Fortuna liga

Statistické okénko - 7. kolo

Slávisté zvítězili v sedmi kolech pouze dvakrát, uniká jim nejen čelo tabulky, ale také pohárová třetí příčka. Mají však něco společného s vedoucí Plzní, co nezvládl nikdo jiný v lize. Uhodnete, co to je?

Sešívaní se nepoučili z předešlých dvou utkání, kdy přes své vedení nedokázali bodovat a potřetí v řadě nedotáhli k vítězství zápas, ve kterém vstřelili první branku. Přitom po dobré první půli a brance na začátku druhého poločasu nic nenasvědčovalo tomu, že by si Olomouc měla odvézt nějaké body, nakonec se tak však stalo. Ze statistického hlediska je zajímavé, že Slavia je spolu s vedoucí Plzní jediným týmem ligy, který skóroval v každém ze sedmi odehraných zápasů. Ovšem slávisté hned šestkrát vstřelili pouze jednu branku a z toho jen jednou to stačilo na vítězství. Třikrát zápas skončil remízou 1:1 a dvakrát slávisté podlehli. Zajímavý je také pohled na vzájemné zápasy klubů s pohárovými ambicemi, ke kterým se před sezónou přihlásilo devět klubů (Slavia, Sparta, Jablonec, Liberec, Teplice, Boleslav, Ostrava, Olomouc a Plzeň). Slávisté se utkali už s pěti z nich, s bilancí 1-2-2. Do konce podzimu tak Slavii čekají už jen tři další taková utkání - doma proti Spartě, Plzni a Jablonci a v 16. kole ještě na podzim také znovu proti Ostravě. Pět těchto těžkých zápasů má za sebou už pouze Baník Ostrava s bilancí 0-1-4, ostatní mají těchto zápasů odehraných méně - Olomouc a Liberec čtyři, Plzeň, Boleslav, Teplice a Jablonec tři a Sparta pouhé dva, tu tak čeká do konce podzimu z devíti zápasů hned šest proti silným soupeřům, a to dokonce všech šest v řadě od příštího kola.

V dalších zápasech tohoto kola porazila Příbram doma Hradec Králové svou teprve třetí brankou v sezóně. Příbram tak má stejnou bilanci jako Slavia: 2-3-2, ovšem skóre 3:5 ji řadí za Slavii. Hradec se jeví venku o dost hůř než doma, kde porazil loňského mistra i vicemistra. Zvenku přivezl ze tří zápasů pouhý bod.

Baník je zatím největším zklamáním ligy, čtvrtá porážka v řadě jej poslala dokonce na sestupovou příčku. Kádr vesměs mladých hráčů zatím vůbec nesplňuje očekávání, což přimělo k nabídnutí rezignace trenérem Koubkem. Šéf klubu Petera však kouči nadále důvěřuje. Baník má vedle Ústí, Budějovic a Hradce po Příbrami druhý nejhorší útok v lize. Naopak Teplice se po odchodu Vachouška zvedly, třikrát v řadě zvítězily a atakují pohárové příčky.

Stejně jako Teplicím, také Boleslavi - zdá se - odchod klíčového záložníka neuškodil, ale spíš pomohl. Ludovic Sylvestre už je na ostrovech a Bolka bez něj doma podruhé v řadě vyhrála, ztrácí tak na Olomouc už jen dva body. To Liberec je bez svého záložníka (Dočkala) podobně jako s ním, tedy nic moc. Jediná výhra v sedmi kolech (na Slavii), k tomu čtyři remízy, znamená až dvanácté místo v tabulce.

Plzni se zatím daří nad míru. Šest vítězství v sedmi zápasech, z toho hned čtyři venku, to je unikátní bilance řadící Viktorii mezi velké favority na titul. Ani menší krize totiž v současné situaci nemusí znamenat pád tabulkou. Je ovšem také třeba poznamenat, že z těžkých soupeřů narazila Plzeň zatím jen na Olomouc, Liberec a Spartu. Budějovice prohrály v této sezóně vůbec poprvé, díky pěti remízám se ale drží "jen" ve středu tabulky.

