Fortuna liga

Slavia - Brno 2:1

Fotbalisté Slavie získali další tři body za domácí vítězství nad Brnem. Domácí atmosféra byla opět parádní, dvakrát se střelecky prosadil Necid, ale v závěru jsme poprvé v Edenu inkasovali po chybě Brabce.

Slavia - Brno 2:1 (2:0)
Slavia:
Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček (74. Švento) - Jarolím (81. Belaid), Tavares, Volešák, Černý - Necid, Šmicer (63. Šenkeřík)
Branky: 15. a 37. Necid - 85. Šural
Diváci: 13540

Další příjemný fotbalový zážitek v Edenu je za námi. Tentokrát přijelo body odevzdat mužstvo z Brna, které aktuálně bojuje samo se sebou a v týdnu byl odvolán trenér Uličný.

Slávisté v již tradičním rozestavení začali aktivně a pustili se do útoku. Zvláště střelec Necid byl při chuti, jeho první střela mířila daleko vedle, druhá se již brance významně přiblížila. Třetí však již byla gólová. Po čtvrthodině hry potáhnul míč po levé straně Šmicer, nádherně poslal pas za obranu a  přesně na nohu nabíhajícího nejlepšího střelce ligy. Brno bylo zatím neškodné, vedlo jen v nesportovní hře. Bývalý reprezentant Heinz na zemi oplácel Volešákovi, který ho předtím fauloval. Rozhodčí situaci přehlédl, nikoliv však fanoušci, tribuny tak měly nového oblíbence, na kterého se pískalo až do konce utkání. Slavia stále útočila, ale na druhou branku jsme si museli nějakou chvíli ještě počkat. Na druhé straně několikrát zahrozilo i Brno, nejblíže gólu byl Heinz, který se dokázal prosadit mezi dvojicí obránců, ale Vaniak byl na místě. Druhá radost přišla v minutě sedmatřicáté. Vše začalo u Šmicera, který dokázal vybojovat míč pro Krajčíka, který se dostal až do vápna a přesně našel nohu Necida na druhé straně branky.

Druhá půle začala stejně jako první, slávisté drželi míč a měli chuť přidat další branky. Zvláště Necid by se nebránil hattricku. Hráče navíc výrazně podporovali fanoušci, dorazilo jich skoro čtrnáct tisíc a atmosféra byla opět parádní. Další branka dlouho nepřicházela, své šance zahodil Černý i Volešák. Prvně jmenovaný si vyzkoušel i pro něj netradiční post levého obránce, kde dohrával zápas po příchodu uzdraveného Šventa. Třetího gólu jsme se přeci jenom dočkali, bohužel míč ze sítě lovil Vaniak. Kapitán Brabec pět minut před koncem chtěl hlavou odvrátit centr do rukavic gólmana, ale u jeho velmi krátké hlavičky byl dříve brněnský útočník, který snadno přehodil vyběhnuvšího Vaniaka. Byl to první letošní inkasovaný gól v Edenu. Brno vycítilo šanci a sešívaní se museli ještě strachovat o výsledek. Uklidnit všechny mohl Šenkeřík, který se řítil sám na branku, ale střílel těsně vedle. Tři body přesto zůstaly v Edenu a už se můžeme těšit na čtvrteční večer s Aston Villou.

Komentáře (64)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Brno 2:1

    Jakubisko     před 16 lety 02.11.2008 17:36 |  
    0 0

    Taaak, opět pár krátkých postřehů :) Škoda nesmírně laciného obdrženého gólu, po kterém jsme do konce zápasu hráli dost hrozně, jen jsem trnul kdy tam něco propadne... Když si ale odmyslím těch posledních 10 minut, tak jsme hráli naprosto luxusně, předvedená hra se mi líbila mnohem víc, než např. při 5-0 s Kladnem. Z hráčů musím vyzdvihnout Krajčíka a Černého, líbil se mi i Jarolím, Šmicer vytáhnul několik geniálních přihrávek a Necid se zas konečně dostal do koncovky. Tavares jako vždy úžasný, ale co mě naprosto dostalo, byla situace kdy Heinz běžel sám na bránu a Mickael ho jen tak s rukama v kapse doklusal, vzal mu míč a odešel :o)) Nevím co si bez něj jednou počnem... Ještě slůvko k Volešákovi, který konečně dostal místo v základu - snažil se, běhal jak splašenej, ale přišlo mi že trošku naprázdno...byl dost neviditelný. Ale snahu ocenit musím, jen ji trochu zefektivnit :) A brňáci jsou naprostí dobytci, doufám že Doležal prosadí to pravidlo, kdy si za hostující fans ručí hostující klub. Zvedá se mi žaludek při pomyšlení, že za tyhle debily budem ještě platit pokutu...

    • Re: Slavia - Brno 2:1

      Khadgar     před 16 lety 02.11.2008 18:08 |  
      0 0

      Mě se dneska ještě líbil Hubáček, až na tu jednu minelu dobrý. Škoda toho, jinak fakt moc dobrej výkon. A podle mě, kdyby KJ nerozhodil střídáním obranu, tak i přes tu bohorovnost by góla nedostali (i když to byla chyba Brabce). Černý byl dneska vidět, ale zase na druhou stranu, hráči Brna byli fakt špatný, když ho rychlostně nestíhali...

      Atmosféra tradičně pěkná. Jenom by mě ale zajímalo, kde dneska byly ty davy lidí, co furt v diskusích píšou že nesehnali lístek na Aston Villu, takoví ti "pravověrní" slávisti...

      • Re: Slavia - Brno 2:1

        Zelik     před 16 lety 02.11.2008 18:12 |  
        0 0

        =)) to jo no, kde byli? tak tipuju, že někde doma... v teple a za chvíli se připojí na net...=))
        Jinak dneska to bylo dobrý až na těch pár minut ke konci, kdy to bylo rozhádaný, Těšim se ve čtvrtek na vyprodaný Eden a na Villu.

    • Re: Slavia - Brno 2:1

      Ravik     před 16 lety 02.11.2008 18:20 |  
      0 0

      S hodnocením celkem souhlas, ale co se Ti proboha líbilo na M. Jarolímovi to opravdu netuším? :-) Předvedl standartně bídný výkon, s mnoha nevynucenýma ztrátama. Zpracování míče a hra dozadu (na rozdíl od Volešáka) 0 bodů, sice oceňuju jeho snahu hrát kreativně, ale jedna dobrá akce na 4 zkažený je na Slavii málo. jeho neodolnost v osobních soubojích už je evergreen. Jinak J.Černý jde nahoru, líbí se mi čím dál více. Tavares, Matej a Necka to jsou nyní největší tahouni a asi v současné formě nenahraditelní hráči.

