O Slavii

Silvestrovská derby: 2:1 pro Slavii

Diváci dnes mohli v Edenu vidět tradiční silvestrovské derby internacionálů doplněné zápasem hráčů nad 50 let a utkáním žáků.

Žáci (ročník 1999):

Slavia - Sparta 4:1 (2:1)

Sestava Slavie: Radimský - Havránek, Bílek, Douděra, Sodoma, Fotr, Mareš, Bielesz, Plucha Lauricella Kotěra, Bartoň

V utkání hraném na 2x15 minut slávisté vstřelili branku hned v první minutě a převahu měli po celý zápas, který nakonec skončil jejich vítězstvím 4:1.

"Jsem spokojený, výhra v silvestrovském derby se počítá. Kluci po taktické stránce splnili, co jsme si řekli před zápasem," byl s výhrou svých svěřenců spokojený kouč Vasil Boev.

Utkání veteránů nad 50 let:

Slavia - Sparta 2:5 (0:2)

Branky: 25. Čáp 31. Lubas (z pen.) - 4. Raška, 5. Kabyl, 37. a 27. Čabala, 36. Slaný

Sestava Slavie: Šticha - Lubas, F. Veselý, Šimurka, Čičatka, Frydrych, Peclinovský, P. Herda, Zlámal, Pauřík, Příložný

Sestava Sparty: Tintěra - Táborský, Caudr, Čabala, Jurkanin, Kotek, Pešice, Raška, Slaný, Táborský, Mlejnek, Denk, Kabyl

Hráči nad 50 let se sešli k šestému silvestrovskému utkání, v tom minulém slávisté prohráli těsně 5:6. Letošní zápas skončil ještě výraznější prohrou, i když Slavia zvládla snížit z penalty, která byla nařízena po třech rohových kopech, na 2:3, Sparta přidala ještě dva góly. Navíc sparťan Slaný neproměnil v 19. minutě penaltu

"Prohráli jsme, zápas se hodnotí špatně. Soupeř byl o trošku mladší a bylo to znát. Nedá se nic dělat, jsem rád, že jsme se potkali a zahráli jsme si, vše ještě budeme dohrávat někde u piva," zhodnotil utkání úspěšný exekutor penalty Ivo Lubas.

Utkání hráčů nad 35 let:

Slavia - Sparta 6:4 (1:2)

Branky: 5. Řehák, 26. Zelenka, 40. Jindráček, 41. a 46. Janoušek, 44. Karel Jarolím - 13. Kukleta, 15. Siegl, 34. Svoboda (z pen.), 40. Josef Němec

Sestava Slavie: Klíma - Kozel, Janů, Medynský, Jeslínek, K. Jarolím, F. Veselý ml., Váňa, Kuka, Řehák, Čáp, Zelenka, Jindráček, Janoušek, Nečas

Sestava Sparty: Sova - Baranek, Z. Svoboda, J. Novotný, Straka, Vrabec, Siegl, Horňák, Josef Němec, Mlejnek, Budka, J. Jarolím, Kukleta

Slavia v silvestrovském derby potvrdila, že v poslední době umí hrát proti Spartě. V polovině hlavního zápasu přitom slávisté prohrávali se sparťany 1:2, jenže slepené branky Jindráčka, Janouška a Karla Jarolíma v poslední desetiminutovce utkání rozhodly, že Slavia i tentokrát odešla ze silvestrovského derby v zápase hráčů nad 35 let neporažena.

Skóre zápasu otevřel již v páté minutě Pavel Řehák, když si nejdříve pokryl míč a poté zakončil nechytatelnou střelou přesně k tyči. O pár minut později však nejdříve po chybě Jeslínka vyrovnal štastným odrazem míče Kukleta, v minutě patnácté otočil skóre Horst Siegl. Slávisté měli poté sice šance na vyrovnání, ovšem Janouškovi ani Kozlovi se skórovat nepodařilo.

