Ženský fotbal

Slávistky uspěly v Drážďanech

Kombinovaný tým fotbalistek Slavie juniorek a starších žákyň vybojoval prvenství na halovém turnaji v Drážďanech za účasti německých celků a jednoho švýcarského. Úspěchu dosáhly i mladší žákyně, když skončily na třetím místě. Oba celky tak vezou domů medaile. Prohlédněte si 28 fotografií.

Starší žákyně + juniorka:
V prvním zápase skupiny holky nastoupily proti B týmu domácího celku Rähnitz. Po celé utkání jsme byli lepším celkem. Poprvé dokázala rozvlnit síť Necidová, pojistku přidala krásnou střelou do šibenice Vlčková. V utkání proti Zwickau jsme jasně dominovali, během pár minut jsme dali čtyři branky a mohli přidávat další, nakonec jsme jich dali pět, bohužel jsme jednu dostali, a to velice zbytečnou. Třetím soupeřem byl Johannstadt, proti kterému jsme se nedokázali dlouho prosadit, suverenita z předchozích utkání chyběla, přesto své střelecké umění ukázala Necidová a zajistila jednobrankové vítězství. Poslední zápas skupiny nám přisoudil dosud neporažený Chemnitzer. Do vedení jsme se sice dostali opět díky kapitánce Necidové, ale nedokázali jsme ho udržet a soupeř vyrovnal. Remíza nám přesto stačila k prvnímu místu ve skupině.

V semifinále nás čekal Neunkirch. V zápase jsme byli lepším celkem, ale vedení jsme se ujali až po zásahu Necidové. Soupeře jsme k naší brance moc nepustili a jednobrankové vedení uhájili. Finále nám přisoudilo domácí celek, který neztratil ani bod a byl nejlépe střílejícím týmem. Přesto realita na place byla jiná, slávistky svého soupeře zatlačily a z tlaku nakonec vyprodukovaly první branku díky střele Komárkové. O chvíli později přidala pojistku nejlepší střelkyně týmu Necidová. Vítězství jsme si pohlídali a holky se mohly radovat z triumfu.

Finále:
Slavia - 1.FFC Fortuna DD Rähnitz A 2:0 (Komárková, Necidová)

Semifinále:
Slavia - FC Neunkirch 1:0 (Necidová)
1.FFC Fortuna DD Rähnitz A - Cehmnitzer FC 4:1

Výsledky Slavie ve skupině:
Slavia - 1.FFC Fortuna DD Rähnitz B 2:0 (Necidová, Vlčková)
Slavia - DFC Westsachsen Zwickau 5:1 (2x Bělohlávková, 2x Necidová, Palková)
Slavia - SV Dresden-Johannstadt 90 1:0 (Necidová)
Slavia - Chemnitzer FC 1:1 (Necidová)

Konečné pořadí:
1. Slavia
2. 1.FFC Fortuna DD Rähnitz A
3. Chemnitzer FC
4. FC Neunkirch
5. SV Dresden-Johannstadt 90
6. FC Erzgebirge Aue
7. HFC Chemie
8. 1.FFC Fortuna DD Rähnitz B
9. Spielvereinigung 1899 Lepzig
10. DFC Westsachsen Zwickau

Sestava: Jindráková - Komárková, Ondrášková, Vlčková, Klesnilová, Bažoutová, Bělohlávková, Necidová, Palková, Čáslavská, Divišová

Střelkyně týmu:

7x - Necidová Simona
2x - Bělohlávková Dana
1x - Palková Aneta, Vlčková Žaneta, Komárková Kristýna


Mladší žákyně:

Naše mladé hráčky dokázaly uhrát skvělý výsledek a zaznamenaly první úspěch, když vybojovaly bronzové medaile. Průběh turnaje byl nečekaný. Hned v prvním zápase dokázaly holky přejet Hoyerswerdaer a vyhrály 3:0, když se o branky podělily Urbánková, Jášová a Břížďalová. Byl to velice motivující úspěch a slávistky to potvrdily hned v následujícím střetnutí, když porazily nastartovaný Aue 1:0 díky povedené střele Jášové. Díky tomu jsme měli nastartováno do semifinále, ale ve třetím zápase jsme se zasekli, přestože už se očekávalo vítězství. Proti týmu Jena jsme sice vedli, ale po zbytečném zaváhání dokázal soupeř vyrovnat. Přesto nám před posledním zápasem stačila remíza, ale čekal nás domácí celek. Holky však bojovaly, dostaly se do vedení díky Břížďalové, ale kvalitní soupeř vyrovnal. Důležitou remízu jsme udrželi, postoupili do semifinále a navíc z prvního místa.

V semifinále nás čekal celek Chemie a bohužel jsme nezvládli začátek utkání, velice brzy jsme dostali branku a vůbec poprvé jsme na turnaji prohrávali. Holky znervózněly a nedokázaly reagovat, navíc soupeř přidal druhou branku a rozhodl o svém postupu do finále. V boji o třetí místo jsme sebrali poslední zbytky sil a vrhli se do boje, který skončil úspěšně. Rozhodla střela Břížďalové, která byla před brankou tečována mezi tyče. Slávistky tak vybojovaly velice cenné třetí místo.

O 3. místo:
Slavia - SV Dresden-Johannstadt 90 1:0 (Břížďalová)

Semifinále:
Slavia - HFC Chemie 0:2
SV Dresden-Johannstadt 90 - 1.FFC Fortuna DD Rähnitz 0:1

Výsledky Slavie ve skupině:
Slavia - Hoyerswerdaer SV 1919 3:0 (Urbánková, Jášová, Břížďalová)
Slavia - FC Erzgebirge Aue 1:0 (Jášová)
Slavia - USV Jena 1:1 (Jášová)
Slavia - 1.FFC Fortuna DD Rähnitz 1:1 (Břížďalová)

Konečné umístění:
1. 1.FFC Fortuna DD Rähnitz
2. HFC Chemie
3. Slavia
4. SV Dresden-Johannstadt 90
5. FC Lok Saalfeld
6. USV Jena
7. FC Erzgebirge Aue
8. Spielvereinigung 1899 Lepzig
9. Hoyerswerdaer SV 1919
10. DFC Westsachsen Zwickau

Sestava: Hrubá - Jášová, Břížďalová, Urbánková, Havelková, Molhancová, Čechová, Šuleková, Kloučková, Štvrňová, Uhrová, Kotrhonzová

Střelkyně týmu:
3x - Jášová Eliška, Břížďalová Daniela
1x - Urbánková Dominika

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky uspěly v Drážďanech

    urs (přítel SN)     před 15 lety 04.01.2009 22:42 |  
    0 0

    nojooo, maj to v genech ;)

    • Re: Slávistky uspěly v Drážďanech

      Fallen (přítel SN)     před 15 lety 05.01.2009 01:03 |  
      0 0

      tj, sniper

      • Re: Slávistky uspěly v Drážďanech

        Socrates (přítel SN)     před 15 lety 05.01.2009 02:02 |  
        0 0

        Maj.....čti pořádně ;-)