O Slavii

Slavia první ve Sportovci roku

Fotbalisté Slavie získali první místo v novinářské anketě Sportovec roku, když o bod porazili tým fotbalistů České republiky do 19 let. 

Slávisté anketě dominovali, na třetím místě skončili slávističtí hokejisté. Přitom i v týmu, který skončil na druhém místě, měla Slavia svého zástupce - Tomáše Necida. Trenérovi U19 Jakubu Dovalilovi cenu předával Vladimír Šmicer. Cenu za první místo převzal za slávisty kapitán Erich Brabec. "Je to pro nás obrovská pocta, jsme moc vděční za novinářské hlasy," řekl náš kapitán.

Komentáře (68)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia první ve Sportovci roku

    Ladineeek     před 15 lety 10.01.2009 20:37 |  
    0 0

    Celý to vyhlašování mně znechutil moderátor, nevím jak ostatním, ale většího debila fakt na ČT asi najít nemohli....leda tak Otu. Trapnější kecy už fakt z huby vypustit nemoh a bylo vidět, že si v tom rejpání do všeho co šlo, vyloženě vychutnával. No ale co, třeba za to dostane permici na druhej břeh :-) bobek na něj....

    • Re: Slavia první ve Sportovci roku

      slaviator     před 15 lety 10.01.2009 20:40 |  
      0 0

      Kdo to moderoval?

      • Re: Slavia první ve Sportovci roku

        Ladineeek     před 15 lety 10.01.2009 20:47 |  
        0 0

        nevím jak se jmenuje, ale fakt mě zvednul mandle :-)

        • Re: Slavia první ve Sportovci roku

          (host)     před 15 lety 10.01.2009 20:55 |  
          0 0

          Jakub Zelezny, jiste si pamatujete jeho skvele komentare fotbalovych zapasu na tv Nova.

          • Re: Slavia první ve Sportovci roku

            zz     před 15 lety 10.01.2009 21:01 |  
            0 0

            Mně stačí jeho moderování Událostí-komentářů.
            On teď moderuje všechno, od sportu přes politiku až po kulturu.

            • Re: Slavia první ve Sportovci roku

              Pedro08     před 15 lety 10.01.2009 22:25 |  
              0 0

              A co tam říkal?

            • Re: Slavia první ve Sportovci roku

              slaviator     před 15 lety 10.01.2009 22:31 |  
              0 0

              ČT jde s úrovní hodně dolů:(

          • Re: Slavia první ve Sportovci roku

            slaviator     před 15 lety 10.01.2009 22:36 |  
            0 0

            aha, už chápu ten jeho "vtípek" na "když se bude psát zejtra v novinách J.Železný, tak budu vědět, že to je Honza" či jak to řek... sem nechápal vubec co to má znamenat. :)

    • Re: Slavia první ve Sportovci roku

      Filipos     před 15 lety 11.01.2009 08:06 |  
      0 0

      Souhlasim s timto ironickym prispevkem. A take bych rad smeknul pred lidmi jako quelhar nebo miross, kteri maji silu nekterym az demagogickym prizpevovatelum oponovat.

      • Re: Slavia první ve Sportovci roku

        Filipos     před 15 lety 11.01.2009 09:48 |  
        0 0

        samo, ze to patri o komentar nize...

  2. udiv

    keksa     před 15 lety 10.01.2009 22:35 |  
    0 0

    Nechapu, jak jsme to mohli vyhrat!
    Podarilo se nam sice diky Sparte a navzdory treneru Jarolimovi a nasemu neschopnemu vedeni vyhrat titul a diky obcasnym vypadkum nasich souperu na podzim, mame maly (skoro zanedbatelny) naskok na cele ligy, ale v tech evropskych poharech to byla ostuda, zejmena pak zapasy s podprumernym anglickym tymem (nazev je tusim Ashton Vija), nemeckym muzstvem z Hamburku (o tom jsem take jeste neslysel) ci ostudna remiza s Ajaxem, ktery jsme jeste kdysi davno porazeli, o soubojich s neznamym italskym celkem ani nemluve.
    Navic prodavame mlade reprezentanty, nejlepsi hrace ligy a budouci hvezdy svetoveho fotbalu, za naprosty pakatel, o kterem sice nikdo nevi, kolik presne cini, ale pakatel to byl, o tom neni sporu.
    Na jejich mista kupujeme v podstate ligovy odpad. Hrace, kteri neumi behat, maji prumernou techniku (lze-li o necem takovem u nich vubec mluvit) a jejich jediny prinos je tak pro trenera, ktery diky provizim vydelava miliony za prihlizeni panu Dolezala a Rosena, kteri maji financi tolik, ze jim Slavia slouzi jako hracka a par "drobnych", ktere se ztrati, si ani nevsimnou. A prave tyto vyzirky jsou duvodem, proc museji nejlepsi hraci naseho tymu ustoupit tlaku a odchazi do jinych tymu. Budme radi, ze se Tomas Necid chrabre vzeprel bezpravi a odmitnul opci do Jablonce, diky cemuz Slavia vydelala velke penize, i kdyz nam je asi vsem jasne, ze tyto penize stejne skonci v kapse trenera Jarolima, pripadne jeho komplicu z jeho fotbalove mafie.
    Vrcholem vseho pak je, ze nedokazeme v plne sestave porazit druholigovy tym (ktery dokonce hraje pouze v peti) a vinou toho nepostoupime do semifinale Vikendu sampionu. Kdyz k tomu pripocteme dve porazky v dalsim prestiznim turnaji Tipsport cup, je zcela evidentni, ze tym je v rozkladu a bude s podivem, jestli v pristi sezone vubec zachrani ligu, obzvlaste, kdyz dochazi k vyprodeji hracu (Necid, Krajcik - ten dokonce neprinesl do kasy ani korunu) a misto nich bud nikdo neprichazi, nebo v horsim pripade dorazi trenerovi "solichy".
    Zatimco kdyz se podivame na fantastickou praci, kterou predvadeji na Sparte, je s podivem, ze oceneni neziskal prave klub z Letne (nebo i kterykoliv jiny tym, napriklad ve vedeni Ostravy, Liberce ci Mlade Boleslavi jsou obchodnici svetove urovne, jejiz prace by si tuto cenu zaslouzila vice nez nase). Za priklad teto skvele prace mohou slouzit prichody hracu, kteri ve svych tymech patrili v podstate k oporam, jako Peter z !prvoligoveho! anglickeho tymu Blackburn, ktery v soutezi bojuje o predni pricky, Pamic, clen sirsiho reprezentacniho kadru Chorvatska, opora zanich rad mistra ze Salzburku a v tomto duchu bychom mohli pokracovat.
    Jelikoz je ale realita pro nas slavisty velmi bolestna a pohled na soucasnou tabulku vyslovene tristni, radeji svou !objektivni! analyzu v teto chvili ukoncim.
    Pro vsechny zastance trenera pouze dodavam: Uz se konecne probudte, on je satan, skudce, dokud bude ve Slavii, pujde vsechno z kopce, dukazem budiz pohled na konecne poradi v minulych peti letech, kdy sestupna tendence je evidentni. A co vic, tvrdi to i mnozi fotbalovi odbornici (prikladmo tantalos ci zz)!!!
    (Na zaver dodavam, ze o vyse napsanem je netreba vest diskuse, protoze je to proste pravda.)

