Ženský fotbal

Slávistky porazily i Teplice

Fotbalistky Slavie vyhrály v dalším ligovém zápase nad Teplicemi s přehledem 7:0. Dvě branky vstřelila Divišová a Bendová, po jedné přidaly Pěničková, Holečková a Nepokojová. Juniorky vyhrály 4:0. Dařilo se i žákyním proti stejnému soupeři, starší vyhrály 4:0, mladší 5:0. Prohlédněte si také 26 fotek ze zápasu A týmu.

A tým:
Fotbalistky Slavie ve třetím zápase chtěly pokračovat ve střeleckých dostizích, ale tentokrát to nakonec nebylo tak jednoduché, jak by se mohlo očekávat. V základní sestavě poprvé nastoupila Danielová, Budošová se posunula do útoku. Začátek utkání byl však slibný, v 5. minutě zahrála ve vápně rukou Martina Královou a nařízenou penaltu proměnila Pěničková. Přestože měly slávistky velkou převahu, šance si vytvářely složitě, případně zakončení nebylo ideální. Jednou se do zakončení dostala Pěničková, jejich pokus Zehrerová vyrazila. Střela Voňkové byla naopak málo razantní. Ve 29. minutě po centru Divišové zakončovala Pěničková, ale hostující brankářka vyrazila a následná dorážka Danielové skončila v její náruči. O chvíli později po centru Odehnalové Voňková orazítkovala břevno. Druhý gól přišel až ve 35. minutě, kdy Pěničková parádně uvolnila Danielovou, která ve skluzu před brankářkou našla na zadní tyči Holečkovou, která bez problému z kroku zavěsila. Hned poté se do šance dostala Divišová, ale neuspěla na Zehrerové. Je třeba zmínit, že teplická brankářka chytala opravdu dobře.

Ve druhém poločase jsme přeci jen začali hrát více aktivněji a soupeře ještě více zatlačili, navíc jsme si vytvořili veliké množství šancí. Někdy se člověk musel divit, co holky nepromění. Přesto jsme přidali pět branek, v 50. minutě Pincová vyvezla míč z obrany, následně poslala do úniku Nepokojovou, která z brankové čáry poslala centr na zadní tyč, kde zakončovala Divišová. O dvě minuty později Odehnalová našla pěkným centrem Pěničkovu, která vyběhnutou Zehrerovou přehodila a míč letící kousek vedle tyče ještě doklepla Divišová. V 58. minutě svou první šanci neproměnila Bendová. V 66. minutě jsme předvedli pěknou akci, Danielová přihrála Pěničkové, která z první vyslala do úniku Divišovou a po přesné přihrávce na zadní tyč bez problémů ze dvou metrů zakončila Bendová. Za tři minuty se míč od Voňkové dostal k Nepokojové, která se dostala ve vápně k prudké střele a prostřelila brankářku. V 71. minutě po přihrávce Voňkové šla sama na bránu Bendová a přesnou střelou k tyči nedala brankářce šanci. V 75. minutě po standardní situaci Pěničkové brankářka vyrazila na břevno a dorážející Krůzová jí ze dvou metrů trefila. Sedm minut před koncem Krůzová z úhlu trefila břevno. Více branek jsme již nevstřelili. Druhý poločas byl ze strany slávistek rozhodně lepší, ale koncovka dnes nebyla moc vydařená, šancí bylo opravdu hodně, o čemž svědčí i počet střel.

Slavia - Teplice 7:0 (2:0)
Slavia:
Krömrová - Tomášková (61. Mészárosová), Odehnalová, Pincová, Benýrová - Divišová, Pěničková, Danielová, Holečková (54. Bendová) - Voňková (71. Krůzová), Budošová (46. Nepokojová)
Teplice: Zehrerová - Polívková - Králová J., Kodešová, Rejsková (56. Zvolenská) - Janochová, Janečková, Haspeklová (35. Chludilová), Králová M., Brázdová (80. Červená) - Vlastníková (77. Götzová)
Branky: 50. a 52. Divišová, 66. a 71. Bendová, 5. Pěničková (pen.), 35. Holečková, 69. Nepokojová
Střely na branku: 22 - 0, mimo branku: 14 - 1, rohy: 12 - 0, fauly: 10 - 11
ŽK: 48. Holečková - 74. Králová M., 85. Zvolenská


