Ženský fotbal

Hodnocení podzimu ženských týmů

Fotbalistkám Slavie všech kategorií již před časem skončily podzimní soutěže, tréninky však přesto ještě v menší míře pokračují. Trenéři čtyř týmů tak zhodnotili podzimní sezonu a objasnili plány do dalších měsíců. 

A tým - Martin Šeran:
Jak hodnotíš podzimní sezonu?
Sezona pro nás skončila celkem dobře, jsme na druhém místě. Přesto jsem čekal že budeme mít o dva body více. Hodně mě mrzela remíza se Slováckem. Z pohledu herního výkonu bylo prvních pět zápasů velmi slušných, pak nám maličko poklesla forma a už to nebylo úplně ideální.

Zranilo se mnoho hráček, čím to?
Zranění nám ovlivnilo sezonu. Za prvé jsme během prvního týdne přišli o dvě útočnice, což se projevilo, nehledě na to, že tým byl na sezonu dobře připraven. Ale je to bohužel fotbal, stane se to.

Co tě v sezoně nejvíce potěšilo?
Potěšila mě letní příprava, kdy holky trénovaly opravdu fantasticky a jejich přístup byl stoprocentní. V mistrovských utkáních mě potěšil výkon na Spartě. Mladý mančaft se s tím popasoval velmi dobře a odehráli jsme slušný zápas. Potěšily i výkony jednotlivých hráček.

Na čem je zapracovat do jara?
Musíme zapracovat na fyzické kondici a tvrdosti. A jelikož jsme tým, co hraje ofenzivně, je třeba zapracovat i na defenzivě, přestože jsme na tom již pracovali a nedostali jsme mnoho branek. A to se oproti loňskému roku zlepšilo. Přesto tam vidím nedostatky.

Jaká bude zimní příprava?
Zimní příprava začíná 7. ledna. Ze začátku budeme pracovat na vytrvalosti, zakončíme to soustředěním na Smejkalově boudě. Poté přijdou přípravná utkání, práce s balonem, rychlostní vytrvalost a v březnu se připravíme na sezonu po herní stránce.


Juniorka - Martin Svoboda:
Jak hodnotíš podzimní sezonu svého týmu?
Z pohledu hlavního cíle juniorky a mládeže vůbec hodnotím podzim vesměs pozitivně. Do prvního týmu se v závěru podzimu dostala Světlana Burešová, které se dařilo také mezi reprezentantkami do sedmnácti let, průběžně pak dostaly příležitost vyzkoušet si přípravu mezi klubovou elitou také Iveta Dvořáková a Katka Kuklová. Naopak do juniorky jsme měli možnost zařadit Simonu Necidovou, Moniku Čáslavskou a Žanetu Vlčkovou ze žákyň.

Po dobrém startu do sezony a výhře na Spartě přišly dvě prohry, proč?
Nejdříve je třeba říct, že v lize juniorek jsme neprohráli déle jak rok. Před zápasem v Brně tak jako jeden z důvodů vidím velké sebeuspokojení a jistotu, že se nemůže nic stát. Když se k tomu přidal nadšený a velmi kvalitní výkon soupeřek, vše bylo jasné, na Moravě jsme se nezmohli vůbec na nic. Utkání v Plzni bylo jiné, nastoupili jsme proti v současnosti nejlepšímu juniorskému týmu a po strašidelné první půli jsme po přestávce soupeře přehráli a byli blízko bodu.

Jsi spokojen s umístěním a počtem bodů?
I když každý trenér u mládeže řekne, že ho umístění vůbec nezajímá, není to úplně pravda. Takže i když se nejedná o to nejdůležitější, mrzí mě ztráta tří bodů v Brně a s tím související propad na třetí místo.

Co tě v sezoně nejvíce potěšilo a co naopak zklamalo?
Velmi dobrý byl vstup do sezony, a to především herně. Dále pak příležitost pro juniorky okusit rozdíl mezi dorosteneckou soutěží a první ligou. Ať už to pro některé z nich byla zkušenost pozitivní či pro jiné negativní - všechny teď vědí, že musí zabrat daleko víc, aby se mezi nejlepší dostaly. Zklamáním je pro mě atmosféra, kterou jsou schopni naši "fanoušci" připravit svému vlastnímu týmu a dostat tak sami sebe pod tlak místo podpory v kritických momentech.

Na čem je třeba zapracovat během zimní přestávky?
Je to samozřejmě fyzická příprava, ale budeme se snažit co nejvíce pracovat na hřišti, protože tam fotbalistky patří především. Nadále se pak budeme připravovat na plánované omlazení juniorky a zapojovat tedy postupně do týmu současné úspěšné žákyně.


