Fanoušci Slavie

Fanklub zrušil další výjezdy

Fanklub Slavie byl bohužel donucen zrušit další autobusové výjezdy, tentokrát již třetí a čtvrtý v řadě. Autobusem tedy nepojedete jak do Zlína, tak ani do Votic.

Fanklub přichystal na výjezd pro fanoušky velice příznivou cenu, cesta včetně vstupenky byla za 250 Kč. Rozhodli jsme se uhradit polovinu všech nákladů, víc jsme si s ohledem na budoucí výjezdy nemohli dovolit, ale i tak nebyl zájem, do neděle se přihlásilo pouhých 19 lidí. V návaznosti na to byla i zajímavá akce na Votice. Pokud by někdo jel do Zlína, tak cena za samotnou jízdu by vyšla na 15 Kč pro členy! I zde nebyl zájem, pouhých 9 lidí mluví za vše. O zrušení jsme rozhodli již dnes, naplnění autobusu bylo nereálné.

Letos na podzim je to s výjezdy velice špatné, není zájem a i když vlakové spojení do Zlína není ideální, tak se fanoušci za svým klubem nehrnou. Jaký to má důvod? Klidně připojte své názory, včetně kritiky na mou osobu, pokud něco dělám špatně.

Komentáře (26)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Fanklub zrušil další výjezdy

    Prokas     před 16 lety 21.09.2008 18:43 |  
    0 0

    zdravim,
    jsem si jistej, že Richi určitě nic špatně nedělá...
    Výjezd do Zlína nebyl zaplněn určitě tím časem výkopu... Plno lidí, co jezdí na výjezdy je mimopražských a při očekávaném návratu kolem 02:00 těžko někomu pojede už vlak či bus domů do okolních měst.
    Kdyby Slávka hrála při nejlepším v sobotu určitě by nikdo neváhal a po volných místech v autobusu by se jenom zaprášilo..
    Toť můj krátký skromný postřeh na tuto "smutnou" zprávu

    • Re: Fanklub zrušil další výjezdy

      malenfant     před 16 lety 21.09.2008 19:04 |  
      0 0

      Zima? Co budeme dělat v prosinci... Jde o klasický syndrom vyhoření. Já bych jezdil pořád, ale většina lidí má pocit že získáním titulu a zakoupením permice na novej stadion pro ně ta jejich šichta skončila. Řeči o čase, ceně, práci, počasí a mimopražskejch by vůbec nemělo význat pronášet. To jako všichni chachaři jsou milionáři, bydlej na Bazalech a všechny jejich zápasy se hrajou v létě ve tři odpoledne??? Ale jestli jsem pronesl nějakou nepravdu, tak se omlouvám...

      • Re: Fanklub zrušil další výjezdy

        Jakubisko     před 16 lety 21.09.2008 19:44 |  
        0 0

        Ostrava - Příbram 2:0 , Počet diváků: 3823 (21% z kapacity 17820 diváků)

        Ale jinak souhlas ;)

        • Re: Fanklub zrušil další výjezdy

          malenfant     před 16 lety 21.09.2008 22:05 |  
          0 0

          Tak to je vtipné, ale víš co jsem tím chtěl říct. :-))

  2. Re: Fanklub zrušil další výjezdy

    Kmotr (přítel SN)     před 16 lety 21.09.2008 18:44 |  
    0 0

    Je to docela zajímavý paradox. Přijde mi, že jste se po "transformaci" začali opravud snažit - různé slevy, internet TV atd. Člověk by tedy čekal, že zájem fanoušků stoupne ale stal se pravý opak. Klesly i návštěvy v Edenu a to rapidně bez zřejmého důvodu, i když cena na Vasluii se jako důvod brát dá, možná i nepříznivé počasí ale to už by byl vážně vrchol zhýralého fanouška, čehož se osobně bojím nejvíce. Škoda, že se Vasluii nepodařilo porazit - dle mého protože v útoku hrál Švento místo dalšího útočníka. Možná spolu tyhle dvě věci nesouvisí ale je to podezřelé, že by opadl zájem o Slavii? Z finančních důvodů? Z osobních antipatií vůči K. Jarolímovi? Žádný marketing ze strany klubu? Osobní problém mezi fanoušky a fanklubem - přísnější přepravní řád? Nevím, moc se v tom nevyznám..