      • Re: Slavia - Brno 2:1

        Jakubisko     před 16 lety 02.11.2008 18:23 |  
        0 0

        Právě že mi přišlo, že dnes moc nekazil, měl docela pěkné a přesné přihrávky...oproti Boleslavi mě prostě potěšil :)

      • Re: Slavia - Brno 2:1

        Jakubisko     před 16 lety 02.11.2008 18:31 |  
        0 0

        A co se týče Hubáčka, ten mě nijak extra nezaujal, ale jednoho momentu jsem si přece všiml...říkal jsem tuhle chvilku si zapamatujte na hodně dlouho, Hub vystřelil...:o))

        • Re: Slavia - Brno 2:1

          EdCable     před 16 lety 02.11.2008 19:09 |  
          0 0

          Jop, toho jsem si taky vsiml:-)

        • Re: Slavia - Brno 2:1

          DrFe1     před 16 lety 02.11.2008 19:13 |  
          0 0

          Ač si myslím, že se Hubáček oproti minulosti v této sezoně trochu zlepšil v útočné fázi, tak zrovna dneska mi to moc nepřipadalo. Hlavně mi u něj chybělo trochu víc odvahy při hře dopředu, potáhnutí po lajně. Což v některých minulých zápasech párkrát předvedl. Jinak tý střely jsem si taky všimnul :-) a taky jsem marně pátral v paměti jestli jsem ho už někdy viděl vystřelit na branku :-)))

          • Re: Slavia - Brno 2:1

            Jakubisko     před 16 lety 02.11.2008 19:36 |  
            0 0

            Počítá se ta skorogólová "střela" proti Tottenhamu? :D

      • Re: Slavia - Brno 2:1

        dubas     před 16 lety 02.11.2008 19:35 |  
        0 0

        Třeba to, že Marek hraje dost dobře, ale někteří to nechcou vidět. Bez urážky ale několik posledních zápasů, je o dost lepší než Belaid.

      • Re: Slavia - Brno 2:1

        bongor     před 16 lety 02.11.2008 21:27 |  
        0 0

        Prosím Tě,už s tím Jarolímem neblbněte.Jenom proto,ře je synovec,tak ještě nemusí být za otloukánka.Někdy mu zbytečně kazíme sebevědomí.Kdyby trochu cítil podporu,byl by o polovinu lepší.Snad jsme slávisti a jde nám hlavně o prospěch červenobílých barev.

  2. Re: Slavia - Brno 2:1

    mart     před 16 lety 02.11.2008 18:54 |  
    0 0

    Zdravim pratele. Moc jsem toho nevidel, vlastne jen od 18 minuty do konce prvni pule. Ale co jsem videl se mi libilo. Brno hralo (jako obvykle s Truskou v cele) celkem prasarnu. Presne takovy nekontrolovany zakroky (viz snimek Trousil u Smicy na SKS a v idnesu) se snazi vymitit PL. Ale holt jiny kraj jiny mrav.
    Co jsem se ale chtel zeptat, ...... jak policie a poradatel vyresili ty svetlice???? Nemelo by nasledovat okamzite vyklizeni celeho sektoru??? Jinak se totiz tech smejdu, co prichazej jenom aby delali bordel nezbavime. Jak rikam, druhou puli jsem uz byl na ceste, takze jsem nevidel jak to s teme blbeckama dopadlo:(.mart

    • Re: Slavia - Brno 2:1

      Jakubisko     před 16 lety 02.11.2008 19:01 |  
      0 0

      Mám pocit že ty největší dobytci zůstali v koridoru a už je nepustili na tribunu, ale moc sem toho na dálku neviděl...

      • Re: Slavia - Brno 2:1

        mart     před 16 lety 02.11.2008 19:54 |  
        0 0

        Dik, myslim, ze je to na povazenou. Mame nejlepsi stadion, a blbost a zavist je vsude. Bylo by treba udelat dusledne gesto v pripade opakovani takovyhle vylomenin. Napriklad, uzavrit sektor (samozrejme s patricnou publicitou v tisku), dale tvrde pozadovat nahradu skody jak na klubu, tak na jednotlivcich(opet s tiskem), redukci vstupu do sektoru hosti, a v neposledni rade, pozadovat po hostujicim tymu vlastni "policejni" doprovod. Jen tak se da zabranit aby nam dobytek od kadkoliv (priznam, se myslel jsem hlavne Ostravu a Spartu) nicil nasi pychu.mart

    • Re: Slavia - Brno 2:1

      Hypik     před 16 lety 02.11.2008 20:00 |  
      0 0

      kamos co byl ve vedlejsim sektoru rikal, ze mezi fans brna byli nejaky poradatele inkognito a kdyz tam po tech svetlicich nabehli ostatni poradatele, tak tihle jim ukazovali koho maji vyvest ven. Ti je pak vyvedli a uz je tam nepustili...

      • Re: Slavia - Brno 2:1

        Jakubisko     před 16 lety 02.11.2008 20:02 |  
        0 0

        Pokud to takhle bylo, tak to je výborná cesta!

        • Re: Slavia - Brno 2:1

          EdCable     před 16 lety 02.11.2008 22:20 |  
          0 0

          Zlamal tedka v CT navic rikal, ze maji podoby z kamer a daji jim zakaz vstupu na stadion, tak uvidime

          • Re: Slavia - Brno 2:1

            mart     před 16 lety 02.11.2008 23:13 |  
            0 0

            jeste jednou diky panove. Hned se mi dycha lepe:).mart

  3. Re: Slavia - Brno 2:1

    coolair     před 16 lety 02.11.2008 18:55 |  
    0 0

    Teď jsem se vrátil, a byl to pěkný zážitek, i když pan Hubáček mě svým opakovaným namazáním soupeři do běhu docela rozčiloval. Ale jinak jsme byli 80 minut suverénní, měli jsme jim přidat ještě jeden dva góly a byl by klid.

    • Re: Slavia - Brno 2:1

      quelhar (admin)     před 16 lety 02.11.2008 19:34 |  
      0 0

      Mno, tak dneska namazal souperi dvakrat Brabec (jednou z toho byl gol) a jednou Suchy a Hubacek. Svym vykonem tak zapadl do dnesni hry obranne rady :o)

  4. Re: Slavia - Brno 2:1

    quelhar (admin)     před 16 lety 02.11.2008 19:41 |  
    0 0

    Skoda tech poslednich peti minut. Jinak paradni atmosfera a naprosto zaslouzene vitezstvi. Brno si vytvorilo par nadejnych akci v prvni puli, ve druhe puli se dostalo do sanci jen po kiksech nasi obrany.
    Mimochodem, nechapu, jak si Strestik muze dovolit cely zapas nadavat rozhodcimu a nedostat za to byt jen zlutou kartu (tu dostal za zakopnuti mice).

    • Re: Slavia - Brno 2:1

      DrFe1     před 16 lety 02.11.2008 21:00 |  
      0 0

      Střeštík diskutoval celej zápas, téměř po každym odpískání čehokoliv proti Brnu. Neustále se držel za hlavu (na znamení jakože nerozumí výroku rozhodčího) atd. Taky si myslím, že byl zralej na předčasnej odchod do kabin. Nedivím se, že se s Uličným moc nemuseli.

      • Re: Slavia - Brno 2:1

        Khadgar     před 16 lety 02.11.2008 21:21 |  
        0 0

        Jsem na něj koukal a vzpoměl si na páteční rozhovor s Vaniakem - "hráč řve na rozhodčího, má v lize odkopáno třicet padesát zápasů a myslí si že může všechno"

    • Re: Slavia - Brno 2:1

      bongor     před 16 lety 02.11.2008 21:32 |  
      0 0

      Žlutou Střeštík dostane až budou hrát se sraltou.Jinak ten hoch je typický případ nagelovaného frajera,co se trochu naučil kopat,pak to zase skoro zapomněl,ale ještě mu to nedošlo.
      Počítám,že když bude budoucí repre stavět na takovýchto rádoby machrech ala sralta.Tak se brzo dostaneme do druhé stovky repre mančaftů ve světě.

  5. Kalivoda ole

    tantalos     před 16 lety 02.11.2008 20:31 |  
    0 0

    Moc se mi líbilo, jak se kotel rozloučil z Kaličem. Ukázalo se, že naši fandové v kotli jsou mnohem noblesnější než vedení, které se mohlo s Kaličem rozloučit oficiálně a ne ho buransky ignorovat. Kalič hrál za Slavii v těžkých dobách, někdy líp, někdy hůř, a hodně jí pomohl.