Ústí doma v jednom z klíčových soubojů o záchranu porazilo Bohemians 1905 a poskočilo tak ze sestupového pásma nad svého soupeře. Bohemka z posledních tří utkání vytěžila jen bod (a to brankou v poslední minutě nastaveného času) a dostává se tam, kde ji asi všichni čekali, mezi týmy, které se budou prát o záchranu v lize.

Jablonec zatím těží z domácích zápasů, z nichž vytěžil deset bodů. Ovšem pozor, vítězství si připsal proti Brnu, Bohemians a Slovácku, tedy týmům, které nejspíš skončí v dolní polovině tabulky. Domácí utkání proti takovým soupeřům by měly patřit k nejlehčím v celém ligovém programu. Venku a proti těžším soupeřům se Jablonci vítězit nedaří. O Slovácku se tušilo, že bude silné především doma, tam ze tří zápasů získalo sedm bodů. Zvenku ovšem nepřivezlo už počtvrté ani bodík a proto jej v tabulce nalezneme až na třinácté pozici.

Dnes Sparta lehce zvítězila v Brně a oba týmy tak i po sedmém kole zůstávají bez remízy, jsou jediné v lize s touto bilancí. Spokojena s tím možná může být Sparta, ale Brno by jistě nějaký ten bod navíc za remízu bralo. Takto je stále se třemi body poslední a má suverénně nejhorší obranu v lize. Je zajímavé sledovat na posledních dvou příčkách kluby, které před třemi lety hrály na špici tabulky, přetahovaly se o místo v evropských pohárech a mimo jiné pomohly Slavii k titulu vítězstvími na Letné. Letos dostaly od Sparty dohromady devět branek.

Kolo skončilo bilancí 4-1-3, padlo 20 branek, což znamená mírný vzrůst brankového průměru ligy na 2,38 branky na zápas.

Komentáře (38)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

    • Re: Statistické okénko - 7. kolo

      lassiter     před 14 lety 30.08.2010 22:25 |  
      0 0

      tak to jsou ovšem velmi solidní ceny, to je skoro na bojkot :-)

      • Re: Statistické okénko - 7. kolo

        DrFe1     před 14 lety 30.08.2010 22:31 |  
        0 0

        400 eur, to je slušná soda

        • Re: Statistické okénko - 7. kolo

          jiras     před 14 lety 31.08.2010 00:12 |  
          0 0

          Takovou si koupí pár papalášů, kteří by se tam stejně šli ukázat, tak proč z nich nevytáhnout prachy. Mnohem větší sviňárna je podle mě to, že permanentkář z kotle má dát 50 € (1250 Kč)za jeden zápas a ten mimo kotel dokonce 150 € (3750 Kč) za nějakou jejich druhou kategorii jak píšou.

        • Re: Statistické okénko - 7. kolo

          slaviator     před 14 lety 31.08.2010 00:14 |  
          0 0

          s permicí 150... jinak na ligu podobný ceny jak na Slavii (o trochu nižší teda)

          • Re: Statistické okénko - 7. kolo

            Viking     před 14 lety 31.08.2010 07:19 |  
            0 0

            Je to sprostá židovina, nic víc, nic míň.

            • Re: Statistické okénko - 7. kolo

              knaphi     před 14 lety 31.08.2010 10:01 |  
              0 0

              tak to sem ještě nežral, sem zvědavej kolik lidí jim tam příde. Opravdu fotbal už jsou dnes jen a jen peníze nic víc a nic mín :(

              • Re: Statistické okénko - 7. kolo

                Viking     před 14 lety 31.08.2010 10:06 |  
                0 0

                No co, dopadne to jako s NHL v Praze. Hala plná gaučáků s malejma klukama, co chcou vidět "ty hvězdy z enejčel" co mají na kartičkách a fotřík bude nad kolegama zvedat rypák v práci. Atmo nahovno, ticho jak v kostele ale menedžment bude spokojený.