    • Re: Fanklub zrušil další výjezdy

      Kmotr (přítel SN)     před 16 lety 21.09.2008 18:46 |  
      0 0

      Edit: Samozřejmě asi nejasnější důvod se jeví pozdní výkop v pondělí a ještě venku. Pak ta zima taky. Zkrátka se to všechno sešlo ale zase když už jste museli zrušit dva výjzedy předtím??

      • Re: Fanklub zrušil další výjezdy

        lucky-pilda     před 16 lety 21.09.2008 19:26 |  
        0 0

        Mam pocit, ze vetsina vyjezdu tento rocnik byla ve velice nevhodny cas, proto nizky zajem pokladam za docela logicky. Nehazel bych proto flintu do zita a zacal to hodnotit az po zapasech do jejichz casu nam nebude mluvit vsemohouci Otik, pripadne pohary.
        A marketing? My nejaky mame?

      • Re: Fanklub zrušil další výjezdy

        FannyBoy     před 16 lety 21.09.2008 19:45 |  
        0 0

        Zima? Co to je za důvod že nepůjdu na fotbal kvůli zimě? Chápu kdyby bylo -20 stupnů, a sněhová vánice, ale teď na podzim sakra jestli je zima tak se prostě oblíknu, to není důvod...

  3. Re: Fanklub zrušil další výjezdy

    korwin     před 16 lety 21.09.2008 19:46 |  
    0 0

    Safra, to nas tam zitra moc nebude:( Ale fakt je ten, ze cas je mizerny, ted je to sice kvuli poharu, ale, - kdyz odbocim - jinak bych se na celou slavnou CT vyprd. Viz. utkani s Jabloncem, tam podle mne prislo minimalne o tri tisice lidi min nez by tomu bylo v sobotu v pet. Vubec se nasemu vedeni nedivim, ze se s Otikem nemaji radi. Podivejte se, kdy se hraje kuprikladu v Nemecku, to jsou normalni casy na fotbal..

  4. Re: Fanklub zrušil další výjezdy

    KING25     před 16 lety 21.09.2008 20:30 |  
    0 0

    Tak zatím jsou výjezdy jeden velký propadák. Já si právě myslím, že stímhle fanklub mohl dělat víc, aby se do toho zlína jela. Na jaře, když bylo ještě horší počasí a hrálo se tam taky v pondelí, se vypravil celý autobus. Jediné, v čem byl rozdíl, tak že to byli velikonoce a tak si nikdo nemusel brát dovolenou z práce. Ta cena za autobus se vstupenkou byl dokonce za 210 Korun. (byl stále poplatek za členství jen 50 korun a nebyla přímo od Slavie jednorázová dotace 150 000 Kč) Podle mě bylo dost financí na to, aby se tam zájezd udělal ještě za lepší cenu. Ponevaž do konce podzimu už je prakticky jen výjezd do Budějovic, který se případne bude dotovat nějakou částkou, která stojí o řeč. Takže jsem opravdu zvědav, jaké překvapení nám fanklub připraví na zbylé výjezdy na podzim.


    Opět musím zmínit otázku, proč se zvyšoval poplatek za členství ve fanklubu na 300 korun, když zatím pro členy se nic nemění. JO vlastne mění. Už nedostanou plakát a ani členská kartička jim nepříjde pěkne domů poštou. Jedine vlastne zponzorují web TV.

