O Slavii

Miloslav Svoboda nejlepší trenér mládeže

Tento víkend je opravdu nabitý fotbalovými událostmi. Po několika zápasech a včerejším vyhlašování Sportovec roku se dnes uskutečnilo vyhlašování nejlepších dorostenců, futsalistů a fotbalistek. Slavia tentokrát neměla zastoupení v dorostencích, ale jeden úspěch si přeci jen může připsat. Nejlepším trenérem mládeže ženského fotbalu se stal Miloslav Svoboda.

Galavečer neprofesionálního fotbalu má svůj sedmý ročník a opět se uskutečnil v krásných prostorech na pražském Žofíně. Jako každý rok se vyhlašují nejlepší starší a mladší dorostenci, nejlepší futsalisté, fotbalistky, dále trenéři žáků, dorostenců, futsalistů, fotbalistek a talenty futsalu či talentky ženského fotbalu. Slavia měla v minulých ročnících zastoupení, vyhráli zde třeba Michal Švec, Milan Černý, Tomáš Pekhart, Marek Suchý a Tomáš Necid. Letos z našich dorostenců neoslnil nikdo tak, aby se dostal alespoň mezi tři nejlepší. Tento ročník vznikla i nová kategorie - trenér mládeže ženského fotbalu - a Slavia zde hned slaví úspěch díky Miloslavu Svobodovi.

"Vítězství mě překvapilo. Každopádně to není jen můj úspěch, ale odráží to práci celého realizačního týmu na Slavii, od paní Rinnerové, manažerky ženského fotbalu, přes Martina Svobodu, vedoucího dívčí mládeže, Jana Vetyšku, mého asistenta a vedoucího až po Kristýnu Feixovou, Davida Šuleka a Jana Bauera, trenéry těch nejmenších, či Richarda Šubrta, našeho dvorního fotografa a novináře," uvedl k úspěchu Miloslav Svoboda. "Každopádně vítězství je pro mě velkou výzvou do dalšího trénování a potvrzení toho, že jdeme dobrou cestou," doplnil. A proč vyhrál zrovna on? V ženském fotbalu je velice krátce. "Myslím, že je to především díky tomu, jakým způsobem se nám podařilo ve velice krátké době prosadit v žákovských kategorií. A zároveň doufám, že k vítězství přispělo i vzorné vystupování děvčat a vedoucích," uzavřel.

A kdo je vůbec Miloslav Svoboda? Do Slavie a ženského fotbalu přišel v létě roku 2007, kdy se ujal nově tvořícího týmu starších žákyň Slavie. Zhostil se nelehkého úkolu. Během prvního roku s týmem působil v pražské soutěži a holky postupně připravoval na premiérový vstup do ligy žákyň. Během podzimu 2008 dokázal se svým týmem překvapit všechny soupeře a vybojoval druhé místo kousek za Spartou, se kterou navíc holky sehrály dva zajímavé zápasy a z jednoho získaly také bod. Slávistky pod vedením Svobody za sebou nechaly takové zkušené mládežnické celky jako Hradec Králové či Plzeň. Miloslav Svoboda se před příchodem do Slavie řadu let věnoval mládežnickému fotbalu, tři roky vedl starší dorostence Sokol Troji, další čtyři roky ve stejném týmu vedl kluky od mladší přípravky až po mladší žáky.

Galavečeru neprofesionálního fotbalu se ze Slavie zúčastnil třeba Michal Šrámek a nechyběl ani generální ředitel Slavie Petr Doležal, který také pogratuloval našemu jedinému zástupci na pódiu. Slávistický trenér převzal ocenění od reprezentačního trenéra A týmu Petra Rady a reprezentačního trenéra U19 Jakuba Dovalila. Hodinu a půl dlouhý program, který natáčela Česká televize, doprovázela kapela ABBA.

Komentáře (13)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Miloslav Svoboda nejlepší trenér mládeže

    Bulldock (přítel SN)     před 15 lety 11.01.2009 19:22 |  
    0 0

    "...našeho dvorního fotografa a novináře..." To je fakt, kdyby vyhlašovali největšího popularizátora ženskýho fotbalu v ČR, tak je Richi laureátem už deset let v řadě:-)))
    Tak asi KJ začne vybírat odchovankaně, když se mu ti odchovanci údajně tolik nezdaj..:-)
    Hezkej úspěch pana Svobody, gratulace.

