Ženský fotbal

Slávistky úspěšné proti Slovácku

Dnes byl úspěšný den pro ženský fotbal - všech pět týmů si připsalo výhru. A tým porazil v důležitém zápase nepříjemné Slovácko 5:1, juniorky svého dosud neporaženého soupeře porazily 4:1. Dařilo se i žákyním, starší porazily Mělník 4:2 a mladší zvítězily 4:1. Přípravka rozdrtila Šeberov vysoko 7:0. V článku naleznete video ze zápasu se Slováckem, jak áčko, tak i juniorku! A pozor, již v úterý 13.10. od 18:30 se koná derby žen Sparta - Slavia na Strahově! Přijďte povzbudit slávistky!

A tým:
Fotbalistky Slavie nastoupily proti Slovácku, se kterým pravidelně sehrává vyrovnané zápasy. Přestože soupeř už dvakrát v soutěži remizoval, nemohli jsme nic podcenit. Slávistkám ale chyběla klíčová hráčka Divišová, což bylo v prvním poločase patrné. Slovácko začalo velice bojovně, hned ve 3. minutě musela Zbořilová k zemi, když chytla přízemní centr. Ve 13. minutě se hosté dostali k další střele, ale tentokrát pokus skončil nad brankou. Slávistky se nedokázaly dostat do hry, nedařilo se jim a nemohly se vyrovnat s velkým nasazením Slovácka. Od dvacáté minuty jsme si přeci jen začali vytvářet šance, tu největší jsme měli ve 22. minutě, kdy po centru Holečkové hlavičkovala Budošová sama, ale brankářka parádně vyrazila. Právě brankářka Malíková předvedla dobrý výkon, dobře četla hru, takže i proto vystihla brejk, do kterého se dostávala Voňková. Slovácko se mohlo dostat do vedení ve 35. minutě, kdy po rohu se míč dostal až k Sedláčkové, která zblízka po zpracování zakončovala, ale obrana v poslední chvíli dokázala zblokovat. Do konce poločasu jsme se dostali k několika střelám, zkoušela to Pěničková, Krůzová či dvakrát Voňková, ale buď jsme netrefili branku, či zasáhla brankářka Malíková. Slávistky tak poprvé v sezoně nedokázali v prvním poločase vstřelit branku.

Druhý poločas se od prvního lišil. Místo Krůzové nastoupila na levou zálohu Nepokojová, které se poločas náramně vydařil. Ještě než začala sázet branky, tak ve 49. minutě jsme zahráli roh a i díky hlavičce Odehnalové byl ve vápně závar, ale branku jsme vstřelit nedokázali. V 55. minutě po autovém vhazování a přiťuknutí Budošové se před vápno dostala Pěničková a levačkou nádhernou střelou vymetla šibenici. O tři minuty později Budošová doleva poslala Nepokojovou, která se svou rychlostí dostala do vápna a prostřelila vyběhnutou brankářku. Slávistky byly v euforii, hostující Slovácko nestíhalo. V 63. minutě po pěkném centru Tomáškové lehce tečovala míč Budošová a poprvé v zápase se rozezvučela tyč. O minutu později Nepokojová zahrála roh, nejvýše si vyskočila Odehnalová, ale hlavou trefila jen tyč, od ní se míč dostal na malé vápno, kde pohotově opět hlavou zakončila Pincová. A za další tři minuty po pěkné kombinaci Budošové s Nepokojovou druhá jmenovaná zakončovala do prázdné branky. Během dvanácti minut jsme tak vstřelili čtyři branky! Slovácko však bojovalo dál a v 73. minutě po několika chybách se k míči dostala Drahníková a parádní střelou překonala Zbořilovou, která neměla nárok. Poprvé v sezoně jsme tak inkasovali. Slávistky však přidaly pátou branku, Pěničková uvolnila Nepokojovou, která přetlačila obránkyni a prostřelila vyběhnutou brankářku a završila tak svůj hattrick během jednadvaceti minut. V závěru jsme si vypracovali ještě dvě slibné šance. Po centru Nepokojové střílela Budošová a poté po rohu Nepokojové orazítkovala břevno Pincová. Slávistky ve druhém poločase svého soupeře jasně převálcovaly a nyní se mohou připravovat na úterní derby!

