Ženský fotbal

Slávistkám skončila sezona - vítězně

Fotbalistky Slavie včera sehrály poslední mistrovský zápas v sezoně proti Plzni, který vyhrály vysoko 7:1. Juniorka svůj zápas prohrála těsně 1:2. Dnes skončila sezona i pro žákyně, starší vyhrály nad Teplicemi vysoko 10:0, mladší zvítězily 3:0. Prohlédněte si 32 fotografií ze zápasu A týmu, 14 fotografií ze zápasu juniorek a 56 fotografií ze zápasu starších žákyň.

A tým:
Slávistky čekalo poslední mistrovské utkání, po kterém si mohou užít více jak měsíční dovolenou. Navíc velkou motivací bylo oplatit podzimní remízu v Plzni. Od samého začátku jsme si vytvořili územní převahu, která však nepřinesla žádné šance. Míč jsme drželi na kopačkách, ale kloudná přihrávka za obranu nepřišla a centry do vápna hostující obrana dokázala odvracet. Do vedení jsme se dostali po standardní situaci, v 19. minutě Divišová zahrála roh a Budošová se střelecky prosadila. Hned o čtyři minuty později i druhý pokus mezi tyče skončil brankou, tentokrát po krásném centru Benýrové hlavičkovala Divišová. Jenže i hosté byli efektivní, z první a poslední střely vstřelili jediný gól. Ve 38. minutě jsme ztratili míč, do brejku se dostala Marková a zkušená útočnice neměla problém zakončit. Do té doby se Plzeň prakticky nedostala k naší bráně. Jenže ani slávistky další pokus mezi tyče nepřidaly, takže po poločase jsme vedli o jeden gól.

Ve druhém poločase jsme začali velice dobře, nejdříve ve 49. minutě po rohu Divišové skórovala hlavou Pincová, v 53. minutě pěkně vystřelila Holečková pod břevno. I v tuto chvíli jsme byli v koncovce stoprocentní. Soupeř po těchto dvou brankách definitivně odpadl, takže na hřišti vládly jen slávistky. A poslední letoší fotbal si rozhodně užívaly. V 67. minutě si po centru Pěničkové srazila míč do vlastní sítě Černá. Hned o minutu později po dlouhém výkopu Zbořilové utekla obraně Divišová, ale trefila pouze tyč. V 75. minutě Divišová poslala do vápna další centr a Pincová se hlavou opět nemýlila. V 81. minutě přidala Tesková sedmou branku střelou z dálky. Hattrick mohla zaznamenat Pincová, ale po parádním uvolnění Králové nedokázala překonat brankářku, pouze jí nastřelila. Hned poté se hosté dostali do brejku, Markelová obešla i Zbořilovou, ale míč směřující do branky dokázala v poslední chvíli vykopnout Králová.

Po vysoké výhře proběhlo předávání medailí. Slávistky tedy skončily na druhém místě, navíc si připsaly jedno prvenství - vstřelily nejvíce branek v sezoně, celkově nasázely soupeřům 95 branek, druhé sparťanky daly o jednu méně. Večer ještě proběhlo společný závěrečný večířek áčka, juniorky a starších žákyň plavbou na lodi po Vltavě. Příprava hráčkám začne 17. července.
FOTOGALERIE (32 fotek)

Slavia - Plzeň 7:1 (2:1)
Slavia: Zbořilová - Kulichová, Pincová, Králová, Mészárosová (46. Tesková) - Divišová, Pěničková, Budošová (75. Nováková), Benýrová - Voňková (76. Burešová), Holečková (65. Bottová)
Plzeň: Krýslová - Bohmanová (76. Beštová), Černá, Ostrochovská, Vajcová (67. Fajfrlíková) - Podroužková, Májičková, Vachlová (65. Mikysková), Šuhajdová (46. Malinová) - Marková, Markelová
Branky: 49. a 75. Pincová, 19. Budošová, 23. Divišová, 53. Holečková, 67. vlastní Černá, 81. Tesková - 38. Marková
Střely na branku: 9 - 1, mimo branku: 5 - 2, rohy: 9 - 2, fauly: 14 - 9


Juniorka:
Slávistky v posledním zápase prakticky už o nic nehrály, pořadí bylo známo dlouho dopředu. Přesto jsme chtěli vyhrát, protože s Plzní máme poslední dobou negativní bilanci. A úvod zápasu byl docela nadějný, prvních dvacet minut jsme soupeře zatlačili, měli více ze hry, ale chybělo tomu lepší zakončení. V 15. minutě po dlouhém nákopu utekla Malinová, ale mířila těsně vedle. Rozhodující okamžik utkání se uskutečnil na ve 21. a 23. minutě. Nejdříve se ve vápně dobře zorientovala Malinová, dokázala přihrát na zadní tyč Mikyskové, pro kterou nebyl problém zakončit do prázdné branky. Následně po fatální chybě v pohodě skórovala Beštová. Soupeř najednou vládl na hřišti a měl více ze hry. Ve 36. minutě brankářka Jindráková vychytala samostatný únik Malinové. Druhý poločas se hrál spíše ve středu hřiště, hosté byli nebezpečnější, ale vyložené šance si moc nevytvářeli. Slávistky bojovaly a snažily se vstřelit kontaktní branku, to se však dlouho nedařilo. Menší zdramatizování přišlo až v poslední minutě, když po úniku Dvořákové získala míč Plzáková, která uvolnila nabíhající Ježdíkovou a nadvakrát brankářku prostřelila. Po zápase i zde proběhlo předávání medailí za konečné třetí místo. Příprava na novou sezonu začne 24. července.
FOTOGALERIE (14 fotek)

