Re: Nový stadion, toť věčné téma

    martin (přítel SN)     před 18 lety 31.10.2006 08:33 |  
    0 0

    Já si myslím, že se prostě dohodly 3 strany - ENIC, Bohemians Real a MCP10, že dají peníze do E-side a postaví se jeden stadion pro dva kluby - Slavii a Bohemku. Slavie ani Bohemka do toho moc co mluvit nemají - Slavia má (možná) aspoň pozemky, Bohemka vůbec nic, ale BR je ochoten peníze (nebo jejich část) utržené z prodeje pozemků pod Ďolíčkem investovat do Edenu. Nedá se nic dělat, Eden nebude stadionem Slávie ani Bohemky ani městský - bude to stadion E-side, jak se bude jmenovat rozhodne E-side, ty 2 kluby tam budou hrát fotbal a mít zázemí, obojí asi zdarma, ale rizika i výnosy budou patřit E-side - tedy ENICu, BR a MCP10. Je to úplně jasný a logický a z podnikatelskýho hlediska se proti tomu nedá říct ani popel. Teď jde jen o to uklidnit rozvášněné fanoušky - hlavně Bohemky, protože Ďolíček končí, proto taky se to na Bohemce mnohem víc řeší. To všechno je pouze můj názor, ale myslím, že nejsem daleko od pravdy.

    • Re: Nový stadion, toť věčné téma

      (host)     před 18 lety 31.10.2006 11:29 |  
      0 0

      Jo to si nejspíš myslí každý, že má pravdu. Já osobně nevěřím, že se tyto tři strany dohodli, možná se dohodnou na tom, co říkáš... ale myslím, že všechny dosavadní kroky ukazují spíš na oťukávání a vyjasňování si, kdo je v jaké pozici a co může od druhých požadovat. V tomto ohledu považuji počínání Slavie, potažmo E-Side za taktické. Snad z toho vytěží co nejvíc. Taxi

    • Re: Nový stadion, toť věčné téma

      mart     před 18 lety 31.10.2006 14:05 |  
      0 0

      Mam podobny nazor. Proc ne stejny - ja bych asi zmenil dokonave dohodly, na prubezne dohaduji. Jinak je to dost blizko me logice, a ekonomicke implikace asi nejsou chybne. Oteviras (vsimni si jak Ti tykam :D, to casto nedelam, ale proste sem si dovolil), a asi naprosto spravne dalsi tema. Kdo bude profitovat ?!! To je samozrejme dost podstatne, i kdyz pomerne vzdalene. Je asi jasne, ze ESP Ltd. nebude existovat navzdy, a je docela pravdepodobne, ze zanikne drive nez bude cely uver (uvery) splacen. Finance generovane (doufejme) dobrym a ekonomickym provozem stadionu budou po nejmene 15 let slouzit ke splaceni "dluhu" za Stadion. Co bude potom ? Stejen tak jako tvdim, ze pripadny kolaps financovani uveru nijak nezasahne nasi Slavii, bylo by myslim naivni domnivat se, ze az "se to postavi" bude nam to kryt cely rozpocet....Pokud bychom opravdu chteli takovy prubeh, museli bychom pootocit nasi hvezdu doleva o 36 stupnu, a pridat si do znaku jeste srp a kladivo (asi vis co myslim). Samozrejme to cele bude patrit ENICu..... mam takovy pocit, ze tady v te dobe uz bude fungovat takovy ENIC.cz, nebo cosi podobneho, a bude se to pohybovat ve sferach, kde se ENIC obycejne pohybuje (media, sport, doprava). Pokud ovsem bude tento "takzvany ENIC.CZ" fungovat slusne, jiste se to odrazi i na "fungovani" nasi Slavie. To je ovsem hodne vzdalene, tak sem to v mych predeslych prispevcich neresil. Jeste malinkost. Ty sice nepises, ze by "vlastnicke podily" na Stadionu byly stejne pro vsechny ENIC, BR a MC10, ale nekdo by si to tak mohl vysvetlovat. Za sebe si myslim, ze rozhodne stejne nebudou a ze si ENIC udrzi vice nez 50%...... asi nemusim rikat, proc si to myslim. Jinak zdravi mart.

      • Re: Nový stadion, toť věčné téma

        martin (přítel SN)     před 18 lety 31.10.2006 19:59 |  
        0 0

        Když si tykáme, tak pod Tvůj názor bych se klidně podepsal. Velice dobře jsi popsal hlavně tu část o výnosech - zatím to tak nevypadá, ale jednou bude vložený kapitál splacený, a pak ENIC cz bude vydělávat. Hlavně ať to postavěj, pro naší Slávii to bude jenom přínosné.

