Rozhovory

Matej Krajčík: Důležité je, že jsme neinkasovali

Matej Krajčík po zápase vyzdvihl návrat ke hře, kterou Slavia praktikovala na konci podzimu a fakt, že tým udržel vzadu nulu.

Mezi novináře přišel po zápase Matej Krajčík a byl spokojený: "Splnili jsme všechno, co jsme si před zápasem řekli a to pro nás bylo velmi důležité. Jsme rádi, že jsme to dneska zvládli, o to nám šlo. Hlavně je důležité, že jsme neinkasovali. Věděli jsme, o co hrajeme."

"Myslím, že se v průběhu zápasu vykrystalizovalo, že jsme začali hrát hru, kterou jsme hráli už dříve, třeba na konci podzimu. Nedostali jsme se nějakými blbostmi zase psychicky dolů a i když tam samozřejmě nějaké chyby byly, tak jsme to zvládli na nulu a to si myslím, že nám pomůže do dalších bojů."

Co se týče výhledu do dalších zápasů je Matej optimista: "Nevidím důvod, proč by nám to nemělo takhle jít i dále, natrénovaní jsme dobře, jde jen o to shodit tu psychickou deku. V pondělí proti Bohemians to asi nebude tak otevřené jako dnes, ale musíme do toho zase dát to srdíčko a myslím si, že to zase půjde. Klíčové je, že jsme se vrátili k té černé práci."

Rozdíl mezi trenéry Matej příliš nevidí: "Přípravu má každý trenér trošku jinou, ale v podstatě tam žádné velké rozdíly nebyly. Při zápase pak už trenéry vůbec neslyším." Ke vstřelené brance poznamenal: "Milana jsem viděl, nevím, jestli se v náběhu zapomněl nebo si počkal schválně, ale dobře jsem ho našel a naštěstí se to povedlo."

Milan Černý měl radost ze vstřelené branky, ale zdůraznil, že dobře pracoval celý tým. "Ve druhém poločase jsme hráli víc ze zajištěné obrany, ale k příliš brejkům jsme se bohužel nedostali. 1:0 je trošku ošemetný výsledek, ale na Letné určitě betonovat nebudeme." Odmítl také, že by slávisté už ligu vypouštěli: "V lize bude nasazení stejné, chceme vyhrávat vše, jak v poháru, tak v lize. Třeba se posuneme ještě nahoru."

S výhrou byl spokojený také trenér František Cipro: "Hráli jsme dobře, někteří kluci výborně, Ragued například odehrál asi nejlepší zápas za Slavii, ale velké závěry bych z toho nedělal. Příště to může být zase jinak." Zároveň ocenil také kvalitu soupeře: "Někteří mladí hráči Sparty mě překvapili. My jsme neměli čas nic zkoušet, sázka na zkušenost mi přišla optimální,"  

Komentáře (54)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Matej Krajčík: Důležité je, že jsme neinkasovali

    dalislavista     před 14 lety 01.04.2010 23:20 |  
    0 0

    Ragued zahrál dobře (stejně jako proti Liberci), ale nejlepší zápas asi zahrál proti Lille, než ho KJ sundal z placu...

    • Re: Matej Krajčík: Důležité je, že jsme neinkasovali

      PetCC     před 14 lety 01.04.2010 23:56 |  
      0 0

      ... když už poslední čtvthodinu na hřišti sotva chodil. Sám jsem na tom zápase říkal, že už musí vystřídat.

  2. Fotbalzive

    FrancoisMerlin     před 14 lety 02.04.2010 09:14 |  
    0 0

    Na fotbalzive je docela zajimavy rozhovor s Dolezalem
    - mimojine, ze melimaji zajem o koucovani renomovany treneri ze zapadu - samozrejme nerekl kdo
    - ze se v lete nejspis chysta hracska cistka
    a tak dale......

    • Re: Fotbalzive

      Gino     před 14 lety 02.04.2010 09:48 |  
      0 0

      Obcas by, kdyz uz o tom pises, bodl primy odkaz :o) Ono se to blbe hleda.. :o)

    • Re: Fotbalzive

      Tomis68 (přítel SN)     před 14 lety 02.04.2010 10:31 |  
      0 0

      Doležal tam mluví po posledních dnech až překvapivě rozumně, zajímavý rozhovor a pokud se od slov přejde k činům, tak by budoucnost zase tak černá být nemusela...