Po změně stran vyrovnal ve svém premiérovém silvestrovském derby kanonýr Luděk Zelenka. Za vyrovnaného stavu se začal hrát na obou stranách opatrný fotbal, ovšem ve 34. minutě hry dostal Spartu znovu do vedení Svoboda, který proměnil pokutový kop za tři rohy; o chvíli později pak znovu vyrovnal po přihrávce Pavla Kuky Jindráček. Tento stav však nevydržel ani minutu, neboť Spartu znovu do vedení dostal svou přesnou trefou Josef Němec. O pár vteřin později však vyrovnal Janoušek. Ve 44. minutě se Slavia dostala opět do vedení, když po ťukesu Pavla Řeháka s Pavlem Kukou se dostal do ideální střelecké pozice Karel Jarolím, který nechytatelnou střelou z voleje nedal brankáři Sparty sebemenší šanci. Vítězství Slavie pak ve 46. minutě potvrdil svou druhou brankou v utkání Janoušek.

"Jsem rád, že jsem si zahrál, bylo to super, na druhou stranu mi to naznačuje, že už jsem přesáhnul tu pětatřicítku a z tohoto pohledu je to smutné. Dá se říct, že jsem se na to už od září psychicky připravoval, takže ten špatný pocit už je dneska lepší. Sice dnešní zápas mě trošku hází do kategorie starců, ale já se tak necítím. Nechtěl bych se ještě zúčastňovat podobných akcí, na druhou stranu z dneška jsem nadšený. Obléknout slávistický dres po letech bylo moc hezké a doufám, že to nebylo naposled," zhodnotil svůj výkon autor jednoho gólu a nejlepší slávista zápasu Luděk Zelenka. O tom, že to s ním ještě není tak špatné, svědčí i to, že je s osmi brankami nejlepším kanonýrem druholigové Dukly.

Slávistický trenér Karel Jarolím dnes hrál po boku svého asistenta Pavla Řeháka a kouče juniorky Miroslava Janů, v mužstvu soupeře byl další asistent Petr Vrabec. "Před zápasem jsme se nehecovali, ale hned po něm jsem Petrovi sdělil, že jsem rád, že to takhle dopadlo a že teď od něj bude rok klid," usmíval se po duelu Jarolím. Do derby naskočil po čtyřech letech. "Trápily mě zdravotní potíže a nechtěl jsem tady být jen do počtu. Dneska jsem měl opravdu chuť hrát." Ve slávistickém týmu byl nejstarším hráčem, původně byl zapsán na soupisce veteránů. "Nejstarší? No to je strašný. S tím ale už asi nic neuděláme. Ohledně mého zapsání na soupisku veteránů si to vyřídím s manažerem, protože to přehnal. Mezi mladými kluky se pohybuju pořád, takže se cítím na to s nimi hrát," tvářil se naoko rozzlobeně náš trenér. Ke svému výkonu se moc vyjadřovat nechtěl. "Těžko můžu hodnotit svůj výkon, podstatné je, že jsme otočili výsledek a vyhráli jsme, s tím jsem samozřejmě spokojený. Navíc to, že náš realizační tým vstřelí dvě branky, jsem vůbec nepředpokládal, o to je to příjemnější." Hráče po zápase čekalo ještě společné posezení. "V klidu posedíme, abych byl zítra ve formě a mohl si jít zaběhat," vtipkoval Jarolím.

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Silvestrovská derby: 2:1 pro Slavii

    (host)     před 15 lety 31.12.2008 16:00 |  
    0 0

    Vy, kdo jste na derby byli, citili jste take lehky zavan olivoveho oleje a cesneku? :) jane

    • Re: Silvestrovská derby: 2:1 pro Slavii

      PetCC     před 15 lety 31.12.2008 17:03 |  
      0 0

      Když KJ elegantně obral FS o míč? :-)

  2. Re: Silvestrovská derby: 2:1 pro Slavii

    socolik     před 15 lety 01.01.2009 00:40 |  
    0 0

    Skvely rok vsem SLAVISTUM. Hodne sil a pevne nervy pro diskutera tantalos - bude to pro Vas (Te) moc tezky rok. SLAVIA bude uspesna!