Fortuna liga

V neděli přijede Žižkov

V rámci čtrnáctého kola Gambinus ligy se Slavia utká s Viktorií Žižkov. V Edenu se hraje v neděli od 20:00, utkání budou přítomny kamery ČT4.

"Utkání v Budějovicích jsme si rozebrali, podobný výpadek se už nesmí opakovat. Je sice pravda, že jsme předtím měli náročnější program, ale na to se pochopitelně vymlouvat nemůžeme," nehledá výmluvy ke kolapsu v Budějovicích Karel Jarolím.
Viktoria Žižkov si ve třináctém kole připsala, stejně jako Slavia, bod za remízu. Na domácím hřišti vybojovala bod s Libercem. Venku to už tak slavné není, žižkovští "dokázali" prohrát venku každý zápas, a to se skore 4:14. Čtyři branky rozdělila mezi pouhé dva zápasy venku. Přesně v opačné situaci je Slavia na domácím hřišti, má odsud plný počet bodů a skore 18:1.

O utkání se Žižkovem je zájem, doposud bylo prodáno přes deset tisíc vstupenek. Jejich majitelé však na trávníku neuvidí zraněné Tavarese, Grajciara, Šmicera a Litteriho. Za béčko nastoupili dnes Dřížďal a Šiklič, do zítřejšího utkání tak také nezasáhnou.

Pravděpodobná sestava Slavie podle autora článku:
Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček - Jarolím, Belaid, Volešák, Černý - Necid, Toleski.

Komentáře (35)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: V neděli přijede Žižkov

    quelhar (admin)     před 15 lety 15.11.2008 19:24 |  
    0 0

    Zdravim vsechny. Souperi ztraceli, Banik jen remizoval, Boleslav prohrala. Na jednu stranu to je dobra zprava - pri vyhre odskocime vsem souperum na minimalne sest bodu. Na druhou stranu hraci muzou mit v povedomi, ze kdyz se remizuje, tak se nic extra nedeje, protoze zustane naskok ctyr bodu. Takove (trebaze jen podvedome, neverim, ze by kdokoli vedome takto uvazoval) uvazovani muze byt demotivujici.
    Statistiky jsou take na jednu stranu priznive (my doma jen vyhry, souper venku jen prohry), na druhou stranu zadna serie netrva vecne a obe jsou uz tak dlouhe, ze by mohly skoncit.
    Cekam velmi tezky zapas. Nase forma uz neni kdovijaka, jsme spise na sestupne vlne, nelze cekat vicegolove vitezstvi a nejakou exhibici, jako proti Bohemians, Kladnu nebo Olomouci. Daleko vice lze ocekavat boj a pokud tri body, tak po hubenem jednogolovem vitezstvi. Souper je sice v tabulce uplne posledni, ale je nutne videt i to, ze jeho hraci maji bezesporu na vic.
    Co se tyce sestavy, tak je nekolik moznosti (predevsim jak nahradit Tavarese), ale vidim v nich tak ctyri obecne moznosti.
    1) Totalne ofenzivni taktika, s rozlozenim defenzivnich povinnosti na vic zalozniku a s Cernym na levem beku. Prototyp takove sestavy muze vypadat takto: Vaniak - Krajcik, Suchy, Brabec, Cerny - Jarolim, Volesak (Janda), Belaid, Svento - Necid, Senkerik (Toleski, Ivana). Jeji vyhoda je velka kreativita, velka ofenzivni sila. Nevyhoda je hra smerem dozadu, pokud chybi typicky defenzivni zaloznik a oba krajni obranci jsou spis orientovani ofenzivne, je obrana velmi zranitelna.
    2) Stredne ofenzivni taktika s Latkou: Vaniak - Krajcik, Suchy, Brabec, Cerny - Jarolim, Latka, Belaid, Svento - Necid, dalsi utocnik
    V nasazeni Latky vidim pozitivum alespon v tom, ze si podle prubehu zapasu muze menit pozici se Suchym.
    3) Stredne ofenzivni taktika s Hubackem - v tom pripade se bojim varianty se Sventem v utoku: Vaniak - Krajcik, Suchy, Brabec, Hubacek - Jarolim, Volesak (Janda), Belaid, Cerny - Necid, Svento.
    4) Posledni moznost je nasazeni Hubacka i Latky, ta nemusi byt uplne defenzivni (ostatne videli jsme uz v Edenu Hubacka zapojovat se do ofenzivy vice nez kdy driv).
    Jsem zvedavy, jak to trener vyresi. V kazdem pripade musime hrat na vitezstvi, jinak to doma ani nejde. Verim, ze hraci vypudili z tela unavu a pri vedomi, ze dalsi zapas je az za tyden, nechaji na hristi maximum, budou hrat do posledni minuty a potesi nas vitezstvim. Ja osobne budu spokojen s jakymkoli tribodovym vysledkem.