Juniorky:
Slávistky začaly utkání velmi aktivně, soupeřky skoro nepouštěly na vlastní polovinu. Vypracovaly si velký tlak a již ve 4 minutě přišla po rohovém kopu rozehraném Kozlíkovou první šance na otevření skóre, ale Dvořáková namířila hlavou jen těsně nad. Následovalo několik rohových kopů, které jsme nedokázali využít. Další akce zakončené Prouzovou, Beránkovou a Dvořákovou všechny skončily těsně mimo branku hostí. Po nařízeném přímém kopu za nedovolený zákrok na Dvořákovou, otevřela v 15. minutě skóre utkání Kozlíková. Svou technickou střelou nedala teplické brankařce šanci, ačkoliv ta si na míč stačila sáhnout. Do konce poločasu rozehrávaly slávistky ještě další dva rohové kopy, které ale gólově nevyužily. Ve 32. minutě rozehrávaly domácí další přímý kop, avšak ten prolétl pokutovým územím, kde na zadní tyči sice číhala Marková, ale na centr nedosáhla. Jen o minutu později se do šance dostává Dvořáková, ale i tentokrát míří její střela z první jen těsně nad svatyni hostí. Ve 36. minutě se do slibné příležitosti dostali i hosté, ale slabá střela Jindrákovou nijak neohrozila, a tak se do šaten odcházelo za stavu 1:0 pro domácí.

Začátek druhého poločasu se odehrával dle identického scénáře jako dějství první. Šance, které si slávistky vypracovaly, se nedařilo proměňovat. Nejprve centrovala Žornová skrze celé pokutové území, ale centr adresáta nenalezl. Následně se po rohu Kozlíkové do zakončení dostává Ondrášková, ale její hlavičku brankařka zlikvidovala. O dvě minuty později se Beníškovou pokusila překvapit Kozlíková střelou z 25 metrů, ale jen těsně přestřelila. V 52. minutě zahrozili hosté. Nejprve se pokusily teplické hráčky o zakončení ze hry, ale Jindráková s přehledem míč sebrala. V další minutě se do šance dostala kapitánka hostí Polívková, která měla v nohou již utkání žen, a po průniku mezi naší obranou se snažila prostřelit naší gólmanku. Jindráková stihla míč vyrazit před sebe a poradila si i s následnou dorážkou. Po slabé střele Košvancové, rozehrála Beníšková akci hostí a už to skoro vypadalo, že se dle hesla nedáš - dostaneš hráčkám Teplic podaří stav utkání vyrovnat, protože hráčky Slavie ač vyvíjely obrovský tlak na soupeře a dostávaly se do příležitostí ohrozit branku hostí, ne a ne akce dotahovat až do konce. V 57 minutě opětovně zahrozily Teplické hráčky. Jindráková si situaci trochu zkomplikovala a namísto toho, aby nepřesnou přihrávku hostí chytla do rukou, rozhodla se rozehrávat a nastřelila jen teplickou útočnici, která se snažila o okamžité zakončení. Naštěstí byla Jindráková pozorná a nepřipustila žádné překvapení. Teplické hráčky rozehrávaly v 60. minutě ještě rohový kop, který zůstal nevyužit, a tak otěže utkání převzaly opětovně slávistky. Nejprve v 61. minutě vyráží gólmanka hostí střelu Košvancové na roh. O sedm minut později rozehrává Kozlíková další přímý kop po faulu na Dvořákovou, ale opět jen těsně míjí levou tyč. V 69. minutě nejprve střelu Dvořákové z otočky Beníšková chytá, míč vykopává na naši polovinu, kde se k míči dostává Bažoutová. Vyváží míč přes dotírající útočnici a přihrává Kozlíkové, jenž míč převzala na vlastní polovině hřiště a dlouhým sólem obešla několik hráček hostí a v pokutovém území přesně umístila střelu k pravé tyči. V 71. minutě zakončuje Žornová, ale její střela se do hry vrací od břevna, následuje několik dorážek a opětovné břevno v podání Žornové. Kozlíková vysílá v 73. minutě další střelu ze střední vzdálenosti, ale hattrick se jí završit nepodařilo. V 75. minutě zvyšuje na 3:0 Komárková po pěkné kombinační hře s koncovou přihrávkou od Ježdíkové. V 76. minutě završila brankový účet Žornová poté, co ve středu hřiště vystihla rozehrávku soupeřek a sama z poloviny hřiště vyrazila na branku hostí. Beníšková neměla proti perfektně umístěné střele nejmenší šanci. Pro Žornovou byla tato vstřelená branka o to specifičtější, že hrála proti svým bývalým spoluhráčkám. V posledních čtyřech minutách utkání měly sice slávistky ještě možnost skórovat ze čtyř rohových kopů, které si vypracovaly, ale hráčky hostí urputným bráněním další změnu skóre nedovolily a utkání tak skončilo v poměru 4:0.
Report - Barbara Straková

Slavia - Teplice 4:0 (1:0)
Slavia: Jindráková - Tučková (48.Komárková), Ondrášková, Bažoutová, Beránková (62.Ježdíková) - Marková, Prouzová (53.Košvancová), Kozlíková, Plzáková - Žornová, Dvořáková (69.Stanková)
Branky: 15. a 69. Kozlíková, 75. Komárková, 76. Žornová


Starší žákyně:
Ve druhém kole nastoupily starší žákyně doma proti Teplicím. Utkání se původně mělo hrát v Teplicích, ale z technických důvodů se oddíly domluvily na výměně pořadatelství. Do zápasu nemohla zasáhnout Lucka Bažoutová, která si svými kvalitními výkony řekla o přeřazení do juniorky, stále zraněná je Terka Lébrová, navíc některá děvčata nastoupila i přes lehčí zdravotní problémy.

