Ženský fotbal

Slávistky zahájily přípravu

Fotbalistky Slavie dnes zahájily přípravu na novou sezonu, která bude značně specifická i díky snížení počtu účastníků. Do kádru navíc přicházejí zajímavé posily.

Do přípravy na novou sezonu se zapojí cca 20 fotbalistek, mezi nimi budou již vyřešené transfery. Získali jsme dvě reprezentantky do 19 let - Andreu Bendovou, nejlepší střelkyni Karlových Varů, a Lenku Krömrovou, brankářku z Hlučína. Dále v kádru bude působit reprezentantka A týmu Martina Danielová, která přichází ze Slovácka. V jednání je příchod dalších hráček z Hradce Králové.

"Věřím, že nám letošní posily pomůžou k zisku titulu, na který čekáme pět let. Už minulou sezonu jsme měly silný tým, teď přicházejí hráčky reprezentačních výběrů, které, pokud se nedostanou do základní sestavy, minimálně zvýší konkurenci v týmu a tím pomůžou k lepším výkonům celého družstva," uvedla kapitánka týmu Blanka Pěničková.

Slávistky zahájí přípravu nabíráním kondice v domácím prostředí. Příští víkend je na programu přátelské utkání s mistrem Polska. V průběhu srpna absolvujeme herní soustředění na Smejkalově boudě ve Vrchlabí, kde nás stejně jako v minulosti čekají perfektní podmínky. Tým také sehraje několik přípravných zápasů s dorosteneckými týmy.

První mistrovské utkání je na programu poslední víkend v srpnu, kdy doma hostíme Pardubice. Letos liga žen dozná změn, kvůli snížení počtu účastníků na osm se nejdříve bude hrát dvoukolově, následně se tabulka rozdělí na dvě skupiny, kde každý s každým odehraje další dva zápasy. Takže je více než pravděpodobné, že letos budeme hrát čtyřikrát se Spartou i Slováckem.

Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky zahájily přípravu

    pufinka     před 15 lety 07.08.2009 14:50 |  
    0 0

    tak holky..já vám přeji krásnou sezonu..a s tim titulem vám věřím ;)