Ženský fotbal

Slávistky v derby těsně prohrály

Fotbalistky Slavie prohrály v derby se Spartou stejným výsledkem jako na podzim - 0:1. Jedinou branku dala jako před půlrokem Kladrubská. Juniorky svůj zápas tentokrát nezvládly a po dvou vítězství v derby tentokrát se Spartou prohrály vysoko 0:4. Včera také Slavia pořádala turnaj přípravek, nejmladší slávistky získaly jeden bod za remízu s Mělníkem. Prohlédněte si 20 fotografií ze zápasu A týmu a 13 fotografií ze zápasu juniorky.

Slávistky nastoupily v plné síle, na straně Sparty chyběla Lucie Martínková a v základní sestavě chyběla Eva Šmeralová. Zápas byl první poločas vyrovnaný, Sparta sice držela více míč na kopačkách, ale přes naší obranu se nemohla prosadit jak kombinací, tak ani křížnými balóny. V úvodu si sice vypracovali roh, ale z něho hosté nic nevytěžili. První nebezpečná situace byla před naší brankou, v 15. minutě se uvolnila Pivoňková na hranici vápna a nebezpečně vystřelila, ale Zbořilová parádně zneškodnila. Do konce poločasu si velké šance už vytvářely pouze slávistky a v obou případech u toho byla Divišová. Ve 26. minutě Budošová vyslala Divišovou, která po lajně utekla k brance a snažila se propálit brankářku, což se jí podařilo, ale z brankové čáry hosté odvrátili. V poslední minutě Pěničková našla za obranou Divišovou, z úhlu šla sama na Gazdíkovou, ale pouze jí trefila. Byla velká škoda, že slávistky o poločase nevedly, v koncovce byly nebezpečnější.

Ve druhém poločase však na hřišti získávala postupně převahu Sparta a slávistky směrem dopředu nedokázaly nic vymyslet. Podpora útoku byla malá, takže jsme velice rychle ztráceli míče. Varování přišlo v 60. minutě, kdy po straně utekla Došková, dostala se až před Zbořilovou, která však její pokus zneškodnila. S přibývajícím časem to vypadalo, že by utkání mohlo skončit remízou, bohužel se však opakovala hodně podobná akce jako byla před půlrokem v derby. V 78. minutě prošel středem hřiště míč na nabíhající Kladrubskou a střelou na vzdálenější tyč překonala Zbořilovou. V posledních minutách se slávistky pokusily alespoň o vyrovnání, ale dlouho se tak nedařilo. Ale v poslední minutě jsme se přeci jen mohli radovat, po centru Pincové z levé strany se k míči dostala Holečková, ale v nadějné pozici vystřelila jen do náruče připravené Gazdívkové. Slávistky tak podruhé za sebou prohrály se Spartou těsně 0:1. Tentokrát si však vytvořily více šancí a Sparta nebyla tak nebezpečná v koncovce. Proto je škoda, že jsme nezískali alespoň bod.

Slavia - Sparta 0:1 (0:0)
Slavia: Zbořilová - Kulichová (74. Mészárosová), Králová, Pincová, Benýrová - Divišová, Pěničková, Budošová, Krůzová (86. Burešová) - Voňková (68. Holečková), Tesková (76. Tomášková)
Sparta: Gazdíková - Mocová, Bertholdová, Heroldová, Vyštejnová (90. Mouchová) - Ondrušová (55. Šmeralová), Pivoňková, Martínková I., Veselá (55. Kladrubská) - Kožárová (63. Bartoňová), Došková
Branka: 78. Kladrubská
Střely na branku: 3 - 4, mimo branku: 1 - 7, rohy: 1 - 3, fauly: 7 - 10
ŽK: 10. Benýrová, 53. Budošová, 64. Krůzová - 29. Mocová, 36. Veselá
Diváci: 350
Rozhodčí: Zadinová - Kramlová, Hasíková


