Fortuna liga

Slavia se představí v Olomouci

Po reprezentační přestávce se Slavia v rámci dvaadvacátého kola představí na hřišti Sigmy Olomouc. Hraje se v neděli od 20:00, utkání vysílá ČT4 Sport. 

Slavii a Olomouc dělí po jednadvaceti kolech rovných dvacet bodů, favorit utkání je tedy jasný. I přes ne zrovna oslnivou formu dokázala na jaře Slavia zvýšit náskok na Sigmu o rovných devět bodů. Fotbalisté z Hané tak museli slevit ze svých ambicí, patří jim osmá příčka.

První jarní výhru si Moravané připsali až v minulém kole, kdy dokázali vybojovat tři body na hřišti Brna. Slavia se protrápila k domácí výhře nad Zlínem a nadále si drží náskok dvanácti bodů.

Optimismus krotí i Karel Jarolím. "Určitě vše nasvědčuje tomu, že bychom se prosadit měli. Ale to, co bylo, je pryč. My se snažíme hrát útočně, myslím si, že branek jsme také nastříleli dost, i když teď na jaře to nejsou takové gólové žně jako na podzim. Nicméně věřím tomu, že se budeme schopni dokázat prosadit a že budeme navíc pozorní v obraně," říká Jarolím.

Důležitá je i situace před kolem nadcházejícím. Druhá Sparta přivítá na Letné třetí Liberec. Případná ztráta Sparty by byla před derby z pohledu Slavie velice zajímavá. Proti svému mateřskému klubu nenastoupí Goce Toleski.

V Olomouci si nezahrají Ivana, Litteri, Volešák, Dens a Kaufman. Vladimír Šmicer podstoupí operaci kolene v Antwerpách, k dispozici nebude dalších několik týdnů.

Pravděpodobná sestava Slavie podle autora článku: Vaniak - Hubáček, Suchý, Brabec, Švento - Janda, Jarolím, Trapp, Černý - Pekhart, Fořt.

Komentáře (13)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia se představí v Olomouci

    Kuka125     před 15 lety 03.04.2009 16:04 |  
    0 0

    Místo Fořta Bestu

    • Re: Slavia se představí v Olomouci

      brekekeSKS     před 15 lety 03.04.2009 16:32 |  
      0 0

      ani hovno

      • Re: Slavia se představí v Olomouci

        Squater     před 15 lety 03.04.2009 17:21 |  
        0 0

        Určitě Bestu!!!!! Fořt na lavičku...

        • Re: Slavia se představí v Olomouci

          Squater     před 15 lety 03.04.2009 17:23 |  
          0 0

          Ale myslím, že nás Karel von Jarolim překvapí a bude stejně jako v Jablonci hrát 4 - 5 - 1!

          A to v sestavě:
          Vaniak - Grajciar, Suchý, Brabec, Hubáček - Janda, Jarolím, Trapp, Černý, Švento - Pekhart

  2. Re: Slavia se představí v Olomouci

    Viking     před 15 lety 03.04.2009 18:33 |  
    0 0

    Já si tipnu že KJ bude chtít nechat do derby rozehrát Bestii který na něj bude pořádně nažhavenej:-)))

  3. Re: Slavia se představí v Olomouci

    Moss     před 15 lety 05.04.2009 06:33 |  
    0 0

    Já doufám, že standardky bude kopat opět Černý s Jarolímem a o tom, kam je kopnou bude opět rozhodovat Brabec. Rád si dojdu občas na záchod nebo do lednice pro pivo a když se standardek zmocní tato trojice, tak je jasné, že se nic zajímavého, kromě rychlého protiútoku soupeře dít nebude. Zatím, ze standardek v režii této trojice lídrů nebylo nic nebezpečného.
    Místo Trappa, který byl minule údesný bych posunul Suchého a do obrany dal Hoška. Jinak asi není co vymýšlet, sestava je víceméně daná.

