O Slavii

Slavia má opět velké cíle

Slavia na dnešní tiskové konferenci před začátkem sezony kromě nových partnerů představila i své cíle. A ty jsou jako vždy ty nejvyšší, tzn. atakovat první místo v lize, být úspěšnější v Poháru ČMFS a uspět v evropských pohárech.

"Své cíle neměníme, v lize chceme atakovat nejvyšší příčky, zároveň bychom chtěli být úspěšnější v Poháru ČMFS. A v Lize mistrů nejdřív chceme postoupit do dalšího kola a tam bojovat buď o skupinu Ligy mistrů, případně se dostat do skupiny Poháru UEFA," řekl na úvod generální ředitel Petr Doležal. Pokud bychom vypadli ve třetím předkole Ligy mistrů, pro splnění cíle bychom museli přejít ještě jedno kolo v Poháru UEFA.

Své k nové sezoně řekl i trenér Karel Jarolím. "Objevilo se plno nových hráčů, což je dobře pro fanoušky i pro oživení, na druhou stranu tak tvoříme nové mužstvo, což může chvíli trvat, než si hráči na sebe zvyknou. Chvíli potrvá, než si to sedne a bude to podle našich představ. Navíc nás čeká ostrý start v Žilině, přes kterou chceme postoupit dál. Bude to pikantní v tom, že se jedná o česko-slovenské derby. Slovenský mistr bude chtít ukázat své kvality, ale věřím, že budeme na sezonu dobře připraveni a dobře do ní vstoupíme. Když to vyjde, pak je vše snažší. Jen mi kalí radost zranění Šventa, bez kterého se teď nějakou dobu budeme muset obejít. Ostatní hráči se postupně dávají dohromady, navíc se dva hráči vrátili z mistrovství světa dvacetiletých. Kádr se dává postupně dohromady, jen je škoda, že nemohl být spolu delší dobu," rozpovídal se slávistický kouč.

Hodně se právě mluví o zranění Dušana Šventa, což zarmoutilo všechny slávistické fanoušky. "Hráč byl během testů pojištěn, nárok z pojištění jsme již uplatnili," uvedl Doležal. Co to znamená? Slavia by měla dostat zajímavou částku jako kompenzaci za zranění, které utrpěl. Bude to taková náplast za smůlu, která nás potkala. Výši částky je těžké teď odhadovat, vše bude odvislé od vážnosti zranění a délky pracovní neschopnosti. Přesto je hlavně podstatné, aby se nám Dušan co nejdříve uzdravil, pro samotného hráče je to sportovní tragédie.

Trenér Jarolím i ředitel Doležal doufají, že desátým hráčem bude Milan Ivana. O tom se stále jedná. A kam by ho do sestavy zařadil trenér? "Počítám s ním do útoku či na kraje zálohy," uvedl.

Do týmu však aktuálně přišlo devět hráčů. Na dotaz, kolik hráčů se může objevit v základní sestavě, Jarolím reagoval: "Všech devět," zavtipkoval. Pak ale zvážněl. "Myslím, že asi tak pět šest."

Herní projev týmu by se po odchodu Lukáše Jarolíma neměl moc měnit. "Chceme hrát tak, aby byl fotbal koukatelný. Je však třeba to mít podloženo výsledky. Do týmu přišly fotbalové typy, které mají smysl pro kombinační způsob hry, musí to však přinést patřičný efekt," řekl Karel Jarolím.

Novým slávistickým kapitánem se stal Stanislav Vlček, jeho zástupci jsou Vladimír Šmicer, Martin Latka a Erich Brabec. Hráči se to dozvěděli na podvečerním tréninku.

Na tiskovce se vyjádřil i Zdeněk Šenkeřík, který by měl plnit roli střelce. "Od útočníka se to očekává, ale když to nevyjde, tak udělám všechno pro tým, aby gól vstřelil někdo jiný. Důležité jsou výsledky klubu. Již teď cítím zvýšenou nervozitu, než to všechno začne," pravil.

Komentáře (9)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia má opět velké cíle

    (host)     před 17 lety 30.07.2007 22:58 |  
    0 0

    zase prvni, je tohle vubec mozny?

    • Re: Slavia má opět velké cíle

      (host)     před 17 lety 30.07.2007 23:21 |  
      0 0

      je! protoze te vzdycky necham :o)

  2. Re: Slavia má opět velké cíle

    (host)     před 17 lety 31.07.2007 00:47 |  
    0 0

    No s tou pojistkou bych zatim nespechal, si myslim, ze se bude pojistovna cukat. Je divny ze na to prisli az v Cechach

    • Re: Slavia má opět velké cíle

      (host)     před 17 lety 31.07.2007 06:43 |  
      0 0

      Mas pravdu, pojistovny se vzdy brani vyplacet plneni. Zvlaste v tomto pripade nevim, jak budou Slavia ci Dusan dokazovat, kde a z jakeho duvodu ke zraneni prisel. Vzdyt po jeho navratu z Anglie tvrdili, ze je vse OK.

      • Re: Slavia má opět velké cíle

        (host)     před 17 lety 31.07.2007 09:06 |  
        0 0

        Přesně tak...pochybuju že něco zaplatěj.Spíš to je podle mě takovej poslední zoufalej pokus jak získat nějaký prachy

        • Re: Slavia má opět velké cíle

          (host)     před 17 lety 31.07.2007 11:03 |  
          0 0

          Nebuďte pesimisti. Daj nám těch 60 melounů a pak ho bouchnem znovu.
          Laurus

  3. Pojištění

    wector     před 17 lety 31.07.2007 10:00 |  
    0 0

    Jak je to s hráči celkově? Platí si zdravotní pojištění z výplaty jako každej člověk nebo to mají extra?

    • Re: Pojištění

      (host)     před 17 lety 31.07.2007 17:08 |  
      0 0

      zdravotní pojištění se jim samozřejmě strhává ze mzdy plus platí zaměstnavatel - ale z toho se platí jen léčba, zákroky, léky apod. - zásadně se z něj nesmí vyplácet peníze na ruku, jen služby a medikamenty. Takže z toho nic nebude.

      Ještě mně napadá, pokud půjde "marodit", bude dostávat něco za nemocenský pojištění (to je zvlášť od zdravotního), a Slavie možná ušetří na mzdě - to ale záleží na smlouvě... Frolek

      • Re: Pojištění

        wector     před 17 lety 31.07.2007 19:04 |  
        0 0

        Pleteš dvě věci dohromady - zdravotní pojištění a pojištění hráče pro případ zranění... Mě zajímá, jestli si třeba nemusí platit něco extra k povinným odvodům z výplaty.

        A podle Sportu prý máme dostat za Dušanovo zranění nějaké statisíce, což je almužna... Tzn. nemáme hráče, nemáme za něj prachy a za rok si leda uplatníme opci, takže nakonec nedostaneme ani prd za přestup. Leda mu nabídnout prodloužení.