Ženský fotbal

Slávistky si zastřílely i proti Hradci

Fotbalistky Slavie si připsaly další tři body do tabulky a čisté konto za výhru nad Hradcem Králové 7:0. Dvě branky vstřelila Danielové, po jedné přidaly Divišová, Holečková, Pěničková, Krůzová a Voňková. Juniorka svého soupeře porazila 2:1. Starší žákyně remizovaly s Plzní 0:0, mladší žákyně smolně prohrály 2:4. Přípravka naopak vyhrála 11:2. Fotografie: A tým (20x), juniorka (9x), starší žákyně (18x).

A tým:
Slávistky nastoupily do zápase po dvou volných víkendech s drobnými změnami v sestavě, v obraně místo Odehnalové nastoupila Danielová a na levou zálohu se z útoku posunula Nepokojová a místo ní v útoku byla Holečková. V základní sestavě Hradce se objevily čtyři slávistky, které jsou zde na hostování - Taušová, Bottová, Burešová a Králíčková. Vstup do zápase se holkám vydařil, hned ve 4. minutě Budošová na pravé straně našla volnou Tomáškovou, která obloučkem přehodila brankářku a na zadní tyči Divišová z metru doklepla do branky. Jenže to bylo ze strany slávistek vše. Hradec důsledně bránil, hráčky si hlídaly své posty a v bráně dobře četla hru Taušová. Slávistky se směrem dopředu trápily, hře chyběl pohyb, lepší kombinace a přihrávky po zemi. Často se nakopávalo, ale míč adresáta nenacházel. Pokud jsme se dostali do šance, tak dobře zasáhla Taušová, např. v 19. minutě, kdy po rohu Divišové hlavičkovala k tyči Pincová. K pokusům se postupně dostala Nepokojová, Divišová i Budošová. Ve 27. minutě po centru Pěničkové trefila tyč Voňková. Soupeř během zápasu zahrozil pouze jednou, ve 37. minutě ze standardní situace z dálky střílela Bottová, ale do náruče Zbořilové. Přes špatný výkon jsme nakonec dokázali přidat druhou branku v poslední minutě, kdy po centru Divišové brankářka vyrazila pouze k Danielové, která pohotově doklepla do branky.

Do druhého poločasu jsme udělali dvě změny v sestavě, což přineslo oživení, ale Hradec nadále hrál velice zodpovědně a holky se těžko prosazovaly. Sice si vytvořily větší územní převahu a i se dostávaly více do zakončení, k vyložené šanci to nevedlo. Stav byl tedy dlouhou dobu stejný jako z prvního poločasu. Ke konečnému vysokému výsledku jsme došli díky poslední dvacetiminutovce, kdy hosté už nehráli tak důsledně a holky přeci jen zlepšily hru a prosadily se v koncovce. V 72. minutě po centru Divišové se podruhé v zápase prosadila Danielová, v současné době nejlepší střelkyně týmů, když z první zakončovala přesně k tyči. V 77. minutě Odehnalová vysunula do brejku Divišovou, která se dostala před branku a na levé straně našla volnou Holečkovou, pro kterou nebyl problém zakončit do prázdné branky. V 79. minutě po rohu Divišové hlavičkovala na přední tyči Pěničková. V 81. minutě Danielová dlouhým pasem našla nabíhající Krůzovou, který z levé strany z první zamířila na zadní tyč. V 89. minutě s k míči dostala Voňková a z 18 metrů zamířila přesnou prudkou střelou k tyči. Výkon i přes vysoký výsledek nebyl ideální a je třeba se zlepšit po všech stránkách.

