Ženský fotbal

Slávistky si zastřílely proti Teplicím

Fotbalistky Slavie získaly další tři body, tentokrát si zastřílely proti Teplicím, kterým nasázely deset branek. Tři góly vstřelila Pěničkové, dvě branky Divišová a Voňková, po jedné přidaly Benýrová, Holečková a Nováková. Jednoznačným výsledkem skončilo i utkání juniorek, slávistky vyhrály 7:1 a třemi branky se prosadila Komárková. Starší žákyně v důležitém zápase s Hradcem nezískaly potřebný bod a prohrály těsně 1:2. Stejným výsledkem skončilo i utkání mladších žákyň.

A tým:
Fotbalistky Slavie nastoupily proti Teplicím ve stejné sestavě jako ve středu proti Brnu. Domácí celek, který je v tabulce předposlední, potřebuje z posledních dvou zápasů alespoň jednou vyhrát, aby se zachránil, takže i proti nám museli zkusit uhrát slušný výsledek. Ale od samotného začátku jsme si vytvořili velkou převahu, do šancí se dostala Holečková i Budošová. Do vedení jsme se dostali v 11. minutě, když se po rohu Divišové prosadila hlavou Pěničková. Od té chvíle jsme začali přidávat další branky. 13. minuta - Po standardní situaci brankářka neudržela míč, důrazná Divišová chyby využila a akrobaticky zakončila. 20. minuta - Benýrová vyslala po lajně Holečkovou, zatáhla do vápna, přiťukla k Voňkové, která z první umístila k tyči. 26. minuta - Voňková přihrála Benýrové a její střela z hranice vápna skončila pod břevnem. Ve 32. minutě jsme předvedli velice pohlednou akci v podání Voňkové a Pěničkové, v zakončení si málem domácí dali vlastní branku. Pátý gól jsme přidali v závěru, ve 42. minutě Budošová vyslala přízemní centr, Bottová tečovala, brankářka vyrazila jen k Voňkové, která v pohodě doklepla do branky.

Druhý poločas probíhal nadále v jasné režii slávistek, i když v nasazení jsme o trochu polevili. Přesto jsme měli vytrvalou převahu a navíc se střelecky prosazovali. 56. minuta - Budošová vyslala Holečkovou, která se ve vápně zbavila obránkyně a vystřelila podél padající brankářky. 61. minuta - Divišová po pravé straně utekla, přízemním centrem našla Voňkovou, následně přihrála ještě lépe postavené Pěničkové a na její střelu na vzdálenější tyč neměla brankářka Dolejšová nárok. 78. minuta - Rychle jsme rozehráli standardní situaci, Mézsárosová utekla po levé straně až do vápna, přihrála na zadní tyč naběhnu vší Divišové a ta v pohodě doklepla do prázdné branky. 82. minuta - Divišová zahrála roh a Pěničková se podruhé prosadila hlavou. 85. minuta - Divišová centrovala, Tesková vystřelila a Nováková u tyčky dorážela. V závěru se do brejkových situací dostali i domácí, které však nedotáhli do konce.

Teplice - Slavia 0:10 (0:5)
Slavia:
Vranová - Kulichová, Králová (74. Nováková), Pincová, Benýrová (46. Mészárosová) - Divišová, Pěničková, Budošová (61. Tesková), Bottová (61. Burešová) - Voňková, Holečková
Branky: 11., 61. a 82. Pěničková, 13. a 78. Divišová, 20. a 42. Voňková, 26. Benýrová, 56. Holečková, 85. Nováková
Střely na branku: 0 - 17, mimo branku: 2 - 9, rohy: 2 - 12, fauly: 8 - 7


Juniorky:
Mladé slávistky nastoupily do utkání aktivněji, vytvořily si územní převahu, ale k vyloženým šancím se moc nedostávaly. Domácí celek převážnou část zápasu bránil, před naší branku se dostával sporadicky, ale hned z toho byl gól. Po zbytečném rohu se po závěru prosadila Rožičová. To však bylo minutu před koncem poločasu. Ještě předtím jsme se však vstřelili dvě branky. Nejdříve v 19. minutě, když po centru Markové přelobovala brankářku Nováková. Střelkyně byla i u druhé branky, ve 28. minutě přihrála do běhu Komárkové, která neměla problém prostřelit vyběhnutou brankářku. Po snížení Teplic jsme však dokázaly rychle reagovat, Nováková přiťukla Komárkové, a ta z hranice vápna levačkou zamířila k tyči.