    • Re: udiv

      Eluin (přítel SN)     před 15 lety 10.01.2009 23:23 |  
      0 0

      Amen!
      Hezký článek, už se těším na ty reakce zde :-).

    • Re: udiv

      Ladineeek     před 15 lety 10.01.2009 23:48 |  
      0 0

      nesplet sis web?

    • Re: udiv

      mirecek1111     před 15 lety 11.01.2009 00:04 |  
      0 0

      Vyše napsané není pravda jak říkáš, ale jsou to uplné kraviny.
      To jsem tedy pane zz, jak vás tady tento připívatel chválí, jak na to zareagujete :)
      Chlape vzpamatuj se.
      Jestli píšeš takové bláboly jen kvůli tomu, že máš depku z toho, že jsme na rozdíl od Sparty nikoho nepřivedli tak dočkej času. Máme pořád ještě dva týdny do odjezdu do Dubaje. A například dneska pokud vím pan trenér vůbec nebyl u mužstva...

      • Re: udiv

        Khadgar     před 15 lety 11.01.2009 00:27 |  
        0 0

        pánové, nevim jestli je to u vás dvou pozdní hodinou či nějakým stavem, ale já aniž bych se nějak zamýšlel, tak ten příspěvek chápu

        • Re: udiv

          mirecek1111     před 15 lety 11.01.2009 00:30 |  
          0 0

          Jako ten od keksy jo?:,-)

          • Re: udiv

            coolair     před 15 lety 11.01.2009 01:16 |  
            0 0

            Mirečku, on to chápe i bez přemýšlení, a stejně tak to chápou všichni ostatní. Ty bys to možná pochopil taky, jen by ses musel zamyslet. Ale to bude asi problém, co?

            • Re: udiv

              Khadgar     před 15 lety 11.01.2009 01:54 |  
              0 0

              :-))))

    • Re: udiv

      pumapeta     před 15 lety 11.01.2009 09:28 |  
      0 0

      Výbornej názor - dávám 1+ :-)) jen se divím kolik je tady natvrdlíků :D

      • Re: udiv

        Pedro08     před 15 lety 11.01.2009 10:11 |  
        0 0

        Ale dyť se na to dá zareagovat úplně stejně. Můžeme začít. Po báječném jaru, kde výkony Jarolímovy tlupy fascinovaly davy a jezdili se sem učit milovníci nádherného fotbalu z celého světa jsme prošli skvělou letní přípravou, kde jsme se nechtěli vysilovat a proto jsme zvolili přípravu se soupeři z 3. německé ligy. Soustředění v Itálii jsme zorganizovali na špičkové úrovni, závistivě na nás koukali a v renomovaných klubech. Poté jsme do sezony vstoupili špičkovými výkony s Fiorentinou, jejíž branku jsme neustále ostřelovali a jen díky rozhodčímu a nevhodnému terénu jsme neprošli do podředné LM. Od začátku bylo jasné, že po loňské účasti v této soutěži chceme okusit pohár UEFA. Také jsme ukázali velkorysost, kdy jsme bez problému přeložili utkání na našem stadionu na našich pozemcích a dali přednost koncertu tamtéž. Teď vynechá 2-10 kolo ligy, kdy opravdu není absolutně co ironizovat. Do UEFY jsme postoupili s naprostým přehledem. Nechtěli jsme soupeře zesměšnit a tak jsme ho nechali dýchat až do 180. minuty vzájemých duelů. UEFA odhalila naši skvělou herní pohodu a naše záložníky zdobila rychlost, dravost a průbojnost. Soupeře v UEFě jsme drtili. Během podzimu se ukázalo, že hráči jako Dočkal či Necid na to nemají, že je borci jako Hubáček či Brabec usazovali na zem zcela poprávu. Uznávaný stratég KJ prokázal své famózní oko, když posunul hráče na jejich ideální posty, Švento v útoku či Suchý na pravém beku vskutku ožili a na hře to bylo znát.
        V marketingové oblasti jsme také udělali kus práce, reklamní plochy jsou vyprodány, u turniketu čeká člověk maximálně 10 vtěřin, stejně jako ve frontě na vstupenku.
        Přestupová politika nás zdobí rovněž. Aby to bylo alespoň trochu vyrovnané, tak jsme bez okolků zdarma pustili Krajčíka. Proč mu nabízet tolik co má Brabec či Jarolím, když byl výrazně horším hráčem. Necida jsme prodali za gigantickou sumu. Náhrada za tyto hráče netřeba hledat, na podzim tito hráči patřili k šedému průměru a netřeba posilovat dobře promazný stroj zbytku základní jedenáctky, kde dva hráči, kteří odešli byli jednoznačně přítěží.
        Dobře jsme se zbavili hráčů, kteří jsou již ve věku, kdy se nemohou zlepšovat a jsou velice neprspektvní, Vácha s Klavíkem nemají budoucnost, což se již brzy ukáže.

        Přátelé, prvda je vždy někdy mezi, podobné pamflety lze psát pro i proti.
        Quelhar a další něco pořád hájí, Tantalos se ZZ chválí, ale vidí i mouchy. Mě je bližší to druhé. A rozsoudí nás ne tato, ale další sezona, kdy na nás plně dolehnou změny v kádru za poslední rok a půl. A všichni uvidíme, kdo byl vizionář a kdo byl slepý k realitě.

