O Slavii

Aleš Besta přestupuje do Slavie

Slavia hlásí další posilu, smlouvu na tři roky s opcí podepsal pětadvacetiletý útočník Aleš Besta, který přestupuje z Brna.

Přestup se zrodil rychle, během tří dnů. "Slavia se mi ozvala v neděli a já neváhal, protože taková nabídka se s Xanthi srovnávat nedá. Po sportovní stránce je pro mě Slavia jasná volba," řekl Aleš Besta pro fotbal.idnes. Ve zmíněné řecké Xanthi byl naposledy na testech poté, co se na podzim nepohodl v Brně se spoluhráči a následně trenérem Petrem Uličným a nový kouč Miroslav Beránek o něj neměl zájem. 

"Jsem moc rád, že se nám úspěšně podařilo dotáhnout přestup Aleše Besty do Slavie, protože je to kvalitní útočník a navíc je to typ útočníka, který Slavii chyběl. Je to hráč s ohromným důrazem a s ohromnou bojovností, věřím, že bude pro Slavii přínosem," řekl k přestupu generální ředitel Slavie Petr Doležal.

Přestupní částka za Aleše Bestu je okolo pěti milionů korun, Brno má procenta z dalšího prodeje hráče.

Besta bude ve Slavii oblékat dres s číslem po Tomáši Necidovi, tedy 24.

Aleš Besta, odchovanec Hrabůvky, který hrál v Ostravě, Žilině, Púchově a Brně, odehrál v lize 93 zápasů, v nichž vstřelil 16 gólů. Od patnácti let byl členem všech juniorských reprezentací, za které odehrál 55 zápasů a vstřelil 8 branek.

Komentáře (273)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé