Liga mistrů

A jsme tam! Koho potkáme?

Paráda, euforie, neuvěřitelná radost, prostě bomba. Dostali jsme se do Ligy mistrů, Slavia je tam!!!! A již ve čtvrtek se v 18 hodin dozvíme své soupeře ve vysněné soutěži, za kterou dostaneme přes sto milionů! Nastává nová slávistická éra!

Každý nyní slaví, někdo více, někdo méně. I já si dal panáka, ale víc jsem nemohl. Jen co doslavíme, můžeme se soustředit na los skupin. Slavia byla logicky zařazena do čtvrtého koše. V osudí jsou jen top týmy a my tam nechybíme. Pojďme se podívat, koho tedy můžeme dostat a rovnou napíšu svůj vysněný los!

První koš: AC Milán, Barcelona, Liverpool, Inter Milán, Arsenal, Real Madrid, Chelsea, Manchester United
Druhý koš: Valencie, Lyon, FC Porto, FC Sevilla/AEK Atény, Eindhoven, AS Řím, Benfica Lisabon, Brémy
Třetí koš: Celtic Glasgow, Schalke, Stuttgart, Steaua Bukurešť, CSKA Moskva, Sporting Lisabon, Lazio, Marseille
Čtvrtý koš: Glasgow Rangers, Šachtar Doněck, Besiktas, Pireus, Dynamo Kyjev, Fenerbahce, Slavia, Rosenborg

Z prvního koše bych si přál anglický tým, nejlépe Liverpool. Ale i ostatní týmy jsou prostě bomba, jen z pohledu organizací výjezdů by Španělsko bylo příliš daleko, takže by tam nemohlo jet mnoho fanoušků.

Druhý koš? Tak třeba Brémy. Není to daleko a určitě by to byl zajímavý výjezd. Další týmy jsou také lákavé, všichni určitě zaplní Strahov.

A ze třetího koše by se mi líbil třeba Celtic, který má skvělé fanoušky. Některé týmy jsou dokonce hratelné.

A jak bychom mohli dopadnout? To není podstatné, hlavně že jsme tam. A věřím, že ostudu neuděláme, případné třetí místo by bylo senzační, zaručilo by nám to postup do Poháru UEFA. Ale užijme si šest svátečních zápasů se vším všudy. Ligo mistrů, vítej nové hrdiny, slávistické hrdiny!!!

Komentáře (39)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: A jsme tam! Koho potkáme?

    honzah (přítel SN)     před 17 lety 30.08.2007 00:38 |  
    0 0

    Třeba AC Milán, Eindhoven a Marseille; šlo by hrát o druhé místo a postup dál.

    • Re: A jsme tam! Koho potkáme?

      (host)     před 17 lety 30.08.2007 08:29 |  
      0 0

      Moc chci poděkovat všem, krásný zážitek a když jsem viděl Vaniaka po druhé brance S.Vlčka tak jsem pomalu bulel taky. Koho dnes los vytahne je až tak celkem jedno, protože slabých týmů už tam není. Snad z hlediska dálky cest na utkání venku. Ale to je opravdu jedno. Chlapi bojovali, dřeli a šli tomu štěstí naproti a to se cení. Dneska jsem celkem k nepoužití a to určitě většina z nás. A jak řekl M.Vaniak, "no a teď na Most, protože to se teprve ukáže , jak na tom s tou naší partou jsme". Tak držím palce a přeju Vám všem hezký den a to až do Hondurasu. Sokrates

      P.S.: Sice to vůbec nesouvisí s fotbalem, ale je to snad i pro zasmání.
      Poznatky chlapa:
      "Jak to má kola nebo kozy, budou s tím v budoucnu jenom problémy".

  2. Re: A jsme tam! Koho potkáme?

    Bejbl     před 17 lety 30.08.2007 00:42 |  
    0 0

    Atraktivní pro zájezd by bylo Schalke, Milán, Bremy... Ten první koš, to je bomba.

    • Re: A jsme tam! Koho potkáme?