Slavia - Hradec Králové 7:0 (2:0)
Slavia: Zbořilové - Tomášková (69. Kulichová), Danielová, Pincová, Benýrová - Divišová, Pěničková, Budošová (46. Odehnalová), Nepokojová (46. Krůzová) - Voňková, Holečková (78. Mészárosová)
Branky: 45. a 72. Danielová, 4. Divišová, 77. Holečková, 79. Pěničková, 81. Krůzová, 89. Voňková
ŽK: 45. Voňková - 64. Hlaváčková
Střely na branku: 14 - 1, mimo branku: 11 - 0, rohy: 6 - 1, fauly: 4 - 9


Juniorka:
Juniorkám se první poločas příliš nevydařil, vůbec nedokázaly vystřelit na branku. Jediný pokus mimo tyče byl po rohu a hlavičce. Hostující Hradec byl o něco nebezpečnější, po úniku jejich hráčky a faulu Stankové oceněný žlutou kartou došlo k ohrožení naší branky, ale Krömrová byla pozorná. Více jsme toho neviděli, spíše to byl boj ve středu hřiště s řadou nepřesností. Posledních deset minut slávistky přeci jen zlepšily hru, ale k nějakému ohrožení branky to nevedlo.

Druhý poločas byl z naší strany mnohem lepší, byli jsme více nebezpečnější a také jsme konečně vstřelili branku. Ve 45. minutě Kozlíková mezi obranu vyslala Žornovou, která střelou k tyči překonala brankářku. Jenže vedení jsme dlouho neudrželi, v 52. minutě po standardní situaci se míč dostal k Novákové, kterou holky nechaly trestuhodně osamocenou, a střelou k tyči překonala Krömrovou. Naštěstí přišla 55. minuta a standardní situace, kdy Kozlíková parádně vystřelila k tyči a nedala brankářce šanci. Zbytek zápasu jsme dobojovali a Hradci nedovolili vyrovnat. Pojišťující třetí branka však nepřišla, jen v 74. minutě po nebezpečné střele Kozlíkové vyrážela Legerská.

Slavia - Hradec Králové 2:1 (0:0)
Slavia: Krömrová - Kulichová, Stanková, Dvořáková, Bažoutová (48. Tučková) - Plzáková, Prouzová, Kozlíková, Rzycká (41. Košvancová) - Žornová (72. Necidová), Ježdíková (41. Bendová)
Branky: 43. Žornová, 55. Kozlíková - 52. Nováková
Střely na branku: 5 - 3, mimo branku: 1 - 3, rohy: 4 - 0


Starší žákyně:
Starší žákyně nastoupily proti Plzni, která v této sezoně bude patřit mezi nejlepší celky, i proto byla před zápasem favoritem. Do utkání jim však nezasáhla nejlepší hráčka. V samotném zápase pak hosté zahrozili hned v první minutě, kdy se dostali k rohu a z něho i do zakončení na zadní tyči, ale Jandusová kryla. Slávistky se ale rychle osmělily a hned v 5. minutě měla brankářka problém se střelou Klesnilové. O chvíli později naopak nakopla před bránu míč Vlčková, důrazná Jedličková využila nedorozumění obrany s brankářkou a dokázala ještě míč tečovat, ten však skončil pár centimetrů vedle tyče. Holky se poté ještě prezentovaly střeleckými pokusy z dálky, nejdříve Šrámková a poté ze standardní situace i Vlčková. Plzeň se ke slávistické brance prakticky nedostávala, obranné řady pracovaly spolehlivě. To samé ale platí o plzeňské obraně, která se nenechávala přečíslovat. A právě kombinace před pokutovým územím nám dělala problém, chyběla tomu lepší předfinální fáze, případně častější střelba z hranice pokutového území. Ve 31. minutě se pokusila ohrozit branku Bažoutová ze standardní situace, ale mířila jen do připravené Votíkové. Soupeř zahrozil minutu před koncem, kdy po chybném odkopu chtěla rychle zakončit Trampuschová, ale Jandusová se včas vrátila do branky.