    • Re: Miloslav Svoboda nejlepší trenér mládeže

      slaviator     před 15 lety 11.01.2009 20:40 |  
      0 0

      ad 1) :-))))
      ad 2) to, že odešel Dočkal, Vácha, Necid, odejde Suchý, M.Černý a další (což je ale jen spekulace, ale do budoucna se tomu jistě nevyhneme), tak to přece nevadí. KJ ví proč to dělá. Místo Dočkala přivedl Marka Ronaldinha, tedy pardon, Jarolíma... A určitě si poradí i v případech Váchy a Necida. Maximálně sáhne do juniorky, ale Interu... (btw docela prča ale je, že Most sahá po hráčích z divize. A už ani to snad ne, už zkouší dokonce hráče snad ze druhý slovinský ligy Rok Roj, útočník, pak nějaký Čechy z krajské ligy i, těch divizí... Tak to je fakt děs. Proč nevezmou radši na hostovačku někoho z ligy, kdo by se neprosadil?) Prostě KJ je ten nejlepší, ten nejdokonalější, bezchybný. Ještě štěstí, že v létě odmítl nabídku Chelsea, dokonce i Real ho chtěl! Ale on řekl: Ne! Ze Slavie mě nedostane nikdo ani párem volů! Musíme být vděční, že tu takový trenér je. Ještě, že je tak milostiv a v UEFĚ jsme ostatní týmy nerozdrtili. KJ to udělal schválně! Jinak by se o naše hráče prali týmy ze zahraničí a odešli by i Hubáček, Brabec či náš Ronaldinho!
      ad 3) tady 100% souhlas, taky posílám gratulaci

      • Re: Miloslav Svoboda nejlepší trenér mládeže

        Bulldock (přítel SN)     před 15 lety 11.01.2009 21:21 |  
        0 0

        Rok Roj.. to pro mě není neznámá. Toho znám z CSMka a vždycky se sakra vypracoval.. určitě talent:-)) A jinak. . netahej mi sem žádný tragédie, na to máme jiřího. :-) Jenom jsem zvědavej, jestli zejtra přijede skibusem do Špindlu 5 posil, nebo jestli si to pudou zas odmakat jako druhá vlna později..třeba až bude zbytek chytat bronz u móře. :-)

        • Re: Miloslav Svoboda nejlepší trenér mládeže

          slaviator     před 15 lety 11.01.2009 22:12 |  
          0 0

          Vidíš, můžeme být vděční. Ještě před érou KJ by museli se museli složit a přijet jedním autem, na vlastní náklady. Nebo autobusem. Samozřejmě linkovým!

          • Re: Miloslav Svoboda nejlepší trenér mládeže

            tantalos     před 15 lety 12.01.2009 00:16 |  
            0 0

            Chceš tím říct, že peníze do Slavie přinesl KJ?

            • Re: Miloslav Svoboda nejlepší trenér mládeže

              mirecek1111     před 15 lety 12.01.2009 01:06 |  
              0 0

              Peníze a všechno s tím souvisejí Slavia získala díky kvalitní práci s mladeží a díky výborné práci pana trenéra, který nás konečně s průměrným kádrem protlačil do LM a začal se Slavií pravidelně pořážet konkurenty v lize včetně Sparty, což vede k další cestě do LM a dalším penězům.
              Většina lidí tady si však bůh víc proč pořád zakládá jen na tom prvním fakotoru s mládeži a získů z ní plynoucích.
              Řekl bych zejména na zákaldě neustálé "příspěvkové masáži" pár jedinců.

              • Re: Miloslav Svoboda nejlepší trenér mládeže

                martyni (přítel SN)     před 15 lety 12.01.2009 10:19 |  
                0 0

                to je ovsem naprosty nepochopeni, nezlob se.

                • Re: Miloslav Svoboda nejlepší trenér mládeže

                  mirecek1111     před 15 lety 12.01.2009 11:04 |  
                  0 0

                  tse ...já si ten příspěvek slaviatora ani nečetl. Nemám co chápat,..a raději se ani nechci pokoušet.
                  Klidně to ber jak osamostatný příspěvek. Někdo napsal, že peníze, kterými disponuje Slavia vysypal pan Jarolím z vkladní knížky po svém příchodu, tak jsem napsal svůj názor. Pořád lepší tohle, než ty bláboly co tady někteří píšou. A já opravdu nepotřebuju řešit, jestli to dotyčný myslí fakt vážně, nebo je to další kopec ironie..

                  • Re: Miloslav Svoboda nejlepší trenér mládeže

                    martyni (přítel SN)     před 15 lety 12.01.2009 13:24 |  
                    0 0

                    ja taky necetl prispevek slaviatora:-)). myslel jsem vetu "Většina lidí tady si však bůh víc proč pořád zakládá jen na tom prvním fakotoru s mládeži a získů z ní plynoucích." O to nejde, to bychom se vraceli zas na zacatek nasich dlouhych debat, prece nikdo nechce, aby slavie byla jen farmou pro mlade hrace.

      • Re: Miloslav Svoboda nejlepší trenér mládeže

        Troubi     před 15 lety 12.01.2009 09:20 |  
        0 0

        článek o ocenění trenéra mládeže a ty si zase z prdele musíš vytáhnout nějaký bláboly, který tu všichni četli padesátkrát a který hlavně vůbec nikoho nezajímaj. Proč to děláš?

    • Re: Miloslav Svoboda nejlepší trenér mládeže

      Bulldock (přítel SN)     před 15 lety 12.01.2009 00:05 |  
      0 0

      Ty bláho..Tam odpovídá jak vyklepanej školák před tabulí..fakt sranda:-)

  2. Re: Miloslav Svoboda nejlepší trenér mládeže

    Beju     před 15 lety 12.01.2009 17:56 |  
    0 0

    Gratuluji panu Svobodovi, zaslouzi si to :-)