    • Re: V neděli přijede Žižkov

      mart     před 15 lety 15.11.2008 19:46 |  
      0 0

      Dobry vecer quelharovi, a vsem vubec.
      Prave jsem dokoukal svuj oblibeny Arsenal, ....hosi hrali na jen na pul, .... takze to bylo spise "arse", nez neco jineho. Hvezda minuleho zapasu,( ...jakysi United sidlici nekde na predmesti Liverpoolu), se snazila tentokrat ziskat titul "nejneviditelnejsiho" hrace. Panove mimo jine podcenili, co to znamena, hrat zapas rizeny panem Reilym.
      Doufam, ze nasi hosi budou lepsi nez Arsenal:).
      Nabidnul bych jeste jednu variantu. Dva ofenzivni zaloznici (novinka!!!!:D), ale tentokrat ale Latka(!) a Janda, a pred nimi jen Necid. Je to asi blbost, ale Latka by si sve uhral na ofenzivnim halvu, ... vzhledem k jeho extremnimu startu na balon, mozna vic nez na DZ.
      Jinak jsem se opet pohadal s tchyni, Liverpool vyhral, Ostrava remizovala, a Bolka prohrala, .... takze (zatim) dobry den(aspon pro me:). Ted uz vlastne spis dobry vecer.mart

    • Re: V neděli přijede Žižkov

      slaviator     před 15 lety 15.11.2008 20:20 |  
      0 0

      Jsem pro 1), akorát utok Necid-Toleski...

      • Re: V neděli přijede Žižkov

        mart     před 15 lety 15.11.2008 20:28 |  
        0 0

        :(, dobra, vyhral's.
        Ale nemoh' by aspon hrat na pravym halvu Senky misto Jarolima??
        o.k, uz mlcim. Vyhral's.mart

        • Re: V neděli přijede Žižkov

          slaviator     před 15 lety 15.11.2008 22:04 |  
          0 0

          Spíše Janda místo obou. :)

    • Re: V neděli přijede Žižkov

      Eluin (přítel SN)     před 15 lety 15.11.2008 20:35 |  
      0 0

      Zajímavý rozbor možné sestavy, osobně nevím, ke které možnosti bych se já jakožto imaginární trenér Slavie přiklonil, ale patrně by to bylo číslo 1.
      Slavia - doma samé výhry. Žižkov - doma samé prohry....vše nám hraje do karet...je to až takové podezřelé, jen abychom nezažili další "žižkovský" šok 3:0... (pesimistický červík hlodá..)

      • Re: V neděli přijede Žižkov

        slaviator     před 15 lety 15.11.2008 22:05 |  
        0 0

        My budeme hrát v Edenu a Žižkov na svém stadáku? Že oba budou hrát "doma" :-)))

        • Re: V neděli přijede Žižkov

          Eluin (přítel SN)     před 15 lety 16.11.2008 08:23 |  
          0 0

          Sorry, byl to překlep :-), nějak mi z toho fotbalu už jde hlava kolem :-)