      (host)     před 17 lety 30.08.2007 14:58 |  
      0 0

      Já bych to bral, ale nemohou být ve skupině 2 týmy z jedné země...Marwek

  3. Re: A jsme tam! Koho potkáme?

    Pedro08     před 17 lety 30.08.2007 00:46 |  
    0 0

    Richi, sorry, ale s balíkem za vysílací práva si mimo. Vysílací práva - to je těch 100 milionů korun. Vymaž si to a pak vymaž tento příspěvek.

    Myslel jsem, že o formátu LM víš. Vysílací práva prodává centrálně UEFA, klub pouze musí plnit manuál co se týče reklam na stadionu atd. Další příjmy jsou pouze z merchandisingu a vstupenek, sponzora můžeš mít vlastního pouze na dresu a to pouze jednoho.

    • Re: A jsme tam! Koho potkáme?

      Richi (admin)     před 17 lety 30.08.2007 00:49 |  
      0 0

      No pockat, ja myslim ze uplne ne, sice to neprodavame my, ale uefa, ale to neni tech 100 mil. Vzdyt vzdycky se pak po skonceni souteze rozdeluji finance.

      • Re: A jsme tam! Koho potkáme?

        Pedro08     před 17 lety 30.08.2007 00:52 |  
        0 0

        Richi, finance se rozdělují za body, které získáš a potom také za sledovanost, to je ale menší částka. Z hlediska sledovanosti jsou nejlepší angličani, protože o ty je zájem v Asii. Fakto to máš špatně, finance se rozdělují takto: Základní suma (v CHf), peníze za body - remíza bývala 0,5, výhra 1 milion franků a potom tam sledovanost podle nějakého klíče. Ale práva jsou prostě centrálně předem prodaná broadcaterům - spolu s oficiálními partnery je to hlavní příjem- kde jinde by se vzala ta štědrost?!

        • Re: A jsme tam! Koho potkáme?

          wector     před 17 lety 30.08.2007 01:11 |  
          0 0

          Jenže jsou fixní odměny za body i postup do skupiny a to je právě těch cca 100 mega, které máme už teď jisté. Podíly z TV práv se dávají zvlášť.

          • Re: A jsme tam! Koho potkáme?

            Pedro08     před 17 lety 30.08.2007 01:22 |  
            0 0

            Nemáš podle mě pravdu. Alespoň před třemi lety, kdy jsem s tím měl co do činění to tak nebylo. Pokud se to změnilo, tak se mýslím. Ale jsem přesvědčen, že vedle fixní částky se peníze přidělují především za body a postupy.

            • Re: A jsme tam! Koho potkáme?

              wector     před 17 lety 30.08.2007 01:34 |  
              0 0

              Já myslim že ji mám ( doufám ) ;) Pamatuju si to z před pár let v souvislosti se Spartou, byl tam rozbor, kolik dostanou za postup, výhru/remízu/prohru ve skupině, postup ze skupiny atp. Letos někdo řekl, že jistejch máme 130 milionů, tam ty práva budou na 100%, ale není to jen o nich.

              A nezapomínejme na další fakta - dneska sme na vstupném přispěli cca 9 mega, další 3 zápasy = dalšších 27 mega, pomůže to prezentaci klubu -> stoupne zájem i o ligu a suvenýry, takže z tohohle pohledu to na podzim znamená dokupy už 160 mega minimálně jen díky postupu. Další prachy můžou hodit výsledy. Zhodnotí se hráči, to už nebudou almužny jako doteď, celkově nám to může hodit až k půl miliardě pokud se zadaří dva tři velký přestupy, za který by bez LM byla třeba poloviční částka.

              Hlavně teď neopakovat chyby Sparty a nerozházet prachy za průměrné ligové hráče, stabilizovat se, doplatit závazky a dál jít svou cetou odchovanců a rozumných nákupů.

              • Re: A jsme tam! Koho potkáme?

                Jachym     před 17 lety 30.08.2007 10:25 |  
                0 0

                A ještě předtím dostavět stadion!

              • Re: A jsme tam! Koho potkáme?

                (host)     před 17 lety 30.08.2007 10:32 |  
                0 0

                Souhlasím s tebou.Za ty peníze bych stabilizoval klub a ne aby se to hned rozházelo na nákupech,možná jeden,dva a víc ani rana.Máme zkušený i mlady kádr kterej už do sebe pěkně zapadá a už se všichni sehrávají!!