Slavia - Slovácko 5:1 (0:0)
Slavia:
Zbořilová - Tomášková (72. Kulichová), Odehnalová, Pincová, Benýrová - Holečková (57. Tesková), Pěničková, Danielová, Krůzová (46. Nepokojová) - Voňková (81. Mészárosová), Budošová
Branky: 58., 67. a 79. Nepokojová, 55. Pěničková, 64. Pincová - 72. Drahníková
Střely na branku: 11 - 3, mimo branku: 9 - 2, rohy: 7 - 3, fauly: 10 - 6

VIDEO - A tým:


Juniorka:
Juniorka nastoupila proti Slovácku, které všechny předchozí zápasy vyhrálo. Na hřišti to od samontého začátku bylo vyrovnané, přesto byly slávistky nebezpečnější. K prvním střeleckým pokusům se dostalo Slovácko a v 9. minutě Lečbychová šla sama na branku, ale Krömrová slabou střelu chytla. Slávistky si také občas něco vytvořily, ve 12. minutě po úniku Markové a následném centru tečovala Žornová, brankářka Malíková v pohodě chytla. O chvíli později Jačisková zkoušela střílet ze standardní situace, ale branku minula. V 18. minutě jsme se radovali z prvního gólu, po rohu Plzáková vrátila míč Žornové, která ve snaze centrovat trefila parádně branku a překonala tak vysunutou brankářku. Jenže Slovácko dál bojovalo, ve 28. minutě střelecký pokus Krömrová chytla, jenže ve 30. minutě po centru Matouškové již neměla nárok na hlavičku Kovářové z malého vápna. Održený gól slávistky spíše povzbudil, do konce poločasu jsme mohli ještě dvakrát strhnout vedení na naší stranu. Ve 34. minutě Košvancová prošla půlkou hřiště až do vápna, ale tam trefila jen vyběhnutou brankářku. Ve 38. minutě po nákopu Stankové se k míči dostala Žornová, ale její střelecký pokus Malíková vyrazila. První poločas skončil nerozhodně a je škoda, že jsme nepřidali další branky.

Ve druhém poločase mohli jít hosté do vedení, když ve 46. minutě utekla Matoušková, ale v jasné šanci netrefila branku. Pak si po většinu zápasu vytvářely šance slávistky. V 53. minutě po centru Prouzové zakončovala Košvancová, ale slabě. V 63. minutě po uvolnění Košvancové unikla Ježdíková, ale její střela minula vzdálenější tyč. V 64. minutě jsme se dočkali, po přiťuknutí Žornové křižnou střelou z dálky překonala brankářku Ježdíková. V 69. minutě po střele Prouzové brankářka vyrazila, dorážející Ježdíková trefila opět jen brankářku. V 70. minutě jsme podnikli rychlý brejk, kdy Prouzová parádně uvolnila Žornovou, která bez problému překonala brankářku. Supeř mohl snížit, v 76. minutě po standardní situaci trefil břevno, míč trochu nadzvedla pozorná Krömrová. Slávistky na to reagovaly čtvrtou brankou, v 78. minutě po rychlém přečíslení Žornová z pravé strany poslala přízemní centr na hranici vápna, kam si naběhla Prouzová a střelou z první vymetla šibenici. V závěru utekla ještě Ježdíková, ale své sólo přes půl hřiště nezakončila dobře, netrefila totiž branku. Slávistky si připsaly tři důležité body proti silnému protivníkovi. Dnes navíc byly jasně lepší, teď je třeba výkon potvrdit příští týden v Brně.

Slavia - Slovácko 4:1 (1:1)
Slavia:
Krömrová - Marková, Stanková (50. Ondrášková), Kulichová (41. Rzycká), Dvořáková - Komárková (71. Beránková), Prouzová, Košvancová, Plzáková - Žornová, Bendová (56. Ježdíková)
Branky: 18. a 71. Žornová, 64. Ježdíková, 78. Prouzová - 30. Kovářová
ŽK: 27. Kulichová
Střely na branku: 11 - 6, mimo branku: 5 - 4, rohy: 1 - 1

VIDEO - juniorka:


Starší žákyně:
Starší žákyně vyjely do Mělníka, kde měly dle papírových předpokladů získat bezproblémové tři body. Bohužel se hrubě nevyvedl vstup do utkání a utkání nemělo tak jednoznačný průběh, jak se očekávalo.

Již v první minutě podnikl soupeře výpad do naší obrany. Dvěma slávistkám se nepovedlo míč odkopnout a Mělník šel po střele z blízka do vedení. Z rychle obdržené branky se mladé slávistky nemohly patnáct minut vzpamatovat. Míč neposlouchal, holkám se nedařilo držet balón na zemi a fotbal to byl z naší strany hrozný. Naštěstí soupeř byl ještě horší a naši obranu prakticky neprověřoval. Následné zlepšení v naší hře proměnila ve vyrovnávací branku Terka Jedličková, když zužitkovala přihrávku Žanety Vlčkové. Holky pokračovaly ve zlepšené hře, a i když výkon nebyl optimální, hrozili jsme před soupeřovou bránou. Ve 26. minutě přihrála Gábina Havelková Žandě Vlčkové a ta vstřelila svůj první gól v tomto utkání.

