Přípravná utkání

Slávisté vyhráli turnaj v Čelákovicích

Fotbalisté Slavie vyhráli podruhé za sebou turnaj v Čelákovicích. V semifinále porazili domácí Union 3:1, ve finále si poradili s Mladou Boleslaví 1:0. V dresu Slavie se představili testovaní hráči, bohužel jsme neviděli v akci Vladimíra Šmicera, který ale byl ve včera zveřejněné nominaci na zápas. Podle svých slov dostal volno kvůli únavě. Prohlédněte si 20 fotografií z turnaje, převážně zaměřeno na nové tváře v dresu Slavie.

Semifinále - report Richi:
Slávisté v prvním poločase nastoupili v úplně nové sestavě, z jarní sestavy hrál od začátku pouze Hubáček a Gaúcho. Představili se i testovaní francouzští hráči Belaid a Tavares, pardubický Kopřiva či Brabec. Po většinu poločasu jsme měli územní převahu, ale bylo také znát, že nejsme sehraní. Ve 12. minutě po rohu jsme měli první větší šanci, když Gaúcho hlavičkoval do břevna. Branku jsme ale vstřelili - ve 21. minutě ve vápně přiklepl Zelinka k Dočkalovi, který střelou na vzdálenější tyč nedal brankáři šanci. Víc jsme si ale nevytvořili

Do druhého poločasu nastoupily letní posily Dřížďal, Šourek, Šenkeřík a Volešák. Hra byla živější než v prvním poločase. Velice brzy jsme přidali druhou branku, když se po brejku prosadil Zelinka střelou k tyči. Jenže o čtyři minuty později jsme předvedli kiks v podání Šourka, který špatně přihrával brankáři, čehož využil Matějek a snížil. V 66. minutě si Vácha na pravé straně udělal srandu ze dvou hráčů, přihrál Kalivodovi, ale jeho střelu na vzdálenější tyč brankář vyrazil. V závěru Šenkeřík uvolnil Váchu, který přetlačil obránce a přihrál před bránu Zelinkovi, ten ale míč netrefil ideálně a brankář se dokázal přemístit a chytil jasnou branku. V 69. minutě se mohl prosadit i Šenkeřík, jeho střela však mířila těsně vedle branky. Rozhodnutí přišlo v poslední minutě, kdy po centru vsítil hlavou branku Zelinka.

Slavia - Čelákovice 3:1 (1:0)
Slavia, 1. poločas: Diviš - Vácha, Kopřiva, Brabec, Hubáček - Dočkal, Belaid, Tavares, Vrzal - Gaúcho, Zelinka
2. poločas: Diviš - Dřížďal, Šourek, Studík, Hubáček - Vácha, Volešák, Kalivoda, Vrzal - Šenkeřík, Zelinka
Branky: 21. Dočkal, 45. a 70. Zelinka - 49. Matějka


Finále - report jane:
Ve finálovém utkání nastoupila opět jina sestava, celé dva zápasy odehrál jen Hubáček. Na stoperu se divákům představili testovaní hráči Brabec s Kopřivou, nutno říct, že obrana nepůsobila úplně jistým dojmem, Kopřiva například v 19. minutě nebyl dost důrazný při bránění Vaněčka a nechal mu dost prostoru pro střelu, která ale gólem neskončila. Vaněček prošel obranou i v 28. minutě, ale míč poslal podél vyběhnuvšího Vorla těsně vedle pravé tyče.

První poločas nabídl několik šancí na obou stranách, nejdříve ve 4. minutě vykopával balón z brankové čáry Krajčík, poté se už ke slovu dostaly krasné průniky Šventa po levé straně a následné centry do vápna, které nezužitkoval v dobrých pozicích Šenkeřík. Naše nová akvizice se však gólu dočkala, ve 14. minutě po Kalivodově rohu hlavičkoval do brány. Kalivoda celkově zahrával standardky velmi povedeně. Švento bohužel musel pro zranění ve 27. minutě odstoupit, je možné, že má naštípnutou kost na levém malíčku. O deset minut později ho nedobrovolně následoval i Michal Vorel, kterému se obnovilo zranění menisku.