                • Re: A jsme tam! Koho potkáme?

                  (host)     před 17 lety 30.08.2007 12:39 |  
                  0 0

                  Absolutni souhlas, vychovavat mlady a hledat dal po nizsich soutezich kvalitni perspektivni hrace. To je nase vyhoda oproti Sparte, oni nakupuji "slavna" jmena za velky prachy a my vytahneme hrace z nizsi ligy a ten hrac ma vuli svoji sanci promenit. Proste dal tvrde pracovat a davat sanci i mladym a perspektivnim.

                  • Re: A jsme tam! Koho potkáme?

                    (host)     před 17 lety 30.08.2007 15:24 |  
                    0 0

                    No a ja si navic myslim, ze nase nejvetsi vyhoda je kolega Bilek... Podle meho muz, ktery (nastesti) fotbalu nerozumi... Jinak si lze jen tezko vysvetlit, proc pri velke konkurenci v zaloze, kterou Sparta pred sezonou nakupy vytvorila stale hraji hraci kteri nemeli sve misto jiste ani vloni(Rezek, Kolar)... To je priklad naprosto zbytecneho vyhazovani penez "z okna".... Rozdil mezi KJ a Bilkem nas dostal pred Spartu, o tom neni pochyb... Veverák

  4. Re: A jsme tam! Koho potkáme?

    Pietro     před 17 lety 30.08.2007 00:59 |  
    0 0

    Richi, Pedro 08 má pravdu.
    Je to tak že cca 100 mega je základ a jsou v tom i vysílací práva

  5. Re: A jsme tam! Koho potkáme?

    (host)     před 17 lety 30.08.2007 01:02 |  
    0 0

    jses pesimista...jestli budem hrat jako dneska, tak muzem hrat s pulkou tymu z druheho a vetsinou tymu z tretiho kose, ptz ajax vykonostne imho na ten druhej kos ma. z prvniho kose chci man utd, by byla parada!!!!
    jinak...jestli se vyhnem zranenim a udrzime formu, tak i to druhy misto nebude nedosazitelne imho.
    z prvniho kose nechci italskej tym, jinak je mi to sumak.
    z druhyho kose je dulezity se vyhnout lyonu a valencii, pak seville a rimu...zbytek je pri dobrych podminkach imho hratelnej
    treti kos...nechci celtic, nechci lazio, zbytek hratelnej.

    ale ted jsem mozna kapku optimistickej no...

    a dneska totalne paradni vecer!!

  6. Re: A jsme tam! Koho potkáme?

    (host)     před 17 lety 30.08.2007 01:22 |  
    0 0

    Cest .... z hlediska atraktivnosti bych chtel .... Real Madrid - Celtic Glasgow - Benficu Lisabon ..... maj vyborny stadaky :D .... a vubec bych se jich nebal .... my tu ligu stejne vyhrajem, hej! ... stejne vyhrajem ! :D

  7. Re: A jsme tam! Koho potkáme?

    PUMAKING     před 17 lety 30.08.2007 01:23 |  
    0 0

    Je to NÁDHERA A FANTAZIE - teď už je fakt jedno koho dostanem - Kdybych si mohl vybrat přál bych si Liverpool, Brémy, Lazio :-)

  8. Melete

    (host)     před 17 lety 30.08.2007 01:28 |  
    0 0

    Melete, 113 mega je zisk za postup. Za vysílací práva je další balík, to ale je na soupeři, na vysílacích právech si vyděláme dalších třeba 60 mega jen za základní skupinu.Těch 113 mega je od UEFY, jsou to peníze co mají z reklam na stadionu, peníze ze sponzoringu, pokud chce být někdo partnerem LM či sponzorem LM, tak to stojí pekelný peníze, které jdou pro UEFU. Pak za výhru je dalších cca.10 mega a za remnízu cca.5 mega. A musíme brát lístky, jídlo, suvenýry....a vzroste cena hráčů, kteří nebudou odcházet např. za 15 mega v průměru, ale třeba za 40 v průměru-nejen jejich zvyditelnění, ale i finančně silnější klub si může dovolit smlouvat a bude více zájemců, což také prospěje.

