Fortuna liga

V pondělí o první místo v Mladé Boleslavi

Před kamerami ČT2 se v pondělí od 17:15 odehraje souboj jara. Los Gambrinus ligy proti sobě v jedenáctém kole svedl Mladou Boleslav a Slavii Praha. Utkání je vyprodáno.

"Čeká nás těžký soupeř, hraje první mužstvo s druhým. Podstatné je, abychom se na zápas dobře připravili. My samozřejmě chceme uspět, ale to domácí také. Narazí na sebe mužstva laděná směrem dopředu, takže věřím, že diváci uvidí hezký fotbal," doufá Karel Jarolím.

Pod Pavlem Hapalem podává Boleslav v letošním ročníku kvalitní výkony, s třiadvaceti body je v závěsu za Slavií. Respekt vzbuzuje hlavně ofenzivní síla Středočechů, záložník Poláček je dle deníku Sport nejlépe hodnoceným hráčem tuzemské soutěže.

Právě s Boleslaví je Slavia nejlépe střílejícím týmem soutěže, svěřencům trenéra Jarolíma jde metoda biče a biče zřejmě k duhu, už dva týmy si z Edenu odvezly pověstného "bůra". Slavia dokázala zvítězit v posledních sedmi ligových duelech, naposledy smetla Kladno.

Do utkání nezasáhnou Švento, Šiklič, Grajciar, Litteri, Toleski a Dřížďal.

Pravděpodobná sestava Slavie podle autora článku: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček - Jarolím, Tavares, Belaid, Černý - Šmicer, Necid.

Komentáře (18)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. .

    slaviaprag     před 16 lety 26.10.2008 22:59 |  
    0 0

    bolka by nemel bejt nezvladnutelnej souper. To, ze je bolka druha, je spise velice priznivym losem, nez jejich vykonem. V zapasech se slavii, ostravou a libercem ztrati alespon 6 bodu a pude hezky tam, kam patri - na pricky nezajistujici evropsky pohary...

  2. Re: V pondělí o první místo v Mladé Boleslavi

    quelhar (admin)     před 16 lety 27.10.2008 09:20 |  
    0 0

    Ceka nas souper, ktery ma formu a ktery doma jeste neztratil ani bod. Navic hral venku o zapas vice nez my a dokazal ziskat jen o dva body mene. Jiste, nekteri tezci souperi Bolku jeste cekaji, ale presto ji nelze podcenovat. V soucasnosti je to zrejme nejkvalitnejsi ligovy souper, ktereho muzeme potkat. Z tohoto pohledu si myslim, ze remiza v takovem zapase by nebyla velkou ztratou, udrzeli bychom serii neporazitelnosti a udrzeli bychom se v cele tabulky. Sestava bude nejspis stejna jako posledni dva zapasy, neni duvod nic menit. Klasicky pozor na ctvrtou zlutou kartu pro Necida. Jsem zvedavy na sestavu soupere, kolik z tech "zranenych" hracu bude doopravdy chybet.

    • Re: V pondělí o první místo v Mladé Boleslavi

      slaviaprag     před 16 lety 27.10.2008 09:26 |  
      0 0

      to ze doma neztratili ani bod bych nijak nevyzdvihoval, preci jen ti 4 souperi, se kterejma boleslav doma hrala, dokazali dohromady jen 1x venku vyhrat... na silnej tym ci tym ve forme este nenarazili, az dnes

      • Re: V pondělí o první místo v Mladé Boleslavi

        quelhar (admin)     před 16 lety 27.10.2008 14:15 |  
        0 0

        No tak o Edenu se taky mluvi jako o nedobytne pevnosti a pritom souperi byli slabi a tech pet souperu vyhralo venku dohromady jen dvakrat :o)

        • Re: V pondělí o první místo v Mladé Boleslavi

          Khadgar     před 16 lety 27.10.2008 14:22 |  
          0 0

          Jenže právě těch 5 slabých soupeřů bylo na rozjezd ideálních. Teď se povezem na vlně a smetem každýho :)

          Jinak mě moc mrzí že dneska nemůžu v Bolce být, ale nemoc si nevybírá... :(

  3. Re: V pondělí o první místo v Mladé Boleslavi

    huhu     před 16 lety 27.10.2008 09:57 |  
    0 0

    proč máme zase 6 zraněných??