Do zápasu jsme vstoupili aktivně a od první minuty jsme ohrožovali soupeřovu bránu. Během první čtvrtiny zápasu jsme si vypracovali množství gólových příležitostí, všechny ovšem zůstaly neproměněny. Až ve 21. minutě se po vysunutí Anetky Svobodové prosadila Eliška Jášů. Zbytek první půle pokračoval festivalem zahozených brankových příležitostí a nevyužitých standardních situací. Nutno podotknout že soupeř se zaměřil především na defenzivu, jejíž kvalitní práci podporovala výborným výkonem brankářka. Na naší obranné polovině se ovšem nic zajímavého neudálo.

Do druhé půle jsme vstoupili opět náporem a množstvím střel, která často končily těsně vedle brány hostí nebo v náručí brankářky. Až ve 45. minutě se prosadila po akci Terky Jedličkové a Žaňdi Vlčkové Radka Šrámková. V 50. minutě vsítila třetí gól v utkání Anetky Svobodová po přihrávce Elišky Jášů. Následný tlak slávistických žákyň byl završen čtvrtým gólem, který si vsítila v 68. minutě stoperka hostí ve snaze odvrátit centr Johany Jeřábkové. Kaňkou na utkání je zranění Žaňdi Vlčkové, která rozšířila slávistickou marodku a bude pravděpodobně delší dobu mimo hru.

Bohužel Mělník ani Teplice absolutně neprověřili naši defenzivu. Po dvou zápasech také víme, že je potřeba zapracovat na klidu v koncovce. Příští týden čeká mladé slávistky pražské derby!
Report - Jan Vetyška

Slavia - Teplice 4:0
Slavia: Procházková (36. Jandusová) - Němečková, Šrámková, Večerová, Kotrhonzová (45. Vondráčková) - Klesnilová, Havelková (36. Jírová), Vlčková (60. Šimurdová), Jedličková, Svobodová - Jášová (53. Jeřábková)
Branky: 21. Jášová, 45. Šrámková, 50. Svobodová, 68. vlastní
Střely na branku: 21 - 0, mimo branku: 24 - 0, rohy: 13 - 0


Mladší žákyně:
Také mladší žákyně nastoupily ke svému druhému mistrovskému zápasu opět na domácí půdě a v nezměněné sestavě z minulého kola. Z kompletní soupisky stále chyběly Štvtňová, Fomínová a Čechová. Od prvních minut probíhalo utkání v režii slávistek a teplická děvčata ohrozila branku jen po sérii tří rohových kopů z úvodu utkání. Po celý první poločas domácí děvčata dobývala branku hostů, kterou však teplické hráčky svědomitě bránily. Až ve 20. minutě po krásné přihrávce Johany Jeřábkové skórovala Dominika Urbánková. Domácím se opět povedl vstup do druhého poločasu, kdy ihned v první minutě stejná dvojice hráček zařídila druhý gól Slavie a v další minutě střelou z dálky Anežka Hadašová překvapila až do té doby výborně chytající brankářku Teplic - 3:0. Ve 40. minutě završila Dominika Urbánková svůj hattrick po přihrávce - koho jiného než Jeřábkové. A jako třešničku na dortu dostali všichni přítomní v 60. minutě nádhernou střelu Anežky Hadašové, která vymetla pravou šibenici teplické branky a stanovila konečný výsledek zápasu na 5:0. Našim děvčatům tak průměrný výkon stačil k vysokému vítězství, a ačkoliv do příštího týdne slávistické dívky obsadily první příčku tabulky, je nutno podotknout, že teprve příští zápas se Spartou zřejmě ukáže skutečnou sílu týmu.
Report - Jaroslav Hrubý

Slavia - Teplice 5:0 (1:0)
Branky: 20., 31. a 40. Urbánková, 32. a 60. Hadašová


Přípravka:
Druhý mistrovský zápas přípravky se holkám podařil. dokázaly doma porazit Union Praha 5:1, když v poločase to bylo 2:1. Holky začaly dobře brzy daly první gól. Pak sice Union vyrovnal na 1:1, ale holkám se podařilo do poločasu dát druhou branku. Ve druhém poločasu pak holky kontrolovaly hru a přidaly ještě tři branky na konečných 5:1. Holky tak získaly své první body do tabulky.
Report - Roman Stodola

Slavia - Union Praha 5:1 (2:1)
Branky:
2x Šuleková, Kroa, Stodolová, Becková

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)