    • Re: V neděli přijede Žižkov

      quelhar (admin)     před 15 lety 15.11.2008 21:29 |  
      0 0

      Jeste bych dodal to, co jsem si uvedomil po precteni rozhovoru s Rajnochem.
      Fotbal u nas jede v naprosto totoznych kolejich. Pokud tym hraje dobre a ma serii nekolika dobrych zapasu, zacne se o nem vice mluvit v mediich, experti zacnou chvalit herni projev, dobre nakupy v prestupnim obdobi, kvalitni vedeni tymu a koncepci. Zakonite do nekolika dnu prijde na tym vypadek, ktery se velmi casto protahne az na ctyri ligova kola a z vypadku je krize. Pritom nikdo v tymu nevi, jak se do krize dostali a co delat, aby forma znovu prisla. Presne to se nyni stalo Boleslavi. Pred tremi tydny adorovany tym ziskal za 4 kola pouhe dva body a nikdo nevi, co se stalo a jak z toho ven, zaznivaji obvykla klise o bojovnosti.
      Takova obdobi se daji pozorovat u vsech dobrych tymu ligy. Napr. Sparty se to dotklo po sesti kolech ligy nebo loni po 26. kole. Slavii to potkalo presne pred rokem a je velmi pravdepodobne, ze nas to ceka i letos. Jsem presvedceny o tom, ze to ceka i na Banik, o kterem se v tydnu mluvilo jako o nasem nejvetsim konkurentovi. Prisla remiza s Budejovicemi a ceka tezky zapas v Olomouci. Je dost dobre mozne, ze vsechny tyto skvele hrajici tymy jako Banik a Bolka nakonec budou po podzimu za mizernou Spartou.
      I proto si myslim, ze zitrejsi zapas bude naprosto klicovy. Je jednoduche vyhravat, kdyz se dari. Nase situace je ale ted jina. Pokud dokazeme vyhrat, bude to spolu s vitezstvimi v Ostrave a na Letne nase nejcennejsi vitezstvi v sezone.

      • Re: V neděli přijede Žižkov

        slaviator     před 15 lety 15.11.2008 22:07 |  
        0 0

        Už ale vidíš, že i právě kvůlli tomu klopýtnutí Boleslavi minule s Baníkem a toto s Plzní a teď i Baníku. že i díky tomu bude mít ten bod z Budějovic svoji váhu; pokud zítra vyhrajeme? :)

      • Re: V neděli přijede Žižkov

        martyni (přítel SN)     před 15 lety 15.11.2008 22:16 |  
        0 0

        Hm.., to je fakt. U tymu typu Ostrava a Bolka je to umocneny tim, ze tam neni tak velky tlak na hrace, jasne, v Ostrave asi chteji titul, ale klub dlouhodobe neni zvykly hrat kazdej zapas na vitezstvi. Jsem zvedav, jak se s tim vyporadame a souhlasim, tohle je fakt hodne dulezitej zapas, jde o to nedostat se do krize, neztratit dvakrat za sebou. Snad pomuze Eden a sebevedomi, ktere tym ma. Nejzajimavejsi bude otazka, kdo nahradi Tavarese. Pozor, mame spoustu hracu, kteri se moc nevracej dozadu a jiste si pamatujeme, ze Tavares toho dozadu kolikrat obehal za dva. Latka ho podle me na tomhle postu nemuze nahradit, nema na to fyzicky, je to stoper. Sestava navrhovana autorem clanku mi prijde odvazna az vrazedna, Volesak - Belaid ve stredu, tj. v zasade bez DZ.. samozrejme mozna podobne odvazne by bylo nasadit Vachu, jeho formu tezko odhadnout, ale typove by to mel byt hrac, kterej nam chybi, nekdo, kdo bude poctive behat dozadu a odebirat mice. Jineho takoveho nemame, takze jestli je na tom Lukas dobre...

      • Re: V neděli přijede Žižkov

        zz     před 15 lety 15.11.2008 22:27 |  
        0 0

        Zdraví quelhare,
        nesouhlasím s tím, že Bolka a Ostrava je v krizi. Bolka měla těžký los v závěru podzimu, který ukázal její skutečnou sílu, včetně slabin. Už před začátkem ligy jsem psal o slabé defenzivě Bolky, která se teď ukázala v plné nahotě. Bolka nebude do třetí místa. Tým není v krizi, jen se ukázalo, na co ve skutečnosti má.
        Ostrava taky není v krizi. V té byla na začátku soutěže, kdy přišlo několik nových hráčů a Večeřa hledal optimální sestava. Navíc chtěl mít všechny opory v týmu, což bylo nesmyslné. Ostravě vyhovuje hrát proti týmům, kteří nebetonují. Budějovice hráli hluboký obranný blok, zdvojovaly hráče Ostravy, kteří se nedokázali vyrovnat s tím, že nemají prostor ke kombinační hře. A Ostravě chybí pohyb bez míče proti bránicím týmům, hráči hrají staticky, neudělají pohyb, není komu nahrát. Prostě Ostrava se musí naučit hrát do plných, jako jsme se to naučili my. Je to o tréninku, způsobu hry. Není to o krizi. Statickou hrou a nakopávanými míči nemohla Ostrava uspět. Je to chyba trenéra, že na tento herní styl soupeře tým nepřipraví. Je to stále stejná písnička. Podobné to bylo proti Liberci. Proto bych šetřil se slovem krize. Byl bych hodně opatrný.

