Ženský fotbal

Slávistky čeká derby se Spartou!

Toto úterý 13.10. od 18:30 se koná dívčí derby pražských "S" mezi Spartou a Slavií. Přijďte na Strahov povzbudit naše fotbalistky a pomoci jim získat tři body!

Derby v podání dívek přináší nejlepší podívanou v ženském fotbale, na hřišti se pravidelně střetává řada reprezentantek různých věkových kategorií. Ze Slavie třeba naposledy reprezentovaly A tým v kvalifikačním utkání proti Welsu Zbořilová, Divišová, Pincová, Pěničková, Nepokojová, Benýrová a Danielová. V reprezentaci do 19 let, která před pár dny postoupila do další fáze kvalifikace, se představila Voňková, Kulichová a Krömrová.

Slávistky sice v poslední době na Spartu nestačily a vždy prohrály, poslední dva vzájemné zápasy však již byly dosti vyrovnané. Před rokem sice měla Sparta o něco více ze hry a vyhrála 1:0, letos na jaře si však slávistky vytvořily více šancí, bohužel však i přesto opět prohrály stejným výsledkem. V obou případech se prosadila Kladrubská.

Letos uvidíme celkově derby čtyřikrát, jelikož se hraje novým hracím systémem. Sparta je každopádně i díky posledním výsledkům favoritem, slávistky však letos chtějí prokletí zlomit a Spartu po dlouhé době opět porazit. Kádr byl navíc posílen o pět kvalitních hráček, takže se vytvořila v kádru silná konkurence.

"Tento zápas je pro nás jeden z nejdůležitějších v lize, pokud chceme brát útok na titul vážně, tak musíme tento zápas zvládnout. Před touto sezonou došlo k výraznému posílení kádru, což by mělo být v tomto zápase znát a bude to pro nás první těžká zkouška. A doufám, že dopadne v náš prospěch," řekla útočnice Lucie Voňková.

Přijďte holky podpořit, vytvořit domácí atmosféru! Budou to hodně potřebovat! Na zápase bude i hodně fanoušků ze Sparty, tak pojďte ukázat, že i vy dokážete povzbudit naše holky!V 18:30 vše začne na Strahově v tréninkovém areálu Sparty.

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky čeká derby se Spartou!

    Eluin (přítel SN)     před 15 lety 13.10.2009 09:23 |  
    0 0

    V tréninkovém areálu sparty, to je tam, jak je ten spartakiádní stadion (nikdy jsem na ženském fotbale nebyl...)?

    • Re: Slávistky čeká derby se Spartou!

      Veta (přítel SN)     před 15 lety 13.10.2009 10:07 |  
      0 0

      Ano, je to uvnitr spartakiadniho stadionu.