    • Re: V pondělí o první místo v Mladé Boleslavi

      Jakubisko     před 16 lety 27.10.2008 10:38 |  
      0 0

      Jsme prostě sešívaní ;)

  4. Re: V pondělí o první místo v Mladé Boleslavi

    zz     před 16 lety 27.10.2008 10:04 |  
    0 0

    Zdravím,
    čeká nás zápas podzimu. Pokud ho zvládneme, tak odskočíme Bolce, která má náročný závěr podzimu, Liberci, udržíme dostatečný odstup od Sparty i Ostravy, který se může zvýšit po příštím kole, kdy Ostrava hostí Spartu. Pokud prohrajeme, soupeři se dotáhnou. Po zápase v Ostravě je Boleslav druhý těžký soupeř v lize. Očekávám podobný ofenzivní fotbal jako na Bazalech. Trenér patrně nezmění sestavu, možná postaví od začátku Ivanu, což by dávalo logiku vzhledem k rychlostnímu deficitu stoperů Boleslavi. Já osobně bych podobně jako před zápasem ve Vasluii postavil Jandu a Šenkeříka. Proč je? Potřebujeme eliminovat ofenzivní sílu soupeře ze stran, jak Poláček, tak Mendy jsou na tom dobře rychlostně i technicky. Střed zálohy Sylvestre, Rajnoch je hodně kvalitní, ofenzivu podporuje Kalina. Právě díky dobré defenzivní práci pro tým bych využil Jandy i Šenkeříka, abychom eliminovali ofenzivní kvality soupeře. Podobně jako v Ostravě Janda odvedl výbornou práci v defenzivě. Nečekám od něj žádnou kvalitu ve hře směrem dopředu, na to zatím nemá, ale v defenzivě může být hodně platný. To samé Šenkeřík. Naopak musíme využít slabin soupeře, což je hra obrany, rychlostní deficit stoperů i defenziva celkově. Janda, Šenkekřík i Necid by mohli díky svému pressingu dostat obranu soupeře pod tlak a donutit ji k chybám, z toho by měli těžit ofenzivní hráči jako Belaid, Krajčík, Šmicer, Necid. Pozor si musíme dát na standardní situace soupeře, mají dobré hlavičkáře. Boleslav bude hrát agresivně až záludně, musíme hrát disciplinovaně, neoplácet. Doufám, že KJ připravil nějaký signál při standardkách, kterým bychom soupeře zaskočili. Mluví se o možné absenci Millera i Poláčka, myslím, že oba nastoupí. Pokud zápas zvládneme, uděláme důležitý krok k obhajobě titulu. Otázka nebude stát, kdo získá titul, ale v jakém kole Slávia obhájí titul. Ať už KJ postaví jakoukoliv sestavu, věřím v ofenzivní potenciál týmu, v jeho vnitřní sílu. Boleslav nás prověří, věřím, že tento test zvládneme a odvezeme si tři body. Můj tip je výhra Slávie 3:1.

    • Re: V pondělí o první místo v Mladé Boleslavi

      martyni (přítel SN)     před 16 lety 27.10.2008 10:20 |  
      0 0

      Zdravím zz, kéž bys měl v optimistické předpovědi zase pravdu. Vlastně nemám co bych dodal, taky bych volil Jandu a Šenkeříka, ale v zásadě věřím i té KJ vysněné sestavě s MJ a Černým:-), no možná místo Černého by se přeci jen hodil na takový zápas Janda spíš než na zápas v Sezimově Ústí. Každopádně se už těším na zápas, Bolka je ve formě, bude to zajímavé.

  5. Re: V pondělí o první místo v Mladé Boleslavi

    stromovous (přítel SN)     před 16 lety 27.10.2008 10:54 |  
    0 0

    jednoznačně zápas podzimu... Někteří eště nepochopili, že nejde o to, držet si náskok před Spartou (ikdyž to samozrejme hreje u srdce) ale o to uskočit Bolce, ktera letos bude hlavním soupeřem... trenér Hapal, útok Pecka-Papadopulous, v zaloze Mendy a Sylvestre, reprezentant Rajnoch a take dle Sportu nej hrac ligy-Poláček, Svěcený ve vedení a v neposledni rade touha dostat se do "platiniho kvalifikace"... to dela z Bolky obáváného soka. ikdyž se Sparta jeste zvedne (jako vzdy, bohuzel), tak stejne je hlavnim souperem Bolka. Naše serie nemuze totiz pokračovat donekonečna... KJ občas magoří, zraneni se nam zrovna nevyhýbají (to už se nás dotklo ted, kdy chybí cela leva strana- Šiklič, Dřížďal (ikdyž Hub je ted výbornej) a Švento nejlepsi levy zaloznik ligy, dále ve slavii zatim neprobuzeny snajpr Toleski a nadeje Grajciar s Litterim ) a jara máme slabší... Tak proto je nutný odskočit Bolce na krásných 5 bodů

    • Re: V pondělí o první místo v Mladé Boleslavi

      eomer (přítel SN)     před 16 lety 27.10.2008 11:24 |  
      0 0

      No já si to, že hlavní soupeř je Bolka nemyslím. Každý jiný soupeř než Sparta na nás v honičce za titulem nemá takový vliv jako ona. Pokud se budem přetahovat se Spartou a klopítnem bude to větší deka než s kterýmkoli jiným soupeřem.

