O Slavii

Slávisté na turnaji pátí

Fotbalisté Slavie skončili na turnaji Fortuna Víkend šampiónů na konečném pátém místě. V dnešním střetnutí dokázali porazit Slovan Bratislava 3:2 po penaltách. V utkání starých gard Slavie a Sparty jsme vyhráli 2:1. Turnaj nakonec vyhrála Bohemians 1905.

V sektoru slávistů se objevilo již pouze pár fanoušků, stejně jako v předchozím ročnících, kdy Slavia nebojovala o nejvyšší příčky. Přesto se skupina asi třiceti lidí pustilo do fandění. Ze začátku se hrálo opatrně, ale do vedení se dostali slávisté, ve 4. minutě Grajciar parádně vystřelil pod nohy obránce a hostující brankář nedokázal reagovat. Přestože jsme si vytvořili i nějaké další šance, celkově jsme neviděli aktivní podívanou. Ani jeden celek nedokázal najít recept na svého protivníka. I proto během prvního poločasu padla pouze jedna branka.

Ve druhém poločase si Slovan vytvořil na začátku jednu velkou šanci, kterou neproměnil. V 18. minutě šli slávisté do brejku, Šenkeřík ztratil míč, do přečíslení šel naopak Slovan a tentokrát se z úhlu pod břevno prosadil Halenár. Tempo hry se poté o něco zlepšilo a oba celky se více dostávaly do koncovky. Jenže lepší byl přeci jen Slovan a ve 23. minutě to i potvrdil, když se z dálky hezky prosadil Kolčák střelou téměř do šibenice. Slávisté se nemohli dlouho prosadit, přesto přišlo vyrovnání, ve 29. minutě jsme se dostali do přečíslení, po Latkově uvolnění střílel Černý do tyče a následně z dálky zakončoval Belaid a vše prostřelil. Na řadu tak přišly penalty, ve kterých jsme uspěli, jelikož ve třetí sérii Diviš vychytal Haneka.

Slavia - Slovan Bratislava 2:2 (1:0), penalty 3:2
Branky: 4. Grajciar, 29. Belaid - 18. Halenár, 23. Kolčák
Sestava: Diviš - Suchý, Tavares, Jarolím, Černý - Latka, Šiklič, Belaid, Ivana - Hubáček, Cissé, Grajciar, Šenkeřík - Janda, Jablonský
Penalty Slavie: Černý dal, Jarolím dal, Belaid dal
Penalty Slovanu: Halenár dal, Dobrotka dal, Hanek nedal

O 7. místo: Žižkov - Austria Vídeň 8:2
Semifinále: Sparta - Bohemians 1905 2:7, Liberec - Mladá Boleslav 1:4
O 3. místo: Sparta - Liberec 6:5
Finále: Bohemians 1905 - Mladá Boleslav 7:3

Staré gardy:
Slávisté byli aktivnější, vytvořili si v prvním poločase více příležitostí, ale do vedení se dostali po špatné přihrávce sparťana a pohotovém zakončení Janouška. Dominanci v této věkové kategorii jsme potvrdili na začátku druhého poločasu, když se střelecky prosadil Veselý střelou k tyči. Střelecky se prosadila také Sparta, v 17. minutě se k míči ve vápně dostal Siegl a nemýlil se. Slávisté přesto vedení uhájili, i když v závěru to bylo hodně vyhecované jak na hřišti, tak v hledišti.

Slavia - Sparta 2:1 (1:0)
Slavia: Klíma - Kozel, Nečas, Bejbl, Kuka, Jeslínek, Janoušek, Veselý ml., Jindráček, Lubas, Čáp, Medynský
Branky: 10. Janoušek, 14. Veselý - 17. Siegl

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávisté na turnaji pátí

    Eluin (přítel SN)     před 15 lety 11.01.2009 14:27 |  
    0 0

    Věřím, že Horst Siegl nesl porážku těžce..

  2. Re: Slávisté na turnaji pátí

    Miklos     před 15 lety 11.01.2009 15:38 |  
    0 0

    Zajimalo by m co je s Dusanem a Gocem. Nehrali zadnej z vikendovejch zapasu.

  3. Re: Slávisté na turnaji pátí

    mig52     před 15 lety 12.01.2009 21:06 |  
    0 0

    Miklos: Jo, správný dotaz, také mě to zajímá. Snad byl Šventík na Slovensku na halušky.