      • Re: V neděli přijede Žižkov

        Huzgi (přítel SN)     před 15 lety 15.11.2008 23:31 |  
        0 0

        Je to tak quelhare a je to naprosto logické. Žádný tým české ligy nemá kádr výrazně převyšující ty další, ani my ne. Stačí, když máš těžší soupeře venku a mezi nimi jednou klopýtneš doma a hned je tu série 3 neúspěšných zápasů. Těžký tým může být kdokoli ze středu tabulky, klub, který se najednou propadl ke dnu a musí už zabrat nebo tým, který právě změnil trenéra, což je pomalu také každý druhý. K Ostravě, ta horko těžko vyhrála doma nad Bohemkou, když dostávala neuvěřitelně laciné góly, a následně dostávala nakládačku ve Zlíně, ten i při vlastním vyloučení Ostravu přehrával, jen to vzadu moc otevřel. Toto byly dva zápasy, které Ostrava vyhrála po rozpačitých výkonech, ale novináři hned po dalším povedeném píší o skvěle sladěném týmu a vyladěné superformě. Většina novinářů obecně tíhne k bulvarizaci a využívají líbivá klišé, chabé konstrukce a rychlé zkratky donikam.... Jinak v dnešním Sportu zajímavý rozhovor s Nedvědem, kde se lze dočíst, že v Juventusu mají zásadu neměnit trenéra v rozeběhnuté soutěži. Aspoň někde dělají ten fotbal rozumně, že ano...

        • Re: V neděli přijede Žižkov

          slaviator     před 15 lety 15.11.2008 23:37 |  
          0 0

          To ve Spartě mají zase zásadu nedohrát sezonu s trenérem, který ji začal. Nyní se to mění asi i na půlrok už. Škoda, že se nedá vsadit, zda Chovanec do konce roku zůstane či ne. Kdyby byl pěknej kurs, tak tu pětistovku na jeho vyhazov bych si i vsadil. Nevěřím mu, nevěřím že se Sparta zvedne herně.

          • Re: V neděli přijede Žižkov

            Huzgi (přítel SN)     před 15 lety 15.11.2008 23:39 |  
            0 0

            Až na to, že oni ho nevyhodí, jen zase někam povýší :-), ale on už ten cirkus pak nikdo nechce trénovat....

            • Re: V neděli přijede Žižkov

              slaviator     před 15 lety 16.11.2008 19:04 |  
              0 0

              Ano, povýší zpět na pozici sportovního ředitele... :)

        • Re: V neděli přijede Žižkov

          Eluin (přítel SN)     před 15 lety 16.11.2008 08:30 |  
          0 0

          Pro nezaujatého příznivce kopané je bezesporu dobře, žádný tým GL nemá kádr, jež by výrazně převyšoval ty ostatní. Boj o titul - či sestup - je tak více zajímavý.
          Z těch novinářů mám obdobný pocit. Ještě nedávno vychvalovali do nebes skvěle hrající Brno a jeho fotbal budoucnosti a teď...? Ticho po pěšině. Jen doufám, že brzy nebude i "ticho po Slavii" :).