Do druhého poločasu jsme vystřídali, do obrany nastoupila Beránková a do útoku šla obránkyně Stanková. A ta hned byla u dalšího gólu, po necelé minutě nacentrovala před branku, míč byl sice tečován, ale dostal se k zadní tyči, kde byla Komárková a v klidu uklidila do branky. Tento gól definitivně rozhodl utkání. Ale slávistky chtěly dávat další branky. Ve 48. minutě Komárková nacentrovala do vápna, Košvancová zpracovala a prostřelila brankářku. V 57. minutě se Košvancová před vápnem prokličkovala mezi hráčky k nahrávce na Stankovou, která si pohrála s míčem, zbavila se obránkyně a střelou k tyči překonala brankářku. Nadále jsme měli převahu a holky si fotbal užívaly. V závěru jsme ještě přidali další branku, před vápnem Nováková narazila Prouzové, která z první vystřelila přímo do šibenice, opravdu pěkná akce i zakončení. Další branky již nepadly, a tak je výsledek naprosto zasloužený.

Teplice - Slavia 1:7 (1:3)
Slavia:
Jindráková - Marková, Bělohlávková, Dvořáková, Ondrášková - Komárková, Prouzová, Košvancová, Plzáková (41. Beránková) - Nováková, Burešová (41. Stanková)
Branky: 28., 40. a 41. Komárková, 19. Nováková, 48. Košvancová, 57. Stanková, 75. Prouzová - 39. Rožičová
Střely na branku: 1 - 12, mimo branku: 0 - 6, rohy: 1 - 6


Starší žákyně:
Za předpokladu, že v posledním kole 1. ligy starších žákyň vyhrají favorité, rozhodoval dnešní zápas v Hradci o posledním účastníkovi celostátního finále. Již jistou dvojici postupujících Spartu a Brno měl doplnit právě jeden z účastníků dnešního zápasu. Domácí Hradec musel vyhrát, našim mladým slávistkám stačila k postupu remíza, a to díky tomu, že jako jediné dokázaly obrat o body jinak suverénní Spartu.

Do zápasu jsme nastoupili s nejsilnější sestavou, ovšem kapitánka Necidová díky vleklým zdravotním problémům hrála s velkým sebezapřením. Již od úvodního hvizdu bylo jasné, že jako hostující tým budeme v určitých ohledech tahat v utkání za kratší konec. Děvčata ovšem bitvu nevzdávala a po celý zápas statečně bojovala. První čtvrtina utkání přinesla hlavně boj ve středu pole a ani jeden tým se příliš nedostával k zakončení. Ze slávistické strany hrozila svými průniky po levé straně Divišová, která potvrzovala svou jarní formu a i oprávněnost nominace do U17. V obraně hrály naše holky velmi zodpovědně a aktivní obranou soupeře do šancí nepouštěly.

Ve 23. minutě se dostala do samostatné akce hradecká útočnice Danihelková, taktéž členka kádru U17, která s notnou dávkou štěstí pronikla skrze celou naši obranu a s přehledem skórovala. Slávistky se ovšem z šoku oklepaly velmi rychle a hned o čtyři minuty později se nádherně z přímého kopu přímo do šibenice trefila Žaňďa Vlčková. Bylo vyrovnáno a do finále ligy měla nakročeno Slavia. Bohužel těsně před koncem dostal Hradec možnost zahrávat přímý kop. Střela z přímého kopu se od břevna odrazila ke dvěma (nepochopitelně nehlídaným) Hradeckým hráčkám a kapitánka domácích neměla problém míč uklidit do sítě.