    • Re: Fanklub zrušil další výjezdy

      PetCC     před 16 lety 22.09.2008 12:29 |  
      0 0

      Mě se poplatek za členství snížil, já vždycky platil 400,-

  5. Re: Fanklub zrušil další výjezdy

    Pedro08     před 16 lety 21.09.2008 21:07 |  
    0 0

    Sice jezdím výhradně autem a na hlavní tribunu, letos jsem nevynechal ani jeden mač, ačkoli do Florencie jsem to měl z Gardy kousek, ale nedivil bych se, kdyby důvodem nezájmu ovýjezdy bylo jisté zklamání s tím, jak klub "rozjel Eden", jak se chová k fandům, jak jsou drahé lístky na poháry, jak klub komunikuje, možná může někoho znepokojit i protěžování dvou hráčů do základní sestavy a výroky pana Rosena, o kterých psal Khadgar.
    Já třebas do Zlína jedu jenom díky tomu času, být to v 17:15 tak to nestíhám. Doufám, že levý prih D1 bude volný a že na Letné zítra zvítězíme.

    • Re: Fanklub zrušil další výjezdy

      lucky-pilda     před 16 lety 21.09.2008 22:08 |  
      0 0

      Ceny na pohary byly naprosto v poradku. Pravda, s Vaslui mohly byt o neco nizsi, a hlavne marketing moh pro jednou neco udelat (ale to bych na nich chtel asi moc), ale porad si myslim, ze to bylo celkem OK.
      O protezovani hracu nic nevim, myslim, ze vsichni, kdo nastupuji si sve misto zaslouzi. Sice jsem doted nepochopil co dela Svento porad v utoku, ale to je tak jedine co muzu v tomto trenerovi vytknout. Je fakt, ze ja osobne bych dal vic sanci treba jinym hracum (napriklad takovy Jablonsky podle me dost nespravedlive odnesl cistku po spatnem zacatku, kdy byl ovsem temer vzdy nejlepsi na hristi), ale predpokladam, ze treneri tomu rozumi vic nezli my ...
      Duvody "nizkych" navstev v Edenu jsou proste - zatim jsme hrali ligu s velice malo atraktivnimi souperi a vetsina terminu byla pro mnohe pracujici, obzvlaste mimoprazske, nezvladatelna. Nehlede na prazdninovy cas. Navic vsichni vime, ze na Strahov by prisly maximalne tretinove navstevy ...

  6. Re: Fanklub zrušil další výjezdy

    urs (přítel SN)     před 16 lety 21.09.2008 21:48 |  
    0 0

    tady je videt ze nejsme fotbalovy narod a fanousci proste nejsou a dlouho nebudou..

  7. Re: Fanklub zrušil další výjezdy

    Dobi     před 16 lety 21.09.2008 22:03 |  
    0 0

    Dobrý předzlínský večer! Zase se jednou hlásím o slovo. Nejprve chci ujistit Richiho, že lépe by to nikdo nedokázal! Za dlouhá léta jsem už dělal pro různé organizace různé zájezdy a dělat to vedle svých poinností, je řehole, pot a starosti!!! Takže snad mohu posoudit, zda se něco dělá blbě či dobře. A tady dobře!
    Právě Richiho povzdech po zpackané VH 15.5. byl i pro mne hnacím motorem toho, že jsme krůček po krůčku pomáhali dávat fanklub zase dohromady, abychom pak žezlo předali a stáhli se ne do ústraní (já mám opět více času na OP, byť jsem se i letos hlásil do FK mezi prvními), ale předali pouvoir těm, pro něž je FK číslo jedna!
    A proč se nevyjelo? Především je to TERMÍN a vzdálenost! I já osobně bych výjezd do Bolky, Liberce či Plzně v pondělí přežil, ale ne do Ostravy či Zlína. Jde o dva dny, kdy člověk v práci nefunguje! Tam odjezd během dne, v pelíšku kolem 02:00, takže i další den nanic.
    Pak to bude malinko i zmlsanost po úspěšné sezóně, kdy se pro závěr soustředily všechny síly i na výjezdy.
    Pak je to politika ČT. Na ni doplácí fanoušek především!
    Pak to bude i cenová politika obecně. Ceny na Vaslui, výše příspěvku do FK, kde každý Čecháček především počítá! Mne, díky Bohu 300 Kč nezabije, ale ani nepoškodí a pokud budu vědět, že kousek toho jde i na KOTEL, nebudu litovat ani jedné koruny!
    POhybuji se mezi odbočkami i sousedy na permanentce (sektor 129) a někdy jsou názory všelijaké a asi právem (marketink, trenér, rotace hráčů).
    Takže: Richi, nevěš hlavu, bojujeme dále a strašně rád zase někdy pomohu i jako stevard (několikrát jsem byl oceněn jako snesitelný, takže bych to rád znovupotvrdil). Ale všednodenní výjezdy si já osobně lajsnout nemohu, ale musí být lépe.
    Nenechme se nikdo odradit! MY jsme Slávie!
    Dobi