      • Re: Fotbalzive

        mirecek1111     před 14 lety 02.04.2010 10:43 |  
        0 0

        No mě by třeba zajímalo, jak je to s tím předkupním právem na Dočkala. Jsem rád, že to konečně aspoň někdo potvrdil.
        Jestli je tam pevně stanovená částka, nebo je to prostě jen tak, že když nějací italové nabídnou 40 mega tak se nás bude muset Liberec stupidně zeptat, jestli ho za těch 40 nechceme :) To by bylo předkupní právo na dvě věci.

        Jinak když mluvil o tom, jak se nám, ted už nevím jak to řekl, ale snad extrémně vyplatil trejd Pudil-Dočkal, tak to potom nevím co by měli říkat v Liberci, když jsme jim za tu jednu sezonu zvedli cenu Pudila snad z 0 (po těch blbostech co tam v Liberci tenkrát páchal) na 50 mega a prodali Dočkala za 16, který by jistě měl cenu aspon těch 40, kdyby se nesvezl s ostatními v těch problémech co tam mají.
        Myslím, že stejně jako u nás pár hráčů i v Liberci (Kerič, Dočkal) trpí tím, že ostatní hrají příšerně a stáhli soubou i je.

        • Re: Fotbalzive

          whitesnake01     před 14 lety 02.04.2010 10:48 |  
          0 0

          no me zajima prod teda nevzali toho super zahranicniho renomovaneho trenera, kdovi kdo to byl :)
          snad po sezone....

          • Re: Fotbalzive

            mirecek1111     před 14 lety 02.04.2010 10:50 |  
            0 0

            Avram Grant ne :) Já bych bral spíš toho borce z Evertonu :)

            • Re: Fotbalzive

              DrFe1     před 14 lety 02.04.2010 10:57 |  
              0 0

              Já jsem celkem spokojenej s Ciprem, já bych dal šanci pokračovat v další sezoně klidně jemu (pokud teda má sám zájem)

              • Re: Fotbalzive

                mirecek1111     před 14 lety 02.04.2010 11:00 |  
                0 0

                proboha lidi, přestaňta myslet v rozemzí jednoho zápasu. Na letné vybouchnem a už zase budou všichni kopat pana Cipra někam.
                Já myslím, že je to dané a je tomu tak dobře. Pan Cipro nás pokusí pozvednout a částečně přes ten Ondrášovka cup zachránit sezonu ale pak se vrátí ke scoutingu a my si pečlivě vybereme trenéra, který dostane pořádnou příležitost stejně jako kdysi dostal pan Jarolím.

              • Re: Fotbalzive

                bongor     před 14 lety 02.04.2010 21:31 |  
                0 0

                Souhlas s doktorem,Franta je trefa do černého.Ovšem jestli bude chtít pokračovat a hlavně jak zvládne situaci,kdy se nám třeba nebude dařit
                a polovina webu ho bude posílat dopryč.

            • Re: Fotbalzive

              whitesnake01     před 14 lety 02.04.2010 13:59 |  
              0 0

              přesně tak, určitě to byla již známá dvojice Grant, Huliér :)

          • Re: Fotbalzive

            denydzlSKS     před 14 lety 02.04.2010 10:57 |  
            0 0

            protože chtěli, aby sezónu dotáhnul někde zevnitř slavie, kdo ten tým trochu zná..alespoň jsem to tak pochopil!

        • Re: Fotbalzive

          lassiter     před 14 lety 02.04.2010 10:58 |  
          0 0

          Hele já myslim že předkupní právo funguje přesně tak, jak píšeš... Dočkal v Liberci trpí hlavně tím, že oni postavili tým na mladejch hráčích a dvou třech třicátnících a po Bořkovi v podstatě chtěli, aby ten tým táhnul, což asi trošku uspěchali, pač na to on podle mě ještě nemá. Myslim že mu to trošku vlezlo do hlavy, aspoň tak na mě působil ve třech zápasech na podzim, kdy jsem ho viděl, a kdy v podstatě celej zápas nadával na rozhodčí, protihráče, spoluhráče a pokřikoval na vlastní trenéry :-)

          • Re: Fotbalzive

            PetCC     před 14 lety 02.04.2010 11:07 |  
            0 0

            Z Liberce by si měli vzít příklad ti, co ho tady před rokem pořád dávali za příklad, jak jsme se našich odchovanců zbytečně zbavili. Je zkrátka vidět, že začínající mladí hráči mají velké výkyvy a postavit na nich tým si může dovolit Liberec, kterému nebude vadit hrát dva roky ve středu tabulky.
            Zkrátka, někdy se stane, že i velice dobrý odchovanec má v áčku takovou konkurenci, že pro něj osobně by setrvání ve Slavii bylo ztrátou možnosti dobře se rozvíjet a prosadit.