        • Re: udiv

          martyni (přítel SN)     před 15 lety 11.01.2009 10:48 |  
          0 0

          jj, za tu vcerejsi cenu nam v pristim roce nikdo body zadarmo neda. taky mam radeji strizlivejsi hodnoceni situace, kdyz se mi neco povede, je dobre videt, ze treba ne vsechno jsem udelal skvele a nektery chyby by se mi mohly priste vymstit.

        • Re: udiv

          Kmotr (přítel SN)     před 15 lety 11.01.2009 10:55 |  
          0 0

          Rozdíl mezi keksovým a tvý příspěvkem je v tom, že on ironizuje převážně fakta, kdežto ty si ve většině vymýšlíš a přidáváš subjektivní pohled. Jeho příspěvek je vtipný právě kvůli tomu, že například vedeme ligu o 6 bodů, jaksi logicky jsme aston villu a hamburk nepřejeli rozdílem třídy, což si všichni mysleli, že na to máme a tak dál. Naproti tomu ty vytahuješ subjektivní nesmysli a nebo věci, do kterých nevidíme já ani ty (např. smlouvy, kolik kdo bere atd..). Proto ten tvůj příspěvek vypadá jako trapná imitace či dokonce křeč.

          Korunu tomu nasazuješ prodloužením ultimáta, ne na tuhle sezónzu, jak tu všichni kritici prohlšovali v zimě ale už na tu další. Ano takhle můžete pokračovat do tý doby než se nám opravdu jedna sezóna nepovede a pak nám to všem vpálíte, asi takhle: "Tak a tady to máte, před pěti lety jsme vám řikali, že to špatně dopadne a teď je to tady, jsme zase druhý je to v háji. KJ sice mezitím stihl udělat 4 tituly a postoupit 2x do LM ale tam neporazil ani Liverpool s Interm a ty jeho nákupy, jak se na nich napakoval, parchant jeden."

          Prostě už jste s tim trapný. Kdyby jste aspoň vydrželi do tý doby až no tyhle keci budete mít jaksi "právo" to znamená až se opravdu nebude dařit. Teď je už je to spíš fakt směšný až trpaný.. ž vás to baví.

          • Re: udiv

            Pedro08     před 15 lety 11.01.2009 14:23 |  
            0 0

            Fronty u turniketů, na vstupenky, nevyprodané reklamní plochy - fakt
            špatné jaro - fakt
            špatná příprava - fakt
            děsivé vystoupení na evropské scéně - fakt
            odchod Krajčíka protože mu nebyla prodloužena smlouva s určitým předstihem - fakt

            Můžeš mi říci co je na tom tak výrazně subjektivního? Tak, klidně nebudu prodlužovat ultimátum a řeknu ti rovnou, že pokud nepřijde střelec, tak budou výsledky stát za prd a hra ke konci podzimu také za moc nestála - to je subjektivní. Naštěstí oslabila Boleslav i Ostrava. Těžko říct, jestli Sparta je schopna s posíleným kádrem smazat 10 bodů plus horší vz. zápas. Tažko říct. Ale kádr je výrazně oslaben. A bude hrát hůř. Současná strategie neinvestic a oslabování kádru povede zpět za Spartu. Jsem zvědav s čím přijdete potom.
            Jarolím se prosadil do sestavy? Co to znamená? Že ho jeho strejda pořád staví a nestaví Jandu, Váchu a další. Prosadit se znamená být nejlepší a to on nebyl, především v souboji se svým bratrancem ukázal jak je na tom špatně. Neznám lepšího kouče pro Slavii než KJ.

            • Re: udiv

              Pedro08     před 15 lety 11.01.2009 14:27 |  
              0 0

              Pokud mám já a další podle vás averzi vůči Jarolímům, proč jsme tu neustále nekritizovali Lukáše? Protože to byl narozdíl od Marka fotbalista co uměl kromě chození i běhat, bránit a bojovat.

              • Re: udiv

                quelhar (admin)     před 15 lety 11.01.2009 14:36 |  
                0 0

                A nebo protoze tou dobou jsme byli radi, ze mame jedenact hracu schopnych hrat a ze proste nebyl nikdo jiny, kdo by misto neho hral?

            • Re: udiv

              Khadgar     před 15 lety 11.01.2009 14:42 |  
              0 0

              ježiš...Krajčík nepodepsal už v létě, prostě chtěl pryč za lepším. nebo si myslíš že mu měl dát Rosen plat 10m?
              fronty u turniketů lze velmi jednoduše vyřešit elektr. vstupenkou, je pouze hloupost lidí že toho nevyužívají.
              děsivé vystoupení - nevim co čekáš. semifinále uefy?

              ad Marek Jarolím - jenom se ukazuje jak manipuluješ s fakty a využíváš jenom to, co se ti hodí. Janda byl dlouho zraněný a po návratu stále není v ideální formě. Vácha byl taky zraněný, vrátil se někdy v půlce podzimu. Viděl jsem ho za Btým a na základ A by neměl ani náhodou. Že mohl jít do přípravy, to je věc jiná. Nicméně neznám podmínky obchodu, mlčím.

              Už teď vidíš že budeme hrát hůř. To jsi borec!!! Máš věšteckou kouli? Nějaký nadpřirozený schopnosti? Už vim proč se na jaře hráči vždycky poserou, oni se totiž poserou i fanoušci, jak ukazuješ. A komplex ze Sparty je opět tu, už padáme za ní, viď? Piš radši na forum hoffenheimu, když už tam chodíš.

              • Re: udiv

                Pedro08     před 15 lety 11.01.2009 15:00 |  
                0 0

                Mám zřejmě lepší schopnost analyticky myslet než ty, dopředu vidím často, proto jsem například akcie P. Morrise prodal za 19 tisíc a ne teď za 4, proto jsem si koupil před pár měsíci ČEZ, proto dělém v Lovells a ne nějaký debilní firmě.
                Poraď mi jak vyřešit frontu u turniketů elektronickou vstupenkou, mám na stadion vletět vrtulníkem nebo se tam snést na křídle? Víš co je turniket?
                Děsivé vystoupení = 1 střela s Hamburkem, zoufalství ve Florencii i doma s ní, 0:1 s pochodující Aston Villou, 0:0 se Žilinou, zoufalství s Vasluí, bodíček na Ajaxu. To je to zoufalství. 3 branky, 0 výher.
                Jarolíma vynechávám.
                Smlouva se nenabízí na poslední chvíli, ale třeba rok dopředu. Mě je jedno, že Krajčík odchází, srdečně jedno, ale hru Slavie to poškodí.
                Na TSG nepíšu, protože tam se jen bavím fotbalem, kdežto ke Slavii mám srdeční vztah. Ale věřím, že s Hildebrandem v bráně z toho bude v příštím roce LM.