  2. Re: V neděli přijede Žižkov

    zz     před 15 lety 15.11.2008 21:58 |  
    0 0

    Zdravím a přeji dobrý večer,
    právě probíhající kolo nám hraje do karet. Očekával jsem prohru Bolky, překvapila mě remíza Ostravy, ale na urputně bránící týmy to prostě neumí. Přesto jsem si myslel, že jeden gól dá. Je vidět, že Plzeň pod Vrbou jde nahoru. Je to kvalitní trenér, což dokázal na Slovensku.
    Zastavil bych se u statistik kolegy quelhara. Určitě mají určitou vypovídací hodnotu, ale nesrovnával bych úplně stejně loňský závěr podzimu s letošním. Přestože je tu útlum, tak loni jsme měli úzký kádr a hodně zraněných hráčů. Byli jsme rádi za 11 zdravých hráčů. Letos máme široký kádr, je možné rozložit zátěž a zraněných není tolik. Navíc zápas v Bolce jsme nevyhráli tím, že jsme zvolili špatnou taktiku a neeliminovali přednosti soupeře. Proti Budějovicím jsme sice v první půli nehráli nic mimořádného, přesto jsme si vytvořili hodně šancí a solidní náskok. Druhý poločas jsme nezvládli, dopustili se chyb a odešli kondičně i herně. Chtělo tomu čelit střídáním o poločase a tím oživit hru. Hráli jsme profesorsky, protože nás poznamenal náročný program. Proto bych nedal úplně rovnítko mezi loňským závěrem podzimu a letošním.
    U Bolky se projevilo, že v závěru podzimu má těžký los, což ji prověřilo. Už před ligou jsem psal, že Bolce nevěřím kvůli špatné defenzivě, a to se teď projevilo. Neřekl bych, že je v krizi, jen se ukázala její skutečná síla, včetně slabin. Myslím si, že nebude do třetího místa.
    Pokud jde o náš zápas s Žižkovem, budu spokojený s jakoukoliv výhrou. Sestava KJ je čitelná. Vaniak-Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček-Jarolím, Belaid, Černý, Švento-Toleski, Necid. Já osobně bych nechal odpočinout Necida s Belaidem vzhledem k náročnému programu, který je čeká. Dal bych šanci Jandovi v záloze a Šenkeříkovi v útoku. Variantou může být i nasazení Latky vedle Suchého, ale tady bych byl opatrný. Podle průběhu zápasu bych dal šanci Ivanovi s Váchou. Není možné udělat hodně změn, což by narušilo souhru týmu. Stačí se podívat, jak dopadl Liverpool v Curling cupu. Změny musí být přiměřené.
    Černého bych nedal na beka, protože nemá návyky beka a vzhledem ke kvalitě Naumova i Švancary by to mohl být velký problém podobně jako v Budějovicích. Jarda to na tomto postu zkoušel i v Brně, ale nešlo mu to. Pro hru krajního beka nemá předpoklady a na rozdíl od Hubáčka mu chybí návyky na tento post. Hubáček sice není rychlý, ale umí hrát pozičně a nestojí pět metrů od hráče. Podpora ofenzivy, hlavně ve finální fázi, není od Černého tak kvalitní, aby to vyvážilo jeho hru v defenzivě. Podobně Latka na DZ, taky nemá pro tento post předpoklady a Vozábal by mohl mít hodně prostoru. Je to zbytečný risk. Stáhl bych do středu Jandu, který by zvládl v práci v defenzivě a pokryl Vozábala. Zprava by hráli Krajčík s Šenkeříkem.
    Žižkov se zaměří na obranný blok s tím, že bude spoléhat na brejkové situace a individuální schopnosti některých hráčů jako Švancary a Naumova. K tomu přidá standardky, na které má dobré hráče. Pozor na rohy, Žižkov má dobré hlavičkáře. Pozor na rychlé zahrání standardek od Švancary. Je třeba k hráčům Žižkova těsně přistupovat a nedat jim zbytečný prostor, zvláště Naumov toho dokáže využít. A pozor na střely ze střední vzdálenosti od Vozábala, Novotného a Xaviera.
    Doufám, že naše standardky budou lepší než v posledním zápase. V této činnosti jsme za Budějovicemi výrazně zaostávali. Jejich standardky byly hodně nebezpečné. Naše nikoliv.
    Závěrem bych zmínil včerejší zápas Bochumi s Hannoverem. Zvláště druhá půle měla kvalitu a ukázala nám, jak je důležitá rychlost v moderním fotbale A přechodová fáze Bochumi byla učebnicová. Stejně tak nasazení a snaha hrát na vítězství i za cenu rizika.
    Doufám, že zítra bude solidní návštěva a náš náskok před konkurencí opět naroste. Přeji hezký večer.

    • Re: V neděli přijede Žižkov

      slaviator     před 15 lety 15.11.2008 22:12 |  
      0 0

      Zdravím,
      já očekával u obou zápasů remízu, možná spíše u Baníku i dokonce vítězství. Ale jak píšeš, Plzeň se pod Vrbou vážně zvedá...
      Každopádně, citace z Tvého příspěvku. "Sestava KJ je čitelná. Vaniak-Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček-Jarolím, Belaid, Černý, Švento-Toleski, Necid. Já osobně bych nechal odpočinout Necida s Belaidem vzhledem k náročnému programu, který je čeká." Podle toho co píšeš dál je zřejmé, že Necid v sestavě = Šenky. Stane se. Hlavně aby tuhle chybku neudělal trenér Jarolím při sestavování nominace, že by se "upsal" :-) Ale zase chvíli vážněji: zítra to bude spíše než fotbal asi boj, i když Vozábal je technický hráč, Švancara taky, super by bylo kdyby nehrál "Ztracený". Nebo ne? Nebo by dostal nakopáno tentokrát on? "Nenene, takhle ne, pane Stracený! My si ty vaše fauly z loňské sezony móóc dobře pamatujeme, víte, pane Stracený? Toho Dřížďala aj toho Kalivodu, víte? A to vaše brečení po zápase, že vám trenér Jarolím nepodal ruku. Tak takhle néé, pane Stracený, takhle nééé..."

