Ženský fotbal

Slávistky vezou body z Hradce

Fotbalistky Slavie dokázaly vybojovat tři body na hřišti Hradce Králové za výhru 4:1. Výkon byl velice kvalitní, jen v koncovce to chtělo více klidu. Dvě branky vstřelila Divišová, po jedné přidaly Tesková a Voňková. Juniorky bohužel svého soupeře neporazily, přestože vedly již o dvě branky, nakonec skončilo utkání smírně 2:2.

Slávistky vstoupily do utkání velice aktivně, hned v první minutě po kombinační akci se po centru Krůzové drala do zakončení Divišová, obrana domácích však ještě dokázala pokus zblokovat. Ve 4. minutě Pincová vyslala za obranu Teskovou, která však v samostatném úniku trefila pouze nohy brankářky. O další dvě minuty Krůzová využila zaváhání domácí obrany, z úhlu se dostala do nebezpečného zakončení, ale mířila těsně nad branku. Přestože jsme předváděli pěkný fotbal s řadou kombinací, branky jsme se dočkali až ve 20. minutě. Králová vyslala dlouhým míčem k úniku Divišovou, ta se dostala až do vápna, kde zpětnou přihrávkou našla Teskovou, jenž v pohodě doklepla do branky. Ve 26. minutě po pasu Benýrové šla sama na gólmanku Krůzová, ale ani ona nebyla úspěšná. Pojistka vedení přišla ve 35. minutě, kdy Pěničková dala přesně do běhu Divišové, která z úhlu dokázala prostřelit brankářku Hlaváčkovou.

Ve druhém poločase jsme pokračovali v jasné převaze, soupeř se k ničemu nedostal, maximálně k odstřelování branky z větší vzdálenosti. Mezi tyče však pokusy nemířily. Ve 47. minutě jsme se radovali potřetí, Mészárosová směřovala k bráně, narazila si s Bottovou, míč se však odrazil k Voňkové, která z 22 metrů vymetla šibenici domácí branky. Slávistky se fotbalem bavily, soupeř byl všude pozdě, v osobních soubojích jsme byli lepší. Jenže ta koncovka ... Řadu nadějných akcí jsme nedotáhli, z vyložených příležitostí jsme branky taky nedokázali vstřelit. Neúspěšná byla několikrát Divišová, Budošová či Voňková. V 75. minutě navíc míč poskakoval na brankové čáře, ale Nováková, Divišová ani Tomášková nedokázaly míč dopravit do sítě. Zasloužená čtvrtá branka přišla až v 83. minutě - Pěničková vyslala Divišovou, prošla do vápna a střelou podél brankářky zakončila. V závěru ještě Tomášková netrefila branku z malého vápna. Domácí se přeci jen mohli radovat, z posledních dvou rohů se nakonec prosadila Benešová. Pro Hradec je výsledek ještě milosrdný, z množství vytvořených šancí jsme měli vstřelit rozhodně více branek.

Hradec Králové - Slavia 1:4 (0:2)
Slavia: Zbořilová - Kulichová (46. Mészárosová), Králová, Pincová, Benýrová - Divišová, Pěničková, Budošová, Krůzová (39. Bottová) - Tesková (69. Tomášková), Voňková (74. Nováková)
Branky: 90. Benešová - 35. a 83. Divišová, 20. Tesková, 47. Voňková
Střely na branku: 1 - 14, mimo branku: 5 - 9, rohy: 2 - 8, fauly: 6 - 12

Juniorky:
Po porážce v derby si chtěly juniorky napravit chuť vítězstvím v Hradci. Od samého začátku k tomu utkání také směřovala. Slávistky byly lepším mužstvem, důraznějším a fotbalovějším. Z prvního rohu jsme navíc udeřili. V 8. minutě nejdříve Nováková trefila břevno, po skrumáži se míč dostal k Plzákové, která přesnou ranou k tyči překonala Legerskou. Nadále jsme byli lepší, ale ze hry jsme si vyloženou šanci nevytvářeli. Jenže tentokrát nám šli standardní situace. Ve 20. minutě se od Prouzové dostal míč k Tomáškové a její střela z malého vápna byla nekompromisní. Dvoubrankové vedení jako by nás ukolébalo. Hráčky trochu polevily, přesto si udržely převahu. Jenže další nadějné příležitosti jsme nevyužili. Ve 37. minutě přišel trest, z dálky se překvapivě prosadila Svobodová.

Druhý poločas nastoupil Hradec jak vyměněný. V osobních soubojích byl důraznější, dokázal si lépe přihrát. Naopak slávistky vypadly z tempa, jednoduše přicházely o míče. Hodně dlouho jsme si tímto přístupem koledovali o vyrovnání. Hradec si vytvořil několik slibných šancí, ale dlouho jsme odolávali. V 69. minutě jsme přeci jen mohli definitivně rozhodnout, po rohu Burešové hlavičkovala do břevno Dvořáková. Za naší špatnou hru ve druhé půli přeci jen přišel trest. V 75. minutě po špatně zahraném ofsajdu utekla Adamíková a prostřelila brankářku Jindrákovou. Remíza je další nepříjemnou ztrátou na jaře.

Hradec Králové - Slavia 2:2 (1:2)
Slavia: Jindráková - Beránková, Stanková, Ondrášková (45. Košvancová), Dvořáková - Tomášková (62. Marková), Prozová, Bělohlávková, Plzáková (54. Komárková) - Nováková, Burešová (71. Vandasová)
Branky: 37. Svobodová, 75. Adamíková - 8. Plzáková, 20. Tomášková
Střely na branku: 4 - 7, mimo branku: 1 - 5, rohy: 5 - 6

Turnaj přípravek:
Přípravka v pátek odehrála čtyři zápasy v Plzni v rámci turnaje přípravek. Prvním soupeřem byla Viktoria Plzeň. Po poločase vedla Plzeň, ale ve druhém jsme se zlepšili a nakonec vyrovnali na konečných 1:1 díky brance Kroa. Ve druhém utkání se Spartou jsme bohužel prohráli, přestože po poločase to bylo pouze 0:1. Třetí zápas proti Mělníku se nám velice podařil a konečně se nám povedlo poprvé radovat z výhry, když v prvním poločase vstřelila gól Štvrtňová a po vyrovnání ve druhém poločase vítězný gól dala Fomínová. V posledním zápase proti Hradci Králové už byla na našich holkách znát únava a prohrály 0:6.

Plzeň - Slavia 1:1 (1:0) - Kroa
Sparta - Slavia 3:0 (1:0)
Mělník - Slavia 1:2 (0:1) - Štvrtňová, Fomínová
Slavia - Hradec Králová 0:6 (0:3)

Sestava:
Slavia: Horáková – Čechová, Schlitzová, Uhrová, Trčková, Stodolová, Dufková, Fomínová, Kroa, Bernardová, Hilbertová, Becková, Štvrtňová

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)