Ženský fotbal

Slávistky vybojovaly body ze Slovácka

Slovácko je soupeř, kterého v posledních dnech nedokázala Slavia porazit. Dokázaly to až fotbalistky Slavie, když vybojovaly tři velice důležité na jeho hřišti za výhru 2:0 díky brankám Divišové a Voňkové. Dařilo se i juniorkám, které si vezou tři body za výhru 1:0 po brance Burešové. Zápasy odehrály také starší žákyně, na domácím hřišti porazily Plzeň 3:0, mladší žákyně stejnému soupeři podlehly 0:7.

Fotbalistky Slavie čekal velice důležitý duel, ve kterém si mohli přiblížit druhé místo. Jenže nic lehkého nás nečekalo, vždyť jsme na Slovácku naposledy vyhráli v roce 2004. Domácí celek vstoupil do utkání lépe, hned v 6. minutě po naší chybě ze strany přišel centr do vápna a z malého vápna trefili domácí břevno. Domácí dokázali držet více míč, slávistky ho naopak dlouho neudržely. Přesto v 16. minutě po krásném pasu Budošové unikla po pravé straně Divišová, nacentrovala do vápna, kde vznikl velký závar, ale branku jsme bohužel nedokázali vstřelit. V 19. minutě nastal důležitý okamžik utkání, po dlouhém pasu Králové se domácí obránkyně snažila hlavičkou přihrát brankářce před dotírající Divišovou, jenže jí to přihrála do protipohybu, míč tak mířil těsně vedle tyče, ale Divišová ve skluzu dokázala doklepnout do branky. Ve 22. minutě po standardní situaci Králové se k míči dostala Pincová, jenže ve vyložené situaci jí vychytala Bednaříková. Po zbytek prvního poločasu měli domácí více míč na kopačkách, dostávali se do tlaku, ale do šancí jsme je nepouštěli.

Ve druhém poločase jsme mohli vidět taktickou bitvu, kdy slávistky pozorně bránily a domácí celek se snažil vyrovnat. Jenže holky hodně bojovaly a do mnoho šancí Slovácko nepouštěly. Přesto v 55. minutě utekla Bartovičová, střelu z úhlu však Zbořilová dokázala vytěsnit na roh. Přestože jsme se soustředili na defenzivu, hra byl poměrně vyrovnaná, ale mnoho šancí k vidění nebylo. Domácí měli řadu standardních situací, ze kterých se snažili hrozit. V 85. minutě nastal před naší brankou velký závar, se štěstím jsme však nebezpečí odvrátili. Definitivní pojistka přišla v 90. minutě, střídající Bottová parádně uvolnila do brejku Voňkovou, která šla sama na branku a střelou od tyčky dokázala skórovat. Slávistky si tak pojistily druhé místo, k definitivní jistotě je třeba z posledních tří zápasů získat jediný bod.

Slovácko - Slavia 0:2 (0:1)
Slavia:
Zbořilová - Kulichová, Králová, Pincová, Benýrová - Divišová, Pěničková, Budošová, Krůzová (29. Holečková, 89. Bottová) - Tesková (82. Meszárosová), Voňková
Branky: 19. Divišová, 90. Voňková
ŽK: 34. Holečková, 84. Pincová, 90. Zbořilová
Střely na branku: 4 - 5, mimo branku: 1 - 2, rohy: 6 - 7, fauly: 8 - 15

Juniorky:
Slávistky potřebovaly po dvou zaváháních konečně získat tři body, ale přesto je nečekal lekhý protivník. K vidění bylo bojovné utkání, ale také řada nepřesností. Týmy se do zakončení moc nedostávaly, obrany působily jistě. První šanci si vytvořili domácí, ve 14. minutě z úhlu vystřelila Ondračková a její pokus skončil na spojnici břevna a tyče. Slávistky dokázaly odpovědět v 19. minutě, když utekla Burešová, přiťukla do běhu Novákové, z hranice vápna vystřelila pod břevno, ale brankářka vyškrábla. Více šancí v prvním poločase nebylo.

Ve druhém poločase byla hra podobná té z prvního poločasu, takže se bojovalo o každý míč a obrany se těžko překonávaly. Přesto jsme v 52. minutě udeřili, po přihrávce Tomáškové do středu hřiště dala Bělohlávková na rozběhnutou Burešovou, která z úhlu zamířila přesně ke vzdálenější tyči. Do konce poločasu jsme zdatně bránili a soupeře nepouštěli do šancí. Až v závěru si domácí vytvořili tlak, ze kterého v 75. minutě vznikly dvě nebezpečné střely, ale ani jedna nemířila mezi tyče. Výsledek jsme nakonec dokázali ubránit a připsali si tři důležité body.