      • Re: V neděli přijede Žižkov

        zz     před 15 lety 15.11.2008 22:17 |  
        0 0

        Zdravím Lukáši,
        špatně jsi mě pochopil. Píši, že podle mě KJ postaví do útoku Necida s Toleskim. Já osobně bych nechal Necku odpočinout a postavil Toleskiho s Šenkeříkem. A v druhé půli Ivanu s Váchou.

        • Re: V neděli přijede Žižkov

          slaviator     před 15 lety 15.11.2008 22:28 |  
          0 0

          Aha, promiň... Omlouvám se. Blbě jsem pochopil. To víš, už taky stárnu... :-)))) Teď jsem dvakrát za sebou vstával v šest hodin, spát chodím ve dvě ve tři ráno i, člověk je pak celej přetaženej a nejhorší je, že o víkendy je to ještě horší než během pracovního týdne.

          • Re: V neděli přijede Žižkov

            zz     před 15 lety 15.11.2008 22:40 |  
            0 0

            O víkendu chodíš spát ve tři a vstáváš v pět? Ty jsi jako Stachanovec.

            • Re: V neděli přijede Žižkov

              slaviator     před 15 lety 15.11.2008 23:11 |  
              0 0

              Na dnešek jsem třebas šel do postele někdy kolem půlnoci, jenže prostě jsem nemoh a nemoh zabrat... A vím, že jsem se ještě díval na hodiny, když bylo 3/4 na tři. A ráno jsem musel vstávat brzo, jel jsem do Prahy.

              Jinak dneska jsem zjistil kolik má ČT za reklamu v hlavním vysílacím čase. Myslel jsem, že mě omejou, když jsem slyšel ty čísla. Za jeden reklamní spot v délce 30 s má v Uvolněte se, prosím - což je marketingově nejlepší pořad ČT - 325.000 /Kč. A fotbalová utkání hlavně reprezentace se tomu dost blíží. A oni jsou líní zaplatit 1,2 milionu za práva reprezentace, byť to koupili třebas i Poláci (!). Nebo dát Slavii vlastně 300 tisíc (plus výroba TV signálu). Hlavně že ČT vymýšlí stále nové a nové způsoby jak vytáhnout z našich kapes prachy. Platit koncesionářský poplatek musí každý, kdo má v baráku zavedený elektircký proud - pokud nepodá čestné prohlášení, že TV nemá. Dost lidí ji jen kvůli tomu proto zrušilo, protože na ČT nekoukaj. A buď koukaj na počítači na DVD, nebo když chtěj kouknout´na fotbal třebas, jdou do hospody. Kde se stejně jako v dalších firmách platí za každou TV, ne jako v domácnosti kde je to "jen" jednou. Teď se bude nejspíše platit ale i za počítače s grafickou a zvukovou kartou! Když máš TV, nedotkne se tě to. Když jsi ji vyhodil a neplatíš ted, budeš platit - pokud nevyhodíš i počítač. A firmy najednou budou platit nejen za TV, ale i za všechny počítače. Takže některým to vzroste i několikanásobně, protože mají ve firmě jen pár TV, ale spoustu PC. Vem si jen třebas městské úřady, magistráty, ministerstva. Každý úředník má svůj PC, za každý bude muset být odveden poplatek. To je síla, co...

              • Re: V neděli přijede Žižkov

                zz     před 15 lety 15.11.2008 23:16 |  
                0 0

                To neprojde. Jinak ČT je černá díra, kde jsou netransparetní pravidla při rozdělování peněz. Pak se nelze divit, že Slávia dostane směšnou nabídku, zato za stupidní seriály se vyhazují desítky miliónů. Kdekdo má svůj nadbytečný pořad. Prostě hrůza.