    • Re: Kalivoda ole

      SmoKerS     před 16 lety 02.11.2008 21:09 |  
      0 0

      jj... KALIVODA OLE!!!! vypadal docela šťastně... po děkovačce eště dostal šálu od strašáka... Myslim, že sme se s nim rozloučili důstojně...

    • Re: Kalivoda ole

      bongor     před 16 lety 02.11.2008 21:34 |  
      0 0

      To je dobrá zpráva.Byl jsem bohužel celý den v práci,tak jsem to nemohl sám osobně ocenit.

  6. Re: Slavia - Brno 2:1

    Viking     před 16 lety 02.11.2008 21:18 |  
    0 0

    Tak koukám že Bolka to zatím s útokem na titul myslí vážně, včetně vydatné pomoci rozhodčích...

    • Re: Slavia - Brno 2:1

      bongor     před 16 lety 02.11.2008 21:38 |  
      0 0

      Asi měli zvěda na toaletný a člověk se pořád musí učit.Ale útok je to leda tak na druhý místo.První je už dávno zabraný.A my tam nepustíme nikoho.AŤ žije Slavie!

    • Re: Slavia - Brno 2:1

      Khadgar     před 16 lety 02.11.2008 21:47 |  
      0 0

      Gebre dal góla :) kdyby ho dal za nás v Edenu, tak by opakovačka tribun s jeho jménem dopadla fiaskem :-D

  7. Rozhodci Franek (Li-M.B.)

    mart     před 16 lety 02.11.2008 22:03 |  
    0 0

    ...pan rozhodci si zase parkrat nezapiska. Uz jsem ho videl parkrat, a snazi se to poustet. ....... jenze to asi moc neumi. K nemu je potom uzasny "panacek" do paru pan Vichnar. Na to, ze komentuje uz aspon 100 let, takje to teda kaspar na entou. Penalta se nemela piskat, protoze ve vapne Gebreho zakrok faulem neni (???). Podle me jasna penalta(slaviste si vzpomenou na mistra Suareze z Ajaxu, proste ruka na rameni,...penalta), ...a vrcholem pak "diplomaticky" komentar, ze si pan rozhodci nechtel delat komplikace(po "cervenem" faulu Holenaka(?????).
    Na zaver mala poznamka k zapasu. Asi spravedlivy vysledek, ani jedno muzstvo si vic nez bod nezaslouzilo.mart

    • Re: Rozhodci Franek (Li-M.B.)

      mamut     před 16 lety 02.11.2008 22:04 |  
      0 0

      On to komentoval Vichnar(já to nesledoval)?Od kdy komentuje fotbal?

      • Re: Rozhodci Franek (Li-M.B.)

        Jakubisko     před 16 lety 02.11.2008 22:10 |  
        0 0

        Od nikdy, mart to asi přehnal s oslavama ;)

        • Re: Rozhodci Franek (Li-M.B.)

          mart     před 16 lety 02.11.2008 23:16 |  
          0 0

          hm, asi to nebyl Vichnar, ....ale byl povedenej:)

    • Re: Rozhodci Franek (Li-M.B.)

      quelhar (admin)     před 16 lety 02.11.2008 22:56 |  
      0 0

      Zdravim. Ja bych nesouhlasil, na Suarezovu pentli vzpominam, ta byla taky minimalne hodne prisna, stejne jako ta dnesni. Taky se potom Suarez na zemi radoval jak male decko.
      Ten zaver sudi nezvladl, tam byla jasna cervena pro Holenaka.
      Mi se ten zapas libil, porad si myslim, ze Bolka je o uroven jinde nez zbytek nasi ligove konkurence a mam radost, ze ztratila body. Az se hraci Boleslavi nauci hrat 90 minut a ne jen 70, tak to budeme mit hodne tezke.

      • Re: Rozhodci Franek (Li-M.B.)

        mart     před 16 lety 03.11.2008 14:56 |  
        0 0

        :D, je hezke "nesouhlasit" s penaltou quelhare. Ale to jak rozhodci piskaji, urcuje mimo jine i jakym smerem se bude fotbal dal ubirat. V pravidlech je jasne "nepodrzis za dres ci rameno protivnika sveho". Dokad se to nezacne trestat, tak je to poruseni fotbaloveho "prikazani" bez nasledneho trestu. Trestat je dobre :).
        Zpusob piskani rozhoduje i o taktice, a nejen o ni. Treba napr. Benitez, nebo Jarolim (ale i mnozi dalsi) nebrani rohy a trestnaky osobne(ale v zone), protoze pri osobnim braneni zakonite musi dojit k drzeni....a tedy bud penalta, nebo faul utocnika. Jsou to sice prvni vlastovky, ale dovedu si docela dobre predstavit, ze se toto pravidlo zprisni. Vcera treba W.B.A v. Blackburn(2-2). Naprosto spravne zapiskana penalta, za tahani za dres v rohu vapna, .... a vsichni cumeli jak krtci. Pritom to bylo presne podle pravidel, .... jenze na pravidla se ...kasle, ze. A v tom je prave ten problem.
        V P.L. se vloni zacly piskat fauly(zepredu, hezky cesky tzv. "razidlo"), a zacly cervany karty za nebezpecnou hru(zejmena nekontrolovany "tackle", kdy jsou obe nohy mimo kontakt s hraci plochou, nebo vysoky "tackle", kdy jde slapakem nad uroven mice (experti hlavne M.Essien a St.Gerard). Nastesti take pribyly cervene karty za "tackle" na stojnou nohu (expertiza prevazne v rukach [nohach:)] australanu, Lucas Neil(nejvetsi odbornik s 3ma zlomenyma nohama!!!), Tim Cahil, i kdyz treba Martin Taylor z B.C. predvedl taky pekny kus talentu).
        Drive mi kamarad, co hral za Bolton (jeste v druhe lize - 90ta leta) vysvetlil ve strucnosti pravidla hry v Anglii. Byla rozdilna podle toho, o kterou soutez se jednalo. 1. Zakrok zepredu jednou nohou proti jakekoliv casti tela soupere nad vysi pasu - faul v PL (ve vsech nizsich soutezich povoleno!), do vyse pasu ... o.k. 2. zakrok zepredu obema nohama proti jakekoliv casti tela nad vysi pasu - faul pro PL(zde i pripadna "svetle" zluta karta jako moznost?). faul ale plati i pro prvni divizi(tam uz bez karty, ....a opet v nizsich soutezich o.k.). Logicky vyplyva ze od druhe divize bylo treba pro anglicky fotbal mit nohou vice jak dve. Nejen pro moznost faulovat, ale i pro pripadne "nahradni" dily. Takovy fotbal, ... dekuji, nechci! Dobytci s "blikancem" jako pan Roy Kean (A.I.Haaland by mohl vypravet), nebo J.Barton(vazne nechapu pro jeste smi hrat) na fotbalovy travnik vubec nepatri.
        Samozrejme nemam rad podvodniky jako treba C.Ronaldo(mimochodem PL uz pracuje na projektu jak vsechny tyto smejdy snimat a dusledne trestat(podle zaznamu), ten dosavadni system je jednou hit, a desetkrat mis, .... takze uz se tesim), ale na druhe strane, proc by mely hracum prochazet zakroky, ktere se proste nesmi, jako je tahani za rameno, za dres, ...nebo treba i za ucho:)
        A uplne nakonec jeste k Suarezovi. Tam byla penalta za blbost braniciho hrace, ..... no, a za blbost se prece plati, ne? Alespon by se snad melo :).zdravi mart

