Ženský fotbal

Žákyně vezou body z Mělníka

Starší i mladší žákyně uspěly ve včerejším utkání na hřišti Mělníka a vezou plný počet bodů za vítězství 4:1, respektive 3:2. Dvě branky v utkání starších žákyň vsítila Necidová, po jedné přidaly Večerová a Palková. Za mladší se dvakrát trefila Havelková, jednou Jášová.

Starší žákyně:
Starší žákyně v neděli získaly povinné 3 body v Mělníku. Od začátku zápasu jsme měli územní převahu, domácí se nedostávali na naší půli, ovšem kombinace vázla a zakončovat se také nedařilo. Po sérii nedotažených akcí jsme se nakonec prosadili ve 25. minutě po standardní situaci. Po rohu Palkové poslala odražený míč do brány Večerová. Následně pro nevolnost musela odstoupit brankářka Šolcová a do brány tak šla stoperka Šrámková, která chvíli před tím inkasovala loktem do žeber a byla sama lehce otřesena. Ve 29. minutě jsme přidali další gól, kdy se po šikovném přistrčení Ježdíkové prosadila Necidová. V poslední minutě první půle nám pak děvčata předvedla krásnou kombinaci, možná nejhezčí na jaře. Kdy Rzycká s Divišovou přehráli soupeřky ve středu pole, Rzycká následně zatáhla balón a na její krásný centr si naběhla Necidová a hlavou s přehledem zavěsila.

Do druhé půle jsme vstoupili aktivně, přibývalo kombinací a domácí se prakticky nedostávali do hry. Jediný gól jsme inkasovali po dlouhém nákopu, který nešťastně zaplul pod břevno. Ve 41. minutě unikala sama na bránu Necidová, soupeř ji zastavil jen za cenu faulu a Pálková následně z přímého kopu dovršila na konečných 4:1 pro naše děvčata. Po prostřídání dostaly prostor mladší hráčky z lavičky a hra rozhodně nebyla horší. Holky předvedly několik moc pěkných kombinací, jen skórovat se již nepodařilo. Za zmínku stojí především výborný pas Rzycké, na který si naběhla Jedličková. Ta trefila míč v plném běhu z voleje, a i když ho neposlala přes tribuny jako Pekhart či Fořt, branka nepadla díky výbornému zákroku domácí brankářky.

Všem holkám patří pochvala za bojovný výkon a za pěkné kombinace. Příští týden mají naše děvčata volno a pak je čeká domácí zápas s Plzní.
Report - Jan Vetyška

Mělník - Slavia 1:4 (0:3)

Slavia: Šolcová (25. Jášová) - Večerová, Šrámková, Vlčková, Bažoutová - Ježdíková (50. Havelková), Klesnilová, Palková (54. Jedličková), Rzycká - Divišová, Necidová (57. Mikšovská)
Branky: 25. Večerová, 29. a 35. Necidová, 41. Palková


Mladší žákyně:
Mladší žákyně nastoupily ke svému utkání za téměř tropického počasí, ale s odhodláním potvrdit dobrým výkonem zlepšenou jarní formu. Začátek utkání patřil domácím fotbalistkám, ale postupně přebíraly otěže utkání slávistky. Narůstající převaha však vedla jen k sérii osmi rohových kopů. V závěru poločasu využil Mělník zmatek ve slávistických řadách při střídání a po brejkové akci se ujal vedení. I začátek druhé půle začal aktivněji Mělník, ale střední část druhého poločasu opět patřila Slavii, tentokrát však již byla převaha korunovaná třemi brankami v rozpětí pěti minut. Nejdříve kapitánka Havelková vyrovnala střelou z trestného kopu, druhý gól vsítila stejná hráčka krásnou střelou z otočky a třetí branku přidala Jášová, když tečovala skákavou střelu Havelkové. V závěru pak již jen domácí zkorigovaly výsledek na konečný stav 2:3. Naše výhra tak byla naprosto zasloužená a celý tým lze pochválit za odpovědný přístup k utkání.
Report - Jaroslav Hrubý

Mělník - Slavia 2:3 (1:0)
Slavia: Procházková - Kotrhonzová, Schlitzová, Trčková, Hrubá, Havelková, Jandusová, Dufková, Jášová, Molhancová
Branky Slavie: 42. a 45. Havelková, 47. Jášová

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Žákyně vezou body z Mělníka

    Socrates (přítel SN)     před 15 lety 04.05.2009 23:33 |  
    0 0

    ♥ 10+6 ♥