    • Re: Fotbalzive

      lassiter     před 14 lety 02.04.2010 11:06 |  
      0 0

      No on to je svým způsobem poměrně smutnej rozhovor, kdy téměř každé téma, který čapoun nadhodí, končí konstatováním Doležala, že tady udělal manažerskou chybu... Je fajn, že Doležal mluví s lidmi typu KUky a Bejbla, ale možná by s takovými (a dalšími) lidmi měl mluvit častěji a pravidelně. Nejlépe by bylo, kdyby měl takové lidi uvnitř klubu. Protože pak by se nad tím, že ne všechno se vyvíjí dobře, zamyslel dřív a ne až tehdy, kdy mu přijde nabídka vysloužilého zahraničního trenéra, kterého už nikdo nechce... (při vší úctě ke Slavii jiný důvod, proč by úspěšný zahraniční trenér ze západu chtěl trénovat zrovna náš klub, nevidím).

      • Re: Fotbalzive

        PetCC     před 14 lety 02.04.2010 11:16 |  
        0 0

        Ony všechna manažerská rozhodnutí se zpětně dají hodnotit jako chyba, protože vždycky to jde udělat líp.
        Já bych toho většinu z mého pohledu jako nějakou chybu neviděl, pokud by Doležal jako hlavní chybu neviděl, že se do jeho jednání projevily emoce. Nějak bych totiž ani nechtěl, aby Slavii vedli lidi, co by o jejím osudu rozhodovali bez emocí.

      • Re: Fotbalzive

        slaviator     před 14 lety 02.04.2010 11:24 |  
        0 0

        Protože se Slavií by měl daleko větší šanci hrát evropské poháry než třeba s (a teď si doplň libovolně týmy ze středu tabulky v Premier League, Primery Division, Serie A, Ligue1, Bundesligy... ). Takže jestli má vyděláno, tak proč by nemohl někdo chtít výzvu pokusit se udělat z nějakého "no name" středoevropského týmu hegemona ve střední Evropě (Polsko, Česko, Rakousko, Slovensko, Maďarsko) díky pravidelným účastním v Evropě, byť by za to neměl plat 3 miliony euro ročně, ale jen 5-10 milionů plus prémie...

        • Re: Fotbalzive

          Vhoo (přítel SN)     před 14 lety 02.04.2010 23:07 |  
          0 0

          cha chá to je for teda :)) zaprvé kdyby někdo chtěl udělat z no name týmu pojem tak si vybere tým s penězma :D a né nás, za druhé i trénování posledního týmu anglický ligy má stokrát větší prestiž než trénování sparty nebo slavie, takže já bych to střízlivě viděl na nějakého trenéra z německé či holandské ligy který nezakopl o angažmá už pár let nebo trénuje druhou ligu. Tím to ale nechci nějak schazovat, jeslti se chcem vydat cestou západu musí přijít né trenér ale manager neboli člověk co mimo trénování zařizuje výběr a nákup hráčů atd atd.

  3. Re: Matej Krajčík: Důležité je, že jsme neinkasovali

    Viking     před 14 lety 02.04.2010 10:46 |  
    0 0

    Nebylo to včera ideální ale buďme rádi za to. Hlavně že kluci běhali a hráli agresivně, s tím se musí začít v těhle situacích vždycky od začátku. Časem si začnou i věřit.

    • Re: Matej Krajčík: Důležité je, že jsme neinkasovali

      mirecek1111     před 14 lety 02.04.2010 10:49 |  
      0 0

      no jenomže přestanou zase hrát agresivně. To je tak vždycky když je krize, tak pak hráči jedou na krev a když se pak začne dařit, takže už je to zase lážo plážo. Bylo to tak x krát už za pana Jarolíma.

      • Re: Matej Krajčík: Důležité je, že jsme neinkasovali

        PetCC     před 14 lety 02.04.2010 11:18 |  
        0 0

        A proto pan Jarolím chtěl mít v týmu hráče, kteří mají agresivitu v krvi. Bohužel, ani v jednom případě to nevyšlo. A je to podle mě škoda.