      • Re: V pondělí o první místo v Mladé Boleslavi

        PetCC     před 16 lety 27.10.2008 13:08 |  
        0 0

        Dokud drží v rukou deku Krajčík, tak nemám obavu, že by na nás nějaká padla! :-)

      • Re: V pondělí o první místo v Mladé Boleslavi

        stromovous (přítel SN)     před 16 lety 27.10.2008 13:16 |  
        0 0

        jenže to si děláme sami, trošku komplexík z let minulých. vetšina slávistů prostě nekouká na to, kolik máme bodů, jakej sme podali výkon my, ale na to, o kolik víc/min bodu mame oproti Sparte a nejvetsi radost mame kdyz ona je ve srabu, spis nez kdyz my sme v laufu. léta to tak opravdu bylo, byly tu dva týmy, ale letos opravdu bacha na Bolku, síla kádrů je opravdu veliká, nemají tak širokej kádr jako my, ale to je nám k ničemu, když může hrát jen 11hracu a ne 20 a zatimco my máme večeně lazaret, tak oni jsou celkem fit (ikdyž se spekuluje o zraneni Millera a Poláčka). když jí dneska porazíme a potvrdime to doma s brnem, tak máme dobře nášláplo, sparta nesparta

        • Re: V pondělí o první místo v Mladé Boleslavi

          eomer (přítel SN)     před 16 lety 27.10.2008 13:46 |  
          0 0

          Souhlasím. Jen říkám kvůli těm našim palicím je to Sparta- tím nesnižuju Bolku, tu si právě v té hlavě snáž srovnáme.

          • Re: V pondělí o první místo v Mladé Boleslavi

            stromovous (přítel SN)     před 16 lety 27.10.2008 13:53 |  
            0 0

            naše palice... dost už s tim! my nejenže sme si ten komplex vytvořili, my si ho dál živíme :-DDD btw. příští kolo je hoooodně zajímavý, týmy velký šestky hrajou spolu... Slavia-Brno, Liberec-Bolka, Ostrava-Sparta... by se mi líbilo, pokud by žádnej domácí tým v příštim kole (aspoň) neprohrál :-) PS: zpět k dnešku, škoda že budou asi zase hrát čoro a marek jarolím. sice se nám v týdle sestavě abnormálně daří a Mára už taky hraje skoro tak jak v Plzni, ale co kdyby se nám s Jandysem, Šenkym, Voldou nebo Ivčou dařilo ještě víc? ale nebudu kritizovat, vitezna sestava se nemeni

            • Re: V pondělí o první místo v Mladé Boleslavi

              quelhar (admin)     před 16 lety 27.10.2008 14:14 |  
              0 0

              Myslis jako ze bychom Kladnu dali osmicku a Sparte sestku? :o)
              A co se tyce Brna - jejich prislusnost do prvni sestky je ciste nahodna, coz tvrdi i sami hraci a trener. V jejich soucasne forme by s nimi v Edenu remiza byla ztratou. Ten zapas bychom jednoznacne meli vyhrat a dostat tak pod tlak zbyle ctyri tymy, ktere budou hrat az po nas.

              • Re: V pondělí o první místo v Mladé Boleslavi

                stromovous (přítel SN)     před 16 lety 27.10.2008 14:28 |  
                0 0

                s tim kladnem a osmičkou a spartou a šestkou... je zajímavý, že 4 goly byli až v druhý půli, z toho dali 3goly náhradníci. Se spartou to bylo co se týče poločasů a rozlozeni golu půl na půl, a šenky využil času, kteryho moc nedostal golem. a třeba Volešák je nemírně plodnej, co se týče poháru, sice slabý soupeři, ale je zajímavý, že goly nejsou vicemene rozlozeny, jelikoz kazdej nas hrac by mel prevysovat hrace z divize, ale prave Volešák je neplodnější... ted chvilku vážně, trener si nemuze dovolit (a hlavne nechce) ted menit sestavu a ja mu v zadnym pripade přápadný nasazení marka ani čora vyčítat nebudu, zvlast kdyz je dušan marod. PS: nějak tušim že Ivča by dneska mohla hrát.

                • Re: V pondělí o první místo v Mladé Boleslavi

                  PetCC     před 16 lety 27.10.2008 16:22 |  
                  0 0

                  Volešák je, podle mě, v určitých situacích hodně přímočarej, má tah na branku. Nemá to ovšem podložený takovou kvalitou, aby to platilo i na silnější soupeře. Ale věřím, že má ještě šanci se zlepšovat a určitě bych mu to přál.