Ženský fotbal

Juniorky podlehly Spartě

Juniorky Slavie dnes na Strahově podlehly Spartě 0:2. Dnes zápas také odehrály starší žákyně, ty prohrály v Hradci gólem z poslední minuty 1:2, naopak mladší žákyně vybojovaly cenný bod s Hradcem za remízu 2:2. Prohlédněte si 26 fotografií ze zápasu juniorky.

Juniorka:
Derby juniorek bylo zajímavé i z toho důvodu, že došlo k pohybům mezi Slavií a Spartou. Od úvodu si územní převahu vytvořila Sparta, ale k ničemu se nedostala. První velkou příležitost si vytvořily slávistky, ve 13. minutě po centru Komárkové se míč dostal až ke Kozlíkové, která sama z dvanácti metrů střelou po zemi trefila pouze nohy brankářky Zelníčkové. Sparťanky se pokoušely hodně o střelbu, ale pokusy mířily mimo branku. První branka padla v 17. minutě, kdy po rychlé kombinaci na půlce hřiště se do úniku dostala Šturmová a své sólo zakončila přesnou střelou k tyči. Vyrovnat jsme mohli ve 31. minutě, kdy Kozlíková rozehrála standardní situaci z 18 metrů, ale Zelníčková střelu k tyči v poslední chvíli vyrazila na roh. Předvedla se i slávistická brankářka, ve 34. minutě Podaná zahrála standardní situaci, na míč si nabíhalo několik hráček, nikdo netečoval a Krömrová tak v poslední chvíli pohotovým zákrokem musela vyškrábnout míč letící do branky. V prvním poločase měla Sparta územní převahu a i více střílela, ale na šance to bylo vyrovnané. Tu jednu však sparťanky proměnily.

Ve druhém poločase si domácí hráčky začaly vytvářet více brankových příležitostí i díky chybám v defenzivě a zkaženým přihrávkám slávistek. Trest přišel brzy, ve 47. minutě po přízemním centru propadl míč pod brankářkou a Šturmová neměla problém doklepnout. I za takto nepříznivého stavu se slávistky snažily, ale plno akcí nedokázaly dotáhnout. V 60. minutě jsme mohli snížit, když po rohu Kozlíkové těsně nad branku hlavičkovala Komárková. Pak nás několikrát podržela Krömrová, nejdříve vychytala osamocenou Běleckou, poté naopak včas vyběhla proti Danielkové a zmařila její střelecký pokus na hranici vápna. V 69. minutě po pravé straně unikla Ježdíková a z úhlu nebezpečně vystřelila, ale pozorná Zelníčková s námahou vyrazila na roh. Pak si Bělecká ještě vytvořila dvě velké šance, ale slávistická brankářka jí pokaždé vychytala.

Sparta - Slavia 2:0 (1:0)
Slavia:
Krömrová - Marková, Stanková, Dvořáková, Rzycká (50. Beránková) - Komárková (61. Žornová), Kozlíková, Prouzová, Plzáková - Bendová (59. Ježdíková), Necidová (69. Ondrášková)
Branky: 17 a 47. Šturmová
Střely na branku: 9 - 4, mimo branku: 10 - 1, rohy: 4 - 5


Starší žákyně:
Starší žákyně přijely do Hradce, s kterým se minulý rok do posledního kola přetahovaly o postup do finále 1. ligy. Oba dva týmy přes léto poznamenaly odchody klíčových hráček a tak byli všichni zvědaví na konfrontaci nových týmů.

Do první půle jsme vstoupili aktivněji, bohužel se nedařilo dotahovat akce do zakončení. Když jsme tlak pomalu stupňovali přišla chyba ve středu hřiště, soupeř se vehnal do vápna v přečíslení dvě na jednu a stoperka Večerová ve snaze odkopnout balón sfalouvala domácí útočnici. Z následné penalty se Hradečtí nemýlili a od 22. minuty vedli 1:0. Do poločasu jsme se nedokázali s šokem z inkasované branky vyrovnat, hra byla hrozná, vázla kombinace, několik hráček si svými výkony říkalo o vystřídání.

Do druhé půle jsme přeskupili řady, přišla také střídání. Začali jsme získávat více balónu ve středu hřiště a soupeře jsme k ničemu nepouštěli. Bohužel hrubé a zbytečné chyby naší gólmanky při rozehře nabídly Hradeckým možnost zvýšit skóre, kterou však nevyužili. Po sérii střel a šancí se nám v 66. minutě konečně povedlo vyrovnat. Prosadily se reprezentantky v našich řadách, kdy po přímém kopu Lucky Bažoutové skórovala Žaňďa Vlčková. Bohužel minutu po vyrovnání při snaze o vstřelení vítězného gólu přišla hrubá chyba v naší obraně, kterou soupeř zužitkoval a vstřelil vítězný gól.

V posledních vteřinách utkání došlo k nepříjemné události, kdy Elišku Jášů nešťastně trefil balón do hlavy a po několika minutách ošetřování musela být převezena do Hradecké nemocnice. Naštěstí při vyšetřeních nedošlo k potvrzení vážnějšího zranění a Eliška by měla být již v neděli večer doma. Děkujeme domácím za aktivní pomoc při řešení této situace a Elišce přejeme brzké uzdravení a rychlý návrat na ligové trávníky.
Report - Jan Vetyška

Hradec Králové - Slavia 2:1 (1:0)
Slavia: Procházková (47. Jandusová) - Němečková, Šrámková, Večerová, Kotrhonzová - Jedličková, Jírová (36. Jeřábková), Havelková (27. Jášová), Bažoutová - Klesnilová, Vlčková
Branka Slavie: 66. Vlčková


Mladší žákyně:
Hradec Králové - Slavia 2:2
Slavia: Horáková - Kotrhonzová, Štvrtňová, Jeřábková, Motejlová, Hadašová, Dufková, Knollová, Jandusová, Novotná
Branky Slavie: 2x Jeřábková


Přípravka:
Holky velmi pěkně začaly další zápas, když od začátku Bohemku přehrávaly. Za chvilku přišel i první gól. Pak Bohemka taky měla nějakou šanci, ale naše brankářka vše pochytala. V polovině poločasu jsme dali další dvě branky, domácí sice v závěru poločasu snížili na 3:1, ale v prvním poločase se více už nestalo. Ve druhém poločasu dal každý tým po jedné brance, a tak zápas skončil v náš prospěch 4:2. Dařilo se Katce Šulekové, která vsítila hattrick.
Report - Roman Stodola

Bohemians 1905 C - Slavia 2:4 (1:3)
Slavia:
Hrtánková - Becková, Stodolová, Bernardová, Kroa, Hilbertová S., Hilbertová J, Kotrhonzová, Pivoňková, Šuleková
Branky Slavie: 3x Šuleková, Kotrhonzová

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Juniorky podlehly Spartě

    quelhar (admin)     před 15 lety 26.09.2009 19:44 |  
    0 0

    Zato dorosty hrajici celostatni souteze zabodovaly v Jihlave - predevsim vyhra C dorostu 2:1 proti jednomu z favoritu souteze je cenna. Nejstarsi dorost remizoval 2:2.