    • Re: Melete

      (host)     před 17 lety 30.08.2007 01:33 |  
      0 0

      a ještě něco, pro slavii by bylo asi nejlepší, kdyby dostala třeba AC či Liverpool či Barcelonu, prostě atraktivní tým a vysílací práva drahá-ale největší pumelici za vysílací práva by měla za zápas s Realem Madrid, to by bylo kolem 40-50 milionu. Pak nekoho treba hratelneho-Bremy... za ktere se na vysilacich pravech dostane kolem 25-35 milionu a pak nekoho kdo se da porazit doma i venku, abychom vydelali na vysilacich pravech sice mene, ale zase ziskali penize za vyhry a postoupili do UEFY.Ty penize za prava nejsou uplne presne, ale jsou v tomto rozmezi priblizne.

    • Re: Melete

      (host)     před 17 lety 30.08.2007 04:41 |  
      0 0

      Houbeles, tech 100 mega (castka je v euro a zalezi na kurzu, ze) sice dostaneme, ale veskera vysilaci prava ma UEFA, jakozto organizator LM.
      Dalsi penize pro nas poplynou od sponzoru (myslim, ze Fortuna nam neco kapne:-)) a z listku na vstupnem (500,- Kc prumer, 18 000 divaku, to je 9 mil., po odectu DPH 7 mil., ale na LM to bude stat vice). Dalsi vydelky jsou za body a neprimo pak muzeme vydelat na hracich a prestizi (upominkove predmety a tak).

  9. Re: A jsme tam! Koho potkáme?

    (host)     před 17 lety 30.08.2007 01:53 |  
    0 0

    Prosím Barcelonu!!! At tý pizizubce Ronadinský ukážeme což je za to českej slávistickej fotbal!!! :) SLAVIE PRAHA!!!
    Bubu

  10. Re: A jsme tam! Koho potkáme?

    (host)     před 17 lety 30.08.2007 07:59 |  
    0 0

    Mě by se líbilo: Chelsea, Brémy, Marseille - tam by byla naděje i na 2. místo. Kdybych si měl vybrat podle atraktivních soupeřů tak: Real Madrid, Lyon, Celtic Glasgow...
    Ale ono je to vlastně jedno :)

  11. Re: A jsme tam! Koho potkáme?

    (host)     před 17 lety 30.08.2007 09:17 |  
    0 0

    chci Barcelonu, Arsenal a AC Milán nebo Chelsea, to by byl panečku výběr :) - Mysterius (BTW včera to bylo skvělí, hoši si postup vydřeli a zaslouží si ho, pro mě to bude zážitek na celej život) .. SKS navždy v našich srdcích

  12. Re: A jsme tam! Koho potkáme?

    Luke (host)     před 17 lety 30.08.2007 09:58 |  
    0 0

    Co chci já: Chelsea - byl by to pro nás obrovskej svátek hrát proti nejlepšímu týmu světa, proti nejlepším hráčum světa a Standu bychom ani nemohli hanit za to že by nedal gól..:)) Navíc docela dost peněz za TV práva. Lyon - nejlepší francouskej tým, svátek hlavně pro Tavarese, Jarolíma a dárek pro ně..:))) Stuttgart - hratelnější než Brémy, mistr Německa, dost peněz za TV práva. Navíc Lyon jsme pčed časem dokázali v přípravě porazit s o dost horším kádrem, věřil bych že Lyon a Stuttgart by byly trochu hratelný, třetí místo by nemuselo být utopií!

  13. Re: A jsme tam! Koho potkáme?

    (host)     před 17 lety 30.08.2007 10:09 |  
    0 0

    Můj tip: Manchester, Brémy, Celtic

    • Re: A jsme tam! Koho potkáme?

      (host)     před 17 lety 30.08.2007 15:02 |  
      0 0

      Můj tip: Chelsea - Benfica - Stuttgart. Marwek

  14. Re: A jsme tam! Koho potkáme?

    (host)     před 17 lety 30.08.2007 10:11 |  
    0 0

    A nejhoší možnost: Inter, Sevilla, CSKA - relativně méně atraktivní, ale strašně silní

  15. Re: A jsme tam! Koho potkáme?

    Jachym     před 17 lety 30.08.2007 10:23 |  
    0 0

    Můj vysněný los je Celtic (můj oblíbený zahraniční klub), Brémy a Barcelona.