  1. Re: Statistické okénko - 7. kolo

    tantalos     před 14 lety 30.08.2010 22:14 |  
    0 0

    Co se dá dělar se statistikou?
    Quelhar vidí to dobré
    ...ze statistického hlediska je zajímavé, že Slavia je spolu s vedoucí Plzní jediným týmem ligy, který skóroval v každém ze sedmi odehraných zápasů...
    Mohl ovšem napsat, že nikdy od vzniku české ligy na tom Slavia nebyla tak špatně, ale to by vrhalo na vedení Slavie horší světlo.

    • Re: Statistické okénko - 7. kolo

      lassiter     před 14 lety 30.08.2010 22:29 |  
      0 0

      a quelhar vidí i to zlé
      ... Ovšem slávisté hned šestkrát vstřelili pouze jednu branku a z toho jen jednou to stačilo na vítězství.

      ty seš jím jak posedlej?!?

      • Re: Statistické okénko - 7. kolo

        tantalos     před 14 lety 30.08.2010 22:56 |  
        0 0

        Nejsem, ale před několika dny mě Quelhar vyzval, ať mu prokážu, že přikrášluje situaci.

        • Re: Statistické okénko - 7. kolo

          Trinkle     před 14 lety 31.08.2010 16:27 |  
          0 0

          ...což se ti nepodařilo, protože ji objektivně popisuje;)

        • Re: Statistické okénko - 7. kolo

          smely (přítel SN)     před 14 lety 31.08.2010 17:12 |  
          0 0

          a co na to dejmek ?

  2. Re: Statistické okénko - 7. kolo

    slimak     před 14 lety 30.08.2010 23:11 |  
    0 0

    Napadlo mě jedno přikrášlení situace:)
    a to srovnání výsledků se stejnými týmy ve stejných zápasech s minulou sezonou:
    klokani:0
    ostrava:+1
    Bolka:+2
    Brno:+3
    Liberec:0
    Teplice:-1
    Olomouc:+1

    neříkám, že to musí něco říkat, ale jen tak pro zajímavost, oproti zápasům s temito souperi na stejnych hristich z min. sezony jsme v plusu 6 bodů :)

    • Re: Statistické okénko - 7. kolo

      slaviator     před 14 lety 31.08.2010 00:16 |  
      0 0

      tak ještěže tak, bejt ne v plusu 6, ale "na svým", na nule, tak máme po sedmi kolech tři body a jsme na posledním místě s Brnem. Takže vlastně proti loňsku jsme na tom super.. :)

      • Re: Statistické okénko - 7. kolo

        slimak     před 14 lety 31.08.2010 00:41 |  
        0 0

        tak tak :-D

        • Re: Statistické okénko - 7. kolo

          Vhoo (přítel SN)     před 14 lety 31.08.2010 03:48 |  
          0 0

          a já vůl si myslel že hrajeme hovno :D

          • Re: Statistické okénko - 7. kolo

            slaviator     před 14 lety 31.08.2010 09:46 |  
            0 0

            Ne. V porovnani s mistrovskejma sezonama (oboje sezony 16 bodu po 7 zapasech) to na prvni pohled tak nevypada, ale ve srovnani s tim jak jsme tehdy bodovali, tak letos jedeme skoro na titul :D

    • Re: Statistické okénko - 7. kolo

      moe     před 14 lety 30.08.2010 23:14 |  
      0 0

      Tak ono už to tu je, omlouvám se za duplicitu. Každopádně mi to přijde dost sprosté, u nás by se možná lidi pozastavili i nad stejnými cenami v korunách :-)

      • Re: Statistické okénko - 7. kolo

        tantalos     před 14 lety 31.08.2010 00:36 |  
        0 0

        Jenže
        Najlacnejšie lístky sú k dispozícii na Severnú a Južnú tribúnu za 50 eur, ale kúpiť si ich môžu iba permanentkári a držitelia kariet MŠK Klub. Od 19. augusta však už klub nové karty nevydáva.