  8. Re: Slavia - Brno 2:1

    mirecek1111     před 16 lety 02.11.2008 22:27 |  
    0 0

    Jsem moc rád, že se nám dnešní zápas povedl. Měl jsem trošku obavy, zda nás zápas na MB, respektive ta bodová ztráta trošku nepřibrzdí. No je také nutno dodat, že nám k bodům pomohl ostudný výkon Brna. Jinak k hodnocení hráčů se nebudu pouštět, protože jsem na zápase bohužel nemohl být a z přenosu na netu jsem spíš rozčílen.
    Koukal jsem však na večerní zápas Liberce s MB a jsem překvapen, že se vůbec může odehrát tak výborný zápas, aniž by v tom neměla Slavie prsty.
    První bych však chtěl politovat pana rozhodčího Fraňka, ten si stihl sotva odsedět první flastr a už na něj zřejmě čeká další:-) Také bych chtěl zavzpomínat na ten krásný rozbor Honzy Ryjnocha v jarním studiu fotbal, jak že se má kopat penalta. Hodně bych pochvílil výkon Papadopulose. Jeho práce s baloném, tedy zrpacování i jeho pokrytí je opravdu výborné. Dneska to bylo hodně patrné. Myslím, že jsem udělali v létě chybu, že jsem se o něj nezajímali. Na to, že jeho přestupová částka byla pevně stanovena a pohybovala se okolo deseti milionů. No nevím, možná, že právě on by byl vhodnou náhradou za Necida. To, že Voki na začátku sezony vzpomínal jeho né příliš povedené výkony. Tak teď zase povedené jsou. Navíc je mladý, tedy perspektivní, má určité zkušenosti ze zahraničí. Ale teď už je nemyslitelný.
    No a v neposlední řadě bych se znova zastavil uKeriče. O tom, že bude stát balík není nutno debatovat ale přece. Máme výborný široký kádr. To znamená, že jsem vlastně vybudovali úspěšný kádr a už by jsme jej měli jen vylepšovat. Že jsou hráči jako Jarolím nebo Černý důležití, o tom tady byla debata nedávno, ale už je jich až příliš. Budeme mít velký balík za Necida, vypadá to na slušný výdělek z účinkování v poháru UEFA. Já si prostě myslím, že bychom tyto aspekty měli využít a získat třeba jen jednoho, ale opravdu výborného fotbalistu. A o tom, jak výborně by se k nám zrovna Kerič hodil nemá smysl debatovat.
    Bylo krásné, když nedávno přirovnával pan Karoch součastnou hru Slavie k té slavné éře Barcelony, kdy prostě nepůjčila balon soupeři a akorát se čekalo, v které že minutě se prostě ta ohromná kvalitativní převaha projeví ve výsledu. A zavzpomínejme na zápasy s Olomoucí, Jabloncem, Brnem...nejsou to zrovna ti největší nešťastníci ligy a ty zápasy byly jak přes kopírák. Drželi jsme míč, tvořili hru a prostě se čekalo na gól s takovou tou jisotou, že prostě přijít musí. A to dřív nebývalo.
    Jenomže dřív jsme se prezentovali jinou hrou, dříve jsme nebyli v řadě zápasů lepší, ale ty zápasy výhravali úžasnými brejky. A to už ted není. Odešel Vlček, Švento je věčně zraněný a najdou už se z naší hry vytratil ten prvek úžasného přechodu do útoku.
    A proto si myslím, že právě Kerič by byl opravdu výbornou volbou, protože přesně ten má podobné vlastnosti jaké měl Standa. Proto bych byl jednoznančně pro jeho příchod.
    To, že vyhráváme víceméně všechny zápasy v lize je krásné, ale je to dáno tím, že máme prostě kvalitnější a už dá se řící sehraný kádr, jenomže sem v očekávání, jak dopadneme v konfrontaci s Hamburkem nebo Aston Villou, kde "lepší" nebudeme. Kdežto s belskovou hrou můžeme snáze uspět i proti těm kvalitním týmům Evropy. Však vzpomeňme na dvojzápas s Ajaxem. Obě utkání rozhodly branky Jandy a Standy, které bychom teď asi nedali, protože už nehrajem tak bleskově jak tehdy..

    • Re: Slavia - Brno 2:1

      lucky-pilda     před 16 lety 02.11.2008 22:53 |  
      0 0

      Proti Ajaxu dal venku gol Kalivoda (penalta) a doma dva Vlcek, nikoli Janda ...

      • Re: Slavia - Brno 2:1

        PetCC     před 16 lety 02.11.2008 23:22 |  
        0 0

        Janda penaltu dokonale zařídil.

      • Re: Slavia - Brno 2:1

        mart     před 16 lety 02.11.2008 23:23 |  
        0 0

        ....asi chtel rict, ze tu penaltu pro Kalivodu udelal Janda, ....tudiz mu patri cast golu. Jinak kvalita zapasu? Mam jiste pochybnosti (a nebo jsem prilis zmlsanej :). Liberec v prvni puli naprosto otresnej. Asi jako kdyz hrali s nama.....(furt me mrzi, ze se zrovna tam prohralo :()
        Boleslav dva hodne stastny goly, ale pripoustim, ze byli dost hodne fotbalovy. S tim Frankem je to mozna skoda, zacal dobre, ale pak se mu zacla kupit jedna chyba za druhou, a mnozi hraci to v zaveru hodne prehaneli.mart

      • Re: Slavia - Brno 2:1

        mirecek1111     před 16 lety 03.11.2008 00:06 |  
        0 0

        Samozřejmě jsem myslel Jandův úprk a následnou penaltu. Zase tak špatnou pamět nemám abych plantal střelce Slavie :-)

  9. Re: Slavia - Brno 2:1

    RadekM     před 16 lety 02.11.2008 22:30 |  
    0 0

    No tak fotbal super, na hokeji jsme se trochu porvali s plzeňákama, kteří už taky začali řvát Jude slavie, a polovinu z nás a 2 (!!) plzeňáky chytli benga... A jako velcí frajeři za sekuriťákama si vyřvávali, ale když jsme chtěli něco před busem, tak zalezli jak kokoti do busu a radši rychle odjeli...

  10. Re: Slavia - Brno 2:1

    quelhar (admin)     před 16 lety 03.11.2008 00:21 |  
    0 0

    A ještě tradiční malé statistické okénko.
    I po 12. kole kopírujeme loňskou mistrovskou sezónu, zisk 29 bodů je výborný. Skóre máme ještě o 7 branek lepší než loni. Ovšem pozor, loni přišly v dalších kolech tři remízy v řadě. Letos bychom se takového výpadku měli vyvarovat a do konce podzimu nasbírat více než loňských 6 bodů. Už proto, že nejbližší soupeř (Boleslav) je o dva body blíže, než loni Teplice se Spartou.
    Co mi přijde v tuto chvíli jako nejzajímavější statistika je počet žlutých karet. Těch máme totiž po 12 kolech pouhých 15 (žádnou červenou), v posledních pěti kolech dokonce jen dvě a v šesti domácích zápasech pouhé tři (pro zajímavost to jsou karty Latky ze zápasu s Příbramí a Hubáčka s Necidem ze zápasu s Jabloncem). Myslím, že to také hodně vypovídá o tom, jakým způsobem hry se prezentujeme, především pak v domácích zápasech. V této statistice lize dominujeme. Zajímavé také je, že jsme v lize ještě nekopali penaltu a po 12 kolech (tedy dvou pětinách ligy) jsme už nastříleli dvě třetiny celkového počtu loňských ligových gólů.