Slavia - Plzeň 1:2 (0:2)

Slavia: Jindráková - Marková, Bělohlávková, Dvořáková, Ondrášková (41. Rzycká) - Komárková (67. Stanková), Prouzová, Košvancová (58. Vlčková), Plzáková - Nováková, Burešová (41. Ježdíková)
Branky: 80. Ježdíková - 21. Mikysková, 23. Beštová
ŽK: 25. Dvořáková - 49. Beštová


Starší žákyně:
Poslední zápas proti Teplicím byl zároveň rozlučkou devíti holek, které končí v této kategorii a přecházejí do juniorky, kde budou bojovat o svou šanci. O třetím místu ve skupině Čechy bylo rozhodnuto po minulém týdnu, takže dnes si to slávistky chtěly maximálně užít, což bylo na hřišti patrné. Od samého úvodu jsme si vytvořili drtivou převahu. Hned ve druhé minutě se po úniku prosadila Rzycká. Na další branky jsme si museli počkat dvacet minut, během té doby jsme dokázali zahodit veliké množství vyložených šancí. Střeleckou mizérii týmu nakonec protrhla Večerová po centru Necidové, když se trefila z voleje. Ve 28. minutě se konečně trefila i Necidová. Svou první branku v sezóně po samostatné akci vsítila také Klesnilová a dopřála si tak zaslouženou odměnu za své výborné výkony v průběhu celé sezóny.

Po poločase drtivá převaha pokračovala, navíc i zahazování šancí. Přesto jsme se radovali ještě šestkrát, dvě rychlé branky vstřelila Palková, pokaždé po střele z dálky. Necidová završila hattrick, když se objevila vždy sama před brankářkou a dokázala umístit k tyči. Velkou radost zažila i Jedličková, jelikož se také premiérově trefila ve Slavii i v sezoně. Poslední branku přidala v závěru Ježdíková, když doklepla do prázdné branky po přihrávce Palkové.

Skončila sezona a devět holek tak končí v žákyních, konkrétně - Čáslavská, Divišová, Ježdíková, Lívová, Mikšovská, Necidová, Palková, Rzycká, Šolcová - kterým patří dík za odvedenou práci. Nový tým se bude muset obejít bez své nejlepší střelkyně Necidové (25 branek) i nejlepší nahrávačky Palkové (11 asistencí). Celkově končí tři nejlepší střelkyně, kromě Necidové a Palkové i Ježdíková. Odpoledne po zápase proběhla rozlučka jak se sezonou, tak i s vyjmenovanými hráčky, a to exhibičním zápasem starších žákyň proti rodičům a trenérům. Všichni zúčastnění si tento zápas užili a byla to skvělá tečka za ročníkem 08/09.
FOTOGALERIE (56 fotek)
Slavia - Teplice 10:0 (4:0)
Slavia: Šolcová - Jášová (36. Mikšovská), Klesnilová, Šrámková, Lívová (47. Urbánková) - Večerová (47. Havelková), Vlčková, Bažoutová, Rzycká (36. Palková) - Necidová (57. Ježdíková), Jedličková
Branky: 28., 49. a 57. Necidová, 40. a 42. Palková, 2. Rzycká, 22. Večerová, 34. Klesnilová, 66. Jedličková, 67. Ježdíková


Mladší žákyně:
Mladší žákyně sehrály své poslední mistrovské utkání za slunečného a velmi teplého počasí. Do zápasu vstoupily s velkým nasazením a již v první minutě a první střelou se ujaly vedení, když Urbánková zužitkovala přihrávku Havelkové a po zemi k tyči nedala brankářce hostí šanci. Druhou branku přidala již v 6. minutě Jášová, kdy s jistotou zakončila své sólo. Slavistické žákyně si vytvářely další a další šance, ale jako by se uspokojily s dvoubrankovým vedením a v zakončení jim chyběla přesnost a důraz. Teplické žákyně ohrozily slávistickou branku jen po námi riskantně zahrané malé domů, ale Procházková střelu zneškodnila. Do druhého poločasu jsme prostřídaly brankářky, ale jinak obraz hry zůstal stejný. Ve statistice narůstal počet střel, avšak skóre zápasu se neměnilo. Až v 51. minutě přidala další branku Havelková. Zbytek utkání dohrála naše děvčata již v poklidu a obě gólmanky tak udržely svoji první nulu v ligovém zápasu.
Report - Jaroslav Hrubý

Slavia - Teplice 3:0 (2:0)
Slavia: Procházková, Horáková - Kotrhonzová, Schlitzová, Trčková, Šimurdová, Havelková, Jášová, Čechová, Urbánková, Řeháková, Šuleková, Molhancová, Kloučková
Branky: 1. Urbánková, 6. Jášová, 51. Havelková

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistkám skončila sezona - vítězně

    Socrates (přítel SN)     před 15 lety 14.06.2009 23:44 |  
    0 0

    ♥ Všechny ♥ :-)