Ženský fotbal

Žákyně v derby prohrály

Starší i mladší žákyně si připsaly první prohry v soutěži, a to proti rivalovi ze Sparty. Obě utkání skončila jednoznačným výsledkem - starší žákyně prohrály 0:4, mladší žákyně prohrály 0:5. Přípravka naopak vyhrála 4:0. Prohlédněte si 52 fotografií.

Starší žákyně:
Slávistky nastoupily proti svému velkému rivalovi, který byl však favoritem. Patrné to bylo i na hřišti. Hned v první minutě jsme totiž dostali branku, když jsme po levé straně nechali proniknout sparťanku a po její přípravce na malé vápno zakončovala Krejčiříková k tyči. Byla to jediná přímá střela v prvním poločase. Slávistky se dokázaly oklepat, ale drobnou převahu měli stále hosté. Holkám se nedařilo dostat k brance a pokud už tu náznak byl, akci jsme nedotáhli do konce. Za zmínku stojí jen střelecké pokusy Jedličkové z dálky, kdy chtěla překvapit hodně vysunutou brankářku Majerovou. Sparta si směrem dopředu také moc nevytvořila, spíše zahrávala několik rohů a pokud se sparťanky dostávaly do slibné šance, tak buď o míč přišly či jsme pokud zblokovaly na roh.

Druhý poločas holky opět nezačaly dobře, ve 38. minutě střílela Tauberová těsně vedle branky, ale trest přišel ve 40. minutě, kdy po na krátko rozehraném rohu přišel centr na zadní tyč a slávistky zapomněly na osamocenou Fojtíkovou, která neměla problém zakončit. To byl zřejmě rozhodující okamžik, protože vstřelit dvě branky Spartě bylo složité. Ta pak postupně ovládla zápas, naše holky se spíše jen bránily a maximálně nakopávaly míč do útoku, kde jsme však o něj rychle přišli. Ve 48. minutě po standardní situaci Hloupé vyrazila nad břevno Procházková. V 54. minutě si na centr Dlaskové naběhla Winterová a hlavou do protipohybu překonala naší brankářku. Poslední gól padl v 66. minutě, kdy se Dlasková z hranice vápna opřela do míče a vymetla šibenici. Slávistky se musí z prohry oklepat, příští týden je čeká Hradec Králové.

Ale již v sobotu 26.9. je na programu derby žen a juniorek, zápas se hraje na Strahově, první utkání začíná ve 14:00. Všichni jste zváni, přijďte podpořit naše fotbalistky!

Slavia - Sparta 0:4 (0:1)
Slavia:
Procházková - Němečková (61. Kotrhonzová), Šrámková, Vlčková, Klesnilová - Jedličková (50. Jeřábková), Havelková (64. Jírová), Břížďalová (46. Vorlová), Bažoutová, Jášová (54. Večerová) - Svobodová
Branky: 1. Krejčiříková, 40. Fojtíková, 54. Winterová, 66. Dlasková
Střely na branku: 1 - 5, mimo branku: 2 - 3, rohy: 0 - 10


Mladší žákyně:
Mladší žákyně dnes čekal těžký zápas s týmem Sparty. Do utkání Slavia vstoupila odhodlaně a nedarovala soupeřkám milimetr prostoru. Na hrotu útoku zaměstnávala obranu svými ataky bojovná Andrea Fomínová, obranné řady dirigovala Eliška Jášová i ostatní děvčata hrála na hranici svých možností. V průběhu poločasu získávaly soupeřky mírnou převahu, kterou korunovaly brankou ve 14. minutě po střele z dálky a hned v 17. minutě skórovaly podruhé. I ve druhém poločasu držely slávistky krok se soupeřkami při hře v poli, před brankou však byla mnohem nebezpečnější sparťanská děvčata, která postupně přidávala branky ve 33., 43. a 52. minutě a celkové skóre tak narostlo na nelichotivých 0:5. Přes veškerou snahu se tak nepodařilo vstřelit čestný gól, i když příležitosti se naskytly, obzvláště při sérii rohových kopů. Poprvé jsme také mohli vidět při soutěži mladších žákyň žlutou kartu, kterou obdržela hráčka Sparty za nevybíravý faul na Nikolu Motejlovou. Lze jen věřit, že takto těžká utkání přinesou slávistickým žákyním do dalších bojů tolik potřebné zkušenosti.
Report - Jaroslav Hrubý

Slavia - Sparta 0:5 (0:2)
Slavia:
Horáková - Kotrhonzová, Jášová, Štvrtňová, Schlitzová, Kloučková, Hrubá, Jeřábková, Motejlová, Hadašová, Jandusová, Urbánková, Dufková, Uhrová, Fomínová, Šuleková


Přípravka:
V sobotu se dívkám z přípravky opět podařilo zvítězit a porazit tak Sokol Cholupice 4:0. V prvním poločase jsme měli plno šancí, ale proměnili jsme jen jednu, a to až ke konci poločasu. Ve druhém poločase již holky přidaly a bylo to hned znát na skóre, když vstřelily ještě tři branky. Jen škoda, že holky nevyužily svojí převahu více. Šancí bylo dost.
Report - Roman Stodola

Sokol Cholupice - Slavia Praha 0:4 (0:1)
Slavia:
Hilbertová S. - Hrtánková, Stodolová, Kroa, Hilbertová J., Bernardová, Šuleková, Kotrhonzová J., Becková, Pivoňková
Branky: 2x Šuleková, Hilbertová J., Becková

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Žákyně v derby prohrály

    Strasak_1892     před 15 lety 21.09.2009 11:58 |  
    0 0

    Informace k utkání s Bohemians!

    www.slaviaultras.goo.cz