Ve druhé půli opět naskočila prostřídaná sestava, ale podívaná už nebyla taková, svou roli možná hrála i únava. Slavia přesto měla dvě šance, nejdříve v 59. minutě pěkně pálil zpoza hranice vápna Vrzal, o minutu později Miller zneškodnil Gaúchův pokus a dorážku jeho i Vlčka. Slavie ale udržela vítězství a obhájila loňské prvenství.

Škoda, že do hry nezasáhl Vladimír Šmicer, ač to bylo předem avizováno a spousta fanoušků přijela do Čelákovic, aby ho viděla hrát. O jeho popularitě svědčí množství novinářů v momentě, kdy se vyjadřoval k tomu, proč nehrál, a improvizovaná autogramiáda o přestávce, která zaujala desítky diváků.

Slavia - Mladá Boleslav 1:0 (1:0)
Slavia, 1. poločas: Vorel (37. Diviš) - Krajčík, Kopřiva, Brabec, Hubáček - Kalivoda, Tavares, Belaid, Švento (27. Vrzal) - Vlček, Šenkeřík
2. poločas: Diviš - Dřížďal, Šourek, Brabec, Hubáček - Krajčík, Belaid (57. Vácha), Volešák, Vrzal - Vlček, Gaúcho
Branka: 14. Šenkeřík

Komentáře (14)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávisté ve finále v Čelákovicích

    (host)     před 17 lety 05.07.2007 11:23 |  
    0 0

    první zápas, až odehrajou další tak uvidíme! chowi

  2. Re: Slávisté ve finále v Čelákovicích

    (host)     před 17 lety 05.07.2007 12:14 |  
    0 0

    Mně se z těch dvou Francouzů líbil spíš ten dlouhý černoch, oba to s balonem ale umějí velmi dobře. Asi bych se rozhodoval podle lékařské prohlídky, rychlostních a vytrvalostních testů, zajímal bych se o jejich charakter. Pokud jde jen a jen o techniku, určitě by v lize vynikli. Šourek mi připadal velice nejisty. Těžko ale z toho utkání, ještě zkráceného, soudit. Domácí hráli jako o život, byli mnohem sehranější a zase nebyli tak špatní. Opravdu pěkný moment ukázal jen Vašoun, z pozice pravého křídla mu to šlo.
    Tantalos

  3. Re: Slávisté ve finále v Čelákovicích

    (host)     před 17 lety 05.07.2007 14:50 |  
    0 0

    Tak Šenkeřík nic moc,Šourek nula, Dříždal s takovým soupeřem podělanej jen vzadu, do útoku nešel.Kopřiva at se vrátí odkud přišel, nebo at si počká na zkoušku v juniorce.Nejlepší byl náš odchovanec Zelinka, rychlej, pro bránu soupeře nebezpečnej!Držím mu palce, může z něj něco být.Snad ve finále se nám ty posily předvedou v lepším světle!!!

    • Re: Slávisté ve finále v Čelákovicích

      (host)     před 17 lety 05.07.2007 17:33 |  
      0 0

      Ten Zelinka bude asi přínos.Že byl Dřížďal podělanej to se nedivím,protože to je obrovská nervová zátěž co on zažívá.Z provinčního klubu se dostal do nejslavnějšího českého mužstva,navíc
      je v přípravě přes třicet hráčů a v áčku jich zůstane tak 22-23.Tak
      se musel automaticky bát ,že něco zkazí jako ten Šourek.A to je to samý,taky ten to nervově neunes.příště to bude lepší.

  4. Re: Slávisté vyhráli turnaj v Čelákovicích

    (host)     před 17 lety 05.07.2007 17:50 |  
    0 0

    Hm Necid nehrál vůbec a Švento s Vorlem jen chvíli...hlavně, že jsme vyhráli

  5. Re: Slávisté vyhráli turnaj v Čelákovicích

    (host)     před 17 lety 05.07.2007 18:41 |  
    0 0

    Ty jo Švento má podezření na zlomení malíčku na ruce a Vorel něco s nohou.