                • Re: udiv

                  Khadgar     před 15 lety 11.01.2009 15:16 |  
                  0 0

                  Uctivě se omlouvám, Vaše veličenstvo. Nevěděl jsem že jste tak geniální a úžasný, svojí vlastní hloupostí jsem to z Vašich příspěvků nedokázal poznat. Hned jak jste napsal co všechno jste dokázal jsem pochopil! A to přirovnání o včasném prodeji akcií s predikcí fotbalového vývoje, to je skvělé!!! Teď už je mi to jasné. Děkuji, změnil jste mi život!!!

                • Re: udiv

                  Khadgar     před 15 lety 11.01.2009 15:25 |  
                  0 0

                  Takže takhle - škoda že Jarolíma vynecháváš. Důvod sis správně nechal pro sebe, asi si opět analyticky předpokládal že ho znám. U turniketů v Edenu jsem frontu nikdy nestál, na fotbal nechodím nějak brzo. Naposled jsem se mačkal na Strahově (LM). Letos jsme dostali do skupiny uefy nejsilnější soupeře co jsme kdy měli, postup by byl stejná klika jako loni na ajaxu.
                  Doporučuji ti trochu sebereflexe a míň ega když jsem píšeš. Když píšeš že máš lepší analytický myšlení než já, aniž by si mě znal a že ty děláš v Lovells a já v nějaký debilní firmě, aniž by si věděl kde dělám, tak si řikám jestli bys s takovou nabubřelostí neměl fandit jinýmu týmu...

                • Re: udiv

                  miross     před 15 lety 11.01.2009 19:01 |  
                  0 0

                  Když jseš takovej střelec, tak máš mít svoji VIP loži ne? Nemuselo by tě to trápit! Nedělám v Lovells, ale já když ty stojíš tu frontu, tak už jí lososa ve VIPU. Jo jinak ti pošlu telefon na Rosena a mužeš mu poradit!!

        • Re: udiv

          quelhar (admin)     před 15 lety 11.01.2009 11:05 |  
          0 0

          To je presne, neuvidi se tuhle sezonu - to se totiz moc nehodi, protoze tuhle sezonu hrajeme dobre. Pravda, v lete se rikalo, ze se uvidi prave letos na podzim (to se mela projevit pritomnost Jarolima a Cerneho v plne nahote), ale protoze jsme zase hrali v zime dobre, tak se to nehodi pripomenout a misto toho se posune jakysi termin pro to, kdy se naplno projevi jakasi Jarolimova koncepce "pomalostnich hracu".
          Jak pise Kmotr, samozrejme, ze prijde sezona, kdy titul nevyhrajeme. Tahle to snad nebude, ale muze to byt hned ta pristi, nebo ta dalsi. Vyhravat tituly na bezicim pasu nikdo v CR nebude, nejsou tu k tomu vytvorene podminky, je tu az prilis pomerne vyrovnanych tymu s podobnymi podminkami pro praci. Ale rikat potom "vidite, my jsme vam to pred x lety rikali, ze to pujde do haje", to je vylozene k smichu. Protoze totez jste rikali v zime.

          • Re: udiv

            zz     před 15 lety 11.01.2009 11:31 |  
            0 0

            Zdravím,
            já v zimě kritizoval příchody a odchody hráčů. Na tom si trvám. Viz Abrahám, Střihavka, Kubásek, Blažek a další.
            Pokud jde o umístění, psal jsem o tom, že až se rozpadne osa týmu-Vaniak, Suchý, Krajčík, Tavares, Brabec, Šmicer, Necid a k tomu rychlí hráči Švento, Janda, tak je bude těžké nahradit a bude to problém. Na tom si trvám.
            A kritizoval jsem odchody mladých talentů, protože nové Necidy, Dočkaly, Váchy a spol prostě nemáme. Na tom si trvám.

            • Re: udiv

              quelhar (admin)     před 15 lety 11.01.2009 11:46 |  
              0 0

              Abraham byla chyba, trener to priznal. Strihavka prisel na hostovani, zkusili jsme ho, neprosadil se a odesel, ted v Baniku skvely strateg Licka dela vsechno proto, at tam zustane - takze bud je Licka mimo, nebo Strihavka nebude zas tak spatny hrac. Prichod Kubaska na hostovani umoznil Divisovi pravidelne chytat druhou ligu namisto CFL, kterou by chytal v becku. Blazka tu neustale chvalis a pises, ze bys ho rad videl ve Slavii, tak nechapu, proc bys jeho prichod mel kritizovat. Kritizoval jsi prichod Jarolima, ktery se prosadil do zakladni sestavy a cenu za Cerneho, ktery take hraje pomerne pravidelne.
              Az se rozpadne ona osa tymu, tak uvidime, co se stane. Co se urcite nestane je to, ze by odeslo naraz 6 hracu a bylo by je potreba nahradit okamzite. Jako vzdy bude probihat prubezna obmena, nekteri odejdou, jini prijdou. Nekteri uz prisli a v poslednich mesicich se adaptuji na Slavii (Grajciar, Cisse)
              A jak se nam bude darit bez Dockala a bez Vachy, to se opet uvidi, zatim nam Dockal nijak vyznamne nechybi a i bez nej hrajeme pekny fotbal, vitezime a strilime dost branek - za dane situace napsat, ze bychom s nim hrali jeste lepe, je minimalne troufale.