    • Re: Nový stadion, toť věčné téma

      fandaX     před 18 lety 31.10.2006 22:32 |  
      0 0

      Je to hezké, jak si tu Mart a Martin rozumějí, ale podle mě (zatím) žádná dohoda mezi ENIC, BR a MČP10 (naštěstí) neexistuje. Pokud by se totiž na něčem dohodla MČ P10, muselo by to být schváleno zastupitelstvem, nebo alespoň Radou zastupitelstva. Pokud vím, nic takového se neprojednávalo. A nevěřím tomu, že by Hochtief podepsal smlouvu o dílo, kdyby významný podíl financování byl jentak nějak předběžně a nezávazně "dohodnut". Znepokojivá jsou vyjádření Bohemians real - např. o tom, že dojde ke změně projektu a snížení kapacity na 12 - 15 000 diváků, což ovšem mluvčí Slavie Cícha vyvrací, když říká, že se snížením kapacity se neuvažuje. BR navíc předpokládá, že pozemky pod stadionem v Edenu, budou převedeny z SK Slavia na MČ P10? Ale proč by to SK Slavia dělala? No, nevím, co si o tom všem mám myslet. Ta mlhavá vyjádření pánů Doležala, Klimenta a hlavně Lešky mě příliš klidu nedodávají. Naopak nejjasněji, a zdá se mi, že i poměrně logicky se na můj dosti ostrý dotaz vyjádřil ředitel Bohemky Steinbroch. To vyjádření tu už kdosi o kousek výš v plném znění ocitoval. Stojí za to si ho přečíst.

      • Re: Nový stadion, toť věčné téma

        mart     před 18 lety 01.11.2006 08:54 |  
        0 0

        Dobry den priteli. Omlouvam se za sebe( a pravdepodobne i za Martina), za opravdu nechtene "mateni" a dekuji za precteni meno(nasich) prispevku. Mozna to neni na prvni pohled zcela jasne ( a ted uz budu mluvit jen za sebe, neb s Martinem si asi rozumime, ale netroufam si odhadnout jeho dalsi postoje..), ale jedna se tady o jakysi ODHAD (PROGNOSU) dalsiho vyvoje veci kolem stadionu. Bohuzel (mozna i bohudik :D) je vsude spousty OVERENYCH zprav ohledne stadionu od NEOVERENYCH lidi, a tak je v tom trochu hokej. Ja vychazim z fakt, ktera jsou mi znama. Nejsem insider, takze vim jen to co se muze dovedet kazdy. Vim tedy, ze existuje ESP Ltd, ze existuje projekt financovani, ktery byl zauditovan firmou najatou ENICem a na druhe ztrane prozkouman (a asi shledan realnym) ekonomy z Hochtief. Na zaklade toho byla podepsana smlouva o stavbe stadion (vcetne data dokonceni) - myslim, ze toto jsou fakta. Pak tu existuji zname SNAHY (a nejedna se o nic vic nez snahy - podepsane MEMORANDUM o spolupraci je hezke, ale nezavazuje vubec nikoho k vubec nicemu) ruznych subjektu. Bud snahy se do projektu pripojit, nebo (a to asi casteji) SE NA PROJEKTU PRIZIVIT!
        Stale je ale treba mit na pameti, ze karty jsou uz rozdany, a smlouva s Hochtief je podepsana. Dalsi vstupy (pokud nejake budou - a to je presne predmetem Martinovy a me prognozy) budou selektovany lidmi z ESP Ltd (pan ing. Leska). Bylo by asi blahove myslet si, ze si ESP necha neco diktovat od.... kohokoliv.
        Tak tolik na vysvetlenou. Snad sem to zas nezamlzil.zdravi mart

        • Re: Nový stadion, toť věčné téma

          martin (přítel SN)     před 18 lety 01.11.2006 12:02 |  
          0 0

          Jak tady Mart správně říká, je podepsána smlouva mezi firmou Hochtief a firmou E Side. E Side ale není Slavia, je to zatím ENIC plus někdo další - vzpomínáte, že Leška nechtěl na počátku hovořit o tom, kdo jsou další investoři? Dle všech vyjádření se mi jeví, že ten někdo je BR už dnes s nějakým malým podílem. Aby BR mohl svůj podíl zvýšit, musí koupit nové akcie či obligace E Side a na to potřebuje peníze. Peníze získá prodejem Ďolíčku včetně pozemků - jenom na to musí Bohemku od vedení po fanoušky (ono se to dost kryje) připravit, protože smlouva o nájmu Ďolíčku je do konce 2008, ale oni budou potřebovat peníze asi dříve, vidím to na minimálně od jara 2007 do jara 2008 Bohemka na Strahově. Tím je vše připraveno, aby MČP10 koupila akcie nebo obligace E-side. BR + MČP10 = 500 M, Enic + obligace 500 M. To je finanční model který má logiku a dá se utáhnout. Výnosy pak půjdou především majitelům obligací a až se splatí obligace pak akcionářům. Slávie tam bude hrát zadarmo, protože její jsou pozemky, Bohemka za souhlas s předčasným koncem Ďolíčku. Opět je to jen prognóza. Marte, i ty naše prognózy ale nejsou nijak pesimistické, protože pokud dopadnou, tak se stadion určitě dostaví a Slavia neutrpí (vzpoměňme Bayern a Arsenal problémy s financováním stadionů). Slavia taky nic moc nevydělá - ale přesto to bude přínos - zvýšení tržby z reklam, zvýšení prestiže, vyšší pomoc ENICU atd. Mějte se všichni hezky a nashledanou v Edenu - to je totiž jediná jistota kolem toho stadionu.