        Ak nepatríte ani do jednej z týchto skupín, pripravte si najmenej 300 eur. Presne toľko stojí vstupenka II. kategórie na Západnú alebo Východnú tribúnu.

        • Re: Statistické okénko - 7. kolo

          Khadgar     před 14 lety 31.08.2010 09:46 |  
          0 0

          Já tam žádný jenže nevidím. 50eur je 1250Kč, to kdyby u nás byla cena do kotle, tak by nikdo nepřišel.

  3. Re: Statistické okénko - 7. kolo

    thc     před 14 lety 31.08.2010 03:01 |  
    0 0

    ta sparta je ale nařvaná zvlášt wilfried a i ten druhej a my si muzem akorát tak odepsat další sezonu a zas hrát o titul jen v odnášovka cupu :D D D D pocyhbuju že něco s tim v zimě udělaj taky buh vui co nás vlastní za pi*usa to ve spartě to tam láduje křetinskej s rozpočtem 250 mega nebo kolik za to nákej rosen to má pro prdel ty vole má hokejovou slávii i fotbalovou nechápu přitom to neni žádnej milionář

  4. Re: Statistické okénko - 7. kolo

    Viking     před 14 lety 31.08.2010 07:27 |  
    0 0

    http://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-gambrinus-liga/95237/slavia-ma-problem-musi-zaplatit-111-milionu.html

    Takže Marek Suchý už přestoupil? Jak to koresponduje s tímto?

    http://www.slavia.cz/Suchy-prodlouzil-hostovani-ve-Spartaku

    Platil nastoupil 1.6.2010 a z rozhovoru vyplývá, že v té době už byl Marek prodaný. No nevím ale zdá se mi, že se prodej utajil jenom kvůli skutečnosti, aby Enic nevěděl, že nám přiteklo sto mega.. Je to chlejv.

    • Re: Statistické okénko - 7. kolo

      venator     před 14 lety 31.08.2010 09:17 |  
      0 0

      No kdo ví jak to je, ale upřímně mě přišlo divné prodlužovat hostování...přece je smluvně jasné, že po skončení hostování buď kupte nebo nechte být a koupí Marka někdo jiný nebo se na čas vrátí.

      • Re: Statistické okénko - 7. kolo

        venator     před 14 lety 31.08.2010 09:25 |  
        0 0

        Podle poslední odpověd Platila jsou pozitivní informace, že Marek nejen přestoupil, ale i peníze už májí na účtu...

        • Re: Statistické okénko - 7. kolo

          Khadgar     před 14 lety 31.08.2010 09:43 |  
          0 0

          Na transfermarktu je přestup (3,8M euro) už od července, takže se to ví už delší dobu. K tomu hostování 1,2M euro, Ještě že ty Rusové jsou...

          • Re: Statistické okénko - 7. kolo

            slaviator     před 14 lety 31.08.2010 10:00 |  
            0 0

            Tohle je presne to, co se vytykalo. A opravnene. Komunikace s fanousky. Proc pri blbym prestupu se nerekne, jo, Rusove s nim byli spokojeni, tak ho koupili, ale mlzi se o prodlouzeni hostovani? K tomu to ruzny - nova koncepce, proto kapitan odchazi (ac hral teda velky hovno, ale byla mu pulrok predtim prodlouzena smlouva..), Jarolim ma loni na jare nuz na krku, mluvi se o odvolani a s x-mesicnim zpozdenim se dovime, ze mu po Teplicich zacatkem jara byla prodlouzena smlouva... Kdyz je odvolan, resp poda demisi, tak to je podane jako ze skutecne odesel a mozna se jednou za par let vrati, ale pak se dozvime za dva mesice, ze ty dva mesice byl vlastne na luxusne placene dovolene...