Druhý poločas se odehrával v podobném duchu jako první poločas, ale s přibývajícím časem hosté více kousali, ale hrozící brejky naše obrana dokázala vždy zažehnat dobrým obranným zákrokem. Slávistické střely na branku byly opět z větší vzdálenosti, nejdříve to ze standardní situace zkoušela Bažoutová, poté i Vorlová. Ve 49. minutě i v 62. minutě byl před naší brankou nepříjemný závar, ale ani v jednom případě Plzeň nedokázala zakončit a slávistky včas odkoply. Rozhodnout mohla dvě minuty před koncem Svitková, která unikla po levé straně, její následnou střelu z hranice vápna s námahou vyrazila Jandusová a udržela tak remízový stav.

Slavia - Plzeň 0:0
Slavia: Jandusová - Němečková (36. Vorlová), Večerová, Bažoutová, Kotrhonzová (54. Jírová) - Jedličková (30. Jeřábková), Klesnilová, Havelková, Svobodová - Šrámková, Vlčková
Střely na branku: 7 - 3, mimo branku: 6 - 0, rohy: 3 - 3


Mladší žákyně:
Mladší žákyně nastoupily proti favorizované Plzni a bohužel se jim nepodařil úvod utkání a již ve třetí minutě inkasovaly z první střely poté, co zadní řady nepokryly rychlý protiútok soupeřek. Plzeňanky pak přidaly druhou branku, kdy sešívaná gólmanka s obranou nedůrazně řešily situaci před vlastní brankou. O dvě minuty později snížila Andrea Fomínová, kdy svým důrazem vybojovala míč a střelou z úhlu nedala brankářce šanci. Do konce poločasu slávistická děvčata vyrovnala, kdy po rohu dorážela Johana Jeřábková. V této části hry měla Slavia navrch. Druhý poločas přinesl vyrovnanou hru. Avšak třetí branka Plzně padla po dorážce, kdy brankářka střelu vyrazila jen do pole a čtvrtá po nepříliš prudké střele z dálky. Slávistky pak vrhly všechny síly do útoku a obranu stáhly na dvě hráčky. Do velké šance se dostala opět Fomínová, přehodila brankářku, ale střela o několik centimetrů bránu minula. Pak ještě Anežka Hadašová tvrdě pálila ze střední vzdálenosti, na závěr pak střídající brankářka Horáková vykryla nájezd soupeřek a stav se tak už neměnil. Závěrem můžeme konstatovat, že děvčata podala bojovný výkon a vedoucímu týmu tabulky byla důstojným soupeřem.
Report - Jaroslav Hrubý

Slavia - Plzeň 2:4 (2:2)
Slavia: Jandusová (Horáková) - Kloučková, Schlitzová, Motejlová, Hadašová, Fomínová, Jeřábková, Dufková, Kotrhonzová, Štvrtňová, Hrubá, Novotná
Branky: 19. Fomínová, 28. Jeřábková - 3. Prokopová, 16. Kovaříková, 46. a 49. Rodová



Přípravka:
Holky ze Slavie výborně začaly zápas a v 5 minutě to už bylo 3:0. Dobře kombinovaly a hrálo se jen na jednu branku. Do konce poločasu holky přidaly ještě dvě branky. Po poločase se hra moc nezměnila, v bráně jsme daly příležitost nové brankářce. Ta sice hned ve 3. minutě inkasovala, ale holky zase přidaly a vstřelily další góly. Zápas se odehrál v obléhání zličínské branky a konečné skóre se zastavilo na čísle 11. Musím poblahopřát malým holkám za velice pěkný zápas a popřát jim co nejvíce takových zápasů.
Report - Roman Stodola

Slavia - Zličín B 11:2 (5:0)
Slavia:
Hilbertová S. (Novotná) - Hrtánková, Bernardová, Kroa, Stodolová, Šuleková, Kotrhonzová, Becková, Pivoňková, Hilbertová J., Pešková
Branky: 6x Šuleková, 2x Stodolová, 1x Hrtánková, Hilbertová J., Kroa

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)