Ženský fotbal

Slávistky rozdrtily Plzeň

Fotbalistky Slavie rozdrtily nepříjemnu Plzeň vysoko 9:0. Dvě branky vstřelily Voňková, Budošová a Danielová, po jedné přidaly Pincová, Holečková a Pěničková. Dařilo se i juniorkám, které po dlouhé době dokázaly porazit Plzeň, o výhru 3:0 se postaraly Bendová, Ježdíková a Rzycká. Starší žákyně naopak porazily Mělník 4:0, mladší zvítězily 2:0. Prohlédněte si 19 fotek ze zápasu A týmu v Plzni a 29 fotografií ze zápasu juniorky v Plzni.

A tým:
Jsou to necelé čtyři roky, kdy jsme Plzeň rozdrtily na jejich hřišti stejným výsledkem. Dnes jsme svého soupeře jasně přehráli, Plzeň se dostala pouze k několika rohům, na branku nevystřelila. Sestava byla stejná jako před týdnem, na lavičku se vrátila uzdravená Tesková.

Zápas začal jako z říše snů. Každý trenér, hráč, hráčka či fanoušek by si přál vést po deseti minutách o tři branky. A to se právě nám dnes povedlo. Hned ve 4. minutě po rohu hlavičkovala osamocená Pincová přesně k tyči a dostala nás do vedení. A to navíc chvíli předtím po rohu mířila těsně vedle. V 9. minutě se ve vápně Divišová obtočila kolem bránících protihráček, přihrála za zadní tyč, kde Voňková doklepla. O minutu později Pěničková vyslala do brejku Divišovou, která zatáhla před branku a poté příhrávkou na zadní tyči našla Holečkovou, pro níž nebyl problém skórovat. Slávistky měly velkou převahu, soupeř se k ničemu nemohl dostat. Ve 22. minutě po dalším vysunutí Pěničkové opět unikla Divišová, tentokrát její přihrávku Voňková patičkou neumístila mezi tyče. Domácí pochopili, že musí něco změnit, proto Myslíková začala osobně bránit Divišovou. A tak jsme mohli tyto dvě hráčky vidět neustále spolu. V poslední minutě jsme přidali čtvrtý gól, Pěničková rozehrála standardní na přední tyč, kde Pincová prodloužila a před brankářkou Budošová stehnem nadzvedla.

Druhý poločas pokračoval v podobném stylu jako ten první. Slávistky měly velkou chuť do hry a chtěly přidat další branky. Ve 49. minutě po pěkném centru Tomáškové z první ihned zakončovala Budošová a přehodila hodně vysunutou brankářku Odlasovou. V 56. minutě se po druhé žluté kartě nechala vyloučit Hanžlová. Tím byl určen další průběh střetnutí, domácí už pouze bránily, ale postupně jim docházely síly. A tak slávistky mohly útočit a přidat další branky, což se taky potvrdilo. V 69. minutě po špatném odkopu brankářky hned z první pálila Danielová přesně k tyči. O dvě minuty později po průniku Mészárosové a jejím přiťuknutí Danielová z hranice vápna skoro vymetla šibenici. V 81. minutě podobná akce jako z desáté minuty, po pasu Pěničkové unikla po pravé straně Divišová a po následné přihrávce před bránu Voňková neměla problém skórovat. Devátou branku přidala Pěničková z penalty, když předtím byla faulována Divišová. Přestože holky chtěly dosáhnout desítky, tak i přes další šance se to nepodařilo. Výsledek je přesto velice dobrý, teď je však třeba zachovat podobné výkony i do dalších zápasů a hlavně do derby se Spartou!

Plzeň - Slavia 0:9 (0:4)
Slavia: Zbořilová - Tomášková, Odehnalová, Pincová, Benýrová (60. Mészárosová) - Divišová, Pěničková, Budošová (68. Tesková), Holečková (46. Danielová) - Voňková, Nepokojová (68. Bendová)
Branky: 9. a 81. Voňková, 45. a 49. Budošová, 69. a 71. Danielová, 4. Pincová, 10. Holečková, 84. Pěničková pen.
ŽK: 19. Hanžlová, 72. Vachlová, 83. Valečková
ČK: 56. Hanžlová
Střely na branku: 0 - 13, mimo branku: 0 - 9, rohy: 3 - 5, fauly: 8 - 7


Juniorky:
9.6.2007 - to je datum, kdy slávistky naposledy zaznamenaly výhru nad Plzní. Od té doby v sezoně 07/08 přišly dvě remízy a v loňské sezoně dvě prohry. Nyní se tuto černou sérii, v současné době nejhorší ze všech týmů, podařilo protrhnout. V týdnu se navíc podařilo dotáhnout příchod další fotbalistky, z Teplic jsme získali Veroniku Žornovou.

Do zápasu jsme vstoupili dobře, vytvořili jsem si územní převahu a snažili se kombinační hrou překonat defenzivu Plzně. To se však několik minut nedařilo, až nakonec ve 14. minutě po pravé straně unikla Prouzová, nacentrovala před bránu, kde usměrnila k tyči Bendová. Slávistky byly vedením hodně povzbuzené a svého soupeře ještě více tlačily. Kolem 20. minuty jsme si vytvořili několik šancí, nejdříve Ježdíková vystihla malou domů, ale už jen dokázala trefit vyběhnutou brankářku. Plzáková naopak z levé strany unikla před bránu a po křižné střele těsně minula branku. Pak přišel druhý gól, po přihrávce Prouzové Bendová hned z první uvolnila mezi obranou Ježdíkovou, která svůj brejk na podruhé zakončila. Do konce poločasu jsme měli územní převahu, ale další branku již nepřidali. Plzeň slávistickou bránu vůbec neohrozila.