    • .

      slaviaprag     před 16 lety 03.11.2008 09:13 |  
      0 0

      pokud dzbyvajici 4 utkani vyhrajem, jako ze to neni nerealny pri vsi ucte k souperum, tak muzem mit po podzimu naskok i 10 bodu. Bolka bude vzhledem k narocnymu programu ztracet, stejne tak jiny tymy na spici.

      • Re: .

        PetCC     před 16 lety 03.11.2008 10:51 |  
        0 0

        Já bych nebyl tak nenasytnej a počítal s jednou remízou :-)

    • Re: Slavia - Brno 2:1

      Khadgar     před 16 lety 03.11.2008 11:22 |  
      0 0

      Dík za statistiku. Jenom pro zajímavost, konfrontace pěti nejlepších týmů - my, MB, Liberec, Sparta, Ostrava. Minitabulku vede Liberec s 8 body, ale tabulka pravdy=0. My máme 7 bodů a tabulka pravdy +5, všichni soupeři na jaře v Edenu. Loni jsme s těmihle silnými týmy uhráli venku 8 bodů, letos 7. Bude rozhodovat Eden, loni na Strahově jsme poztráceli 6 bodů za tři remízy. Zároveň se na příkladu Liberce ukazuje, jak je důležitý neztrácet se slabými týmy. Na druhou stranu zase loni Sparta dojela na to, že nevyhrávala nad silnými. Loni stačilo na titul 60bodů, doma jsme jich získali 32. Hodilo by se zopakovat sezonu 2002/03, kdy jsme doma uhráli 41 bodů...

      • Re: Slavia - Brno 2:1

        quelhar (admin)     před 16 lety 03.11.2008 11:38 |  
        0 0

        To by se hodilo, ale ztratit z 15 zapasu jen 4 body, to je naprosto vyjimecny vykon. Ted uz nam tech zapasu zbyva jen 9, ale zase povetsinou s tymy z popredi tabulky. Do konce podzimu bychom zadne body doma ztratit nemeli, Zizkov (uz bez Csaplara) ani Teplice nejsou tymy, se kterymi bychom si doma mohli dovolit ztratit. Uvidime, jak bude faktor Eden pusobit, az prijede prvni opravdu silny souper - Banik. A jsem take zvedavy, jestli nebudeme prilis ztracet na hristich tech slabsich (treba hned pristi kolo - Boleslav v Budejovicich jen remizovala).

        • Re: Slavia - Brno 2:1

          Khadgar     před 16 lety 03.11.2008 12:24 |  
          0 0

          Ostrava, Boleslav. To jsou největší soupeři. Liberec je nevyrovnaný a u Sparty se čeká že v zimě přivede hodně hráčů, takže na jaře by jim mohlo chvíli trvat, než se sehrajou.
          Ale těžko předvídat, jaro je daleko a v zimní pauze se může stát cokoliv...

        • Re: Slavia - Brno 2:1

          eomer (přítel SN)     před 16 lety 03.11.2008 13:44 |  
          0 0

          Snad moc nepoztrácíme. Csaplára bych tipoval minimálně do konce podzimu. Říkal , že nechce jen trénovat, ale zajímáho dloudobý "projekt" a s tím ho brali - proto by to mohl vydržet. (To nic nemění na tom, že je to jen teoretik a ne trenér). Taky je pozitivní, že polovinu zápasů v poháru hrajeme až po skončení ligy.

          • Re: Slavia - Brno 2:1

            eomer (přítel SN)     před 16 lety 03.11.2008 14:43 |  
            0 0

            Toho Csaplára beru zpět. Všimnul jsem si toho pozdě. :-))))

          • Re: Slavia - Brno 2:1

            Jachym     před 16 lety 03.11.2008 15:48 |  
            0 0

            Csaplár je opravdu teoretik, ale takových je nás jenom tady na webu spousta a stáli bychom mnohonásobně méně...:-)

  11. Re: Slavia - Brno 2:1

    zz     před 15 lety 03.11.2008 22:01 |  
    0 0

    Zdravím a přeji dobrý večer,
    vše nám hraje do karet. po tomto kole jsme zvýšili náskok na Bolku, Liberec a Spartu. Vzhledem k losu Bolky, Ostravy a Liberce to vypadá na luxusní náskok Slávie po podzimu. Moje prognóza o tom, že už neztratíme bod, skončila v Bolce. Bohužel jsem čekal trochu jinou sestavu, která by dokázala lépe reagovat na kvalitu soupeře a hlavně jeho slabiny. Jak ukázal zápas v Liberci, tak obrana Bolky je zranitelná kvalitní hrou ze stran a hlavně rychlostí. To samé se ukázalo v Teplicích, kde Bolka dvakrát inkasovala a gólů mohlo být v závěru ještě více. Samotný zápas mezi Libercem a Bolkou byl průměrný, Boleslav byla fotbalovější. Liberci chybí střed zálohy, tam je velká slabina, k tomu chybí podpora od obrany, levého beka hraje stoper Polák, oba stopeři zaostávají-Holeňák rychlostně, Koštál technicky, a tak paradoxně jediným obráncem, který podpoří ofenzivu, je Gebre. Musím uznat, že v Liberci šla jeho výkonnost nahoru, má důvěru trenéra, což je důležité pro jeho psychiku. Ale ve Slávii by se přes Krajčíka nebo Dříždala neprosadil, proto je jeho hostování s opcí správným rozhodnutím. Prospěje to samotnému hráči, jen doufám, že máme dobře nastavenou opci. Překvapil mě trenér Škorpil, že dal přednost Smetanovi před rychlým a fotbalovějším Blažkem. Po jeho příchodu se hra Liberce trochu zvedla. Ale Ladislav Škorpil má rád překvapení, po experimentu s Radzineviučisem na beku vsadil na vytáhlého Smetanu. Zápas v Liberci ukázal, že defenziva Bolky je k překonání, škoda, že jsme toho nevyužili. Hráče na to v kádru máme.

    Před chvílí skončil zápas Ostravy, která zaslouženě vyhrála. První půle byla z její strany kvalitní, ale bylo to dáno také slaboučkým výkonem Sparty. Nejlepším mužem na hřišti byl rozhodčí Kovařík, jeho výkon se mi zamlouval. Z hráčů ukázal svou fotbalovost Svěrkoš, zvláště při druhém gólu ukázal většině hráčů, co je to přehled v koncovce, podíval se a pak nádherně uvolnil Mičolu. Líbil se mi univerzál Marek, v první půli Galásek, měl dobré kolmice do stran a v druhé půli fotbalový Rajtoral. Martovi se líbil gól Střihavky. Uznávám, že se poslední dobou střelecky chytil proti slabým soupeřům. Ale jeho hra není můj šálek kávy. Vadí mi jeho lenost, téměř nepressuje, rychlost podprůměrná, narozdíl od Svěrkoše kombinační schopnosti průměrné, zpracování zvláště na prsou strašné, hra hlavou průměrná, střelba minimální. Dalším hráčem Ostravy, kterého nemusím je Lička a Neuwirth. Bude-li chtít Ostrava hrát o druhé místo, musí posílit ve středu obrany o konstruktivního stopera, zvýšit konkurenci na levém kraji obrany a přivést jednoho kvalitního útočníka, spíše rychlostní typ. K tomu si stáhnout Tomašáka a věřit v uzdravení Lukeše, aby měla široký kádr. Ale prý už manažer Lička pracuje na doplnění kádru hráči ze zahraničí. Uvidíme. Po zhodnocení zápasu Jozefem Chovancem, že hráli dobře v ofenzivě, to vypadá, že příští rok bude možná Sparta bez pohárů. Hra nemá žádný systém. Jsem zvědavý, co vykouzlí v zimě na Letné.