      • Re: Matej Krajčík: Důležité je, že jsme neinkasovali

        Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 02.04.2010 11:27 |  
        0 0

        Dobrý den přeji Vám všem,
        pokusil jsem se pár dní mlčet a utřídit si všechno, co se ve Slávii za pár posledních dní stalo. Pokusil jsem se o vyhodnocení celého působení KJ a všech plusů a mínusů jeho práce. Výsledkem byl osobní děkovný dopis, který jsem KJ poslal, protože on si poděkování zaslouží. Víc pitvání nemá cenu. Opět by to přineslo nicneřešící bebaty. F.Ciprovi držím palce a na rovinu říkám, že nemohu být vůči němu nikdy objektivní, protože už se spolu známe řadu let.
        K derby uvedu jen tolik, že výhra je dobrá a pomůže hlavně psychicky v dalších ligových utkáních. Už jen proto, že po bitvě je každý generálem, nebudu předjímat co by se mělo či nemělo, koho bychom měli či neměli atd. Je jen jasné, že když už se začne s mladými dělat, tak bychom s nimi měli dělat opravdu zodpovědně a perspektivně a ne je zvát do "A" týmu jen jako záplatování děr v sestavě, ale dát jim opravdu šanci. Čím víc herní praxe dostanou, tím dřív se nám to v dobrém vrátí. I ty chyby co mlaďoši udělají, musíme občas vytrpět. Bez nich to nepůjde, ale herní praxí je ze sebe dostanou pryč. Pokud se bude posilovat, tak opravdu jen tam, kde je to nutné. A hlavně tentokrát už s rozumem a aby to Slávii bylo ku prospěchu.
        Možná teď dostanu od spousty z Vás zase "vatu", ale domnívám se, že letos si poháry nezahrajeme a jak to tak cítím, bude ještě mnoho překvapivých výsledků v lize a zvláštních výkonů sudích (už jsme to několikrát na jaře zažili, že).
        Musím však hned dodat, že p.Damková včera pískala velice solidně, ale to, co si dovolí na hřišti Řepka, to mi hlava nebere. Tohle že má být osobnost ligy? To je k zamyšlení.
        Jinak Vám všem přeji pěkné velikonoční svátky a v pondělí doufám, že nás bude v Edenu snad víc. Bude nás tam opravdu třeba!!
        Sokrates55
        " Omne inicivium defficile est"
        Každý začátek je těžký.

        • Re: Matej Krajčík: Důležité je, že jsme neinkasovali

          Viking     před 14 lety 02.04.2010 11:39 |  
          0 0

          Berbrová píská dobře, hru se snaží pouštět a jentak něco nepískne. Normálně nám takový způsob vedení zápasu vadil, Sparta nás dvakrát za sebou v lize přetlačila ale včera jsme ukázali, že taky umíme přitvrdit.

          S Řepkou to nechápu, proč jsou z něj všichni tak posraní. Co on si dovolí...

          • Re: Matej Krajčík: Důležité je, že jsme neinkasovali

            Jiri1     před 14 lety 02.04.2010 11:46 |  
            0 0

            Zdravim, Ja si zase myslim, ze nynejsi vystupovani Dolezala je spise vysledkem hodnoceni jeho povyseneho chovani k novinarum, ktere kritizuji i treba nekteri tzv, nasi novinari, souhlasim i s tim, ze nestandartne a nalosovana Damkova odvedla dobry vykon, mozna mohla Spartany odmenit vice zlutymi kartami, mam trochu problem s ucinkovanim asistenti Karla to Rehaka a Vrabce , ti by se melipakovat , cast kabiny je hlavne na Rehaka hakliva.......

            • Re: Matej Krajčík: Důležité je, že jsme neinkasovali

              Jiri1     před 14 lety 02.04.2010 11:50 |  
              0 0

              A omlouvam se i kdyz to sem nepatri. Bylo by dobre Richi na vedeni Fanklubu nejen vylucovat cleny , ale take treba pripravit zadost o provereni postupu policie v Ostrave a samozrejme , ze by asi chtelo vetsi spolupraci s policii pred zajezdem, to by rozhodne nemerlo koncit nejakym kontaktem pred...., asi vis, co mam na mysli.

              • Re: Matej Krajčík: Důležité je, že jsme neinkasovali

                Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 02.04.2010 11:54 |  
                0 0

                O výměně asistentů jsem tu psal už několikrát.
                Sokrates55

                • Re: Matej Krajčík: Důležité je, že jsme neinkasovali

                  Jiri1     před 14 lety 02.04.2010 12:02 |  
                  0 0

                  Zdravim, omlouvam se , vim , ze tato myslenka se tu zminovala, v posledni dobe jsem byl ze vseho hodne mrzuty , tak jsem asi v diskuzi prehledl.