Druhý poločas jsme drželi míč na kopačkách a soupeři moc nedovolili. Ale pořád to bylo pouze o dvě branky, takže nebylo rozhodnuto. V 54. minutě jsme si výsledek konečně pojistili, Rzycké centr se snesl až do brány a Krýslová vyrazila na břevno až za brankovou čárou. Až za tohoto stavu si šanci vypracoval i soupeř, ale Krömrová byla pozorná. V 70. minutě jsme měli velkou smůlu, po velkém závaru třikrát zakončovala Prouzová, trefila i břevno, poté se snažila dorážet i Kozlíková, ale trefila brankářku. V 74. minutě se Sladkovská dostala před brankářku, ale ta její pokus vytěsnila na roh. V závěru se do velké šance dostala ještě Plzákové a poté i Dvořáková, ale čtvrtou branku se vsítit nepodařilo.

Plzeň - Slavia 0:3 (0:2)
Slavia: Krömrová - Marková (67. Ondrášková), Stanková, Dvořáková, Rzycká - Komárková (54. Košvancová), Prouzová, Kozlíková, Plzáková - Bendová (63. Palková), Ježdíková (50. Žornová)
Branky: 14. Bendová, 20. Ježdíková, 54. Rzycká
Střely na branku: 1 - 11, mimo branku: 0 - 5, rohy: 2 - 4


Starší žákyně:
Starší žákyně vstoupily do nové sezóny domácím zápasem s Mělníkem. Po odchodu 9-ti hráček ročníku 94 skládají trenéři nový tým, jehož kostru tvoří hráčky 95-97, kterým minulý rok smolně unikl postup do republikového finále. Do zápasu nemohly zasáhnout dvě letní posily, a to vážně zraněná Lébrová a nemocná Vorlová.

Do zápasu jsme vstoupily aktivně a během první čtvrthodiny jsme zahrávali několik rohových kopů před soupeřovou bránou. Bohužel se nám nepodařilo z těchto rohů skórovat a nedotáhli jsme ani několik nadějných příležitosti až do zakončení. Ve 14. minutě se po levé straně uvolnila Večerová, která poslala centr před bránu, kam si naběhla Jedličková a nádherně z voleje otevřela skóre zápasu. I nadále jsme byli jednoznačně lepším týmem a soupeře jsme absolutně k ničemu nepustili. Chyběla ovšem finální přihrávka anebo klid v koncovce. Před koncem poločasu ovšem v 31. minutě zvýšila z pokutového kopu Klesnilová a do přestávky jsme tedy šli s dvoubrankovým náskokem.

V druhé půli naše děvčata zlepšila kombinaci. K vidění bylo několik pohledných akcí, hned v 39. minutě se napravo uvolnila Jedličková a pumelicí orazítkovala břevno soupeřovi branky, v následné skrumáži se nejlépe zorientovala Havelková a zvýšila na 3:0. I nadále jsme kontrolovali hru a mohli přidat další góly. Konečnou podobu skóre nakonec určila střela Svobodové z dvaceti metrů, která následovala po chytrém sťuknutí od Jášové.

Po prvním zápase těžko odhadovat průběh začínající sezóny. Za dnešní zápas ovšem děvčata zaslouží pochvalu za bojovnost a snahu a také za prakticky bezchybnou obrannou činnost celého týmu. A příští týden hurá do Teplic.
Report - Jan Vetyška

Slavia - Mělník 4:0 (2:0)
Slavia: Procházková - Němečková (55. Vondráčková), Šrámková, Vlčková (48. Kotrhonzová), Večerová - Jedličková (39. Svobodová), Břížďalová, Havelková (51. Jeřábková), Bažoutová - Jášová (65. Šimurdová), Klesnilová
Branky: 14. Jedličková, 32. Klesnilová pen., 39. Havelková, 65. Svobodová


Mladší žákyně:
Mladší žákyně nastoupily ke svému prvnímu mistrovskému utkání v obměněné sestavě a první minuty zápasu vyzněly poněkud rozpačitě. Postupně však přebraly iniciativu a vytvořily si územní převahu, obzvlášť poté, co byla obrana zredukována na dvě hráčky. Veškerá snaha však končila před pokutovým územím soupeřek. Do druhého poločasu vlétla slávistická děvčata s nevídaným nasazením a jeden útok za druhým se valil na branku hostů. V 35. minutě vsítila vedoucí branku Motejlová, ale další šance se již nepodařilo proměnit. Mělník tak za stavu 1:0 zahrozil z rychlého brejku, ale brankářka Trčková skórovat nedovolila. Pak v 49. minutě přidala gólovou pojistku Jandusová a zbytek zápasu děvčata dohrála v poklidu a kontrolovala své první vítězství v nové sezóně.
Report - Jaroslav Hrubý

Slavia - Mělník 2:0 (0:0)
Slavia: Trčková (Horáková) - Kotrhonzová, Schlitzová, Kloučková, Hrubá, Jeřábková, Motejlová, Hadašová, Jandusová, Urbánková, Dufková, Uhrová, Novotná
Branky: 35. Motejlová, 49. Jandusová


Přípravka:
První ligový mistrovský zápas se holkám povedl, sice nevyhrály, ale měly daleko více ze hry. V prvním poločase dostaly tři branky. Ve druhém poločase se více zlepšily a dokázaly snížit na konečných 2:3. Po celý zápas měly převahu a je jen škoda, že jsme neměli nikoho na vystřídání, jinak by zápas dopadl úplně jinak.
Report - Roman Stodola

Háje SOC "C" - Slavia 3:2 (3:0)
Slavia: Hrtánková - Kroa, Hilbertová J, Bernaardová, Kotrhonzová, Novotná, Šuleková, Becková
Branky Slavie: Hilbertová J., Šuleková.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)