Rozhovory

M. Suchý: V pondělí bude zápas vypadat jinak

Smolařem utkání byl dnes kapitán Marek Suchý, který dal první vlastní gól v životě. "Myslel jsem si, že je to sen," řekl po zápase náš obránce.

Po výborném vstupu do zápasu a slušně odehrané první půli jste během 25 minut dostali čtyři góly a Lille dvakrát nastřelilo tyč. Jak k tomu mohlo dojít?

Výsledek je krutý a je zkreslený góly na konci utkání. Je jednoznačně naše chyba, že v momentě, kdy máme zkusit ještě utkání zvládnout, pustíme soupeře takhle do brejků. Je to velké zklamání, věřil jsem, že to dneska můžeme zvládnout, myslím si, že první půle byla odehraná slušně, ve druhé to bylo naše selhání.

Byl zlomem inkasovaný gól na 1:1?

Ne, myslím, že se to zlomilo až potom, pořád to bylo jen 1:1.

Ty sis dal vlastní gól...

V životě se mi to nestalo, nechtěl jsem tomu věřit, myslel jsem si, že je to sen. Někdo to přede mnou promáchnul, s tím jsem i nějak počítal, ale jak byl balón kluzký, trefil mě do kolena a bylo to v bráně.

Co se stalo v závěrečných 25 minutách, došly vám síly?

Nevím, myslím, že síly nám určitě nedocházely, v tom to nebylo. Nechali jsme soupeři víc prostoru, dokázal toho využít a vyšlo mu hodně akcí. Chtěli jsme zvrátit stav 1:1, bylo nás hodně vepředu a málo vzadu a soupeř toho dokázal využít, ať už ztrát balónu na vlastní půlce nebo rychlých brejků.

Měli jste hrát na remízu nebo zkusit dál útočit?

Pokyny před zápasem byly, že jsme chtěli vyhrát, nechtěli jsme bránit v deseti, přeci jen jsme byli domácí tým. Za stavu 1:1 jsme neměli pokyny, že bychom měli držet remízu, ale být stále aktivní a agresivní, nedokázali jsme si s tím ale poradit.

Co udělá taková prohra s psychikou týmu?

Musíme to hodit za hlavu, rozebrat si chyby a poučit se z nich.

Po zápase jste si navíc vyslechli své i od fanoušků...

Byl to nepříjemný pocit, protože fanoušci jsou výborní, povzbuzovali nás celý zápas a my uhrajeme takový výsledek. Mají právo být naštvaní, i tak jsme ale za nimi chtěli jít a vyslechli jsme si nepříjemné věci, to k tomu ale patří. Nakonec to skončilo tak, že pokřik se udělal, v tom jsou skvělí. Když jsem dostal slovo, přislíbil jsem za tým, že v pondělí to bude vypadat jinak.

Komentáře (7)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: M. Suchý: V pondělí bude zápas vypadat jinak

    Romino     před 15 lety 02.10.2009 09:59 |  
    0 0

    Marek opravdu ukázal, že je dobrý hráč a dobrý kapitán, vlastní gól se občas povede (viz. Garragher v Liverpoolu) ale jinak hrál dobře, měl pocit, že musí promluvit ke kotli, čehož si u takového mladíka vážím, je to rozdíl oproti Vlčkovi, takový kapitán, který pořád kouká do země a pomalu brečí je k ničemu, chápu, že je totálné z formy, ale to je možná lepší přístup debilního Řepky, co ze Sparty pořád dělá siláky, než tento. Jinak dobrý trenér psycholog by musel z Belaida udělat světového hráče - musel by zvládnout jeho hlavu, ale to lze jen když bude hrát a ne tak, že bude po každé chybě vysedávat na lavici. Nevím, zdy by to někdo zvládl, ale KJ to určitě nezvládá.

    • Re: M. Suchý: V pondělí bude zápas vypadat jinak

      tantalos     před 15 lety 02.10.2009 10:12 |  
      0 0

      Ano, pan Suchý se mění v mimořádnou osobnost. V opravdového kapitána.

    • Re: M. Suchý: V pondělí bude zápas vypadat jinak

      japhy     před 15 lety 02.10.2009 10:38 |  
      0 0

      Až na ten vlastňák hrál fakt dost dobře. Ale říci o něm, že je dobrý kapitán? Fakt ne. Tedy alespoň já si jej představuji jinak. Pochybuju, že by byl Sucháč schopnej fláknout do stolu a seřvat půlku týmu. Prostě to ještě není osobnost. A tenhle rozhovor? Klasický kecy v kleci. Stejný po každým nepovedeným mači - příště bude líp, jelikož se poučíme z chyb.

      • Re: M. Suchý: V pondělí bude zápas vypadat jinak

        lassiter     před 15 lety 02.10.2009 10:46 |  
        0 0

        to je myslim pravda, marek není kapitánskej typ. to není ani jarda černý a jak vidět, už vůbec ne standa vlček. ze stávajícího kádru je to možná ragued, ale tam je jazyková bariéra.

    • Re: M. Suchý: V pondělí bude zápas vypadat jinak

      lassiter     před 15 lety 02.10.2009 10:44 |  
      0 0

      marek podává dlouhodobě výborný výkony. vlastní gol se prostě stane, jen u druhého golu myslim prohrál ten hlavičkovej souboj, ale holt všechno se taky uskákat nedá. se standou vlčkem velkej souhlas, bohužel. upřímně bych markovi přál v zimě hezký angažmá v nějaký západní lize, mylsim že už má nejvyšší čas.

    • Re: M. Suchý: V pondělí bude zápas vypadat jinak

      LordEdmund     před 15 lety 02.10.2009 12:09 |  
      0 0

      Zas neblázni s tim Belaidem, takových hráčů máš plný brazilský pralesy, a africký buše.Že má základní fotbalové dovednosti z něj nedělá nic mimořádného. jen tady na to nejsme zvyklí, čumíme na to , že někomu neodskočí balon s otevřenou hubou a podléháme rádi semeklamu, že ne kaźdý náš hráč je neschopnej. To co umí on, umí každej hráč průměrnýho Lille a troufám si tvrdit , že v 2x větší rychlosti. Pro nás je to ale bezesporu kvalitní hráč, to zas jo, ale světovej hráč by z TJ nebyl, ani kdyby ho trénovalo konsorcium nejlepších trenérů a psychologů.Samozŕejmě se zlepšovat ješté může a měl by, je to reprezentant, takže kvalitu určité má.