              • Re: udiv

                zz     před 15 lety 11.01.2009 12:23 |  
                0 0

                U Blažka jsem kritizoval obchod mezi Libercem a Slávií. Byla jiná možnost, jak ho přivést, zvláště když mu končila smlouva. O kvalitách Blažka nepochybuji.
                Lička měl v létě omezené finanční možnosti, proto si nemohl dovolit koupit jiného útočníka a byl rád za hostování Střihavky. Střihavka navíc znal prostředí v Ostravě.
                Střihavka taky do Ostravy nepřestoupí, byť na něj má Ostrava opci, byl by to prodělečný obchod. Kdyby byl Střihavka dobrý, tak by nehrál českou ligu, ale měl skutečné nabídky z ciziny. Diviš na podzim taky chytal jen za juniorku a pár zápasů za A tým.
                Ose týmu končí do roka a půl smlouvy. Je logické, že všichni neodejdou naráz. Jde o to, zda náhrady za ně budou stejně kvalitní jako odcházející hráči. V tom je velký problém. Viz náhrada Krajčíka, Necida, ale i Vlčka.
                Na kritice Jarolíma a Černého trvám. V tom máme jiný názor. Jde o to, jak hrají. Na nich naše hra nestojí. A hlavně je nesmyslné kupovat hráče, když máme lepší v kádru jako v případě Dočkala.
                Nejde o to, jestli bychom hráli lépe, ale určitě bychom nehráli hůře. Pak je takový nákup nesmyslný a jsou to zbytečné vynaložené peníze.

                • Re: udiv

                  marcocruz (přítel SN)     před 15 lety 11.01.2009 13:08 |  
                  0 0

                  zdravim,
                  Tak já doufám, že se naše vedení bude všemi možnými i nemožnými silami snažit prodloužit s klíčovými hráči smlouvy ještě před tím, nwž vyprší a budou mít kupu nabídek ze zahraničí. Myslím, že kdyby měl Krajčík smlouvu ještě třeba na rok, stále by byl hráčem Slavie a o Reggině by se napsalo maximalně v nějakém krátkem souhrnu na fotbalidnescz že se jen vyptávala. Vedení na prodloužení mělo myslet už třeba před koncem minulé sezony, kdy by tým v euforii z vyhraného titulu.

                  • Re: udiv

                    quelhar (admin)     před 15 lety 11.01.2009 13:18 |  
                    0 0

                    Je otazka, jestli vedeni myslelo nebo nemyslelo, stejne tak je otazka, kolik hracu uz ma nabidku na prodlouzeni smlouvy na stole a zvazuje, pripadne licituje. Treba KJ zkousel Sucheho na pravem beku prave proto, ze vedel, ze Krajcik v zime odejde.

          • Re: udiv

            Eluin (přítel SN)     před 15 lety 11.01.2009 12:01 |  
            0 0

            V zásadě souhlasím, ale je nutno mít na paměti, že i kritických hlas v časech hojnosti je vhodný. Minimálně nás snese z obláčků zpátky na zem. Upřímně, většina našich zápasů byla hodně dobrých, některé jen dobré, jiné průměrné a našlo by se i pár vyloženě špatných. Taková je realita. Osobně se mi také nezamlouvá odchod Váchy a Dočkala, co s tím ale naděláme? Věřím trenérovi, že se rozhodl pro určitou koncepci. Kůži na trh nese on - ne my fanoušci. Marek Jarolím jistě není žádná hvězda evropského fotbalu, ale výkony v GL podle mě špatné nejsou. Pokud bychom to brali dle množství kritiky, kterou zde M. Jarolím sklidil, tak by jistě vypadal jako náš nejhorší hráč, od kterého bychom si ani kůrku nevzali. Nechci tu nikoho napadat za jeho/její (abych byl genderově korektní :-)) názory, každý na svůj pohled na věc máme nezpochybnitelné právo.
            Přeji všem na slavistických novinách krásnou neděli a brzký návrat sluníčka a fotbalu na naše trávníky.

            • Re: udiv

              quelhar (admin)     před 15 lety 11.01.2009 12:14 |  
              0 0

              S tim souhlasim, kritika je samozrejme na miste, ale mela by byt umerna tomu, co se ve skutecnosti deje a ne umerna hypotetickym scenarum, co by se delo, kdyby.
              Tady to vypada kolikrat jako vyjadrovani svych averzi vuci trenerovi a kritizuje se stylem "pockejme za x mesicu, az se nam prestane darit", "budeme mit problemy", atd. Tedy jakesi budouci problemy, ktere se na nas riti a mezitim se buduji hypotezy, jak bychom hrali, kdybychom meli napriklad Dockala misto Jarolima nebo na jare Necida misto Strihavky. To nikdo nevi a napsat, ze bychom hrali urcite lepe, protoze to jsou prece lepsi hraci - to je dle meho nazoru troufale. Zrovna tak bychom mohli hrat stejne, Necid by nenabral zadne sebevedomi, na sampionatu U19 by dal mene branek a byl by ted v Moskve za polovic. Jsou to vsechno hypoteticke scenare, o kterych je zbytecne diskutovat a nelibi se mi psani faktu "jiste bychom hrali lepe, kdyby".

              • Re: udiv

                martyni (přítel SN)     před 15 lety 11.01.2009 12:31 |  
                0 0

                Nikdo nemuze rict, ze jiiste bychom hrali lepe. Ale nekteri jsme presvedceni, ze spravnejsi reseni by bylo nechat si Dockala a nekupovat Jarolima, nebot kupovat hrace, ktery neni podle podle naseho mineni neni lepsi nez Dockal, resp. spis naopak, nedava smysl. Pokud kritizujes jen formu prispevku, tak je to neco jinyho, ale to zas neni moc zajimave tema.

          • Re: udiv

            martyni (přítel SN)     před 15 lety 11.01.2009 12:22 |  
            0 0

            OVsem i ty si vybiras jen to, co se ti hodi. Spoustu veci, ktery jsme tady kritizovali, jsme kritizovali opravne. KJ si v zime postavil tym, kterej pak na jare nefungoval, Cerny, Jarolim, Abraham, Strihavka, Blazek proste nezabrali a az na konci sezony, kdyz prisel svento, Smicer, Senky a Belaid, doslo ke zlepseni. Tedy kritika byla opravnena a to co si KJ puvodne vymyslel, to nefungovalo. Podobne letni priprava a experimenty KJ se Sventem v utoku, Suchym na kraji obrany apod. nevysly. Opet kritika byla opravnena, byt notoricti obhajci KJ a vseho co udela to opet hajili. Stejne jako jste hajili opomijeni Necida a Belaida, kteri nakonec dali dohromady skoro 20 golu. KJ upustil od svych kritizovanych predsta a od te doby jsme zacali hrat v lize dobre. To jsou fakta, nikoli nejaky dojmy. V lize nas predevsim tahli hraci jako Suchy, Krajcik, Necid, Tavares, v prvni polovine ligy Belaid. Jarolim byl leadrem max. ve dvou zapasech. V evrope jsme krom dobryho polocasu s Villou a posledniho zapasu s Ajaxem nic nepredvedli, coz ma sve priciny a nejen to, ze jou ty kluby financne jinde. Ze jsme byli v lize uspesni, kdyz v sestave byli trenerovi oblibenci MJ a Cerny neznamena, ze jeho prestupova politika byla spravna. Trvam na tom, ze oni nebyli klicovymi hraci. Nyni jsme o dva klicove hrace prisli, tedy uvidime, kdo jejich ulohu úprevezme a kdo nas potahne k titulu. Proto si myslim, ze absolutne neni zadny duvod k vysmivani, ktery tady tak hromadne pochvalujete.