        • Re: Matej Krajčík: Důležité je, že jsme neinkasovali

          quelhar (admin)     před 14 lety 02.04.2010 12:00 |  
          0 0

          Damkova podle me dobre nepiskala. V 10. minute mela vyloucit Wilfrieda, ktery zcela umyslne nabehl do Vaniaka, ktery v te dobe uz dobrou vterinu nebo dve drzel mic. Bony mel mnoho moznosti, jak se stretu vyhnout, mohl Vanouse obehnout, zabrzdit a misto toho to v plne rychlosti napral primo do nej. Neumim si to vysvetlit jinak nez pokus o zraneni brankare a udeleni ZK za takovy prestupek je opet jen a jen pobizeni ostatnich hracu: udelejte to znova, priste se treba brankar nezvedne, dostanete jen zlutou a souper prijde o hrace. Potom udeleni ZK Hubovi za cisty skluz, ve kterem odehral jen mic a soupere se ani nedotkl, to byl docela vysmech. Celkove v prvni puli darovala (stejne jako vsichni rozhodci na jare) Sparte 3-4 standardni situace na nasi obranne polovine. Neudelala zadny viditelny a vyrazny zarez, ale to podle me neznamena, ze piska dobre, kdyz podobne zakroky posuzuje na kazde strane jinak.

          • Re: Matej Krajčík: Důležité je, že jsme neinkasovali

            Jiri1     před 14 lety 02.04.2010 12:09 |  
            0 0

            Damkova neudelala zasadni chybu, dle meho to byl na jare nejlepsi vykon rozhodciho , ktery nas piskal, nechci spekulovat o jednotlivostech, momenty , ktere uvadis tam asi byly, stejne treba jako zakroky nekterych nasich hracu.

            • Re: Matej Krajčík: Důležité je, že jsme neinkasovali

              Wommi     před 14 lety 02.04.2010 12:19 |  
              0 0

              ..jak jiz psali lidi nahore, taky nedokazu pochopit, ani ne tak, co si repka dovoli, ale co mu dovoli sudi,....chapu ze je horka hlava,..chapu, ze je dobre pro spartu, ze brani svuj mancaft,..ale pak je samozrejme vtipny, kdyz repka rve na sudi z 20cm, a pokud jinej toto udela na pet metru,..tak je odmenenej zlutou kartou!Bohuzel se ho asi vsichni boji...

              • Re: Matej Krajčík: Důležité je, že jsme neinkasovali

                slaviator     před 14 lety 02.04.2010 12:38 |  
                0 0

                to mi vadí asi nejvíc... protože jinak ti rozhodčí nejsou stroje, je jasný, že nějakou chybu udělaj, stejně jako brankář podběhne centr či hráč dá z deseti přihrávek jen sedm nebo osm přesnejch, obávám se, že spíše i méně ještě... tak rozhodčí holt z deseti situací dvě posoudí špatně, resp neposoudí je nejlépe - má jinej úhel pohledu ale taky, musí se rozhodnout ve zlomku vteřiny a ne podle pátého opakovaného záběru... Takže tohle dokážu pochopit. Ale nedokážu pochopit tu nerozdílnost v rozhodování, přesně jak píše Wommi, Řepka řve a prská na rozhodčího ze 20 cm a rozhodčí se usmívá a nic, zakřičí na něj někdo z 10 m a dostane žlutou.. Dreksa dostane za sáhnutí na dres Sionka červenou a píská se pencle, našeho hráče srazí evidentně ve vápně zezadu a nepíská se nic, Řepka dá kravatu Pekhartovi na hranici vápna a nepíská se nic, ale když se pak nějakej Žofčák či kdo o pár metrů dál povalí sám od sebe na zem, píská se faul... To nejsou situace, kdy rozhodčí by to nemohl posoudit správně, to je sakra jak kdyby ten hráč na hřišti přihrával schválně soupeři

          • Re: Matej Krajčík: Důležité je, že jsme neinkasovali

            Khadgar     před 14 lety 02.04.2010 12:34 |  
            0 0

            Taky si myslim, že nepískala tak úchvatně, jak se píše. Má klasickej syndrom z hráčů, kteří se vrátili ze zahraničí. O Řepkovi se psalo, Sionko to samý. Zafouká vítr, on upadne a hned faul...Ale to je klasika, to už asi jiný nebude. Plus to udělení žlutý Hubovi v kontrastu s ostatníma faulama. Ale nemůžu jí upřít snahu.

