Ženský fotbal

Juniorky mají po generálce

Juniorky Slavie mají za sebou herní soustředění, které absolvovaly stejně jako áčko na Smejkalově boudě ve Vrchlabí. V neděli navíc proběhla úspěšná generálka proti německému celku z Drážďan. Prohlédněte si 17 fotek ze soustředění a 19 fotek ze zápasu.

Poslední týden byl pro dorostenky velice náročný. Nejdříve holky sehrály zápas proti Staré Lysé, následovalo soustředění, které bylo završeno dalšími dvěmi víkendovými akcemi - v sobotu turnaj v plážovém fotbale a v neděli generálka s Drážďany.

"Soustředění navázalo na první čtyři týdny přípravy. Zatímco v úvodní části letního přípravného období jsem se zaměřili na kondici, během soustředění jsme se věnovali individuálním herním činnostem a také týmové souhře. Zároveň proběhlo stmelení nové juniorky, která má nyní 20 hráček a také odměněný realizační tým," prozradil trenér Martin Svoboda. Na soustředění měl trenér k dispozici ideální podmínky, k tréninkům byly využity travnaté plochy, aktivně byla využívána také vířivka pro regeneraci. Velkou nápomocí byla přítomnost masérky Zuzky Jarošové. Její práce si holky hodně pochvalovaly.

Slávistická juniorka má nový realizační tým, dosavadní vedoucí Jaromír Novák odešel do jiného klubu, naopak přišla Barbara Straková, která má velké zkušenosti s ženským fotbalem. Asistent Antonín Maňas také skončil, ale přesto se občas na tréninku objeví a pomůže. "Jsem rad, ze se k nám připojila Barbara Straková jako nová trenérka. Určitě naše hráčky posune zase dál, přinesla velmi pozitivní nový impuls do týmu," řekl Svoboda.

Kádr doznal několika změn. "Hráčské změny zajistil především přechod loňských žákyň ročníku 94, přestupy z jiných klubů jsou ještě v jednání," uvedl. A cíle do nové sezony? "Pro letošní sezonu máme jako hlavní cíle zapojení bývalých i současných žaček a samozřejmě výchovu hráček pro první tým. Věříme, že se nám bude dařit herně i výsledkově," uzavřel Martin Svoboda.


Generálka na ligu vítězná
Před rokem a půl juniorky na hřišti Drážďán prohrály 1:4, nyní se obraz hry změnil. Hned od samého úvodu jsme si začali vytvářet šance. Vidět byla hlavně Ježdíková, která byla třikrát sama před brankářkou, ale ani jednou neuspěla. Zvrat nastal až ve 34. minutě, kdy Bendová po centru Prouzové hlavou našla Kozlíkovou, která se před vápnem uvolnila a přesnou střelou k tyči nedala brankářce šanci. Hned o tři minuty později se prosadila konečně i Ježdíková, tentokrát v úniku brankářku prostřelila. V závěru mohl soupeř snížit, když po našem zaváhání přišel penaltový zákrok, ale brankářka Krömrová parádně zneškodnila.

Ve druhém poločase, kdy nastoupilo pět nových hráček, se nadále dařilo, i když soupeř si nějakou příležitost taky vytvořil. Jenže ve 48. minutě zahrávala Ondrášková standardní situaci, další slávistky se snažily tečovat, čímž zaskočily brankářku, kterou míč přeskočil a dostal se do branky. Čestný úspěch si Drážďany připsaly v 72. minutě, kdy po standardní situaci zůstala na zadní tyči osamocená Engelhardtová. Šest minut před koncem jsme málem opět inkasovali, kdy se hostující hráčka uvolnila a z úhlu trefila břevno. Z následného protiútoku se po uvolnění Stankové prosadila Dvořáková, když obešla brankářku a v pohodě doklepla.

Slavia - 1.FFC Fortune Drážďány 4:1 (2:0)
Slavia, 1. poločas:
Krömrová - Komárková, Stanková, Dvořáková, Rzycká - Košvancová, Prouzová, Kozlíková, Plzáková - Ježdíková, Bendová
2. poločas: Jindráková - Tučková, Beránková (86. Ježdíková), Ondrášková, Rzycká - Čáslavská, Prouzová (67. Košvancová), Bělohlávková, Plzáková (67. Komárková) - Bendová (67. Stanková), Dvořáková (87. Kozlíková)
Branky: 34. Kozlíková, 37. Ježdíková, 48. Ondrášková, 85. Dvořáková - 72. Engelhardt

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)