Ve druhé půli jsme pokračovali v tlaku a soupeře pustili pouze k pár nakopnutým balónům na naši půlku. Dlouho se nám ovšem nedařilo vsítit pojišťovací branku. Chyběl nám především klid a důraz v koncovce. V 53. minutě zakončila Vlčková akci Klesnilové a šli jsme do vedení 3:1. Když o minutu později dokončila Vlčková akci Jedličkové a Havelkové, bylo to již 4:1 a Žanda mohla slavit první hattrick v kariéře. I přes vystřídání v našich řadách jsme zbytek zápasu hru kontrolovali. Z ojedinělé akce soupeře jsme si v 68. minutě nechali dát zbytečný gól a zápas tak skončil naším vítězstvím 4:2.

Doufejme, že především z úvodu zápasu se dívky a trenéři poučí a příští týden proti Teplicím se můžeme těšit na zlepšený výkon.
Report - Jan Vetyška

Mělník - Slavia 2:4 (1:2)
Slavia:
Procházková - Němečková, Šrámková, Večerová (49. Kotrhonzová), Bažoutová - Jírová (53. Svobodová), Havelková (64. Šimurdová), Klesnilová, Jášová (66. Jeřábková) - Vlčková, Jedličková (57. Molhancová)
Branky: 1. Dlouhá, 68. Vedralová - 22. Jedličková, 26., 53. a 54. Vlčková


Mladší žákyně:
Mladší žákyně vyběhly do svého dalšího ligového utkání na deštěm smáčený mělnický trávník s již uzdravenou Aničkou Čechovou a čerstvou posilou Luckou Houzarovou, která se uvedla parádním nástupem, kdy po narážečce s Anežkou Hadašovou skórovala hned v 1. minutě zápasu. Hru kontrolovala slávistická děvčata již od samého začátku a plně ovládla střed hřiště. V 21. minutě vysunula Lucka Houzarová Elišku Jášovou a ta své sólo z levé strany zakončila střelou po zemi 0:2. Pak zahrávaly rohový kop domácí a dorážkou snížily na 1:2. Tímto výsledkem skončil i první poločas, i když Slavia měla převahu, jen zakončení se nedařilo. Druhý poločas začal stejně vydařeně jako ten první, tentokrát přidala v 1. minutě druhé půle svoji druhou branku v utkání Eliška Jášová a v 51. minutě po zatažení a centru Houzarové dorážela Johana Jeřábková a stanovila konečný výsledek zápasu na 1:4. Převaha sešívaných žákyň však byla výrazně vyšší, než ukazuje výsledek, hrálo se prakticky na polovině soupeřek a svědčí o tom i například počet střel v poměru 3:41! Byli jsme však svědky festivalu neproměněných šancí, kdy se útočnice ocitaly tváří v tvář domácí brankářce a zahazovaly jednu tutovku za druhou. Věřím, že si přesnou mušku schovaly do dalších a důležitějších zápasů, ale hrou v poli dnes děvčata ukázala, že jejich současná forma má stoupající tendenci.
Report - Jaroslav Hrubý

Mělník - Slavia 1:4 (1:2)
Slavia:
Horáková - Schlitzová, Motejlová, Hadašová, Fomínová, Jeřábková, Dufková, Kotrhonzová, Štvrtňová, Novotná, Houzarová, Čechová, Uhrová, Jášová
Branky Slavie: . Hauzarová, 18. a 31. Jášová, 51. Jeřábková


Přípravka:
Přípravka sehrála další velmi pěkné utkání a zvítězila na hřišti Olympie Šeberov. V prvním poločase holkám chvilku trvalo než střelily první gól, ale po vstřelení první branky se uklidnily a ještě více přidaly. Nejvíce se holkám povedl druhý poločas, kdy dokázaly vstřelit pět branek, a to ještě rozhodčí neuznal Kačce Stodolový regulérní gól. Hrálo se jen na jednu branku a holky nedaly soupeři vůbec žádnou šanci. Velice se dařilo v utkání Jenny Hilbertový, která vstřelila hattrick.
Report - Roman Stodola

Olympia Šeberov - Slavia 0:7 (0:2)
Slavia:
Hilbertová S, ( Novotná) - Hrtánková, Bernardová, Kroa, Stodolová, Kotrhonzová, Hilbertová J., Pivoňková, Pešková
Branky: 3x Hilbertová J., 2x Kroa, 1x Hrtánková, Stodolová

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)