            • Re: udiv

              keksa     před 15 lety 11.01.2009 13:35 |  
              0 0

              Tak to, prosim, pozor, ja jsem se svym prispevkem nechtel vysmivat kritice jako takove, ale zpusobu, kterym zde nekteri prispevatele kritizuji.
              A pokud si myslite, ze nevidim nektere chybi vedeni, nektere problematicke veci, tak vam rikam, ze vidim.
              Ale pri nejlepsi vuli nemohu povazovat za chybu odchod B. Dockala, kdyz nevim za jakych podminek odesel. Nemohu tvrdit, jak odchod Vachy je pro nas nevyhodny, kdyz neznam pozadi cele veci a uz vubec ne, jak cela tato "kauza" dopadne. Nekteri tu sice casto pisi, ze vi, jak co bylo, ale mnoho veci, ktere uvedou se nevyplni, tudiz at se na mne nezlobi, ja jim jejich "fakta" neverim.
              Co se jara tyce, ano hrali jsme spatne, ale pokud uvadite, ze se hra zvedla az kdyz prisel Svento, Smicer, Senkerik ci Belaid (s tim lze souhlasit), mel byste take uvest, ze tito hraci byli zraneni nebo neprosli zimni pripravou (Belaid) a napsat, kdo z naseho kadru je mel nahradit, pripadne kdo lepsi mel prijit misto Cerneho, Jarolima, atd.
              Experimenty typu Suchy na beku ci Svento v utoku da se rici nevysly, ale na druhou stranu kdo nic nezkusi, nic nezkazi ,ale take niceho nedosahne.
              A pokud zde kritizujete (nemyslim jen vas osobne) prichody nekterych hracu, pak mi reknete, ktery fotbalovy klub na svete (nebo klidne brouzdejte i v jinych sportech nebo i na jinych planetach ;-)) ma kazdy prestup vydareny? Ja jsem presvedcen ze zadny.
              A jeste k evropskym poharum, co byste od Slavie cekal (nikoliv chtel, nebot i ja bych si pral jedno vitezstvi za druhym)? Jsem presvedcen, ze AV jsme prehrali, byt je treba rici, ze si sve vitezstvi do znacne miry s prehledem uhlidala, s Ajaxem o mnoho neslo, presto jsme odehrali dobry zapas, zbyle dva zapasy opravdu z nasi strany kvalitu evropskych rozmeru nenabidli, ale ktere muzstvo s rocnim rozpoctem na urovni Slavie ji pravidelne predvadi? A pokud uvadite, ze priciny jsou jine nez jen ekonomicke, prosim, napiste jake, o tom se pak da diskutovat, pripadne se z toho poucit.
              Karel Jarolim je zcela jednoznacne nejuspesnejsim trenerem, ktereho ja ve Slavii pamatuji a dle historickych pramenu je jednim z nejlepsich v historii Slavie (i kdyz uznavam, ze takove porovnavani je pri nejmensim diskutabilni). Za jeho pusobeni jde kvalita nahoru stejne jako vysledky, to jsou pro me fakta, z kterych je treba vychazet a ne nejruznejsi spekulace co by kdyby. To samozrejme neznamena, ze KJ (potazmo vedeni) nelze kritizovat, pokud chybu udela, ale znamena to pro me, ze neobjektivni kritika, kterou predvadi nekteri diskutijici zde je smesna a muj vysmech si zaslouzi.
              Na zaver dekuji vsem, kteri mou ironii pochopili, o to vice tem, kteri ji i pochvalili :)

              • Re: udiv

                martyni (přítel SN)     před 15 lety 11.01.2009 13:54 |  
                0 0

                Rekl bych, ze je lepsi se soustredit na obsah nez na formu. zdravim. p.s. kdyz se ptate na ty priciny slabeho poharu, jiste by to lepe zhodnotil nejaky odbornik, ale nasi hraci maji problem s presingem a rychlejsi hrou, nasi souperi se soustredili na pokryti krajcika a zaloha nebyla schopna bez jeho podpory nic vymyslet, zaloznikum chybi vic pohybu, neni nahoda, ze behavejsi zilina skoncila pred nami.

                • Re: udiv

                  quelhar (admin)     před 15 lety 11.01.2009 14:09 |  
                  0 0

                  Behavejsi Zilina skoncila pred nami, kdyz vyhrala zapas v situaci, kdy uz ji o nic neslo. My jsme ve stejnem zapase ztratili vyhru v nastavenem case z nasimulovane penalty - jestli to je nebo neni nahoda, to bych se neodvazoval soudit. Ve vzajemnem zapase mela vyhodu domaciho prostredi a spokojila se se zaslouzenou remizou, kterou ztratila nadeji na postup ze skupiny.

                  • Re: udiv

                    martyni (přítel SN)     před 15 lety 11.01.2009 14:19 |  
                    0 0

                    ok, no tak zillina na tom byla podobne, ale pro mnohe to bylo prekvapive. zilinu sice mnozi vnimaji jako tym s meni kvalitou s nekolika v cechach odlozenymi hraci spescialne ti, kteri rikaji jaky jsme borci), ale prave pohybem a bojovnosti se nam vyrovnali a nakonec skoncili pred nama.

                    • Re: udiv

                      quelhar (admin)     před 15 lety 11.01.2009 14:26 |  
                      0 0

                      Jo, rekl bych, ze jsme na tom byli s Zilinou tak nejak stejne. A s temi tremi ostatnimi - prestoze jsou kvalitou nekde jinde - jsme odehrali jeden hrozny zapas, jeden sympaticky zapas a jeden dobry zapas.

