Názory

Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

V pondělí skončil další ročník české ligy, pojďme se společně podívat, jaká byla sezóna 2006 / 2007 pro Slavii.

Začněme od konce. Ten byl totiž opravdu dramatický a i když poslední tři minuty zápasu Slavia - České Budějovice byly o nervy a zestárnutí o pár let, nakonec vše dobře dopadlo. Slavia díky své výhře, ale i štěstí, které jí naopak scházelo na konci sezóny minulé, nakonec ukopala druhé místo zaručující 2. předkolo Ligy mistrů. Splnila tak svůj předsezónní cíl, vedení a hráči by určitě brali i třetí místo a Pohár UEFA. Malinký kousíček ale chyběl od toho, aby Slavia spadla do Intertota a jezdila hrát zápasy do Tádžikistánu a podobných končin. V 2. předkole LM ji nečekají žádní atraktivní soupeři a je možné, že se také nacestuje dost a dost, ale postup do 3. předkola by měl být bez diskuze. A tam už čekají hodně dobré týmy. Když člověk vidí jejich výčet, šance, že se Slavia dostane napošesté (ano, kulaté jubileum deseti pokusů se nezadržitelně blíží) do hlavní soutěže, je mizivá. Je snad lepší, pokud dostaneme silného soupeře, jak pro fanoušky, kteří budou moci zažít nezapomenutelný výjezd, tak i pro klubovou pokladnu. Ale kdyby se postup do základní skupiny podařil, byl by to obrovský úspěch, Slavia by inkasovala štědrou finanční odměnu, i když si nejsem jistá, jestli by jí 100 milionů pomohlo k tomu, aby se dostala mezi pravidelné účastníky LM, nicméně by alespoň stačily na uhrazení všech pohledávek a nákup několika zajímavých hráčů. Navíc pokud si chce udržet solidní klubový koeficient, musí si v následující sezóně připsat hodně dobrých výsledků v pohárové Evropě.

Druhým pozitivem bylo zjištění, že Slavia má stále kvalitní zdroje co se týče odchovanců. To, že jich celá řada dostává šanci v áčku, je sice tak trochu z nouze ctnost, ale na druhou stranu hráči si šanci zaslouží a ukazují, že mají nejen na ligu, ale i na víc. Při pohledu na základní sestavu nacházíme víceméně polovinu odchovanců, navíc další se velice slibně ukazují i v béčku, kvalitu v mezinárodní konkurenci potvrdili tito hráči společně s dorostenci například na mezinárodním turnaji v Groningenu.

Třetí skvělou zprávou, která zasáhla všechny fanoušky, je stavba stadionu v Edenu. Asi jen pár příznivců věřilo, že po všech těch představených maketách a plánech se vůbec někdy kopne do země. A ono se koplo, stadion krásně roste a tak se můžeme těšit na přespříští sezónu, až usedneme na jeho tribunách. Podle všeho můžeme očekávat vyšší divácké návštěvy, osobně odhaduji, že se nám podaří zvednout průměr třeba i na 10 tisíc diváků na zápas. Stadion má obrovský marketinkový potenciál, jen ho umět správně využít.

Bohužel letošní sezóna měla i svá negativa. Po velmi slušném podzimu následoval na jaře obrovský vzestup formy týmu a Slavia předváděla báječné výkony, které ji dostaly až na první místo. Pokud v tu chvíli někdo z fanoušků začal snít o titulu, já zůstávala realistou. Za posledních deset let jsem zažila už takových zklamání pramenících z víry, že letos ten titul určitě vyjde, že v titul u Slavie uvěřím v okamžiku, kdy bude po 30. kole a hráči budou držet v rukách pohár pro mistra ligy. Dřív ne. To, že svým postojem dělám dobře, jsem se přesvědčila i letos a tak nemusím být jen ze druhého místa zklamaná. Jak se v minulosti v momentech, kdy opravdu o něco šlo, projevila psychická labilita (na druhou stranu letos v mnoha zápasech dokázali slávisté strhnout vítězství na svou stranu v posledních minutách), letos si nejsem jistá, zda je toto důvod neúspěšných jarních výsledků.