          • Re: Nový stadion, toť věčné téma

            mart     před 18 lety 01.11.2006 14:29 |  
            0 0

            jj...tak to docela dava smysl. Diky. Je naprosto jasne, ze bud vis vic nez ja, nebo ses chytrejsi, nebo (coz je nejpravdepodobnejsi) plati oboje :D, takze jeste jednou dik.zdravi mart

          • Mala poznamka...

            mart     před 18 lety 01.11.2006 15:24 |  
            0 0

            ... zminujes problemy Bayernu a Arsenalu s financovanim stadionu. (... je mi jasne, ze Ty to vis, ale mnozi nevedi) Je nutne pripomenout, ze v obou pripadech (Arsenal i Bayern) byly kluby zaroven investorem, nebo spoluinvestorem. Tahle statrost jde NASTESTI mimo Slavii, nebot investorem je ESP Ltd.mart

            • Re: Mala poznamka...

              fandaX     před 18 lety 01.11.2006 18:26 |  
              0 0

              Ale jo, něco (možná i dost) pravdy na těch vašich úvahách je. Ale zrovna tak je i docela možné, že zatím nic jiného kromě toho memoranda neexistuje a jak MČ P10, tak BR vedou silácké řeči. No, uvidíme. Každopádně jeden triumf Slavia má - a to pozemky. I když taky - není to Slavia fotbal, ale SK Slavia. Což ale z druhé strany může být i výhoda. Fakt těžko říct.

              • Re: Mala poznamka...

                mart     před 18 lety 01.11.2006 21:35 |  
                0 0

                Ano. Podivej, Fando(no vidis, uz tykam i Tobe) Je to asi tak jak rikas. Ty prognosy jsou jen prognosy (i kdyz Martin mozna vi vic). Krome tech pozemku, je tu jeste jeden trumf - uzavrena smlouva. Pokud ma Martin pravdu a v dobe uzavreni smlouvy byl zucastnen nekdo z dvojice MC10 ci BR tak to asi zas takova rana neni. Ale at tak nebo tak ta smlouva je, a to je hlavni.zdravi mart

                • Re: Mala poznamka...pro Marta a Fandu

                  martin (přítel SN)     před 18 lety 02.11.2006 00:03 |  
                  0 0

                  Nevím nic, všechno jsou jen moje doměnky. To, že pozemky vlastní SK Slavia a né Slavia a.s. je naše veliké plus, E-SIDE se nemůže stát jejich vlastníkem a nemůže tedy Slavii obejít (aspoň doufám). No, snad to dobře dopadne, uvidíme.

  23. Re: Nový stadion, toť věčné téma

    (host)     před 18 lety 31.10.2006 15:43 |  
    0 0

    Kdyžtak se mrkněte na stránky Prahy 10 [www.praha10.cz], je tam diskusní fórum (sekce územní rozvoj), tiskový mluvčí na otázky ohledně stadionu odpovídá. A nejdou to odpovědi, které by mě potěšily :-(

    Nazgul

    • Stavbari:ceka se na finance

      (host)     před 18 lety 31.10.2006 16:39 |  
      0 0

      Opet po nekolika dnech jsem zavital na nas domaci stadion do Edenu a opet jsem videl to co zhruba popsal Richi, proto jsem se zeptal, proc se nejede intenzivneji, odpoved firma ceka na zaplaceni zaloh, bez toho se ani nehnem, pravda , lez udelejte si prosim obrazek sami, nicmene termin je dle mne velmi nerealny

      • Re: Stavbari:ceka se na finance

        GeorgK (přítel SN)     před 18 lety 31.10.2006 20:59 |  
        0 0

        A ty jsi kdo?:)

  24. Re: Nový stadion, toť věčné téma

    (host)     před 18 lety 01.11.2006 14:28 |  
    0 0

    obavy a pochybnosti po prohlasenich vlastniku dolicku - bohemians real - jsou docela na miste. staci si uvedomit, kdo sedi ve vedeni tehle vykutalene spolecnosti.. jmeno Dalibor Lacina totiz netreba dlouze predstavovat. pred lety ukradl stadion Bohemce, tak aby ho neukradl i Slavii :-)