Starší žákyně - Miloslav Svoboda:
Jak hodnotíš podzimní sezonu svého týmu?
První sezonu starších žákyň v soutěži dívek hodnotím velice kladně. Nevěděli jsme, co můžeme očekávat od soupeřů ani od našich svěřenkyň, ale děvčata mile překvapila.

Jak jsi spokojen se zápasy v derby?
Spokojen jsem byl již po prvním zápase, i když jen s bojovností a snahou, ale ne výsledkově. Pro děvčata to byla dobrá škola, přesvědčila se, že se dá hrát vyrovnaně i se sparťankama, což již bylo vidět na jejich zvýšeném sebevědomí ve druhém zápase.

Jsi spokojen s umístěním a počtem bodů?
Před soutěží jsme říkali, že úspěchem bude alespoň 5. místo - jsme druzí, můj soukromý bodový plán na podzim byl 16 bodů, a to bylo spíše zbožné přání, a my máme po první části 22 bodů. Takže to je asi jasná odpověď - velice spokojen.

Co tě v sezoně nejvíce potěšilo a co naopak zklamalo?

Myslím, že podzimní sezonu jsme si vesměs užívali. Holky jsou skvělé, dobrý pocit jsem zažíval již od letního soustředění. Bylo vidět, že chtějí na sobě pracovat a že jsou hrdé na to, že hrají za Slavii. Během soutěže děvčata dokázala vyhrát i ty zápasy, kde ne všechno vycházelo, tým má svojí morálku, má svoje velké osobnosti. Jako velký plus vidím i to, že již několik děvčat během podzimu začalo trénovat s juniorkou a nastupovaly i do soutěžních zápasů. Zklamání přišlo jenom jednou, a to vážné onemocnění naší brankářské opory Elišky Šolcové, vše snad bude brzy v pořádku, na Eliščin návrat se všichni moc těšíme.

Na čem je třeba zapracovat během zimní přestávky?
V zimě nás čeká několik turnajů, a to Zimní liga na Aritmě (10 zápasů s mladšími žáky), několik halových turnajů i přátelských zápasů. Při přípravných zápasech půjde, kromě hry na těžkých terénech, i o to, dát šanci zahrát si i mladším žákyním ročníku 1996. Zápasy a turnaje by měly hlavně zpestřit náročnou přípravu. Během zimní přestávky nás čeká velká dřina, která bude směřovat k úspěšnému dokončení rozehrané soutěže. Vrcholem kondiční přípravy bude koncem ledna soustředění v Desné v Jizerských horách, kde bych chtěl holky na týden změnit v běžkyně na lyžích. Pak již přijde na řadu i míč, a s ním i snaha o zlepšení veškerých fotbalových i taktických dovedností. Cíl pro jaro je jasný: udržet 2. místo a postoupit do závěrečného turnaje čtyř nejlepších týmů v republice.


Mladší žákyně - Kristýna Feixová:
Jak hodnotíš podzimní sezonu svého týmu?
Byla to naše první soutěžní sezona, holky se zápas od zápasu zlepšovaly, ale některé zápasy mohly zvládnout mnohem lépe.

Jsi spokojena s umístěním a počtem bodů?
Určitě máme co zlepšovat a na jaře chceme získat více bodů.

Co tě v sezoně nejvíce potěšilo a co naopak zklamalo?
Asi nejvíce mě potěšil poslední výkon proti Spartě, kde holky podaly jeden ze svých nejlepších výkonů. Dále naše zatím jediná výhra s Teplicemi. Naopak mě velmi zklamal výkon proti Plzni a Pardubicím.

Na čem je třeba zapracovat během zimní přestávky?
Zapracovat musíme ve všech činnostech a získat co nejvíce herních zkušeností z přátelských utkání.

Komentáře (6)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení podzimu ženských týmů

    Kuka125     před 15 lety 12.12.2008 12:46 |  
    0 0

    No jo, na ženský tě užije, ale o posilách nic. Richi Richi

    • Re: Hodnocení podzimu ženských týmů

      Socrates (přítel SN)     před 15 lety 13.12.2008 02:57 |  
      0 0

      No ty vole ......:-)))))

      • Re: Hodnocení podzimu ženských týmů

        LordOfSpodl11     před 15 lety 13.12.2008 16:08 |  
        0 0

        Soci klid :-D

        • Re: Hodnocení podzimu ženských týmů

          Socrates (přítel SN)     před 15 lety 14.12.2008 02:04 |  
          0 0

          Já jsem v klidu ;-) :-)))

          • Re: Hodnocení podzimu ženských týmů

            Pali     před 15 lety 14.12.2008 18:15 |  
            0 0

            nee asi... :D

            • Re: Hodnocení podzimu ženských týmů

              Socrates (přítel SN)     před 15 lety 16.12.2008 05:39 |  
              0 0

              :-)))))))