    • Re: Fanklub zrušil další výjezdy

      Jakubisko     před 16 lety 21.09.2008 22:18 |  
      0 0

      Co dodat? :) A snesitelný opravdu jste, na Amsterdam pořád vzpomínám jako nejpříjemnější výjezd, nehledě na výsledek...:)

      • Re: Fanklub zrušil další výjezdy

        Dobi     před 16 lety 22.09.2008 09:29 |  
        0 0

        Díky!!!

  8. Re: Fanklub zrušil další výjezdy

    taximan     před 16 lety 21.09.2008 22:34 |  
    0 0

    Zdravim vsechny slavisty,
    kdyz jsem si precetl u zruseni vyjezdu, tak me napadla trochu odbocujici, nicmene zajimava myslenka - Slavisticka spolujizda. Samozrejme ze vyjezdy maji svoji atmosferu a specifika, o ktere bychom nemeli prijit - nicmene kdyz nejsou naplneny kapacity, proc nevyjet auty? Paklize v aute jedou 4 lide (v peti je to ve vetsinovem aute na delsi vzdalenosti nepohodlne) a majitel vozidla nechce moc amortizovat, rozpocitane naklady mohou smele konkurovat vsem ostatnim zpusobum prepravy, nehlede na rychlost a flexibilitu. Pokud si vezmeme i tu velkou Slavistickou jedinecnost - tedy pocty neprazskych fanousku, z meho pohledu by to tedy byla opravdu uzitecna vec. Udelat stranky pouze na tuto spolujizdu, kde by se kontaktovali lide jak na vyjezdy, tak mimoprazti z cele republiky na cestu do Edenu. Kolikrat muzeme videt, jak se ponekud neohrabanym zpusobem kontaktuji slaviste na ruznych forech nebo diskuzich pod clanky. Samozrejme nekde uz skupiny lidi, kteri o sobe vi a jezdi spolu, jsou... ale jinde je myslim spousty slavistu blizko sebe a ani o sobe nevi. A to je myslim skoda. Taxi

    • Re: Fanklub zrušil další výjezdy

      Chlupp (přítel SN)     před 16 lety 22.09.2008 09:00 |  
      0 0

      Souhlasim s Tebou, jiz delsi cas uvazuji o podobnem napadu a zacit organizovat spanile jizdy za Slavii. V kazde vesnici se najde par lidi, kteri by jeli, ve mestech i cele busy, proc nedelat cestou na zapas centralni srazy a nejezdit za Slavii spolecne? Myslim, ze by se zacli pridavat postupne dalsi a dalsi priznivci a casem bychom mohli delat docela slusne spolecne vyjezdy!