    • Re: Slavia se představí v Olomouci

      ijar     před 15 lety 05.04.2009 09:32 |  
      0 0

      Naprosto s tebou souhlasím v hodnocení Trappa. Dokonce si myslím, že s ním to bude problém i v budoucnu, neboť jeho pohybové dispozice nejsou pro mezinárodní fotbal vůbec příznivé a fotbalová nástavba také nic moc, spíše nic. Jako náhrada za Tavareze velice problematická. Jinak ještě k tomu Bestovi. Také si myslím, že pouhá bojovnost na současnou Slávii nemůže stačit. Je to útočník, který sico dost běhá, ale v soubojích je vždy pozdě a o jeho gólové produktivitě nepochybuji, myslím že jeho maximem bude tak 6 gólů za sezónu. V případě příchodu Vlčka bude mít béčko možnou posilu. Šenky byl také bojovník a jeho fotbalovost byla o třídu výš, měl smůlu, že už byl ve Slávii moc dlouho. Jistě se objeví názor, že je v Norsku jen na hostování, ale na jeho návrat bych to viděl tak na 20%. Ahoj

      • Re: Slavia se představí v Olomouci

        marcocruz (přítel SN)     před 15 lety 05.04.2009 10:15 |  
        0 0

        Ja myslim,ze Trapp je dostatecne rychly. Zvlastni po zápase s Plzní ho zde všichni chválili a ted najednou po jednom nepovedenym zápase, navic po zranení, ktere na nej ma ocividne vliv ho zatracujes.

        • Re: Slavia se představí v Olomouci

          quelhar (admin)     před 15 lety 05.04.2009 12:31 |  
          0 0

          Nehlede na to, ze Hosek na stoperu neni taky zadny zazrak a v Jablonci zaridil gol v nasi siti. Myslim, ze Trapp na DZ je lepsi varianta.

          Co se tyce standardek Cerneho a Jarolima, tak si myslim, ze to neni tak strasne. A hlavne, kdo jiny by to mel teda kopat? Nebo obetujeme jednoho z jedenacti hracu a postavime hrace s genialnimi standardkami, ktery ale ve hre nema zadny prinos?
          Po standardkach Cerneho padly za jeho rocni pusobeni ve Slavii 4 branky (loni na jare druhy gol Mostu, oba jarni goly Boh. 1905 a gol na Letne na podzim).

          Co se tyce sestavy, tak bych to postavil takto: Vaniak - Hubacek, Brabec, Suchy, Svento - Janda, Jarolim, Trapp, Cerny - Besta, Pekhart

          • Re: Slavia se představí v Olomouci

            marcocruz (přítel SN)     před 15 lety 05.04.2009 13:37 |  
            0 0

            Ovšem pokud nastoupí Belaid, dal bych šanci kopat standartky jemu, buď to pude nebo ne a příště je zase budou moct kopat Černý s Jarolímem.

            • Re: Slavia se představí v Olomouci

              Vhoo (přítel SN)     před 15 lety 05.04.2009 14:10 |  
              0 0

              souhlas standartky Belaid kdyz je na hristi , souhlas i s Trappem , je to lepsi alternativa nez Hosek na stoperu, a myslim si ze Senky se vrati jinak by jim k ty hostovacce prilipli rovnou opci coz se nestalo.

              • Re: Slavia se představí v Olomouci

                marcocruz (přítel SN)     před 15 lety 05.04.2009 15:36 |  
                0 0

                Tak hlavně tam je napsaný že odešel na hostování bez opce s tím že ji uplatnila Slavia, tudíž je Šenky naším hráčem ještě jednu sezonu po skončení téhle.

  4. Re: Slavia se představí v Olomouci

    Viking     před 15 lety 05.04.2009 21:52 |  
    0 0

    No to byl hnus fialovej. Jenom doufám, že to bylo úmyslně za loňské jaro. Jinak to snad není možný. Ostuda.