                • Re: udiv

                  keksa     před 15 lety 11.01.2009 14:30 |  
                  0 0

                  ...jiste by to lepe zhodnotil nejaky odbornik...
                  Naprosto s vami souhlasim a proto jim take toto zhodnoceni nechavam, narozdil od jinych.
                  Co se tyce vami vyjmenovanych atributu hracu, dle meho to opet souvisi s ekonomickou strankou, nebot obecne plati, cim vetsi ekonomicka sila nakupujiciho, tim vetsi kvalitu si muze dovolit. Jde tedy o to, jestli si Slavia muze dovolit ve sve ekonomicke situaci lepsi hrace. Jen na zaklade spekulaci o vysi rocniho rozpoctu tvrdim, ze nikoliv, respektive nevidim ekonomicky podobne silny tym, ktery by vetsi kvalitou nez Slavia disponoval.
                  Jinak poznamku o obsahu a forme jsem nejak nepochopil (domnivam se, ze v mem prispevku bylo obsahu vice, nez na kolik jste vubec zareagoval), ale tak to se obcas proste stava. Pozdrav si dovoluji opetovat. Zaroven se omlouvam, ale v teto diskusi nebudu, s ohledem na me studijni vytizeni, nadale aktivne pokracovat.

                  • Re: udiv

                    martyni (přítel SN)     před 15 lety 11.01.2009 15:09 |  
                    0 0

                    to byla poznamka k tomu, ze jste pohlasil, ze jte neironizoval kritiku,ale zpusob kritiky. tedy ne jeji obsah, ale formu. nebo ne? klidne nepokracujte aktivne ani pasivne, uvedeny veci byly uz stokrat probrany a i muj prispevek byl kratsi proto, ze to nechci zas opakovat.

        • Re: udiv

          miross     před 15 lety 11.01.2009 18:53 |  
          0 0

          Tak choď na Rumuny a neotravuj na stránkách Slavie! Troubo!!!

          • Re: udiv

            miross     před 15 lety 11.01.2009 19:19 |  
            0 0

            To je pro Pedro08:

            Tak choď na Rumuny a neotravuj na stránkách Slavie! Troubo!!!

    • Re: udiv

      miross     před 15 lety 11.01.2009 18:55 |  
      0 0

      Vtipně jsi shrnul do jednoho článku spousta debilních názorů!!
      Fakt dobrý!!!

      • Re: udiv

        slaviator     před 15 lety 11.01.2009 20:45 |  
        0 0

        Proč tvrdošíjní zastánci KJ říkají, že kritici mají debilní názory? Jsou to názoroví oponenti. Nic víc, nic míň. Nic není černobílé, když ale někdo něco řekne slušnou formou, bez urážek, arogance a podloží vše nějakejma faktama (jako že na jaře to vážně nestálo za nic, kolik bodů jsme ztratili... Nebo snad zápas se Žižkovem byl vrchol naší formy?! Zápas s Teplicema?! Mno tak v tom případě teda jsme měli vážně super formu!!!)

        • Re: udiv

          miross     před 15 lety 11.01.2009 21:04 |  
          0 0

          Názor může mít samozřejmě každý. Já považuji debilní názory ty, které hledají už dopředu chyby a urážejí lidi, kteří pro Slávii za poslední 3 roky udělali opravdu hodně. Debilní považuji věčnou nespokojenost, hledání chyb a nadávání hráčům. Chtít po mužstvu aby odehrálo ligu bez výkyvů ( je to sport a hrají lidi!). Je mi dnes uplně jedno, že jsme vybouchli se Žižkovem. Vyhráli jsme ligu a když to každý rok, i s nějakým výbuchem zopakujem, budu šťastnej!

  3. Re: Slavia první ve Sportovci roku

    tolsimir     před 15 lety 11.01.2009 11:52 |  
    0 0

    Vim, ze nejde zase tolik vychazet z haly ci prvniho pripravneho zapasu po pauze, ale vcera se mi celkem zamlouval Grajciar, ktery prokazal rychlost, duraz i celkem dobre prihravky. Naopak se musim jiz ponekolikate ptat zda-li ma na Slavii Senky. Je to sice sympatak, ale na utocnika ma zoufale slabe zakoncovani a nejake vyvazovani tohoto nedostatku v mezihre mi prijde irelevantni, protoze by mel v prve rade strilet branky

    • Re: Slavia první ve Sportovci roku

      quelhar (admin)     před 15 lety 11.01.2009 11:59 |  
      0 0

      Presne totez jsem si rikal vcera take. Samozrejme nema cenu usuzovat z haloveho turnaje, jedna se o uplne jiny sport, ale Grajciar pusobil velmi dobre, zatimco u Senkerika jsem mel stejny pocit jako ty.

      • Re: Slavia první ve Sportovci roku

        zz     před 15 lety 11.01.2009 12:31 |  
        0 0

        Šenkeřík je nesmírně platný hráč v poli. Ohrnuješ nos nad Fořtem. Kdo by měl přijít, aby to bylo podle Tvé gusta? Huňa, Švancara, Libor Došek, Mahmutovič, Lafata nebo někdo z ciziny?

        • Re: Slavia první ve Sportovci roku

          quelhar (admin)     před 15 lety 11.01.2009 12:36 |  
          0 0

          Obavam se, ze na jare takhle budeme mit jedenact hracu, co jsou strasne platni v poli a zadneho, ktery toho vyuzije a bude strilet branky. Nebo rekneme natvrdo, ze Senkerik bude zaloznik, at hraje v zaloze, ale v tom pripade musime najit dva utocniky. Protoze utocnika, ktery je platny v poli, ale kdyz ma strilet, tak klickuje a ztraci mic, opravdu nepotrebujeme, na to tam mame zalozniky.