  6. Re: Slávisté vyhráli turnaj v Čelákovicích

    GeorgK (přítel SN)     před 17 lety 05.07.2007 19:20 |  
    0 0

    Na http://georgk.blogspot.com/ mám cca 30 fotek z dnešního finále, jinak Brabce rozhodně přesvědčit ať zůstane. Oba Francouzi jsou dobří, ale na oba nebude. Dřížďal a Šourek nic moc snad se otrkaj.

  7. Re: Slávisté vyhráli turnaj v Čelákovicích

    (host)     před 17 lety 05.07.2007 19:45 |  
    0 0

    V první půli jsem se soustředil na toho Tavarese, ve finále se mi líbil ještě víc. Byl ostatně asi jediný hráč, kterému se několikrát tleskalo na otevřené scéně, lidem se prostě líbil. Za celou půli neudělal jedinou vážnější chybu a měl pár pěkných akcí. Kdybychom ho koupili, lidi by na něho rádi chodili jako kdysi na Adyho. V sdruhý půli jsem dost sledoval Dřízďala. Měl jen dvě nepodařené akce, dvakrát totiž naslepo posílal dopředu Vlčka, který tam nebyl, v obraně byl opatrný, ale prakticky bezchybný. Není to žádný básník balonu, ale svým výkonemj dokázal, že Mádl ze Sportu, který se jeho nákupu posmíval, je nadutý hovado, pitomec a absolutně nerozumí fotbalu. V novinách by mu měli nanejvýš svěřovat články o praní plínek,protože rozumí pouze výkalů, a protože se plenky už neperou, tak nic nezkazí.)
    Tantalos

    • Re: Slávisté vyhráli turnaj v Čelákovicích

      (host)     před 17 lety 05.07.2007 20:18 |  
      0 0

      Divíš se?Sport je by se měl jmenovat "Rudý sport",nebo "Letenské rozhledy".Mně ten plátek nesmí do baráku.Ani na WC se nedá použít.
      Bongor

    • Re: Slávisté vyhráli turnaj v Čelákovicích

      mart     před 17 lety 06.07.2007 08:20 |  
      0 0

      Tak vopatrne, prani plenek je totalne in!... (na rozdil od Madla). Diky moc za info. A snad to nejak s tema frantikama dopadne,... pak uz jen Smica, ... pak LM, ... pak titul....je je, to se nam to letos povede. Jeste jednou dik(uz sem si za ta leta zvyknul ,komu je moznny vetrit :)mart

  8. Re: Slávisté vyhráli turnaj v Čelákovicích

    (host)     před 17 lety 05.07.2007 20:11 |  
    0 0

    V prvním zápase hrál dobře poločas Dočkal, o půli ho vystřídal a odpoledne už nebyl ani na soupisce (a hrál místo něj v záloze o dost slabší Vrzal).Navíc ho staví pořád na kraj, přitom je výbornej ve středu. Nevim proč ,ale mám pocit že ho K.J. moc nemusí..... Jenom doufám , že ho nechtějí prodat to by byla velká chyba....

    • Re: Slávisté vyhráli turnaj v Čelákovicích

      Bulldock (přítel SN)     před 17 lety 06.07.2007 15:56 |  
      0 0

      Souhlasím. Dočkal podal dobrej výkon. Vrzal se sice snažil, ale tolik mu to nešlo.

  9. Re: Slávisté vyhráli turnaj v Čelákovicích

    (host)     před 17 lety 05.07.2007 20:50 |  
    0 0

    fotky z čelakovic najdete taky na www.slaviaweb.wz.cz

  10. Re: Slávisté vyhráli turnaj v Čelákovicích

    (host)     před 17 lety 06.07.2007 19:38 |  
    0 0

    report dobrý jen ve druhým poločase nechytal miller ale šeda. Jinak francouzi vynikající a brabec na mě působil taky velice jistě hlavně při rozehrávce