Spekulovalo se o tom, že za špatnými výsledky stojí neplnění závazků směrem k hráčům. Bohužel to je dlouhodobý problém Slavie, který se nepodařilo vyřešit a umožňuje novinářům se na tyto problémy zaměřit a následně rozmazávat. Není to přitom chyba médií, že se něčím podobným zaobírají, příčina je jinde. Bohužel neobstojí ani tvrzení, že problémy s platy hráčům mají všechny kluby v české lize. Minimálně čtyři nebo pět platí všechno a včas. A ty ostatní, pokud mají vůči hráčům závazky, to nikdy nenechají dojít tak daleko, aby je hráči museli dávat k arbitráži. Není to dobrý pocit, když se jméno Slavie ocitá v zápisech z arbitrážních řízení ve společnosti Blšan, Slovácka nebo Kunovic. Jiné prvoligové kluby se k arbitrážím prakticky nedostávají. K arbitráži ji přitom dávají jak bývalí, tak i současní hráči.

Mezi klubem a hráčem existuje smluvní vztah. Pokud jedna strana neplní své závazky ani v základní formě, těžko chtít, aby druhá strana měla motivaci plnit na sto procent své závazky, což se může posléze promítnout i na hřiště. V případě Slavie navíc nejde o jednorázové problémy, ale o závazky, které se táhnou i několik let. To pak asi i ten nejtrpělivější člověk svou trpělivost ztrácí. A to nemá co dělat s tím, jestli je hráč slávista nebo ne - prostě jde jen o smluvní vztah. Nezáleží ani na výši platu a tvrzení, že snad se svým vysokým platem může hráč počkat. Čeká už dost dlouho. Bohužel klub dluží nejen hráčům áčka, ale i béčka, někteří z nich dokonce Slavii dali i k arbitráži. I tady lze podle mě hledat jeden z důvodů, proč někteří mladí hráči raději volí jiný klub.

Slavia má v tomto ohledu velké problémy a měla by je konečně vyřešit. Generální ředitel Petr Doležal v televizní debatě uvedl, že v rozpočtu se nepočítá s částkou za prodej Dušana Šventa. Bylo by fajn, pokud tento hráč opravdu odejde, použít inkasované peníze na vyrovnání všech dluhů. Třeba by pak zbylo i pár milionů na nějakou kvalitní posilu..

Komentáře (46)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

    mart     před 17 lety 31.05.2007 08:23 |  
    0 0

    Hezkej clanek. Jako obvykle. ....ted sem se tak zamyslel (lol) a dospel jsem k nazoru, ze Jane je vlasne mym nejoblibenejsim ceskym (zenskym) literatem. V muzich vede pan Capek (Karel - podotykam).zdravi mart - mas ode mne petku :)

    • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

      (host)     před 17 lety 31.05.2007 08:59 |  
      0 0

      Jane se už blíží k úrovni špičky českých sportovních novinářů, byť to po odchodu různých pánu Steinerů, Šálků a pod to není zase úroveň zdaleka nedosažitelná. To kvalitou příspěvků. A pokud jde o její názory, těžko se s nimi neztotožnit. Snad jen jediná výhrada k ní: těžko se dá najít v jejích článcích něco, s čím by se dalo polemizovat. Tantalos

      • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

        martyni (přítel SN)     před 17 lety 31.05.2007 09:21 |  
        0 0

        Hoši přesně tohle mám na jazyku, opět výbornej článek, perfektní rozbor co má hlavu a patu, začátek a konec, čeština bez problémů, já bych to k českým novinářům raděj ani nepřirovnával, neboť jejich úroveň je všelijaká, resp. spíš zoufalá. Takže díky, Jane:-))

      • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

        Andre     před 17 lety 31.05.2007 09:27 |  
        0 0

        Jen s tím pohárem Intertoto je to určitá mystifikace. Sice bychom v 2. kole museli na východ - Kazachstán nebo Gruzie, ale pak už by nás čekal soupeř z Řecka a pak? Buď pohár UEFA nebo oči pro pláč...

      • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

        psicosis     před 17 lety 31.05.2007 10:10 |  
        0 0

        jj.. jane je takova nase slavisticka Steinerova nastupkyne! :-)

      • Re: Polemizovat s Jane :)

        mart     před 17 lety 01.06.2007 08:08 |  
        0 0

        ... ja sem dosahl dokonce vyssi urovne nez polemiky. My se s Jane dokonce hadame! Jsem na to pochopitelne pysnej :D. Jinak, zkus se ji zeptat na pravyho beka :DDDD, urcite si prinejmensim zapolemizujete.mart

    • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

      (host)     před 17 lety 31.05.2007 11:33 |  
      0 0

      teda slávce fandím od aleluja, čeština.. no prostě bych to líp nenapsal, ni zdaleka. je fajn mít takovouhle fanynku. S těma závazkama to snad brzo pořešíme, dneska jdu do edenu a budu se kochat. yeaah amon

    • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

      Socrates (přítel SN)     před 17 lety 31.05.2007 12:40 |  
      0 0

      Ano, jane je světová !!!!!!!

    • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

      (host)     před 17 lety 31.05.2007 12:57 |  
      0 0

      skutečně je to velice zajímavý článek který je na vysoké urovni!

      • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

        (host)     před 17 lety 03.06.2007 23:07 |  
        0 0

        jojo, neni nad to si poradne napatlat pusinku medem:)))
        prsote naprosto dokonalej clanek, mozna by stalo za to, zkusit prodat prava na tenhle clanek do hollywoodu

  2. Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

    PetCC     před 17 lety 31.05.2007 09:56 |  
    0 0

    1) V Intertotu zřejmě čeká gruzínský tým FC Zestafoni, jenže ve 2. předkole poháru UEFA je Dinamo Tbilisi a ve 2. předkole LM Olimpi Rustavi - do Gruzie při troše "štěstí" jedeme tak jako tak.

    2) Body do koeficientu - pro udržení pozice je třeba každý rok udělat 6-7 bodů, což znamená postoupit do skupiny Poháru UEFA (s postupem do LM nekalkuluju).
    Letos nám ale končí 11 bodů ze sezony 02/03, takže pokud se udržíme celkově nad 30 bodů, tak budeme rádi.

    3) Rozhodně mi nepřišlo, že by na začátku jara nastal obrovský vzestup formy, naopak v zápase s Brnem pokračoval problém domácích zápasů z podzimu. Pokud soupeř hrál důsledně v obraně a nedělal zbytečně chyby, tak jsme museli všechno honit ke konci zápasu vůlí a bojovností (což bych ale vysoko ocenil). A to na jaře pokračovalo, zlomem byl nesmyslně neuznaný gól Krajčíka proti Plzni. Za celou sezónu se nám tak povedlo v klidu zvládnout jen 2 zápasy proti Olomouci a Mostu.

  3. Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

    (host)     před 17 lety 31.05.2007 10:34 |  
    0 0

    www.voteyourteam.com !!! Lidi poďte všichni hlasovat na této adrese!!! Když už teďka není fotbal, tak aspoň něco dobrého bysme pro slavii udělat!!! Přece je nás hodně takže máme šanci vyhrát minimálně v Evropě!!!

    • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

      (host)     před 17 lety 31.05.2007 11:31 |  
      0 0

      Clanek celkem podobny , co tady piseme celou sezonu, mozna mene srozumitelne , ale jasne, mozna bych si dovolil doplnit, ani penize za Sventa aa pripadny postup do ligy mistru by nestacily ani na uhrazeni vetsi casti dluhu Slavie, je to sice smutny,ale dluzime treba i byvalym bafikum Vrbovi, Rickovi a dalsim. Posily to je dalsi moment, nejprve musime zaplatit hracum a pak muzeme premyslet o posilach, Protoze je temer jiste , ze odejde Lubos Kozel a s nim mozna i dalsi lide, je nutno najit vhodneho kouce pro juniorku, aby byla zachovana perioda kvalitni prace. Co mne dojima je zminka o stadionu, kde se stavi, ale otevreni bude nejdrive v zari 2008, dovolim si tvrdit, ze pozdeji. Co mne , ale zarazi nejvice je to , ze klub v podstate nespolupracuje s fanklubem , treba na vyssi marketinkove nabidce pro fanousky a nevyuziva obrovskeho potencialu ke zlepseni ekonomiky klubu.Pozitiva , jednoznacne hraci, zrejme i prace treneru hlavne Kozla a v neposledni rade zlepseni medialni tvare naseho klubu/urcite brecel spise nas letensky rival/. Penize s fotbalem hybou, mas li penize muzes vse, jinak mne treba vykony Sparty vubec neprekvapily. Osobne si myslim, ze pred nami stoji jeden obrovsky ukol navysit rozpocet alespon na 150 mil. a mit tak i lepsi vychozi pozici pri reseni dluhu vseho druhu / jen pro zajimavost postupujici Viktorka ma planovano 90 mil.

      • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

        (host)     před 17 lety 31.05.2007 12:20 |  
        0 0

        Snad tady nechces tvrdit ze ma Slavie dluhy 50mega? Nechci moc nadsazovat cenu Sventa proto 50 i tak je to hodne a neverim, ze mame tak velky dluh

      • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

        (host)     před 17 lety 31.05.2007 20:43 |  
        0 0

        Ještě horší je, že Slavia musí zaplatit za válečné škody v Jugoslávii a jiných zemích už proto, že má podobné jméno. Ale stejně ta tvá Sralta je na prd.

    • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

      (host)     před 17 lety 31.05.2007 11:32 |  
      0 0

      Clanek celkem podobny , co tady piseme celou sezonu, mozna mene srozumitelne , ale jasne, mozna bych si dovolil doplnit, ani penize za Sventa aa pripadny postup do ligy mistru by nestacily ani na uhrazeni vetsi casti dluhu Slavie, je to sice smutny,ale dluzime treba i byvalym bafikum Vrbovi, Rickovi a dalsim. Posily to je dalsi moment, nejprve musime zaplatit hracum a pak muzeme premyslet o posilach, Protoze je temer jiste , ze odejde Lubos Kozel a s nim mozna i dalsi lide, je nutno najit vhodneho kouce pro juniorku, aby byla zachovana perioda kvalitni prace. Co mne dojima je zminka o stadionu, kde se stavi, ale otevreni bude nejdrive v zari 2008, dovolim si tvrdit, ze pozdeji. Co mne , ale zarazi nejvice je to , ze klub v podstate nespolupracuje s fanklubem , treba na vyssi marketinkove nabidce pro fanousky a nevyuziva obrovskeho potencialu ke zlepseni ekonomiky klubu.Pozitiva , jednoznacne hraci, zrejme i prace treneru hlavne Kozla a v neposledni rade zlepseni medialni tvare naseho klubu/urcite brecel spise nas letensky rival/. Penize s fotbalem hybou, mas li penize muzes vse, jinak mne treba vykony Sparty vubec neprekvapily. Osobne si myslim, ze pred nami stoji jeden obrovsky ukol navysit rozpocet alespon na 150 mil. a mit tak i lepsi vychozi pozici pri reseni dluhu vseho druhu / jen pro zajimavost postupujici Viktorka ma planovano 90 mil.

      • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

        (host)     před 17 lety 31.05.2007 12:27 |  
        0 0

        kdyby byly dluhy Slavie 50 mega , nebyly by vubec propirane v tisku , jen dluh vuci vlastnim tj.soucasnym hracum a bafikum je v tehle chvili nekde u castky 25 mil., dluhy vuci dalsim subjektum jsou mnohem vyssi.

        • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

          (host)     před 17 lety 31.05.2007 16:29 |  
          0 0

          viktorka 90 mio?to je nejak strasne moc.a kolik mame teda my?sem myslel ze tolik ani nemame?!jinak rozpocet jen tak navysit nejde.ale souhlasim s Tebou ze marketing je na naprosto TRAGICKY urovni a je srtasen nevyuzitej.meli bysme zamestnat nekoho kdo se v tom orientuje a kdo tomu rozumi,protoze ta zenska evidentne nema ani sajnu...

  4. Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

    (host)     před 17 lety 31.05.2007 12:39 |  
    0 0

    co se týče koeficientu, asi je lepší hrát UEFU než LM, protože tam těch bodíků asi moc nenasbíráme..

    • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

      (host)     před 17 lety 31.05.2007 12:48 |  
      0 0

      Ano s tím souhlasím, jak bylo napsáno přístí rok přijdeme o 11 bodu z minulosti a myslet si, že ve skupine LM nasbirame nejake body je asi naivni, ale aspon ty 3 body za ucast. Ale zase je to nas velky sen si tu LM zahrat. Myslim, ze realnejsi bude vypadnout v 3. predkole a postoupit ze skupiny UEFy, jako loni a to zajisti dostatek bodu. Uvidime,ale na pristi sezonu se tesim, protoze doufam, ze uvidime atraktivni soupere...

  5. Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

    (host)     před 17 lety 31.05.2007 15:26 |  
    0 0

    to Jane: Když jsem nalistoval Tvůj článek z 06.03.2007 o očekáváních z jarní části sezony, trefila ses takřka ve všem.

    Pohledávky vůči klubu: měl jsem za to, že se mnoho věcí během Doležalova působení vyřešilo, ale asi zdaleka není všechno tak ideální, jak se na první pohled zdá. Ani snad nechci vědět, kolik komu dlužíme a snad je lepší zůstat ve sladké nevědomosti.

    Jako důležité minus našeho klubu bych viděl i v proběhlé sezoně "spolupráci" klubu a fanoušků, diváků. Sparta vyhlásila, že chce do Toyota Areny přitáhnout diváky a daří se jí to. My se pořád vymlouváme, že Strahov je Strahov.... a že v Edenu bude lépe.

    Něco úplně jiného: Tvůj článek "Co by měl nabídnout nový stadion v Edenu" ze 14.03.07, měl nějaký ohlas u kompetentních lidiček z E Side nebo Slavie? Nevíš, zda si ho alespoň přečetli? Nebo že aspoň nějaké náměty ocenili a rozpracovávají? Díky. knl66

    • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

      (host)     před 17 lety 31.05.2007 17:39 |  
      0 0

      Vim, ze kompetentni lidi clanky na SN ctou, takze je pak jen na nich, jestli to vezmou jako inspiraci a zabyvaji se tim dal. na to, jak uvazuji o konkretnich vecech, jsem se pak ptala Sasi Klimenta, byl tady i clanek o tom, ze se zvazuje vic variant a hleda se ta nejlepsi. jane

  6. Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

    (host)     před 17 lety 31.05.2007 16:56 |  
    0 0

    Nevíte někdo jak velkej má Slávie v tudle dobu rozpočet????Tipuju tak 90 milionů,kdo řekne míň tak mě zklame!!!!!

    • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

      (host)     před 17 lety 31.05.2007 18:07 |  
      0 0

      Me osobne by spis zajimala celkova vyse dluhu, alespon odhadem.

      • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

        (host)     před 17 lety 31.05.2007 18:36 |  
        0 0

        no to taky,,,odhaduju že když spočítáme dluhy hráčum,dluhy za přestupy,dluhy za pronájem Strahova,tak sme někde na částce mega,,,,,, :-((((

        • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

          (host)     před 17 lety 31.05.2007 21:10 |  
          0 0

          40 mega

          • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

            (host)     před 17 lety 31.05.2007 21:30 |  
            0 0

            To vis jiste? Kurna Tak at ENIC pusti milion liber a je to vyrizeny tohle vedeni uz snad znova dluhy nenaseka. Stejne ENIC do stadionu zadny prachy nestrka tak at s novym stadionem zacnem s cistym stitem.

            • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

              (host)     před 17 lety 01.06.2007 06:18 |  
              0 0

              no jistě to nevim,ale kdy dlužíme za přestupy už i Jablonci,tak je to špatný a někde je chyba,dlužíme už i hráčum béčka a to je mo moc špatný!!!

            • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

              AKI     před 17 lety 01.06.2007 08:51 |  
              0 0

              K ENICU, myslim že budou radši investovat do Tottenhamu(chteli dokonce koupit Wembley!!!!!) a ne do Slavie. Už jenom fakt,že na Spurs se skrátka nedostaneš a pak se přijedou podívat na Strahov = fotbal dobrý,"dorost" běhá,dře,ale pro ty 3000 lidí jsem přece nebudem cpát prachy,když je můžem na ostrovech cpát taky a tam to je vidět... AKI

              • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

                mart     před 17 lety 01.06.2007 09:52 |  
                0 0

                jj..., uvaha v zasade dobra, ale.... sice nevidim do velke ekonomie, ale prijde mi prinejmensimslabomyslne, kdyz si neco koupim, a pak to necham shnit(vysumet). Jestli by nebylo moudrejsi trosku to opravit a pak to prodat (kdyz uz si s tim nechci hrat...).
                Jenze to je jenom "common sense" - a jak my vsichni vime, ten je jednak neprilis "common", a druhak ve velke ekonomice casto neplati:( - takze, jsme .... no, kde sme byli, ze.mart

                • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

                  (host)     před 17 lety 01.06.2007 10:11 |  
                  0 0

                  Cist podobne paskvily je temer horor,. Dolezal toho asi moc nenaspi ,vcera mne oslovila jedna , no dejme tomu fama , v pripade , ze Jarolim a dalsi treneri nedostanou dluzne platy/pry za 6 mesicu/, je mozny odchod do Liberce. Jeskoda, ze zde opet o dluzich Jane pise jen obecne bez konkretnich jmem i castek, je skoda odchodu nekterych hracu, pry Vlcek nechce podepsat, miri ven, mohl by zustat mladsi Jarolim a Hrdlicka. Ty castky rozhodne presahujou 40 mega, vezmete jen vyssi dluhu Zboncakovi, Holenakovi,Pitakovi,Cernemu,nebo Vachouskovi tj celkem cca 10 melounu. Jiri

                  • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

                    (host)     před 17 lety 01.06.2007 13:17 |  
                    0 0

                    Kecáš. TY dluhy představují 320 milionů jenom pro Ziku a Vandase. Zika si kupuje nový Boeing 747, tak potřebuje nutně prachy. Dalších 500 milionů dlužíme Šeterleovi a vůbec, stovu milionů chtějí vščichni bývalí bafíci jako odměnu za to, že Slavii dostali do dluhů.

                  • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

                    jane (admin)     před 17 lety 01.06.2007 13:28 |  
                    0 0

                    Tezko sem napisu seznam, kolik se komu dluzi, to ti zadnej hrac konkretne nerekne. Ale vim, a z toho clanku to vyplyva, ze nejen hracum acka, ale i becka, funkcionarum.. Treba u Radka Cernyho se pry jednalo o castku kolem 5 milionu. Osobne ale neverim, ze by dluzili neco Karlu Karolimovi, myslim, ze ten je pro ne natolik dulezity, ze by si to nedovolili.

