O Slavii

Rozloučení s Františkem Veselým

Dnes odpoledne se ve strašnickém krematoriu konal pohřeb legendy českého a hlavně slávistického fotbalu Františka Veselého. Uctít jeho památku přišlo opravdu velké množství lidí, odhadem více jak tisícovka ... Prohlédněte si 40 fotografií.

Do strašnického krematoria dorazil celý realizační tým Slavie společně s hráči. Šest z nich drželo čestnou stráž u katafalku, zastoupeno stářím (Šmicer, Vlček, Vaniak) a mládím (M.Černý, Hloušek, Janda).

V obřadní síni bylo velice mnoho věnců, které věnovaly různé kluby, dále Fanklub Slavie, fanoušci Slavie (za všechny předal Strašák), hokejový klub Slavie a další. Přímo od Slavie bylo kolem rakve devadesát růží v bílých a červených barvách, přesně tolik, kolik minut trvá jeden zápas. A text zněl: Františku, navždy zůstaneš v našich srdcích.

Z umělecké branže dorazilo také plno známých osobností, nechyběli zpěváci Vondráčková, Vágner či moderátor Leoš Mareš. Z fotbalových kruhů dorazil předseda ČMFS Ivan Hašek, Lubas, Chovanec, Pešice, Kuka, Suchopárek a další.

Obřad začal písní Catari v podání přítele Františka Veselého Karla Bláhy. Následoval velice pěkný proslov docenta MUDr. Václava Smetany, člena dozorčí rady Slavie. Byl také jediným, který k lidem promlouval. Zaznělo také šest skladeb, které Frantu provázely celým jeho životem. Uslyšeli jsme tak třeba píseň Věčná Slavie či Kluci zlatí i Zelená je tráva. Všichni přítomní zažívali velký smutek, ten největší však nejbližší příbuzní.

Po skončení oficiální části dali lidé své květiny k věncům a zapsali se do kondolenční knihy.

Pozvaní hosté pak v hotelu Dorint v úzkém okruhu uctili ještě jednou památku Františka Veselého, kdy si slovo vzal Petr Doležal, Tomáš Rosen a další. Zazněl i rozhovor s Frantou, který byl nedávno pořízen, a dokument o jeho osobě. Na závěr se slova ujal jeho syn František a na jeho počest pak všichni povstali a zatleskali mu do sešívaného nebe.

Franto, díky za vše!

Komentáře (4)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Rozloučení s Františkem Veselým

    Sokrates55 (přítel SN)     před 15 lety 06.11.2009 18:39 |  
    0 0

    Dobrý podvečer Vám všem,
    každá zpráva o smrti někoho, kdo byl pro Vás vzorem v té či oné činnosti, zvlášť když to vůbec nečekáte a tak se ani nijak nerozloučíte, je alespoň pro mne doslova zdrcující. Od té hrozné chvilky, kdy jsem se o jeho skonu dozvěděl, jsem považoval za slušnost z úcty a piety k Františkovi vzdát se všech komentářů a názorů na to či ono, co se v posledních dnech semlelo. Slova nepomůžou a jen čas je na tento smutek lékem. Já bych chtěl jen moc poděkovat Vám všem, co jste včera večer udělali to krásné choreo a s Františkem se tak za celou Slavii důstojně rozloučili. Chtěl bych poděkovat i hráčům za to, že ten zápas nakonec otočili do remízy a nemělo to pachuť bojácného výkonu proti španělům.
    Františku, už jsem Vám dnes všechno řekl tam, kde o tom víte jen Vy.
    Sokrates55

    P.S: "Accit in punctio, quod non speratur in ANNO."
    V jediném okamžiku se přihodí, co by člověk nečekal za celý rok.

    • Re: Rozloučení s Františkem Veselým

      martyni (přítel SN)     před 15 lety 06.11.2009 19:45 |  
      0 0

      Někdy by se slušelo mlčet, ale to bych ti zas, Sokrate, nemohl říct, jak krásně jsi to opět napsal... a ten citát.. to tedy sedí...

      • Re: Rozloučení s Františkem Veselým

        bongor     před 15 lety 06.11.2009 23:08 |  
        0 0

        Krásnej citát,moc hezká slova,zkrátka Sokrates.
        Franta nám toho řekl určitě ještě víc svým nezapomenutelným uměním Škoda že tak brzy odešel.Nemusel jsi tak pospíchat Františku,vždyť my jsme Tě měli rádi mezi sebou.

  2. Re: Rozloučení s Františkem Veselým

    DrFe1     před 15 lety 07.11.2009 00:11 |  
    0 0

    Odpočívejte v pokoji, pane Veselý. Já věřím, že s námi budete na zápasech Slávie i nadále jako všichni ostatní slávisti, kteří už odešli na onen svět. A tak až zazní chorál "Bican, Puč a Plánička, z nebe se dívají ...." tak si zase o něco víc uvědomíme, že tam nejsou jenom ti slávisti co jsou přítomní fyzicky ....

    Chci se taky připojit k velkému poděkování slávistickému kotli, který mi udělal opravdu velkou radost. Jakože jsem je někdy kritizioval, tak tentokrát za tohle krásné a důstojné rozloučení s naší legendou před nimi smekám.