      • Re: Fanklub zrušil další výjezdy

        Dobi     před 16 lety 22.09.2008 09:44 |  
        0 0

        Souhlas. Ale bohužel vidím určitý konzervatismus v myšlení. Řeknu pár příkladů - jeden čas jsme měli velmi dobře fungující odbočky na Litoměřicku - Litoměřice, Lovosice, Libochovice a pak na Příbramsku - Příbram, Dobříš, Mníšek. Společná jízda se uskutečnila jen párkrát... Ono to chce i zde organizátora a vůli všech ke kompromisu.
        Řešení vidím v návrhu jakýchsi inzerátů (výše citováno), ať už zde nebo na Slávistovi. Takže¨: chci vyjet "např. z Tachova" a budeme mít 2 místa - pak se mohou hlásit lidi třeba z Plané, Stříbra apod.
        Vše, co kdy ve Slavii fungovalo a funguje, vychází tzv. zezdola. Nikdo za nás nic nevymyslí! Jen si musíme navzájem věřit a podporovat se!
        Dobi

        • Re: Fanklub zrušil další výjezdy

          Chlupp (přítel SN)     před 16 lety 22.09.2008 10:34 |  
          0 0

          To je pravda a souhlasim a myslim, ze by se to dalo docela dobre ozivit. Prvotne to chce, kdyz se bude hrat venku, dat centralni sraz u Edenu a potom cestou na jednom az dvou mistech, kdyz budou zverejneny na netu na oficialnich strankach tyto presne udaje a casy, mohou se dale domlouvat jednotlivci na naplneni aut, popr. busu, aby byli na srazech vcas a v hojnem poctu. Pokud se bude hrat doma, mohou se usporadat jednotlive srazy na prijezdovych cestach, vzdy na nejaky pumpach a verim, ze kdyz se na necem podobnem zacnem domlouvat, tak to prinese sve ovoce:-)

          • Re: Fanklub zrušil další výjezdy

            Dobi     před 16 lety 22.09.2008 11:00 |  
            0 0

            Pro výjezdy ven to takto u busů fungovalo - do Amsterdamu jsme nabíral 2 lidi v Ústí, do Žiliny v Brně.
            Čím dál více chápu, že to musí být organizováno ZDOLA za možností využití veřejného fóra. Třeba zvláštní rubrikou.
            Asi víte, že Smrkaři z Letné organizují (a zřejmě i platí) fandům cesty na Letnou a nazývají to pobočkami, pobočkou je pro ně každá autobusová zastávka, kde se scházejí. Slavia touto cestou nejde a nepůjde, ale jistě by měla vyjít vstříc při tomto typu diskusního a inzertního fóra.
            Myslím si, že to chce jen kousek a pomoci to dovymyslet. Podle mne to funguje u vlakařů - tam jde o slevu, ne nepodstatnou! Prostě musíme najít způsob, jak pomoci zajistit, aby co nejvíce slávistů viděli svůj klub na vlastní oči. Někdy je nejlepší bus, někdy vlak, někdy auto a nekdy třeba i přespání u kamarádů. Třeba jsem věděl, že když se hrálo v Ostravě, tak jsem přespal třeba ve Frenštátě a porážku (tehdy se ještě na Baníčku prohrávalo) pak zapili ve frenštátské hospůdce, jíž se říkalo u mortvoly. A ještě stihli pozdravit olympijského vítěze-slávistu Juru Rašku!
            Pokud se toto nějak povede,stoupne (hlavně lidský) význam fanklubu a i odboru přátel, protože si lidi budou blíž a budou vědět, že se na sebe mohou spolehnout. Ať už budou nějak organizovaní nebo jen tak. Prostě pokud se pojede třeba do Budějc a nebude možno autobudem, budu vědět, že třeba ve Strančicích mají auto s jedním místem a do Strančic se už nějak dopravím, jestli mi rozumíte!
            Je to o komunikaci a tu tady všichni zvládáme!
            Dobi

