Stadion Eden

Prohlídka slávistického stadionu

V Edenu nám to pomalu roste a jelikož dnes bylo krásné počasí a měl jsem i dostatek času, využil jsem této příležitosti a podnikl inspekční návštěvu staveniště a prohlédl, vyfotil a natočil vše do posledního detailu. Nyní si tedy kromě reportáže můžete podívat na 80 fotografií a shlédnout téměř pět minut dlouhé video!

Na staveništi jsem strávil ke svému překvapení prakticky hodinu, což jsem rozhodně nečekal. Ten čas na tom krásném posvátném místě letí nějak rychle. Abych vše mohl podniknout, musel jsem si vyzvednout ochrannou přilbu a kartičku návštěvníka. Pak jsem měl možnost prohlédnout vše, co jsem chtěl.

První mé kroky mířily k nově stavěné tribuně na severní tribuně, tj. k našemu budoucímu kotli. Zatím není možnost si zde vyzkoušet stoupnout na tribunu, ale i tak jsem si zblízka prohlédl kotevní trny, sloupy a práci dělníků. Posléze zde též připevňovali první lavici a jak bylo vidět, je to dost pracné, hlavně ta spodní, museli to mít přesně odměřené. Další osoba betonovala spodek sloupu, aby tam nebyly díry.

Následně jsem se přesunul o kousek dál, abych mohl vidět, že si zde staví novou cestu na staveniště, která je v severovýchodní části. Přesunul jsem se tedy k východní tribuně, která je z větší části opticky hotová. Šel jsem ze zadní části, takže jsem se dostal do útrob stadionu, v přízemí, kde jsem se zrovna ocitl, zřejmě bude parkoviště či možná jiné zařízení. Celé jsem to obešel, abych se následně dostal na přední část a mohl vylézt poprvé na tribunu. Udělal jsem pár krůčků a vystoupal až k již vytvořenému vchodu. Poté jsem se rozhlédl ... No prostě nádhera, to se nedá popsat ani vyjádřit fotkami, kdo tam opravdu je, zažije krásné nepopsatelné pocity.

Vstoupil jsem vchodem opět do útrob stadionu, tentokrát do prvního patra, což ve výsledku bude zřejmě přízemí. Začal jsem si přestavovat, kde budou stánky s občerstvením či další vybavení stadionu. Udělal jsem potřebné fotky, video a vrátil se zpět na tribunu.

Další kroky směřovaly k jižní tribuně. Zde již není přízemí, resp. první podlaží, takže jsem se boční stranou po hlíně vystoupal k cíli. Zde už jsem jasně mohl vidět kotevní trny připravené pro budoucí sloupy v oblouku jihovýchodní části. Opět jsem provedl detailní prohlídku, zase šel na tribunu a rozhlédl se. Opět ten krásný pocit být na stadionu. Začal jsem si přestavovat, až to bude celé postavené a budeme na tribuně. No musím říct, že to bude nádherný kotel!

Moje prohlídka se blížila ke konci, takže jsem se vracel zpět do buněk, vrátil přilbu a ještě jednou se z dálky podíval. Krásný zážitek během nádherného slunečného dne končil. Rychle jsem tedy nasedl do auta a směřoval domů, abych se s vámi mohl podělit o zážitky. Na velkém množství fotek si můžete prohlédnout snad vše, co se dá a pocit, že jste přímo se mnou na staveništi, vám snad napomůže i video. Slávistický sen z Edenu se stává skutečností ...

VIDEO:
Detailní prohlídka slávistického stadionu přímo ze staveniště. Záběry, které prostě musíte vidět! Délka 4:54. Rozlišení 640x480, velikost 32,84 MB. Stahujte ZDE.

Komentáře (12)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Prohlídka slávistického stadionu

    Rottax (přítel SN)     před 17 lety 28.03.2007 18:27 |  
    0 0

    Paráda!! Díky moc!!

  2. Re: Prohlídka slávistického stadionu

    (host)     před 17 lety 28.03.2007 18:28 |  
    0 0

    TO NEMÁ CHYBIČKU, DĚKUJI

  3. Re: Prohlídka slávistického stadionu

    (host)     před 17 lety 28.03.2007 18:38 |  
    0 0

    kRÁSNÉ FOTEČKY, OPRAVDU DĚKUJI, JE VIDĚT ŽE SE DĚLÁ NA VŠECH TRIBUNÁCH A DOSLOVA TO ROSTE PŘED OČIMA - DÍKY

  4. Re: Prohlídka slávistického stadionu

    BELL     před 17 lety 28.03.2007 18:50 |  
    0 0

    Senzace-------Richi se dostane všude :-)

  5. Re: Prohlídka slávistického stadionu

    Katrin     před 17 lety 28.03.2007 20:24 |  
    0 0

    A nějakej betonovej kousek, do kterýho je vyškrábáno "Sparta" by nebyl...? ;o)))))

    • Re: Prohlídka slávistického stadionu

      martin08     před 17 lety 29.03.2007 22:32 |  
      0 0

      A nějakej betonovej kousek, do kterýho je vyškrábáno "SMRK Sparte" by taky nebyl...? ;o)))))

      • Re: Prohlídka slávistického stadionu

        Luke (host)     před 17 lety 29.03.2007 23:05 |  
        0 0

        Ne, ale prej bude za stadakem lesopark jehličnanů.. :))

  6. Re: Prohlídka slávistického stadionu

    (host)     před 17 lety 28.03.2007 20:57 |  
    0 0

    Fakt moc dobrý, už se těším na první zápas.

  7. Re: Prohlídka slávistického stadionu

    Alfabet     před 17 lety 28.03.2007 22:42 |  
    0 0

    Richi, dík za skvělou reportáž! Shodou okolností jsem dnes jel kolem Edenu autem a tak jsem si říkal, že se podívám alespoň letmo. Ale jak jsem viděl rýsující se siluety tribun, nedalo mi to, zastavil jsem a alespoň "zvenku", t.j. z ulice jsem popošel k okraji pozemku. A můžu prohlásit, že skutečnost mě uchvátila! Realita zpola postavených tribun v hrubé stavbě je mnohem působivější než fotky nebo záběry webkamery. Mám velmi dobrý pocit!

  8. Re: Prohlídka slávistického stadionu

    KING25     před 17 lety 29.03.2007 08:36 |  
    0 0

    Jojo svatostánek nám roste před očima. V úterý jsem si vychutnal u stavby krásný západ slunce.:-)

  9. Re: Prohlídka slávistického stadionu

    (host)     před 17 lety 30.03.2007 15:21 |  
    0 0

    Musím jako jiní přede mnou pochválit článek, fotky i video. Pěkná práce Richi. Jenom malá připomínka, aby nebyli nějaké nepříjemnosti. U toho videa radši nenatáčet dělníky jak stojí na stupínku u plošiny, jsou ohnutý přes hranu a nepřipoutaný. Všimne si toho nějaký jiný blbec kromě mě :-)) a mohl by dělat stavbařům problémy. Jo a tu část stadiónu kde bude kotel fanoušků hostí by mohly nechat tak jak je. Aspoň by pár rudejch ubylo, pěkný dráty. pupekd

    • Re: Prohlídka slávistického stadionu

      (host)     před 17 lety 11.06.2007 07:14 |  
      0 0

      vono vubec filtrace nevhodneho obsahu delala Richimu problemy...