Slovácko - Slavia 0:1 (0:0)
Slavia:
Jindráková - Komárková, Stanková, Ondrášková, Dvořáková - Tomášková, Prouzová, Bělohlávková (53. Košvancová), Plzáková (69. Beránková) - Nováková, Burešová (65. Marková)
Branka: 52. Burešová
Střely na branku: 3 - 3, mimo branku: 6 - 3, rohy: 4 - 3

Starší žákyně:
Starší žákyně nastoupily po dvou venkovních zápasech a "týdnu klidu" k domácímu utkání proti Plzni. Postavení v tabulce napovídalo, že by naše děvčata měla bodovat naplno. Plzeň bývá ovšem nepříjemným soupeřem, a tak byla povinnost k zápasu přistoupit velmi zodpovědně. Hned od první půle jsme byli aktivnějším týmem a děvčata se snažila o kombinační hru. Již v 6. minutě jsme také skórovali, Palková centruje z levé strany, Divišová brankářku nepřekonává, Necidová taktéž, Divišová opět neúspěšné, když tu se jako vítr zjevuje Ježdíková a míč uklízí do sítě. Druhý gól vsítila ve 28. minutě Necidová. Ta se prosadila krásnou hlavičkou po centru Palkové z přímého kopu. Do poločasu jsme si udržovali územní převahu a soupeře jsme k naší bráně nepouštěli.

Během druhé půle se na hřiště dostaly i hráčky z lavičky a jak bývá v poslední době dobrým zvykem, rozhodně nepředvedly horší výkon než hráčky ze základu. V 53. minutě se prosadila právě jedna z náhradnic, Havelková. Rzycká zatáhla míč po levé straně, předložila míč před bránu, kde se Jedličková ještě neprosadila, ale Havelková následně míč s přehledem poslala mezi tyče. Všechny hráčky zaslouží pochvalu za pěkný výkon, těší i další nula v kapse brankářky Šolcové. Prosíme všechny: v pondělí slavit s mírou, neb ve středu nás čeká derby.
Report - Jan Vetyška

Slavia - Plzeň 3:0 (2:0)
Slavia:
Šolcová - Večerová (43. Jášová), Šrámková, Vlčková, Bažoutová - Ježdíková (63. Mikšovská), Klesnilová, Palková (40. Havelková), Rzycká - Divišová (62. Jedličková), Necidová (51. Čáslavská)
Branky: 6. Ježdíková, 28. Necidová, 53. Havelková

Mladší žákyně:
Mladší žákyně čekal první ze dvou těžkých soupeřů ze samého čela tabulky. Již od úvodního hvizdu si plzeňská děvčata vynutila aktivní hrou územní převahu a zatlačila slávistky před pokutové území a již ve 3. minutě skórovala. Další branky v prvním poločasu plzeňanky přidaly ještě ve 12. a 22. minutě a na hřišti kralovaly. Mladé slávistky převyšovaly jak osobní technickou vyzrálostí, tak i po fyzické stránce. V průběhu druhé poloviny pokračovala Plzeň v náporu a postupně přidávala další branky, až do konečného stavu 0:7. Zde je ovšem nutné připomenout, že minulé vzájemné měření sil na půdě soupeřek skončilo s dvojnásobným počtem branek na našem kontě. Dívky si měly možnost vyzkoušet hru pod tlakem soupeře a právě v takovýchto zápasech mohou nasbírat tolik potřebné zkušenosti, které jim pak pomohou k postupnému zlepšování herního projevu. Naše děvčata bojovala na hranici svých možností a ve druhém poločasu dostala příležitost i gólmanka přípravky Horáková, která si vedla velmi statečně a přes obdržené branky předvedla množství skvělých zákroků. Alespoň za bojovnost a úsilí patří sešívaným děvčatům pochvala.
Report - Jaroslav Hrubý 

Slavia - Plzeň 0:7
Slavia:
Procházková (Horáková) - Schlitzová, Trčková, Hrubá, Šimurdová, Havelková, Urbánková Dufková, Jášová, Čechová

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky vybojovaly body ze Slovácka

    Troubi     před 15 lety 17.05.2009 23:27 |  
    0 0

    vynikajici report pana Vetysky, jen tak dal!!!

    • Re: Slávistky vybojovaly body ze Slovácka

      Socrates (přítel SN)     před 15 lety 18.05.2009 00:00 |  
      0 0

      Ano ano ........ ANO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Re: Slávistky vybojovaly body ze Slovácka

    Socrates (přítel SN)     před 15 lety 17.05.2009 23:59 |  
    0 0

    ♥ 10+6=16 ♥