            • Re: Matej Krajčík: Důležité je, že jsme neinkasovali

              Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 02.04.2010 12:45 |  
              0 0

              Myslel jsem to tak, že pískala, jako ženská solidně, na rozdíl od výkonů "jiných" sudí, co pískali naše zápasy daleko hůř. Výraz o úchvatnosti jsem opravdu nepoužil, prostě na mě zas tak špatný dojem neudělala. Samozřejmě, že popsané zákroky se mohly řešit přísněji, je to věc názoru. Alespoň nás nijak "moc neřezala" a to jsem měl namysli. Sionko je k úsměvu, pokud Jarda Černý dostal pokutu, tak faul, který byl písknut jako pentle na Sionka v zápase s Olomoucí, to by měl za ten předvedený pád dostat alespoň "padesátku" -:)). Sokrates55

              • Re: Matej Krajčík: Důležité je, že jsme neinkasovali

                Khadgar     před 14 lety 02.04.2010 13:37 |  
                0 0

                Já to úchvatný nemyslel na vás, to bylo jinde. Beru to tak, že v porovnání s ostatníma rozhodčíma se na to dalo koukat.
                Pentle s Olomoucí byla, Dreksa tam za dres popotáhnul. Ale nebylo to na červenou, Sionko neměl míč pod kontrolou.

              • Re: Matej Krajčík: Důležité je, že jsme neinkasovali

                EdCable     před 14 lety 02.04.2010 16:26 |  
                0 0

                Pani Damkova piskala sice rovinu, ale byla spatna (alespon videno z tribuny) - prisla mi nevidouci a bala se dat kartu tam kde mela (klasikou jsou lokty do hlavy a nekolik zastaveni slibne se rozvijejici akce), a naopak dva ciste skluzy odmenila zlutou (Hubacek a jeden Spartan). Ale piskala to na obe strany vicemene stejne, to jo.

          • Re: Matej Krajčík: Důležité je, že jsme neinkasovali

            Viking     před 14 lety 02.04.2010 12:37 |  
            0 0

            To by potom měla vyloučit Vlčka za ten kopanec do zad Kušnírovi nebo komu...

            • Re: Matej Krajčík: Důležité je, že jsme neinkasovali

              quelhar (admin)     před 14 lety 02.04.2010 13:00 |  
              0 0

              To byl tusim Krajcik a ano, mela ho za to vyloucit. Jenze to bylo za jejimi zady a oba pomezni to meli pres pulku hriste, takze to asi nikdo nevidel.
              Na druhou stranu ta sila toho kopnuti byla spis jako pratelske pohlazeni narozdil od Wilfrieda, ktery se nijak nesnazil zmirnit ten naraz do Vanouse.

              • Re: Matej Krajčík: Důležité je, že jsme neinkasovali

                Khadgar     před 14 lety 02.04.2010 13:01 |  
                0 0

                Byl to Vlček. Zarazilo mě to, od něj bych to nečekal.

        • Re: Matej Krajčík: Důležité je, že jsme neinkasovali

          bongor     před 14 lety 02.04.2010 21:44 |  
          0 0

          Buď zdráv Sokrate,vynechal jsi myslím víc než pár dnů a bylo to tady znát.Bohužel mám stejný názor na naši případnou účast v pohárech,
          i na podivnosti ve výsledcích,které se dají očekávat.
          Zajímavá věc je,že Řepka mi až tak moc nevadí,to mi na spartě vadí
          jiné věci mnohem víc,on mi fakt spíš přijde,že by spíš potřeboval léčit.
          Ovšem rozhodčí má pod palcem dokonale,proto ho vybrali jako osobnost ligy-asi.

  4. Re: Matej Krajčík: Důležité je, že jsme neinkasovali

    slimak     před 14 lety 02.04.2010 13:04 |  
    0 0

    Jestli se to nekde resilo, tak se omlouvam, diskuze jsem ted moce nesledoval..

    Zajímá mě, proč odmítnul nabídku na post hlavního kouče Janů..zná někdo podrobnosti?

    • Re: Matej Krajčík: Důležité je, že jsme neinkasovali

      Viking     před 14 lety 02.04.2010 13:28 |  
      0 0

      Oficiálně bylo uvedeno pouze že odmítl, podle mě asi kvůli tomu, že to mělo být jenom do konce sezony nebo kvůli té šaškárně v neděli dopoledne...

      • Re: Matej Krajčík: Důležité je, že jsme neinkasovali

        slimak     před 14 lety 02.04.2010 13:40 |  
        0 0

        bylo to pro mě překvapení, přeci jen, Janů si, co se týče svých trenerskych uspechu nemuze moc diktovat, ostatne i Jarolim kdysi zacina ve Slavii tak, ze prevzal muzstvo a vedl jej jen jedno jaro..