                • Re: V neděli přijede Žižkov

                  slaviator     před 15 lety 15.11.2008 23:22 |  
                  0 0

                  Doufám že to neprojde! A taky už nějak utichlo, že by měla z ČT zmizet úplně reklama. Teď je to, myslím, omezeno na 3% vysílacího času. Ale ČT by za chvíli chtěla poplatky i za to, že máš připojení na internet v mobilu a mohl bys je tak sledovat přes mobil... Není asi nic jednoduššího než si založit nějakou vlastní firmu, prohlásit ji za veřejnoprávní a požadovat pak, aby ti všichni platili koncesionářskej poplatek. Já bych byl nejraději pro to, aby se ČT platila přímo z daní. Aby na to byl vyčleněn kus rozpočtu. To co odvádí každá fyzická i právnická osoba nyní státu přes koncesionářské poplatky by se odvádělo jako daň a bylo by to.
                  Ale což o seriály. Horší je, že místo aby dali fotbal, za kterej zaplatí sice třebas milion, ale na reklamě mohou získat milionů i pět, tak tam daj opáčko golfového turnaje na Fidži nebo něco takového.

        • Re: V neděli přijede Žižkov

          Bulldock (přítel SN)     před 15 lety 15.11.2008 22:37 |  
          0 0

          Já bych střelil ofenzivní sestavu. Při absenci Tavarese se sice nabízí Vácha nebo Cissé, ale nečekám, že KJ jednoho či druhého nasadí do základu. Obávám se, že postaví vedle sebe Černého, Belaida a MJ a pak bude povídat, že hráči v 1. poločase neplnili obranné povinnosti podle představ. Nejlíp z našich oz brání Volešák, ale ani jeden nemá předpoklady (aspoň rychlostní. . snad jen Tijany), aby odebíral balony ve středu pole. Nebál bych se většího okysličení. Trenér AV taky udělal asi 5 změn do Uefy. Čili: Vaniak, Krajčík, Suchý, Latka, Hubáček, Šenkeřík, Belaid, Švento, Necid, Janda, Toleski (Ivana). S tím, že Janda, Šenky a samozřejmě Necka, příp. Ivana pomohou presovat na zálohu Žižkova. . A do 2. půle bych pustil třeba Cissého/Váchu, Volešáka/MJ, Ivanu.

    • Re: V neděli přijede Žižkov

      quelhar (admin)     před 15 lety 15.11.2008 22:23 |  
      0 0

      Zdravim. Ja jsem ani nijak nesrovnaval. Je jasne, ze tyto vypadky formy ci krize maji sve specificke duvody, u kazdeho tymu jine i u stejneho tymu v ruznych obdobich jine. Ale fakt je, ze takova krize v posledni dobe proste prichazi na kazdeho a vetsinou to je jednou za pulsezonu. Letos mame sirsi kadr nez loni, zraneni je mene, ale nekteri hraci jsou unaveni a klicovy muz defenzivy Tavares zraneny.
      Nesouhlasim s tim, ze je sestava KJ citelna. Mi se nejpravdepodobneji jevi sestava se Sventem v utoku, jakkoli se mi nelibi. Nicmene se sestavou, kterou jsi napsal, bych byl spokojeny, je to podle me nejlepsi reseni. V utoku by tak hrali dva hraci schopni strilet branky (Senkerikova achillova pata je prave zakonceni, proto bych jel v domacich zapasech do zakladu nestavel) a v zaloze nebezpecny rychly Svento a tri kreativni zaloznici schopni se dostat do zakonceni. Tato sestava by pro soupere byla velmi nebezpecna. Sice jsem nevidel zapas v Budejovicich, ale podle vseho Janda opet nijak nepresvedcil, v domacim zapase budeme potrebovat kreativitu, i proto bych byl pro sestavu bez Jandy.
      Verim, ze se navsteva priblizi deseti tisicum, kdyby prekonala dnesni navstevu na Bazalech, byl bych nadseny.

      • Re: V neděli přijede Žižkov

        zz     před 15 lety 15.11.2008 22:36 |  
        0 0

        To, že si Tavares odpočine, nám může pomoci v Poháru Uefa. Proto bych nechal odpočinout i Necida s Belaidem, aby nám pomohli postoupit ze skupiny. Je třeba rozložit zátěž, jinak na to dojedeme. Janda by mohl nahradit v defenzivní činnosti Tavarese a Šenkeřík by mohl hrát zprava spolu s Krajčíkem. I když Šenkeřík není gólový, tak bych mu dal důvěru.
        Hlavně mi jde o rozložení zátěže. Žižkov musíme porazit i s hráči širšího kádru. A stále honíme dva zajíce, na to je třeba pamatovat.

        • Re: V neděli přijede Žižkov

          slaviator     před 15 lety 15.11.2008 22:38 |  
          0 0

          A na jaře to budou snad zající tři stále :) Včetně domácího poháru samozřejmě. Takže cíl je jasný: postup ze skupiny UEFA.

