Ženský fotbal

Slávistky rozstřílely Brno

Fotbalistky Slavie ve včerejším dohrávaném utkání v Edenu porazily suverénně Brno vysoko 7:0. Dvě branky vstřelila Pěničková, po jedné přidaly Divišová, Benýrová, Pincová, Holečková a Voňková. Juniorky své utkání také zvládly a připsaly si tři důležité body za vítězství 4:2.

Slávistky nastoupily bez dvou hráček základní sestavy Krůzové a Teskové. Přesto na svého soupeře vletěly a během úvodních pěti minut si vytvořily dvě velice slibné šance, které však nedokázaly proměnit. Brno se však k závaru u naší branky také dostalo, ale k zakončení se nedostalo. Poprvé jsme udeřili v sedmé minutě, po krásné nahrávce Holečkové se míče zmocnila Divišová, obešla brankářku a v pohodě dopravila míč do sítě. Nadále jsme měli velkou převahu, ale kombinace nebyla úplně ideální, hlavně řešení finálních akcí. Ve 21. minutě trefila Voňková tyč po přihrávce Divišové. Do poločasu jsme přidali další branky, ve 32. minutě se ve vápně uvolnila Holečková a po faulu brankářky jsme kopali penaltu, kterou proměnila Benýrová. Ve 40. minutě po autovém vhazování utekla Divišová, přesně nahrála Pěničkové, která míč z voleje umístila k tyči.

Ve druhém poločase jsme měli nadále velkou převahu a navíc jsme rychle přidávali další branky. 50. minuta - roh Bottové a přesná hlavička Pincové k tyči. 55. minuta - přihrávka Benýrové na Voňkovou, která se následně uvolnila a prudkou střelou protáhla brankářku Lorencovou, k odraženému míči se dostala Holečková a skórovala. 59. minuta - Voňková uvolnila Divišovou, následně přišel centr před bránu a Pěničkové v pohodě doklepla do branky. 66. minuta - centr Benýrové se dostal k Pincové, která sklepla k Voňkové a její prudká střela z hranice vápna málem protrhla síť. Po následném prostřídání se hrál otevřený a uvolněný fotbal, přičemž další příležitosti jsme nevyužili, takže skóre se nezměnilo. Výsledek je jednoznačný a jen se tak potvrdila naše druhá příčka, o kterou nás již nikdo nemůže připravit.

Slavia - Brno 7:0 (3:0)
Slavia: Zbořilová - Kulichová (46. Mészárosová), Králová, Pincová, Benýrová - Divišová, Budošová, Pěničková, Bottová (60. Nováková) - Holečková (74. Burešová), Voňková
Brno: Lorencová - Černá, Širůčková, Tomšíková, Remešová (60. Pavelcová) - Vejlupková, Koláčková (57. Válková), Juráková, Klíčová - Vodičková (56. Junáková), Balaščáková
Branky: 40. a 59. Pěničková, 7. Divišová, 32. Benýrová pen., 50. Pincová, 55. Holečková, 66. Voňková
Střely na branku: 13 - 1, mimo branku: 11 - 0, rohy: 10 - 0, fauly: 10 - 3
ŽK: 67. Klíčová
Diváci: 75

Juniorky:
Důležitý zápas v boji o třetí místo čekal slávistky. Brno bylo v závěru, navíc na podzim jsme u nich prohráli. Úvodních dvacet minut však byla hra poměrně vyrovnaná, tedy spíše boj ve středu hřiště s řadou nepřesností na obou stranách. Jenže pak přišla důležitá pětiminutovka, během které jsme rozhodli celé utkání. Ve 22. minutě po uvolnění Burešové se k zakončení dostala Komárková a nemýlila se. O tři minuty později centrovala Marková a zblízka doklepávala Burešová. O další dvě minuty po přihrávce Komárkové střílela na dvakrát z hranice vápna Prouzová a její pokus skončil pod břevnem.

Druhý poločas jsme prostřídali, ale jak se ukázalo, o výsledku úplně tak není rozhodnuto. Ve 48. minutě totiž slávistické obraně utekla Tanenbergerová a prostřelila vyběhnutou Jindrákovou. Hned o dvě minuty později se znova prosadila stejná střelkyně, tentokrát střílela z úhlu. Slávistky se však dokázaly oklepat a z dalšího tlaku se vymanily. Jenže se nedařilo přidat pojišťovací branku, své velké šance zahodily Burešová i Košvancová. Definitivní uklidnění přišlo v 67. minutě, kdy Nováková dobře uvolnila rozeběznutou Burešovou, která se tentokrát střelecky již prosadila. Výhra slávistkám zajistila třetí příčku, takže již nemohou skončit hůře, ale ani lépe.

Slavia - Brno 4:2 (3:0)
Slavia: Jindráková - Marková, Kulichová (41. Ondrášková), Stanková (54. Beránková), Dvořáková - Komárková, Prouzová, Bělohlávková (41. Košvancová), Plzáková (65. Vlčková) - Burešová, Nováková
Branky: 25. a 67. Burešová, 22. Komárková, 27. Prouzová - 48. a 50. Tanenbergerová

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky rozstřílely Brno

    Socrates (přítel SN)     před 15 lety 05.06.2009 00:24 |  
    0 0

    ad juni ... "o výsledku neni úplně tak rozhodnuto", protože Anetka .. !!!