        i kdyz me osobne Cipro prijde v tuto chvili lepsi varinatou jen Janu

        • Re: Matej Krajčík: Důležité je, že jsme neinkasovali

          slimak     před 14 lety 02.04.2010 13:41 |  
          0 0

          * sry - než Janů

          • Re: Matej Krajčík: Důležité je, že jsme neinkasovali

            Jiri1     před 14 lety 02.04.2010 14:53 |  
            0 0

            Vedeni ho udajne o vikendu oslovilo, bral to / Janu/ jako hotovou vec/, snad uz tam byla i domluva se Sramkem a dalsimi lidmi , ktere chtel do tymu. Pak mu , vlastne jen vzkazali , ze tym povede KJ/ udajne si to rozmyslel Rosen/, hodne se mluvilo o tlaku nekoho z rozhodujicich sponzoru aby KJ zustal. Po prohre v Ostrave logicky uz nemel zajem/mohl by pry v lete odejit/ a tak nechteli platit falsiho cloveka , stejne nechteli ani nikoho ze stavajicich asistentu , proto Cipro, zatim pry do konce sezony , nevim dle meho bude potreba hledat mladsiho ambiciozniho trenera ze vstahem k mezinarodnimu fobalu.

            • Re: Matej Krajčík: Důležité je, že jsme neinkasovali

              slaviator     před 14 lety 02.04.2010 17:37 |  
              0 0

              A proč by nemohl být prostě model, že Cipro pak jako hlavní trenér... a pod ním jako první asistent nějakej mladej, ambiozní trenér jako třeba Dovalil?

              • Re: Matej Krajčík: Důležité je, že jsme neinkasovali

                Khadgar     před 14 lety 02.04.2010 17:44 |  
                0 0

                Protože to se ti jenom zdálo :)

                • Re: Matej Krajčík: Důležité je, že jsme neinkasovali

                  slaviator     před 14 lety 02.04.2010 17:50 |  
                  0 0

                  No huš! :)) Ve spánku kolikrát člověka napadnou dobrý věci, třeba ten model Cipro - Dovalil - Vaniak, Bejbl, Kuka by nebyl špatnej, jen to přiznej! :-)))

                  • Re: Matej Krajčík: Důležité je, že jsme neinkasovali

                    lassiter     před 14 lety 02.04.2010 18:11 |  
                    0 0

                    a není jich málo Antone Pavloviči?

                    • Re: Matej Krajčík: Důležité je, že jsme neinkasovali

                      slaviator     před 14 lety 02.04.2010 21:27 |  
                      0 0

                      Proč? Vaniak trenér brankářů (společně A i B tým, proč by nemohlo těch cca 4-5 brankářů trénovat spolu?), Bejbl asistent pro defenzivní činnost (jak odebírat míče, timing, když jeden se vysune, druhej za něj musí jít - tzn nejen obránci, ale i záložníci) a Kuka asistent pro ofenzivní činnost týmu (opět nejen útočníci, ale i záložníci a proč by ne i obránci v určitých situacích, např standartních situacích). No a Dovalil první asistent trenéra, ne přímo první trenér jako na Spartě Hašek, ale mohl by vést obecně tréninky, průpravu - a Cipro jako hlavní trenér by pak řekl, zda takhle jo, jak navrhuje Dovalil, nebo takhle ne... Dovalil by se tím učil na postu pořád ještě asistenta... A bylo by od začátku řečeno, že Cipro smlouva na rok na dva roky a potom že to převezme Dovalil. Takže už právě proto by jako ten první asistent měl určité významné pravomoce, proto by sestavoval ty tréninky, aby prostě se pak plynule přešlo...

                      Ale upřímně: ono nám nezbude vážně nic jiného než si vychovat vlastního trenéra, může to být někdo, kdo už má nějaké zkušenosti, třeba ten Dovalil, může to být někdo, kdo těch zkušeností má pramálo, ale nic jiného než si ho (do)vychovat nám nezbude...

                      • Re: Matej Krajčík: Důležité je, že jsme neinkasovali

                        spojka     před 14 lety 02.04.2010 22:05 |  
                        0 0

                        Zase neblázni. Vaňous se svou neexistující kopací technikou nemůže trénovat brankáře. Mám ho rád, vděčíme mu za LM, je to podle mě v současnosti jasná jednička, ale to, že nohama prostě neumí, je evidentní a pro trénování brankářů je to problém. Vždyť kdyby měl ať už na tréninku nebo před zápasem rozchytávat brankáře, tak by šla polovina střel na tribunu nebo vedle. To je k ničemu. Trénovat mladý kluky, radit jim atd., proč ne, ale to je asi málo na to, aby zůstal v Praze.

                        Bejbla opravdu ne. Nevím, jestli má vůči Slavii nějaký problém, nebo proč se např. při komentování zápasů Slavie i jinde vyjadřuje o Slavii tak negativně, ale aspoň jednoznačně vidíme, co je zač. Ať si dál péruje děti na Žižkově a od Slavie ať se drží co nejdál.