          • Re: Slavia první ve Sportovci roku

            martyni (přítel SN)     před 15 lety 11.01.2009 12:39 |  
            0 0

            aby klickovali a ztraceli mice???:-))) mam jmenovat?:-))

            • Re: Slavia první ve Sportovci roku

              quelhar (admin)     před 15 lety 11.01.2009 12:41 |  
              0 0

              Muzu jmenovat za tebe - Cerny, Jarolim, Tavares, Belaid :o)) Senkerik by byl paty do party :o)

              • Re: Slavia první ve Sportovci roku

                martyni (přítel SN)     před 15 lety 11.01.2009 13:25 |  
                0 0

                je to sice jen hala, ale neco se da poznat. ze suchy a tavares jsou silni v soubojich, ze senky je se strelbou na stiru, ze mame spoustu hracu, kteri misto primocare hry drbou, mj a cerny sice dostali nejvice prostoru i v hale, ale ze by byli nejak extra nebezpecni a produktivni, to ne, ze divis ma dobrej reflex a je sikovnej na hru jeden na jednoho.

                • Re: Slavia první ve Sportovci roku

                  Pedro08     před 15 lety 11.01.2009 13:43 |  
                  0 0

                  Proč někoho kupovat? Tahouni Jarolím a Černý ty branky dají, to se nebojte. Jsou to důrazní hráči, jejichž zakončení je na vysoké úrovni.

    • Re: Slavia první ve Sportovci roku

      slaviator     před 15 lety 11.01.2009 16:40 |  
      0 0

      Ale to samé i Milan Ivana, bohužel. Máme jediného klasického snajpra, Goceho. Ten má za Slavii v lize cca 19 zápasů-6 branek, Šenky má těch zápasů víc a jedna nebo dvě branky, Milan Ivana asi dvě branky v cca 30 zápasech.. :( Bude to problém docela. Řekněme, že s oběma by se dalo počítat na pravý kraj zálohy - ale koho do útoku sakra? A nespasí to ani Dušan (v útoku), kterej branku nedal ani nepamatuju. Takže jestli někdo říká že nikoho kupovat nemusíme, myslím si, že naopak do útoku dva hráče - zakončovatele bychom měli koupit, nebo ideálně přivést na hostování s akceptovatelnou opcí. Jedním z nich by mohl být Pekhart, škoda že to asi nevyjde...:( Druhým klidně nějakej cizinec, co ten Švýcar jak ho chtěl KJ? Litteri je bohužel zraněnej pořád, s ním se pro jaro asi moc počítat nemůže. A odehrát celé jaro jen s jedním zakončovatelem Gocem, který je ještě navíc často zraněnej, by bylo až příliš riskantní:(

      • Re: Slavia první ve Sportovci roku

        bongor     před 15 lety 12.01.2009 12:46 |  
        0 0

        Buď jsem blbě koukal a nebo Švento a Goce jsou taky připraveni k odchodu?Myslím,že Dušan nebyl ani na testech.

    • Re: Slavia první ve Sportovci roku

      slaviator     před 15 lety 11.01.2009 16:40 |  
      0 0

      Ale to samé i Milan Ivana, bohužel. Máme jediného klasického snajpra, Goceho. Ten má za Slavii v lize cca 19 zápasů-6 branek, Šenky má těch zápasů víc a jedna nebo dvě branky, Milan Ivana asi dvě branky v cca 30 zápasech.. :( Bude to problém docela. Řekněme, že s oběma by se dalo počítat na pravý kraj zálohy - ale koho do útoku sakra? A nespasí to ani Dušan (v útoku), kterej branku nedal ani nepamatuju. Takže jestli někdo říká že nikoho kupovat nemusíme, myslím si, že naopak do útoku dva hráče - zakončovatele bychom měli koupit, nebo ideálně přivést na hostování s akceptovatelnou opcí. Jedním z nich by mohl být Pekhart, škoda že to asi nevyjde...:( Druhým klidně nějakej cizinec, co ten Švýcar jak ho chtěl KJ? Litteri je bohužel zraněnej pořád, s ním se pro jaro asi moc počítat nemůže. A odehrát celé jaro jen s jedním zakončovatelem Gocem, který je ještě navíc často zraněnej, by bylo až příliš riskantní:(

  4. Toleski

    DrFe1     před 15 lety 11.01.2009 15:12 |  
    0 0

    Nevíte někdo proč nehrál na Tipsport cupu ani v hale Goce Toleski ? Je zraněnej ?

    • Re: Toleski

      Sokrates55 (přítel SN)     před 15 lety 11.01.2009 16:56 |  
      0 0

      Dobrý nedělní podvečer přeji Vám všem,
      co se týče turnaje Tipsportu, asi bychom měli zvážit takovou účast na turnaji. Pokud víme, že jedeme ještě dnes na soustředění na "Švýcárnu" a tak to odhraje vlastně "B" tým, na turnaji šampionů hrajeme trochu opatrně (rozumím, že se nikdo nechce zranit). Je třeba si to srovnat v hlavě a něčemu dát přednost. Ale to je jen můj názor. Jinak bych asi spíše poprosil, abychom už teď kluky nechali v klidu. Někdy je lepší mlčet a tím myslím i sám sebe. Pro pana (zz), žádná těšínská jablíčka doufám nepřinášel. Že nás bude tlačit bota v tom, že typově by měl být jeden útočník jako Tom Necid asi víme, tak se necháme překvapit, Petr Grajciar mě překvapil a to docela mile - uvidíme. Fr. Dřížďal pohybově už dobrý, ale po přípravě to snad už bude lepší. Já se také domnívám, že na herní soustředění do Dubaje už snad pojedeme i s posilami. Přeji Vám pěkný příští týden, ať se Vám všem aspoň trochu daří a srážkám s blbcem se vyhněte. Sokrates55

      • Re: Toleski

        bongor     před 15 lety 12.01.2009 12:50 |  
        0 0

        Souhlas se Sokratem,neměli bychom dávat naše renomé zbůhdarma
        k dispozici.měli jsme když už hrát jen jeden z turnajů.Takhle jsme si udělali dá se říci docela ostudu.Nějak se mi současný stav přestává líbit.Prodáváme nějak moc opor.Nemáme peníze,nebo o co vlastně jde?

        • Re: Toleski

          miross     před 15 lety 12.01.2009 14:42 |  
          0 0

          Nějak se nemůžu dopočítat! Z opor jsme prodali pouze Necida a to za docela hodně peněz! To je u tebe "prodáváme nějak moc opor"?
          Pokud máš ještě na mysli Krajčika, tak toho jsme si nechat chtěli, nabídli mu smlouvu, ale on chtěl hrát jinde. Tak tedy z opor jsme PRODALI pouze Necida.