Fanoušci Slavie

Zápisník - 2. kolo

Druhé kolo tuzemské nejvyšší soutěže je již minulostí, na řadě je tedy krátký přehled kola. Slavia si v domácím utkání s Příbramí připsala první letošní výhru.

Druhé kolo Gambrinus ligy předehrála minulou středu Slavia, stadion v Edenu byl svědkem prvního podzimního vítězství Slavie. Generálka na dvojzápas s Fiorentinou dopadla úspěšně díky Šenkeříkovi, který vstřelil jedinou branku utkání. Slavia si tak z duelu, ve kterém byla jasně lepší, odnesla tři body.

Kromě Příbrami jsou bez ligového bodu ještě Zlín s Kladnem. Středočeši podlehli na domácím hřišti Spartě. Tu stejně jako Slavii čeká třetí předkolo Ligy mistrů, paradoxně kvůli Slavii musí letenský rival sehrát první utkání v domácím prostředí. Podle očekávání padl i Zlín, prohrál v Mladé Boleslavi. Po utkání mě velice zaskočila zpráva o nominaci Michala Papadopoulose do reprezentace, tohle jsem tedy upřímně nečekal.

Oproti očekávání padá letos v lize hodně branek, letos je to v průměru 2,35 branky na zápas. Z tohoto průměru bohužel vybočilo utkání Budějovic s Bohemkou, padla letoší první, ale také jediná remíza. Moji spekulaci o počtu branek v utkání potvrdily duely Jablonce s Baníkem Ostrava a Olomouce s Plzní. Obě střetnutí dotáhli domácí do vítězného konce, Hanáci museli dokonce utkání otáčet z pro ně nepříznivého stavu. Viktoria Žižkov si bez problému poradila s Teplicemi, které v týdnu postihly zažívací obtíže.

Utkání kola viděla moravská metropole, tým exslávisty Kalivody rozstřílel v krásném utkání liberecký Slovan 4:1. Právě Kalivoda se blýskl krásnou první brankou.

První dvě kola ukázala, že letošní ročník Gambrinus ligy bude nesmírně vyrovnaný. Slavia Praha to s obhajobou titulu bude mít nepochybně velice složité.

Komentáře (9)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Zápisník - 2. kolo

    tantalos     před 16 lety 12.08.2008 16:05 |  
    0 0

    Kalič je dost namotivovaný, v TV říkal, že chce ukázat, že má na základní sestavu, což mu ve Slavii nevěřili. Tak jsem zvědavý, kdo buide mít lepší bilanci v lize -- nechtěný Kalič nebo drahá posila místo něj.

    • Re: Zápisník - 2. kolo

      TKutnik (přítel SN)     před 16 lety 12.08.2008 16:19 |  
      0 0

      Já si osobně myslim že na základ měl, v koutku duše i doufám, aby se mu dařilo hodně a tak nějak "vytrestal" naše vedení...

    • Re: Zápisník - 2. kolo

      zz     před 16 lety 12.08.2008 17:02 |  
      0 0

      Zdravím Tantalosi,
      byl vidět rozdíl mezi hrou Kalivody a Gebreho. Gebre neohrozí bránu, nevystřelí, Kalivoda se nebojí dát přihrávku, obejít hráče, vystřelit levou, pravou. Prostě jsem čekal, že místo Kalivody přijde větší kvalita typu Pitáka. Bohužel se tak nestalo. Taky jsi určitě viděl, jak vypadá hra středních záložníků Polácha a mladého Marečka, oba dva si chodlili pro míč ke stoperům, nebáli se dát dlouhou přihrávku, kolmici. Jenom neodevzdali míč spoluhráči, ale šli do rizika. Zvláště u mladého Marečka je až zarážející, s jakým přehledem hraje. V tom je rozdíl mezi středním zálohou Slávie a Brna. Prostě platí Tvoje slova, že si musíme umět vychovat své Morávky a Marečky. Jiná cesta není. A Kalivodovi pomůže, že bude mít důvěru trenéra, což ve Slávii neměl. Udělal správné rozhodnutí, přestup do Brna mu pomůže. A pořád platí moje věta z jara, že Brno bude hrát o titul, byť tomu mnozí nevěří. A divil by ses, jak kvalitní mají juniorku. Uličný má kam sáhnout. Mají lepší juniorku než my. Jinak, jak to vidíš večer? Kdo podle tebe dostane důvěru v sestavě?

      • Re: Zápisník - 2. kolo

        Boo_SKS     před 16 lety 12.08.2008 18:02 |  
        0 0

        zdravicko

        myslim, ze zapas s pribrami ukazal, ze KJ se poucil z jedne ze svych chyb a Gebre pro nej prestal byt utocnym pravym zaloznikem, resp. prvni nahrada na tento post pri neucasti Jandy, takze doufam, ze srovnani Gebreho s Kalicem neni v soucasne dobe na poradu dne.Hra Brna je ale vskutku kvalitni, pripomina mi to pocatecni eru KJ za "chudych" casu ve Slavii...a pokud je to mozne, tak bych se chtel zeptat na Vas nazor na trenera Ulicneho, v soucasnosti uspesne pusobiciho v Brne, jestli by /samozdrejme ve spekulativni rovine/ mel Slavii co dat a mohl dlouhodobe predvadet to, co jiz druhou sezonu v Brne, dekuji.

        • Re: Zápisník - 2. kolo

          tolsimir     před 16 lety 12.08.2008 18:59 |  
          0 0

          Ulicny je nejneuspesnejsi cesky trener poslednich let. Odevsad ho vyhodili po velmi spatnych vysledcich

  2. Re: Zápisník - 2. kolo

    EdCable     před 16 lety 12.08.2008 18:00 |  
    0 0

    Tak nakonec je vysilani na CT4!

  3. Re: Zápisník - 2. kolo

    tolsimir     před 16 lety 12.08.2008 19:47 |  
    0 0

    To je zase sestava, z toho by se jeden po...

    • Re: Zápisník - 2. kolo

      mart     před 16 lety 12.08.2008 21:43 |  
      0 0

      ...myslis Weba a Gilardina? ..., no tak ty bych taky poslal hned z placu. Snad se Martin Vaniak a Howard Web zlepsi. Jinak 1:0 po puli beru, ...a du dal fandit.mart

      • Re: Zápisník - 2. kolo

        tolsimir     před 16 lety 12.08.2008 21:47 |  
        0 0

        Podle me nehrajeme spatne, tedy co se tyce obranne cinnosti. Ta funguje dobre. Bohuzel vsechno dal, to je bida. Je tu podle me az prilisny respekt. Hrat se s nima da. Ale je tam strach. Vsechny ty nase zkusenosti jsou nam bohuzel k nicemu. Ale 1:0 taky beru a taky jdu fandit dal