    • Re: A jsme tam! Koho potkáme?

      (host)     před 17 lety 30.08.2007 10:36 |  
      0 0

      Celtic je můj nejoblíbenější zahraniční klub! Hrát proti němu by byl zážitek, hlavně se podívat do Celtic Parku!!!

  16. Re: A jsme tam! Koho potkáme?

    TKutnik (přítel SN)     před 17 lety 30.08.2007 10:32 |  
    0 0

    Takže taky přidám tip, chtěl bych Valencii, Liverpool a Schalke...Podle mě ale dostaneme Inter Milán, PSV Eindhoven a Lazio...Každopádně doufám ve Valencii nevo LPool...

  17. LM

    (host)     před 17 lety 30.08.2007 11:43 |  
    0 0

    Všechno to jsou super soupeři a je jedno koho chytnem, bude sranda:) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!VŠICHNI POVINNĚ DÍVAT NA EUROSPORT V 18:00!!!!!!!!!!!!!!!

    • Re: LM

      (host)     před 17 lety 30.08.2007 13:04 |  
      0 0

      Ano vysilaci prava od zakladni skupiny vlastni UEFFA a treba Sparta z nich dostala jen asi 7 mil.korun rocne. Ale i tak ty prijmy ze vstupneho reklam na stadionu a tad. to jeprece bomba, ted jde jen o zvolenou strategii, nejlepsi pro klub by byly balicky na vsechna utkani a maxilmalne zvyhodnit stalou klientelu, dobre by bylo zacinat doma, zasadne bych nezdrazoval listky a cely balik bych treba lidem s kotle klidne prodaval od osmistovek za vsechny 3 zapasy, jina situace je bohuzel s reklamou,tady jste si vsimli , ze pri utkani s Ajaxem to koupila marketikova firma, ktera dela pro Holandskou televizi, nasich reklam bylo poskrovnu. Ale verme treba firme p.Lafka, ktery pro Slavii shani sponzory a letos uz prinesl asi 9 mil. korun, verme , ze predstavenstvo splni slib a posili marketing o schopneho obchodnika jimz slecna Tomasoba rozhodne neni. Jinak jeste jednu dobrou zpravu od pristiho tydne zacne trenovat Martin Latka a ma se brzo zapojit i do hry. Jiri

  18. Slavia

    Tommy     před 17 lety 30.08.2007 14:09 |  
    0 0

    Já chci hlavně Liverpool!!! Je to můj po Slavii nejoblíbenější klub .... Hraje tam Steven Gerrard a Šmíca by si zahrál proti svím ..... třeba by jim dal gooool jak Rosickej Spartě :-))))

  19. Re: A jsme tam! Koho potkáme?

    (host)     před 17 lety 30.08.2007 14:20 |  
    0 0

    Já bych si celkem přál Inter, Brémy, Marseille. Rozhodně bych se chtěl podívat do Itálie.

  20. Re: A jsme tam! Koho potkáme?

    (host)     před 17 lety 30.08.2007 15:24 |  
    0 0

    Ty jo, kdyby přijela Barcelona, to by bych si smlsnul . Kucíí vopálený a my bysme je sfoukli jak svíčku. :-) Dictator

  21. Re: A jsme tam! Koho potkáme?

    (host)     před 17 lety 30.08.2007 16:04 |  
    0 0

    super večer!!! Byl jsem dojatej až hamba a pak jsem to jak se patří zapil! Nádhera!!!!!!!!!!!!! mudrc

  22. Re: A jsme tam! Koho potkáme?

    (host)     před 17 lety 30.08.2007 16:35 |  
    0 0

    barca, werder, celtic a ze 3 fleka do eufy!:o) amon

    • Re: A jsme tam! Koho potkáme?

      (host)     před 17 lety 30.08.2007 17:35 |  
      0 0

      Nebud pesimista, Barca a Slavia pujdou dal...