    Pokud jde o náš zápas s Brnem, vyhráli jsme zaslouženě, byť výsledek je zkreslující. Hra Brna mě zklamala, myslel jsem si, že by opory Brna jako Polách, Střeštík, Heinz mohly něco předvést. Ano, předvedly filmování, protestování, oplácení. Fotbal v jejich podání bez pohybu je dobrý pro starou gardu. Je paradoxem, že nejlepšími hráči Brna byli dorostenci Mareček, Šural a Pašek. Měli by se zkušenější hráči nad sebou zamyslet. Hráči Brna nám nechali v první půli hodně prostoru, nepressovali, hra byla bez pohybu, hodně statická. První půle byla v našem podání kvalitní, dobře jsme kombinovali, byl dobrý pohyb bez míče, hráči se nabízeli, využívali jsme Krajčíka a náskok mohl být vyšší. Druhá půle byla průměrná, kontrolovali jsme hru, ale už to byla údržba z naší strany. To je nešvar české ligy, že hráči nedokáží hrát naplno celých 90 minut jako v Anglii. Řešením je vystřídat kolem 60 minuty tři hráče, aby náhradníci oživili hru. Je to riskantní, když se někdo zraní, ale já bych využil šíře našeho kádru. Negativem zápasu byla nedbalost v naší defenzivě, lepší soupeř by toho využil. Brabec navázal na své chyby proti Kladnu a Bolce, Hubáček dvakrát namazal Brnu do šance. Těch nedůsledností tam bylo více. Je třeba si uvědomit, že proti Ville bude obrana pod tlakem, hráči Villy pressují ve 4-5 hráčích, k tomu jsou na tom dobře rychlostně. Jsme zvědavý, jak obrana obstojí. Podpora ofenzivy od Hubáčka byla mizerná, jeho centry většinou našly hráče Brna. Standardky opět velmi špatné, ať je kope Jarolím, Volešák nebo Černý. Chce to určit jednoho hráče a dát mu důvěru. A hlavně nacvičit signály, improvizace je na úrovni dorostu. Čekal jsem větší počet střel na bránu, zvláště když nám soupeř dopřál tolik prostoru. Podobně jako proti Příbrami a Jablonci jsme měli velké problémy v závěru zápasu, kdy jsme nepodrželi míč. Položme si otázku, proč nás tito soupeři v závěru zápasu zatlačily, zatímco v Ostravě jsme Baníku nepůjčili míč? Je to problém kondice, mělo se na to reagovat dřívějším střídáním hráčů, kteří by přidali další gól nebo by soupeře dobře napadali a neumožnili mu závěrečný nápor? Nebo hráči nebyli celý zápas pod tlakem a v závěru nebyli na tuto situaci připraveni? Hra Brna mě opravdu zklamala. Byl to nedůstojný výkon. Z individuálních výkonů zahrál velmi dobře Černý, dobře se zapojoval i do defenzivy. Ale je třeba si uvědomit, že level zápasu proti Brnu mu vyhovoval, proti Ville to bude jiný rychlostní stupeň. Opět výborný Necid, dobře pracoval pro tým, dal góly a hlavně opět nedostal žlutou kartu. Věřím, že to bez karty odehraje zbylé zápasy. Je to o jeho chytrosti. A Tavares s Krajčíkem opět velká kvalita. Vedla se diskuse, jestli Volešák nebo Jarolím. Oba dva odvedli bojovný výkon, ale ani jeden z nich není tahounem týmu. Je jedno, jestli hraje jeden nebo druhý. Oba dva se podíleli na jednom gólu, marek Jarolím měl ještě po přihrávce Volešáka výhodnou pozici, ale opět dlouho čekal. Důležité jsou tři body, čekají náš lehčí soupeři, takže to vypadá na 12 bodů z posledních 4 zápasů. Jaro bude v pohodě, bez nervů.

    Ve čtvrtek náš čeká Villa. Sestava bude stejná až na jednu výjimku, kdy místo Volešáka nastoupí Beladi. Já osobně bych vsadil na rychlé kraje Šventa a Jandu vzhledem k rychlostním předpokladům hráčů soupeře. Zápas nám ukáže naši konkurenceschopnost na evropské scéně. Už dvakrát jsme vsadili na vítěznou sestavu, a dvakrát se to příliš neosvědčilo. Sestava proti Olomouci měla problémy ve Vasluii a sestava proti Kladnu v Bolce. Osa týmu je jasná, jen bych doplnil zbytek vzhledem ke kvalitám soupeře, k jeho přednostem jako je rychlost. Hrál bych s klasickými kraji, abych eliminoval rychlost soupeře. Janda bude hodně platný v defenzivě a o Šventovi nemá smysl psát. Je to důležitý zápas pro další vývoj ve skupině. Ukáže nám naši sílu nebo naše slabiny. Jsem na konfrontaci hodně zvědavý. Ukáže limity jednotlivých hráčů a ukáže nám, kudy se vydat v přestupové politice. Navíc vzhledem k tomu, že hrajeme dvě soutěže, je možné využít a rozložit zátěž i na další hráče jako Latka a spol. Tyto zápasy mají pro nás nejen ekonomický, ale hlavně sportovní přínos. Zhodnotíme to v předkole LM příští rok. To je obrovská výhoda před konkurencí v lize. Věřím, že postoupíme už po třech zápasech a pohár si zahrajeme i na jaře.

    • Re: Slavia - Brno 2:1

      Huzgi (přítel SN)     před 15 lety 03.11.2008 23:57 |  
      0 0

      Zdravím zz, dodatečně bych pochválil za příspěvek ohledně tv přenosu, podepsal bych každé slůvko. V hodnocení našeho i dalších zápasů se už tradičně liším, ale jak píšeš, že Střihavka není tvůj šálek kávy, tak to je ono. Mně se třeba opravdu hodně a čím dál více líbí MJ, mám pocit, že je to typický slávistický playmaker v nejlepší tradici. Kdekdo mi může namítat, že dnes už je fotbal jinde, ale mně se takové pojetí moc líbí. Měl jsem v neděli pocit, že se kolem Marka točí vše důležité a že ho hra neskutečně baví. Nemám nic proti Láďovi Volešákovi, ale ten je fotbalově úplně někde jinde a nenapadlo by mne vůbec tyto dva hráče srovnávat. Kreativitu MJ Láďa nemá, ale zase je bojovník a má dobrou kopací techniku. Ale to MJ také. Marečka z Brna jsem sledoval podrobněji a ničím mne nezaujal, hodně podprůměrný výkon, ničím nevynikal. Moc mne vnitřně pobavil tvůj termín kolmice do stran. Popravdě jsem jako matematik na Čapkem vymyšlený pojem kolmice alergický. Kolmost je pojem daný vztahem, hovoříme o kolmosti k něčemu (k nějaké přímce, linii), použít vážně ve větě spojení "vypustil kolmici" mne přijde vždy jako neuvěřitelně prázdné klišé, možná trochu dada, ale pojem "kolmice do stran" to už má vlastní hloubku, ne kolmice k něčemu ale kolmice někam...pěkné a poetické. Ještě bych doplnil svůj pocit, že si celý tým sedl, nemám k nikomu výhrady, ani k Brabcovi, to se přece stane. Líbí se mi i Hubáček, podle mne šel nahoru a v lize ho řadím k nejlepším levým bekům vůbec. Jsem zvědavý, jak dopadneme proti Ville. Od tohoto týmu čekám už jeden velký mezinárodní zápas, když vezmu sestavy, které se zaskvěly proti Římu, Celtě a Leedsu, tak ten současný tým mi připadne mnohem více vyzrálý, hladový, dobře poskládaný a sehraný. Snad to vyjde už tento čtvrtek, jen jsem bohužel odkázaný na tv, pokud bude...