        • Re: V neděli přijede Žižkov

          Bulldock (přítel SN)     před 15 lety 15.11.2008 22:49 |  
          0 0

          Zdravím, pánové. Ty postřehy o mediálním a sportovním tlaku jsou určitě dobré. I pro nás bylo nové z druhého místa bojovat o první.. A to máme např. oproti Baníku tu výhodu, že každoročně hrajeme poháry..i to je důvod (a Spartu nechme stranou), proč jsme letos v Evropě sami. Pokud jde o sestavu, tak Janda zahrál minule solidně. V 1. půli byl dobrý, ve druhé nebyl dobrý nikdo..snad Vaniak. Souhlasím s nasazením Jandy i Šenkyho. KJ podle mě je čitelný vcelku dost. Už to není stejný trenér jako před 2 lety, když (ač z nouze) vytáhl z klobouku 2 dorostence a příště zas jiné .. Povětšinou se teď drží delší dobu svých not, ale občas si nějakou kulišárnu vymyslí. Kde bych to ocenil hlavně.. to je ve standartkách. Ty nám už dlouhodobě moc nešlapou.. Chtělo by to někoho ala Otepka, kdo má vlastní nápady a vymýšlí poád nové kulišárny. Sice tam jsou v poslední době aspoň náznaky, ael jen houšť!

  3. Re: V neděli přijede Žižkov

    Wommi     před 15 lety 16.11.2008 15:26 |  
    0 0

    ..mozna zajimavy postreh z edenu,...akorat jsem se odtad vratil z nakupu..tak jsem nakouk na stadion a hle....nad klubovkama je napis ze jde o stadion slavie!!!..KONECNE...

    ..co bohuzel ale me nepragmaticke oko trochu zklamalo, zer bych cekal nejaky aspon trochu zajimave provedeny napis, popr. pekne barevne reseny-je to pouze napis a ke vsemu zde neni samotny nazev sk slavia praha, ale je zede oficialni nazev (obch. firma spolecnosti):
    SK SLAVIA PRAHA - fotbal a.s. - coz musim rict, ale spon pro mne - je hrozny!

    jinak uz facha restaurace, pred vchodem jsou takovy ty cedule co vzdycky pred hospodama, ale napis, nejaka reklama na restauraci nikoliv.

    a posledni..nahore nad obrazovkou konecne zadelali ty diry ktere byly okolo uchytu na drzaky obrazovky,..snad uz to pak jen oblozi tema deskama a zase bude lepe!

    zdravim a tesim se na vecer..a nashle na stadaku!
    M.

    • Re: V neděli přijede Žižkov

      quelhar (admin)     před 15 lety 16.11.2008 15:43 |  
      0 0

      Ten napis tam byl uz pri zapase s Aston Villou.

      • Re: V neděli přijede Žižkov

        Wommi     před 15 lety 16.11.2008 16:32 |  
        0 0

        ..aha to jsem nevedel, tam jsem bohuzel nebyl..bohuzel..

        ..kazdopadne bych cekal vic napis slavia praha jen, net ten odkaz na tu akciovku to mi prijde divny....
        ale ve finale je to lepsi nez nic..obavam se ze se nejakyho znaku slavia a napisu zepredu asi nedockame:))
        M.

  4. Re: V neděli přijede Žižkov, polocas

    mart     před 15 lety 16.11.2008 21:03 |  
    0 0

    ...tak sem zatim prekvapive klidnejsi, nez pred tydnem.
    Kdyz chybi Tavares, tak je dobre, ze tam je Hubacek (i kdyz zatim dost neobvykle "tece". Belaid je bez misy polovicni, ale snad se jeste zlepsi.
    Nejvic se mi zatim libi Svancara.
    Nasi "nahradnici" si snad nevodou tak spatne,
    Tak hosi do toho!

    • Re: V neděli přijede Žižkov, polocas

      mart     před 15 lety 16.11.2008 21:54 |  
      0 0

      ...tak jsem typoval (o puli) 4:1, ale tohle je snad jeste lepsi. Aby si hosi nemysleli, ze to pujde samo. Jednou se to zlomi, snad uz priste.
      Pro ty, kteri videli zive, coz je na SN vetsina: Drzeni mice 71:29 a strely 23:4, ...ostatni jsem nestih, ale i tk sem spokojenej :)
      Hosi dekujem!