  7. Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

    (host)     před 17 lety 01.06.2007 10:55 |  
    0 0

    ohledně dluhů:
    v žádném případě nevidim, proč by měli být hráči demotivováni kvůli dluhům. jestli to vypustili jen kvůli tomu, tak, nezlobte se na mě, sou úplně blbý. když vim, že mi klub dluží, ale aspoň částečně to může vyřešit tim, že skončíme první (např. částka za výhru v lize neni vyšší úplně nezanedbatelně, více sponzorů, více diváků, žádné utrácení za "výlety" ve druhym předkole LM na východ atd.). tim si vlastně pod sebou podřezávají větev - to si snad představujou, že když klubu neumožní vydělat si víc, tak on pro ně ty peníze nějak vyčaruje?
    navíc nevim, jestli to jentak plácnul, ale doležal řikal, že slavii taky spousta subjektů dluží a že kdyby i ty plnily své závazky, tak již nemáme prakticky žádné pohledávky
    a jen takový můj drobný poznatek: připadá mi, že richi je optimista a jane pesimistka, protože jejich články a příspěvky v diskuzích se od sebe často dost liší - říkají sice přibližně to samé, ale richi v tom vidí spíše to dobré a jane spíše to špatné. já sem pozitivní člověk, tak se přikláním k richimu ((-;
    lucky-pilda

    • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

      Richi (admin)     před 17 lety 01.06.2007 13:28 |  
      0 0

      Já si myslím, že jsem taky pesimistickej ... a já se tedy přikláním k jane :-).

      • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

        lucky-pilda     před 17 lety 01.06.2007 16:34 |  
        0 0

        myslel sem jako obecně, ne zrovna přesně u tohoto článku ;-)

    • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

      jane (admin)     před 17 lety 01.06.2007 13:31 |  
      0 0

      Ehm, pesimistka? ty na tom, ze nas milovany klub dluzi kam se podiva, vidis neco pozitivniho? tak to pred tebou smekam. Ty bys nebyl demotivovany, kdyby ti dva mesice na ucet neprisel plat? z ceho bys zil? a myslel bys pritom na to, ze kdy budes odvadet jeste lepsi vykon nez ted, tak mozna z toho neco bude, ale kdyz z toho neco bude, tak z toho treba uvidis jen zlomek? prober se prosimte.

      • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

        (host)     před 17 lety 01.06.2007 13:38 |  
        0 0

        nene casto s Jane nesouhlasim, ale tentokrat musim sesel jsem vcera s velmi dobre informovanym clovekem,ten prave hovoril i o trenerech a treba Jarolim to i potvrdil svym kolegum , ale i tento zdroj nemusi byt stopro, viz jmenovani Zacha v Liberci, ale dluhy jsou a jestli s tim Radkem mas pravdu, tak ty tabulky ktere zhruba mam nacmaranejsou jeste hodne , hodne poddimenzovane. Jiri

      • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

        lucky-pilda     před 17 lety 01.06.2007 16:42 |  
        0 0

        ne když budu podávat výkon LEPŠÍ než teď, ale STEJNÝ, což je rozdíl. navíc kariéra fotbalisty neni nekonečná, a tak v případě úspěchu klubu a mojí kvalitně předváděné hry bych se moh rychleji (případně by to mohla být i moje jediná šance - přidou zranění, výpadek formy atd.) dostat do nějakého kvalitního zahraničního klubu, a ne třeba do turecka ...
        jinak třeba za takový výkon v jablonci bych jim ty peníze nedával snad schválně, i kdybych se v nich topil, ale to už je věc jiná ...

        • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

          jane (admin)     před 17 lety 01.06.2007 17:44 |  
          0 0

          A kdo tvrdi, ze za vykon v Jablonci dostali penize? To bys je jim strhnul i ze zakladniho platu, ktery nedostali?

          • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

            (host)     před 17 lety 03.06.2007 19:36 |  
            0 0

            doležal ale řikal, že dostali základní plat a že se jedná jen o premie ...
            lucky-pilda

    • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

      martyni (přítel SN)     před 17 lety 01.06.2007 14:14 |  
      0 0

      No zdá se že dluhy nás budou strašit ještě pěkně dlouho. Ovšem jaká je příčina toho, že zrovna slavie má pořád takový problémy? Jasně, všichni víme, že dlouhou dobu vedení jen spoléhalo na investice enicu a vydávalo víc peněz než slavie vydělala? Ale co ted, je to pořád ještě jen problém z minulosti? Částečně asi ano, ale už nějakou dobu jede slavie na úspornej režim, ale pořád to ještě nestačí. Není potíž taky v tom, že naše vedení prostě není schopný na provoz slavie sehnat tolik peněz jako konkurenti třeba z Mladý Boleslavy nebo Liberce? Možná vedení bylo léta zvyklý na to, že ty peníze chodili od majitele, tj. nebylo třeba se tolik snažit. Ml. Boleslav má silný partnery, Škodovka, Čedok... co my? Není Travel Service znatelně slabší partner, kterej má sám problémů dost? Prodeje hráčů taky váznou, plno jich odchází zadarmo po skončení smlouvy, jiní odcházejí pod cenou. A jak jinak může fotbalovej klub vydělat, dělá pro to vedení dost?

      • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

        (host)     před 17 lety 02.06.2007 12:23 |  
        0 0

        naprostej souhlas.velmi dobre napsane

        • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

          Andre     před 17 lety 03.06.2007 16:43 |  
          0 0

          O to větší vidím nutnost probojovat se konečně do LM. Jedná se o obrovské peníze, které náš klubu nutně potřebuje, aby se konečně finančně alespoň trochu zahojil. Přestal dlužit bývalým hráčům a mohl vyrovnat závazky současného týmu. Je to takové přežívání - nový stadion nám může hrozně pomoci, protože na něm by se dalo něco vydělat. Ale bude záležet na tom, jak se bude ohánět vedení...prostě tam nemůže existovat jen fotbal, ale nějaké další kulturní akce...

          Nehledě na to, že to snad přitáhne pár sponzorů.
          Náš klub se skutečně nemůže co do sponzorů rovnat Liberci, nebo Boleslavi a hlavně Teplicím. Za nimi stojí velké firmy, Glaverbel, Preciosa, Škoda, co k tomu dodat? Škoda s Glaverbelem jsou jedny z největších a nejlepších firem co u nás působí a Preciosa na tom není také vůbec špatně. I když Liberec půjde brzy o něco níž, protože politika jejich klubu už podle mého není tak dobře udržitelná. Pořád prodávají a na jaře bylo znát, že už není kde brát. Ale uvidíme, jaké bude léto...Boleslav má nejvyšší ambice. Uvidíme, kdo jí povede, ale pokud bude mít kvalitního trenéra, získá do pár let titul..

          ENIC do našeho klubu narval už dost peněz a holt teď budeme žít z toho, co si sami vyděláme...takže v létě přívětivý los a vyhraná bitva. Potřebujeme peníze...

          • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

            martyni (přítel SN)     před 17 lety 04.06.2007 09:12 |  
            0 0

            Andre, já si ale myslím, že klub by ty peníze měl získat od sponzorů, když se to daří Bolce, Teplicím, Liberci, tak proč ne slavii? Spoléhat na postup do LM nelze, dyť se podívej jaký týmy nás tam čekaj. Dostanem Arsenal nebo Valencii a je to jasný, i další týmy jsou o třídu výš..

            • Re: Slavia splnila svůj cíl, ale další jsou před ní

              Andre     před 17 lety 04.06.2007 15:11 |  
              0 0

              Já neříkám spoléhat, ale udělat pro to maximum. A stačí nebojácný výkon a dá se hrát s každým. Samozřejmě, na většinu z těch týmů prostě nemáme, ale musíme se o to víc snažit.

              Otázkou je, jakého sponzora lze v této zemi získat...nemám ponětí. Liberec, Boleslav to mají jednoduché, protože jejich sponzoři jsou tak nějak spjatí s jejich městem, v tom to budeme mít horší, ale jak tu někdo říkal, nemáme nejlepší sponzory...