                        Pavla Kuku bych ve Slavii taky rád viděl, ale myslím, že jeho role není na hřišti a on to sám ví. Jednak kvůli jeho postavě :-) a jednak proto, že je na to až moc inteligentní. Rád bych ho viděl na místě vedoucího týmu, sekretáře nebo sportovního ředitele. Schopnosti na to jednoznačně má.

                        Dovalil - proč ne, ale nikde jsem neviděl, že by on sám měl o něco takovýho zájem a upřímně řečeno, fotbal v podání "jeho" dvacítky a jednadvacítky mě nijak neuchvátil.

                        • Re: Matej Krajčík: Důležité je, že jsme neinkasovali

                          slaviator     před 14 lety 02.04.2010 22:47 |  
                          0 0

                          ad Vaniak - s kopací technikou máš pravdu, no, ale zase jako jeden z mála fakt umí čapat... a upřímně, radši budu za brankáře, kterej bude mít reflex (a Štěstěna bude při něm stát) jako Vaniak a bude mít mizernout kopací techniku nebo bude mít skvělou kopací techniku jako Romanovs, ale bude se každej druhej zápas zraňovat... či jako Senecký /a to myslím, že Vaniak ty odkopy horší než oni nemá a kličky útočníkovi nemusí dělat desetkrát za zápas, stačí to řešit jednoduše.../, takže Vaniak by měl co dát...

                          ad Bejbl - taky nevím, jestli má vůči Slavii nějaký problém, ale nedivil bych se, kdyby prostě mu bylo dříve přislíbeno, že po skončení aktivní hráčské kariéry ve Slavii bude mít dveře otevřeny a ono ejhle...

                          ad Kuka - to, jestli má pár kilo nadváhu přece nevadí, Kuka je profík, kdyby měl trénovat, tak věřím, že by zhubnul na svoji váhu. Jako vedoucího týmu, sekretáře bych ideálně viděl Šmicera :-) V repre dlouho nebude, ta půjde dolů, hodně dolů...

                          ad Dovalil - to, že to nevykřikuje do novin nemusí znamenat, že by nic takového nedělal. Dát mu nabídku, uvidělo by se... Fotbal v podání dvacítky a jednadvacítky Tě možná neuchvátil, na druhou stranu ber v potaz, co tam měl za hráče. A to je právě že záležitost klubů, že tu v našem zaprděným prostředí valíme pořád ten systém, jak se to dělalo před x desítkami let, tehdy to stačilo, ale dneska ne... A taky nám byl čert dlužnej Bosmana. Teď jsou hromadně hráči v 16, 17, 18, 19 ven a jsou na tribuně, v lepším případě na lavici B týmu... přitom kdyby zůstali v Česku, tak by vyrostli další Nedvědové, Poborští, Šmicerové. Takhle nevyrostou. Nedvěd říká, že se třeba Necidovi diví, že šel tak brzo ven, ale myslím, že mít Nedvěd před těma dvaceti lety tu samou šanci, že by taky šel. Právě to je ten průser, že proč by ti tu hráči měli zůstávat v tom zaprděným českým prostředí? Tak jdou radši do zahraničí a doufaj v to 1%, že se prosadí, v nejhorším případě se vrátí zpět do Česka jako Hubník, jako Kopic, jako další a pokusí se nastartovat zpět kariéru. A to Hubník s Kopicem odešli na poměry české ligy už docela zkušení, co ale takovej Morávek? Co Šimůnek?

                          Takže ono by nestačilo asi jen změnit realizační tým, on by se musel změnit celej systém, celá koncepce výchovy NAŠICH hráčů. To, jak vychovávaj hráče holt ve Spartě nebo v Olomouci nám bude muset bejt jedno, bohužel ale to bude obtížnější měnit to, než kdyby prostě ze svazu přišlo rozhodnutí, že se žákovské ligy ruší a místo nich se budou hrát regionální turnaje jako se hrají ve Španělsku, tým se pak zpčastní takovejch deseti turnajů za sezonu, dva vyhraje, hráči jsou rádi... A ne že do posledního kola hrajou o sedmou příčku a jestli skončí osmí, je to neúspěch... a tomu se podřizuje celá filosofie trénování pak, hlavně nedostat góla. Ne dát více branek než soupeř, ale nedostat góla... Takže žákovské ligy by se měly určitě zrušit, s tím však Slavia jako tým udělá pramálo, jedině pan Doležal může vyvinout iniciativu na svazu... Ale to je tak všechno.