            Jestli se Platilovi nelibi plat Ragueda, kterej si pritom svoji praci odvadi dobre a muzeme ho v zime zpenezit, tak me se nelibi podobne vysokej plat Jarolima, kterej pritom Slavii posledni dva roky rozklada a zpenezime ho tezko, ze...

            Zacinam se hrozit,ze brzo nastane situace, kdy nebudeme mit koho prodat (kdo z tech cca 13-14 vyvolenejch je zpenezitelnej? Z obrany Celustka, kdyz se da do kupy, a za par supu Trapp. Ze zalohy Ragued, Dembele a M.Cerny plus Hlousek. Z utoku nikdo, pac utocniky nemame. A az nebudeme mit koho prodat, ze se ozve jeden z tech dvou tajemnejch majitelu, ze Slavii "pujcil" x desitek milionu, bude na nas uvalena insolvence a v Edenu nebude ani krachla Bohemka, ani krachla Slavie, ale v Dolicku se postavi bytovej komplex a v Edenu se postavi kancelare. A majitel E Sidu bude navysost spokojenej. Od Slavie ma zaplaceno 50 let dopredu, jestli ta krachne, jeji problem...

        • Re: Statistické okénko - 7. kolo

          slaviator     před 14 lety 31.08.2010 09:43 |  
          0 0

          Aspon ze ti Rusove plati porad na drevo a ne ve splatkach jako treba Rumuni (Baniku uzdva roky dluzi za Mageru), Turci a dalsi... Otazkou ale je, kolik z toho se uz projedlo. A proc prisli Kisel a L.Jarolim, kdyz je neakceptovatelne podle Platila, aby u nas meli hraci statisicovej zaklad. Navic by byla hloupost priste neprivest nekoho jako driv Asanina, v posledni dobe Tavarese,Ragueda ci i Belaida. Takovehle cizince po skonceni jejich smlouvy privadet i dal, nebo na hostovani. Ale musi mit odpovidajici plat, za 80 tisic zakladu sem pujdou tezko. Pritom Tavares nas stal cca 15-20 milionu (pocitam plat, odmena za LM a za oba tituly), prodejem jsme ziskali cca 50 mil = zisk cca 30 mil. To za rok a pul co tu byl neni spatny. Ragueda v zime muzeme prodat za 40 mil a plus minus zisk bude stejnej (Ragued nedostal bonusy za LM ani tituly...).

          • Re: Statistické okénko - 7. kolo

            Viking     před 14 lety 31.08.2010 09:59 |  
            0 0

            Podle mě je hloupost posuzovat někoho podle základního platu. Oni přišli zadarmo a tudíž se neplatila přestupová částka. Proto může dostat vyšší plat, na nějaké extra bonusy za podpis nevěřím. Takže doteď nás nějaký Ragued přišel na méně, než třeba Abraham, M. Jarolím nebo Besta...

            Zrovna u Ragueda mi to přijde krajně nefér, na hřišti to není žádná flaksa a nějaké uspokojení a flákání u něj nevidím.

            Dluží v Evropě hodně mužstev, do nedávna se navíc psalo, že třeba Řekové nezaplatili za Latku nebo za Čelůstku Italové. Proto nechápu ty přestupy na splátkové kalendáře atd atd., prostě dá se do smlouvy odkládací podmínka, že přestup bude hotový až po zaslání peněz. Ať se hráč s manažerem třeba postaví na hlavu. Nejsme žádná charita.

            • Re: Statistické okénko - 7. kolo

              slaviator     před 14 lety 31.08.2010 10:07 |  
              0 0

              Presne, Ragued prisel zadarmo, za ten rok co tu zatim je nas pri 400 tis.mesicne vysel na 5 milionu. A svoji praci si odvadi dobre, byt se mi zezacatku nelibil tak jako elegan Tavares :) Abraham prisel za 10 milionu, plat tech 200-250 tis bude taky mit. A jakej z neho mame uzitek... spise nez Ragued mi vadi treba ten Ivanovic, vadi mi preplacenej Trubila, vadi mi preplacenej trener. Ale Ragued pri jeho kvalite preplacenej neni. Jestli by on mel mit 80 tisic mesicne, tak vedeni Slavie by v tom pripade muselo mit 25-30, stejne jako treba Vomacka. A Celustka, at ho mam rad, by byl o suchym chlebu...