Do druhé půle jsme nastoupili v ofenzivnějším rozestavení a velkým odhodláním nepříznivý výsledek zvrátit. Zlepšili jsme hru ve středu pole, ovšem do šancí jsme se nedostávali. Ani jeden tým se v této fázi nebyl schopen dostat k zakončení před soupeřovou bránou. Slávistky bohužel nedostaly možnost zahrávat přímé kopy, či rohy, tak jako soupeř, a tak šance měly spíče hradecké dívky. Za zmínku stojí především orazítkování břevna a tyče naší brány v rozmezí 5-ti vteřin. V posledních minutách jsme se snažili o závěrečný nápor. Tato snaha byla bohužel přerušena vyloučením brankářky Šolcové za sražení útočnice před pokutovým územím. A tak brankářka, která pár minut předtím vystřídala v bráně zraněnou Palkovou, musela sledovat závěr utkání z tribuny. Ani v poslední minutě se nám bohužel skórovat nepodařilo, a tak do finále dívčí ligy pravděpodobně postoupí domácí hradecká děvčata.

Našim holkám patří velký dík za bojovnost a zodpovědnost, s kterou přistoupily k tomuto utkání. Celý tým zaslouží velkou pochvalu a ať už to jsou Lucka Bažoutová či Nicole Divišová, které dělaly svými individuálními schopnostmi soupeři starosti. Nebo Žaneta Vlčková, která prokázala svou výbornou kopací techniku a vymetla pavučinu soupeřovi brány. Celý tým ovšem předvedl organizovaný výkon především v defenzivě, kde týmový duch vítězí nad vynikáním individualit. Poděkování patří i fanouškům a rodičům, kteří vážili cestu do Hradce. Příští neděli nás čeká závěrečný mistrák sezóny proti Teplicím, který si děvčata na hřišti jistě užijí a pak se určitě zajde na jedno....limo.

Na závěr mi dovolte jeden citát: "Sportu zdar a fotbalu zvláště." - Pierre Luigi Collina
Report - Jan Vetyška

Hradec Králové - Slavia 2:1 (2:1)
Slavia: Palková (62. Šolcová) - Jášová (62. Havelková), Šrámková, Vlčková, Rzycká - Čáslavská (36. Večerová), Klesnilová, Bažoutová, Divišová - Ježdíkova, Necidová
Branka Slavie: 27. Vlčková
ČK: 70. Šolcová


Mladší žákyně:
Krátce po poledni začal předposlední zápas letošní sezony 1.ligy mladších žákyň. Naše děvčata odjela odehrát tvrdý zápas na hřiště soupeře z Hradce Králové. I když se v tomto případě jedná o jednoho z hlavních favoritů na umístění na čele tabulky, jely slávistické mladší žákyně na hřiště soupeře se pokusit o nemožné, a to vyhrát. Po nervózním začátku z obou stran, se bohužel v 6. minutě prvního poločasu přiklonilo štěstí na stranu domácích a stav se změnil na 1:0 pro Hradec. Slávistky však tento stav nezaskočil a po krásné dravé akci se podařilo Dominice Urbánkové v 9. minutě vyrovnat na 1:1. Tento stav pak trval až do konce prvního poločasu. Do druhého poločasu obě mužstva mladších žákyň nastupovala za remízového stavu a s jasnou chutí převzít aktivitu na svoji stranu. Tato snaha obou týmů byla vidět v bojovnosti a také ve zvýšeném tlaku domácích, který byl naplněn v 36 minutě zápasu, kdy se střelou z dálky hradecká děvčata opět dostala do vedení 2:1. Tento stav už zůstal až do koce, a tak mladší žákyně Slavia Praha odjely domů s porážkou. I když naše mladší žákyně prohrály, myslím si, že domů mohly jet se vztyčenou hlavou, neboť předvedla krásný výkon, za který jim náleží poděkování. Doufejme, že i v posledním zápasu, který nás čeká již příští víkend, se budeme moci podívat na zajímavý fotbal prezentovaný hráčkami Slavie Praha.
Report - Jaroslav Hrubý

Hradec Králové - Slavia 2:1 (1:1)
Slavia:
Procházková (Horáková) - Kotrhonzová, Schlitzová, Šimurdová, Trčková, Řeháková, Novotná, Havelková, Jandusová, Čechová, Urbánková, Dufková, Molhancová, Jášová
Branka Slavie: 9. Urbánková

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)