      • Re: Slavia - Brno 2:1

        zz     před 15 lety 04.11.2008 09:41 |  
        0 0

        Zdravím Huzgi,
        jak slouží zdravíčko, už je vše v pořádku?
        Pokud jde o náš zápas s Brnem, výkon Marečka jsme hodnotil v kontextu hráčů Brna a chtěl jsem poukázat na to, že zkušení hráči jako Polách, Heinz, Střeštík odchodili zápas, zatímco mladí dorostenci Mareček, Šural, Pašek se jako jediní z týmu snažili a bojovali. Nikdo z Brna nepodal nějaký mimořádný výkon, ale pokud nezačnou hrát zkušení hráči, tak jednotlivec nemá v týmu Brna šanci něco předvést.
        Pokud jde o naši hru, je třeba vidět, proti komu hrajeme. Zatímco Brno je v krizi a vůbec nás neprověřilo, tak zápas v Bolce nám ukázal limity a kvalitu jednotlivých hráčů. Podobně tomu bude i proti Ville, Žilině, Hamburgu a Ajaxu. Pak můžeme udělat nějaký závěr o přínosu jednotlivých hráčů pro tým, včetně MJ, Hubáčka a Volešáka. Tyto zápasy nám nastaví zrcadlo. A proto jsem rád, že jsme postoupili přes Vaslui a máme možnost této konfrontace. Potřebujeme především hráče, kteří obstojí v pohárové Evropě, ať už je to předkolo LM nebo Uefa cup. V lize máme letos jen dva soupeře, a to Ostravu a Bolku. Jinak zbytek herně výrazně zaostává. Úroveň ligy šla hodně dolů.
        Pokud jde o termín kolmice do stran, zkus se oprostit od svého technického vzdělání a spíše jde o jakýsi fotbalový slang. Lepší termín by bylo vysunutí spoluhráče do strany, ale výraz kolmice je třeba interpretovat fotbalovou optikou, ne optikou matematiky. Určitě mi rozumíš.

        • Re: Slavia - Brno 2:1

          Wommi     před 15 lety 04.11.2008 09:48 |  
          0 0

          ..ja snad k tomu mam jediny..ac laik bych si dovolil vyjadrit nazor, co tu zz pises vyse - tvuj povzdech nad neudrzenim tempa 90.minut.
          mam permici ve 117 v podstate na urovni zadni rady slavie, pokud hraje proti kotli.
          Musim rict ze i kdyz to chapu, neskutecne mi stve to co zase slavie delala pred tim, nez dostala gol - klasicka hra mezi bekama, kdydriv nebo pozdeji (nevim, je to slavisticka specialita:)) to nekdo zkazi. Nevim jestli se boji, nebo je to pak i cela hra tymu (treba se min nabizi zaloznici,apod.) ale najednou se zacne hrat mezi bekama a dopredu ne a ne a najednou jsou vsichni uspokojeni a vetsinou to dopadne tak, ze bud hub to zkazi (jako nyni:), nebo suchy misto dopredu se zasekne a hraje na brabce a nebo to nedejboze brabec "posle domu":)))
          Mrzi mi, ze i pred plnym edenem se nehraje "co se do nich vejde" a pak to dopada jak jsme videli, najednou nervy, divaci nemi, koukaj a nefandi protoze jsou v pytli a je to nervak dokonce, kdyby vysledek 2:2 byl naprosto neferovej a myslim ze by je to dostalo.
          zdravim
          Martin

          • Re: Slavia - Brno 2:1

            zz     před 15 lety 04.11.2008 10:00 |  
            0 0

            Zdravím Martine,
            to je nemoc českého fotbalu. Hráči jsou spokojeni s výsledkem a už hrají údržbu. Jediným lékem je poslat na hřiště hladové náhradníky. Vystřídal bych v 60 minutě tři hráče, byť s rizikem, že se někdo může zranit a snažil bych se dát naši hře nový impulz. To nahrávání mezi stopery a dozadu na obránce, vadí hodně lidem. Je to o myšlení hráčů v českém fotbale, v tom je rozdíl proti anglické nebo německé lize. Podobně na tréninku v týmech z bundesligy nebo anglické ligy se jezdí v tempu celý trénink, to v Čechách je nereálné. Je to dáno i konkurencí v zahraničí a u nás. Proto si nikdo nedovolí vypustit druhý poločas nebo trénink. Šanci by dostal konkurent na tomto postu. Je to v Čechách běh na dlouhou trať, ale je věcí trenérů, aby k tomu hráče vedli. Aspoň v týmech jako Slávia, Bolka, Ostrava, Sparta, Teplice, kde je určitá konkurence v kádru.

            • Re: Slavia - Brno 2:1

              Wommi     před 15 lety 04.11.2008 10:11 |  
              0 0

              ..pravdou je ze to lidi stve..vzdyt okolo mne snad kazdej fanda "porvaval" kluci dopredu, jedem, ne zpatky,..apod.....:)

              krom toho ze se diva pekne na to jak se vali jeden utok za druhym...

              ..chapu ze je treba myslet i na zadni kolecka..ale na druhou stranu, co..kdyby se treba vyhralo 5:2..kdyt je to pekny..lidi to oceni...vsak uz jsme tam zazili ted ty krasny vyhry a k tomu by ten eden byl paradni..je to show..chapu vaniaka, ze by asi za ty goly nebyl rad..ale ve finale myslim ze by to melo vetsi ohlas nez treba "usmudlanych" 1:0
              M.

              • Re: Slavia - Brno 2:1

                zz     před 15 lety 04.11.2008 10:20 |  
                0 0

                Martine,
                ono to začíná už od žáčků, kdy se hraje na udržení výsledku. To je o i systému práce s mládeží. Líbil se mi včera trenér Večeřa, když mu redaktor ČT položil otázku, že v posledních dvou zápasech inkasovali hodně gólů. A on mu odpověděl, že je to jedno, důležité je, že dali více branek, než inkasovali. Fotbal se hraje pro lidi a Večeřa to pochopil. Bohužel většina lidí v českém fotbale, včetně novinářů, klade větší váhu na nulu obdržených gólů.

        • Re: Slavia - Brno 2:1

          quelhar (admin)     před 15 lety 04.11.2008 11:22 |  
          0 0

          Zdravim.
          Tak se tak zamyslim nad tim, jak pises, ze potrebuujeme hrace, kteri obstoji v Evrope v souvislosti s tim, co pises o lize. Bohuzel mam takovy pocit, ze pokud bychom nejakym zpusobem prisli k hracum, kteri budou schopni obstavat pravidelne i v Evrope, tak by za jednu sezonu u nas stejne zleniveli. Protoze pokud mame v lize jen dva nebo tri soupere, tak to je 24 ligovych zapasu, ktere uhraji takovi hraci v pohode na pul plynu a 6 ligovych a nejakych 8 poharovych zapasu, kdy by museli hrat opravdu naplno. To uz je lepsi mit hrace s perspektivou zlepsovani, pro ktere bude kazdy zapas Gambrinus ligy vyzvou, kde musi hrat naplno. Vzhledem k nasi lize si myslim, ze je snad i vyhodnejsi mit hrace, kteri se muzou zlepsovat i v lize a ne jen takove, kterym neco da jen par zapasu za sezonu.
          A jeste k tvemu puvodnimu prispevku, kde kritizujes nase standardky. Ja bych to nevidel tak spatne, po precizne zahrane standardce Cernym jsme dali gol v lize, po jine precizne zahrane standardce Volesakem jsme dali postupovy gol ve Vaslui. Je videt, ze mame nacvicene nejake signaly, obcas nejaky ukazeme, mame ruzne varianty zahravani standardek a na hristi je kapitan Brabec od toho, aby urcil, kdo a jak bude trestny kop zahravat. Oproti minule sezone v tom vidim velky posun kupredu.