Juniorka:
Slávistky poslední dvě derby dokázaly vyhrát, takže Sparta měla co oplácet. Přesto byl hostující celek favoritem a na hřišti to nakonec potvrdil. Prvních dvacet minut se hrál otevřený vyrovnaný fotbal a pro slávistky to vypadalo nadějně. Ve 13. minutě po přiťuknutí Plzákové střílela za vápnem Bělohlávková, ale brankářka Sloupová dokázala ve výskoky chytit. Byla to bohužel první a poslední střela mezi tyče. Ve 23. minutě jsme nedokázali pohlídat centr na zadní tyč, kde byla osamocená Bartoňová a v pohodě doklepla. Od té chvíle byl na hřišti pouze hostující celek a slávistkám se přestalo dařit. Proto přišel další trest po zbytečném zaváhání. Při autovém vhazování domácích u rohového praporku Sparty jsme ztratili míč, přišel rychlý brejk a na jeho konci zakončující Chlastáková nekompromisní střelou pod břevno. Ve druhém poločase došlo postupně k prostřídání, ale i to nevedlo ke změně skóre. Sparta byla lepší a třetí branku mohla přidat ve 48. minutě, ale Dvořáková dokázala na poslední chvíli zmařit samostatný únik sparťanky. V 62. minutě po úniku po pravé straně a přihrávce do vápna zakončovala do prázdné branky Bíbrlová. Hřebíček do rakve zasadila pět minut před koncem Zelníčková, kdy se prosadila po rohu. Slávistky po dvou výhrách prohrály, tentokrát však zaslouženě. Boj o první dvě příčky je nyní hodně vzdálen, takže bude třeba si pohlídat i třetí pozici.

Slavia - Sparta 0:4 (0:2)
Slavia: Jindráková - Marková (52. Stanková), Čmakalová, Ondrášková, Dvořáková - Prouzová, Bělohlávková (61. Palková), Beránková (41. Košvancová), Nováková, Plzáková (55. Ježdíková) - Burešová
Branky: 23. Bartoňová, 30. Chlastáková, 62. Bíbrlová, 75. Zelníčková
Střely na branku: 1 - 8, mimo branku: 0 - 1, rohy: 2 - 11

Turnaj přípravek:
Přípravka včera sehrála čtyři zápasy v Praze na Děkance v rámci turnaje přípravek. Prvním soupeřem byla Sparta. První poločas skončil bez branek. Ve druhém poločase jsme se dopustili chyb a inkasovali dvě branky. Dalším soupeřem byla Plzeň, které jsme bohužel taky podlehli stejným výsledkem 2:0, když v poločase byl stav 1:0 pro Plzeň. Do třetího zápasu proti Mělníku jsme nastoupili náporem a výsledkem bylo vedení v poločase 1:0, když gól vstřelila Šuleková. Ve druhém poločasu Mělník nejdříve vyrovnal a potom se dostal do vedení 2:1. Naštěstí holky dokázaly ke konci vyrovnat na konečných 2:2, když se prosadila Fomínová. V posledním zápase proti Hradci Králové jsme neměli štěstí a prohráli 3:0, když v poločase to bylo 2:0. Holky bojovaly statečně a jejich výkonnost se výrazně zlepšila oproti loňskému roku. Další turnaj mají již příští týden 8.5. v Plzni a všichni doufáme, že se dočkají svého prvního vítězství.
Report - Roman Stodola

Výsledky Slavie:
Sparta - Slavia 2:0 (0:0)
Slavia - Plzeň 0:2 (0:1)
Mělník - Slavia 2:2 (0:1) - branky Šuleková, Folmínová
Slavia - Hradec Králová 0:3 (0:2)

Sestava Slavia: Horáková - Šuleková, Čechová, Schlitzová, Uhrová, Trčková, Stodolová, Dufková, Fomínová, Kroa, Bernardová, Hilbertová, Becková

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)