        • Re: Statistické okénko - 7. kolo

          skman     před 14 lety 31.08.2010 09:57 |  
          0 0

          nechapu tedy proc nas vedeni takhle lakuje a vydalo predtim oficialni zpravu ze je tam na hostovani... jak kdyby to melo na neco vliv

    • Re: Statistické okénko - 7. kolo

      DrFe1     před 14 lety 31.08.2010 09:57 |  
      0 0

      Takže vedení Slávie a jeho oficiálním zprávám nelze věřit ani "Dobrý den". V tomhle ta zpráva není dobrá ani trochu.

      Taky jeden článek:

      http://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-gambrinus-liga/95218/chovance-jarolime-ucte-se-od-koubka.html

      Koubek je zřejmě na rozdíl od Jarolíma natolik slušnej člověk, aby věděl co se patří, když se mi práce nedaří. Zajímalo by mě co by se muselo stát, aby Jarolím sám od sebe nabídnul rezignaci ? ! Jestli by stačilo prohrát desetkrát za sebou 0:5 nebo by ani to s jeho nezměrnou drzostí nepohlo.

      • Re: Statistické okénko - 7. kolo

        Viking     před 14 lety 31.08.2010 10:02 |  
        0 0

        Tak tady šlo asi o to, že Koubek tušil jak se Petera zachová a proto udělal takové gesto, minimálně má dobré PR že je jako "chlap s gulema".

        Jasně, KJ jentak neodstoupí protože Rosen. A Chovanec má údajně ve Spartě nevypověditelnou smlouvu, resp. vypověditelnou takovým způsobem, že z Letné půjde tak leda bačkorama napřed.

        • Re: Statistické okénko - 7. kolo

          slaviator     před 14 lety 31.08.2010 10:16 |  
          0 0

          Chovanec by se jako trener a sportovni manazer musel vyhodit sam sebe z pozice trenera, to neudela. Nebo ho vyhodi z fce sportovniho manazera a novej by ho mohl vyhodit z fce trenera. To ale neudelaj, protoze B vali v druhe lize, dorost a zaci super, prestupy do A tymu super, jen Kweuke se musi rozehrat, a za vypadnuti se Zilinou muze blbej rozhodci z Poznane, co vykartoval par hracu, a smolna zraneni, takze Sparte v tom dvojzapase chybelo 11 hracu, sedm v jednom a sedm v druhym utkani (tri hraci chybeli vobou dvou, proto 11...), vzlyk. Ale Pepa z Dolnich Kockovcu, ten vis jak, ten nemohl delat nic jinyho, to holt ta "vyssi moc" zasahla. Nebejt toho sudiho a nebejt tech zraneni, tak by postoupili. Takze vsechno super, jak po strance manazerske (odpovida za vsechny tymy) tak trenerske (A tym).

          • Re: Statistické okénko - 7. kolo

            jiras     před 14 lety 31.08.2010 13:07 |  
            0 0

            Jak sami sralťané brečí, vyřadili se z: 35 % sami, 30 % průběh utkání v Poznani (takže zase sami :) , 25 % Žilina a 10 % novináři. Když jsem to četl, hodně jsem se smál :)

            • Re: Statistické okénko - 7. kolo

              bongor     před 14 lety 31.08.2010 13:54 |  
              0 0

              Pozor,chybí Ti tam názor,že vyřazení sralty zavinili slováci v mužstvu.
              Čili jinak řečeno,že to schválně sabotovali Kucka,Žofčák,Lačný a Chovaněc,aby postoupilo slovenský mužstvo.

              • Re: Statistické okénko - 7. kolo

                jiras     před 14 lety 01.09.2010 00:27 |  
                0 0

                Aspoň že to nehodili na Labanta.