          • Re: Slavia - Brno 2:1

            zz     před 15 lety 04.11.2008 13:47 |  
            0 0

            Zdravím,
            mně ty standardky přijdou hodně čitelné. To, že jsme dali gól Spartě, nebylo tak o nacvičeném signálu, ale spíše o chaosu Sparty při bránění standardky. Přitom není těžké nacvičit pár signálů. Třeba Ostrava proti Zlínu sehrála zajímavý signál na Tchuře, a byl z toho málem gól. Máme hráče na zakončení při standardkách, je třeba toho využít. Je to jen o improvizaci, není to neřešitelný úkol.
            Pokud jde o to, že je lepší mít hráče, kteří se můžou zlepšovat než hráče, kteří obstojí v pohárové Evropě. Já s tím nesouhlasím. My potřebujeme peníze z LM, nový model nám nahrává, proto bych v přestupové politice kladl důraz na to, aby hráč byl kvalitou i v pohárech. navíc je třeba počítat s tím, že dojde ke zkvalitnění kádrů u Brna, Sparty, Teplic, Liberce, už to nebude jen o Ostravě, Bolce. Prostě místo tří průměrných hráčů v pohárovém kontextu, koupit jednoho kvalitního. Nemyslím si, že by tito hráči zlenivěli, stačí se podívat na Tavarese, Šventa, Belaida.

            • Re: Slavia - Brno 2:1

              mart     před 15 lety 05.11.2008 13:33 |  
              0 0

              Jejda, ...mi utekl cely odstavec, a pekny. Dobra diskuse panove, opravdu se mi moc libi. Skoda , ze jsem ji neobjevil driv :(.
              V prvni rade bych se chtel panu zz omluvit za toho Strihavku. Tam slo opravdu a pouze o vtip, a to skutecne pouze v souvislosti s golem proti Sparte(mel jsem radost z golu, ne za Strihavky:). Byl to jen vtip, .... ne kazdy se holt povede:).
              Spartu v Ostrave jsem navic vubec nevidel (takze ani ten gol:D), pouze jsem se radoval u on-line. Nevidel jsem ani vetsi cast Brna, za to jsem videl celou Boleslav. K tomu rozboru okolo MJ, a zdanlive rozdilnym nazorum quelhara a pana zz, ..... on je ten Vas nazor vlastne dost podobny. Na domaci ligu(snad krome Bolky a Ostravy) staci pomalejsi prechod do utoku, a napadani tak nejak v "naznaku". Na to je MJ pouzitelny, dalo by se rici i dostatecne dobry. Jestli ma i na "modernu", na rychly prechod do utoku, na poradny, ostry "forchecking" (treba jak jsme videli vcera L'pool v. A. Madrid), o tom mam sve pochybnosti, ale snad se zase spletu a proti Ville neco ukaze. Mozna by mohl casteji vystrelit (...a hlavne si to nepripravovat 2 hodiny, nez mu to nekdo ukopne. (vcera treba Vucinic z Rima... to nebyl uplne spatnej gol:)). Jsem uz samozrejme hodne nervozni, ...a v plne priprave - postavil jsem si nahore jeste jednu televizi, abych mohl sledovat Galaxii i CH5. (Navic jsem zene poradil, ze by mohla jit navstivit svou matku :). Kolegove v praci se me uz vyptavaji jak to dopadne, a zatim jsem nic jineho nez fifty;fifty nevymyslel.(Rozumej 50%vyhra, 50%procent prohra, ...a zbylych 50% remiza:D).
              Koukali jste vcera nekdo na L'pool? zdravi mart

              • Re: Slavia - Brno 2:1

                quelhar (admin)     před 15 lety 05.11.2008 14:54 |  
                0 0

                Zdravim. Ostry forcheking jako byl k videni vcera v zapase Liverpoolu - ten v nasem tymu zatim nezvladne vubec nikdo. To je proste o level jinde nez jsou soucasne moznosti hracu Slavie. Mozna v nekterych fazich hry jsme schopni se tomu priblizit, ale rozhodne neni v nasich silach to predvadet cely zapas. To bychom museli hrat kazdy vikend utkani bud v Boleslavi nebo v Ostrave. Ja jsem vcera prepinal mezi AS Rim a Liverpoolem a ty fotbaly byly nesrovnatelne. V Italii pohodicka, fotbal bez pohybu, v Anglii neustale nekolik hracu ve sprintu.
                A co se tyce MJ, tak dle meho nazoru je to hrac, ktery ma za sebou v uplynulem roce nejvetsi vykonnostni rust a posledni zapasy mi pripomina bratrance Lukase v jeho nejlepsich slavistickych letech - rychle vyvezeni mice, rychla prihravka na nabihajiciho hrace. Vzhledem k jeho relativnimu mladi je navic stale potencial se zlepsovat. Ackoli to mnoho lidi tezko vydycha, tak si myslim, ze ve Slavii bude odvadet dlouhou dobu dobre sluzby. Stejne jako pro vetsinu ostatnich nasich hracu je srovnani s prednimi evropskymi celky ve skupine velmi uzitecne a napomuze k jeho dalsimu zlepsovani.
                Tezko lze cekat, ze se Aston Ville vyrovname, ale pokusit se o to samozrejme musime. Presto je dle meho nazoru propast mezi Premier League a Gambrinus ligou tak obrovska, ze to bude velmi problematicke. Sance vidim na 15%-30%-55% a jakykoli bodovy zisk by byl pro me velmi prijemne prekvapeni.

                • Re: Slavia - Brno 2:1

                  mart     před 15 lety 05.11.2008 15:23 |  
                  0 0

                  zdravim zpatky:). Ten vcerejsi zapas (L'poolv A.Madrid), ... mam pocit, ze za takove vykony by oba tymy zaslouzily dva, jestli ne 3 body. Mozna byli malinko vic videt Reds, ale Atletiko me doslova nadchlo!!! Ja jejich hrace povetsinou vubec neznam, (krome chroniku jako je Heitga a nebo Maniche :) ale jejich braneni bylo vynikajici, prechod do utoku raketovy, a vyprovokovali Liverpool k jednomu z nejlepsich vykonu co jsem od Reds videl. Kdyz to srovnam s minulou stredou (Portsmouth), ....tezko to cely chapu.
                  Co se tyce Marka Jarolima, doufam, ze se pletu ja, a budu verit, ze to mate quelhare dobre "skouknute". Nakonec, ja se pletu dost casto. (Nejlepsi moje "trefa" byl komentar po prvnim vystoupeni Adebayora v dresu Arsenalu: "Ten na Arsenal nema, je moc pomaly, vlastne podobny jako Kanu, a navic neumi moc hlavickovat" :D). Tak doufam, ze mi Marek jeste vysvetli, ze muj odhad jeho rychlosti a dravosti byl naprostu spatny, ....protoze v nekterych pripadech jsem to i trefil (zde asi muj oblibenec - Tomas Hrdlicka).mart