            • Re: Fanklub zrušil další výjezdy

              Chlupp (přítel SN)     před 16 lety 22.09.2008 11:18 |  
              0 0

              Ta myslenka se mi libi a jiz delsi cas na ni myslim,ale zdalo se, ze docela dobre funguje fanklub se svymi busovymi zajezdy, tak jsem myslel, ze to nema az takovy smysl. Hodne organizacnich veci se da vykomunikovat pres mail, daji se dohodnout srazy, casy a mista. Myslim, ze databaze odbocek je docela slusna, jen to chce rozhoupat vedouci odbocek, aby vsem poslali info o vyjezdu a detailech a muze se zacit.Bylo by fajn, kdyby bylo par jedincu, pres ktere by to vsechno slo a da se to rozjet. Staci dohodnout trasu, mista setkani a casy, poslat to na vsechny odbocky, zverejnit to tady a na Slavia.cz. Je tam kolonka srazy, ta se da taky ozivit a mohou se tam domlouvat jednotlivci, aby zaplnili auta a mohli dorazit na centralni srazy, ktere by byly urceny na kazdy zapas.

  9. Re: Fanklub zrušil další výjezdy

    amf     před 16 lety 21.09.2008 22:43 |  
    0 0

    Zdarec, jedete teda aspon někdo autem? kdyžtak bych jel pokud by někdo váhal, jestli vyrazit, příspěvěk na béno samozřejmostí

  10. Re: Fanklub zrušil další výjezdy

    amila (přítel SN)     před 16 lety 22.09.2008 13:03 |  
    0 0

    My vozíme autem vždycky první tři lidi, co se přihlásí, ale po zrušení výjezdu FK bychom potřebovali hooodně velký auto...
    Na diskusním fóru ofi stránek existuje dávno rubrika Domluvte se na výjezdu... Není nic snazšího, než ji používat!

  11. Re: Fanklub zrušil další výjezdy

    jnm     před 16 lety 22.09.2008 19:28 |  
    0 0

    Ja to reknu podle me - jde o prachy, ackoli ted vsichni reknete 300 za clenstvi je malo, stejne jako rikate 300 za listek na UEFU je vpohode... a nejste sami, ja to rikam taky, ale vetsina lidi to tak nevidi, lidi pocitaji kazdou korunu, driv si lidi rekli no tak dam 50,- za rok a pojedu treba na 2 vyjezdy a cena se mi vrati a jeste vydelam, takovy lidi ted odpadnou, lidi co by treba jeli a nejsou ve fanklubu, tak je to azse docela drahy pro ne, ja vidim docasny reseni jediny:
    lidem co jsou ve fanklubu je nanic ze maji vyhody fanklubu, kdyz se nikam nejede, cili bych financne podporil vsechny lidi, treba fanklubaci na nejaky vyjezd za 150 a nefanklubaci za 180 ci tak neco, ale zadotovat castecne cenu i nefanklubakum, vim ze se to nemusi nekomu libit, ale k cemu vam je pak clenstvi ve fanklubu kdyz se nikam nejede? to radeji podle me priplatte treba 50 navic k vyjezdu a trosku se zadotuji i nefanklubaci. Navic lepsi propagace od slavie by se hodila a urcite by sla dohodnout.

    Jinak co na takovy dalky podporit vyjezd vlakem? lepsi ject vlakem nez nicim, navic by mohlo ject i treba mene lidi, skupinova jizdenka je s velkou slevou a kdyby neco malo fanklub prispel, tak by koncova cena mohla byt opravdu velmi dobra, nektery vyjezdy od fanklubu byly teda docela drahy, kor do mist kam jezdi ruzne vyhodne dopravni spolecnosti, vlaky...nedelejte akce site na miru lidem co jsou ve fanklubu - tech je opravdu smesne malo, delejte akce site pro vsechny lidi a fanklubaky pak jen trochu zvyhodnete, ale preci to nemusi byt fanklubak dotovany treba 150,- na kazdem vyjezdu, staci treba 80 :) taky zkusit pripadne zajistit levnejsi dopravce, mensi busy kdyz by jelo mene lidi... lze vsechno, jen jde o to to udelat takovy, aby to vyhovovalo vetsine a ne jen par fanklubakum.